Skocz do zawartości

MAMUSIE LISTOPADOWE...O WSZYSTKIM... | Forum o ciąży

1989gwiazdeczka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ja też miałam takie skurcze, to jest twardnienie macicy.. Po lekarstwach przepisanych przez gin i po szpitalu ustąpiły, ale czasami jeszcze miewam chwilowe bardzo krótkie skurcze...
hihi ja też już dysze jak za dużo się nachodzę, w sumie nie mam siły już na jakies wędrówki bo też od razu łapie mnie kolka po lewej stronie ...
Dziś pełne leżakowanie 😁 już po drugim śniadanku 😁

• Odpowiedzi 5,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
my po wizycie w klinice mavit. kari ma 2 migdały boczne do przycięcia i 3ci do wycięcia. to juz wiedzieliśmy od lutego, tylko w górnośląskim centrum zdrowia dziecka termin wyciecia to 31.01.2013 (rezerwowane w lutym br...), a tam w mavicie warunki extra, lekarze extra, no i na NFZ to robią. termin mamy na 15.10, ale panie na recepcji kazały mi napisać pismo do kierownika zabiegów z prośbą o przyspieszenie terminu ze wzglęsu na moj stan. moze sie uda we wrzesniu....
dzidza dzis szaleje, trochę mnie wytrzepało w drodze, dobrze ze moj tata jechal ( G na dzialce - dzis z wodociągów przyszli coś robić) i niedobrze mi było. ale juz jest ok. popijam sobie wlasnie herbatę i dochodzę do siebie. pogoda u nas niezbyt wiec dzis dzien leniucha az do 18tej (korki)

• Mamusia
edithd napisał(a):
ja mam mega senne popoludnie, a jestem sama z moją koziczką i nici z relaxu....

Edithd to tak jak ja.. dziś mogłabym spać cały dzień!! Dziewczyny co jest dobre na gorączke, taką 37.6 ?? coś mnie dopadło....

• Mamusia
aallicee napisał(a):
ja na nogach, po sniadanku, w domu chłodek i nie chce sie wychodzic a musze isc do apteki bo mi sie no spo skonczyła
no i do warzywniaczka po marchewke i jabłka na surówke 🙂
Aallicee-a jak czesto bierzesz no spe?bp mi lekarz kazal brac nospe od czasu do czasu zeby brzuszek nie byl napiety-bo to dyskomfort a ja czasami wezme i zaraz mni mdlosci dopadaja o unikam tego bo i brzusia skalistego to ja nie mam az takiego zeby siegac po tablety

• Mamusia
anula4ever napisał(a):
aallicee napisał(a):
ja na nogach, po sniadanku, w domu chłodek i nie chce sie wychodzic a musze isc do apteki bo mi sie no spo skonczyła
no i do warzywniaczka po marchewke i jabłka na surówke 🙂
Aallicee-a jak czesto bierzesz no spe?bp mi lekarz kazal brac nospe od czasu do czasu zeby brzuszek nie byl napiety-bo to dyskomfort a ja czasami wezme i zaraz mni mdlosci dopadaja o unikam tego bo i brzusia skalistego to ja nie mam az takiego zeby siegac po tablety

ja biore co 8 godzin po jednej tabletce, Z wikunią też brałam co 8 godzin ale nospe forte czyli to tak jakby dwie tabletki 🙂 nic WIkuni od tej nospy nie było a mi często sie stawia brzuch i nie chce zeby mi sie skracałą szyjka

• Mamusia
edithd napisał(a):
hej mamusie
my od 8 na nogach. dzis mam korki o 11tej a potem ruszamy do 'małpiego gaju' z karolinką
po południu zaprawiam ogórki z mamą 🙂
taki wstęóny plan
mąż kolejny raz w delegacji do jutra...

Edithd cysto ten Twój mąż tak w te delegacje wyjeżdża?? Bo mój znowu będzie na 10 dni w dublinie od końca sierpnia 😞 i ja bardzo przeżywam takie rozląki... Ale cóż zrobić, taka praca...

Gorączka się utrzymuje, ale nie wzięłam nic, leżę i czekam aż spadnie 😉
Wczoraj dostałam kilka pięknych ubranek dla Sofii od rodziców 😁 widzę, że już się nie mogą doczekać

• Mamusia
Ja wzielam chyba 3 dni temu nospe i po godzinie jak mnie wyrwalo to od razu przypomnialy mi sie czasy wymiotow i mdlosci poczatkowego okresu wiec nie bede brala a na kolejnej wizycie pogadam z lekarzem czy to normalne bo jak nie biore to czuje sie rewelacyjnie.Dalam sobie dzis zaduzo-wziealam sie za segregacje ciuchow w graderobie powywalalam te ktore juz moze nawet ze 3 lata nie nosilam a wisza i tylko miejsce zawalaja.Obiadzik wstawiony.Mezulek z tatusiem przerabiaja instalacje w lazience-wreszcie sie wzieli za nia bo juz mnie nosilo i sama bym to zrobila chyba jakbym mogla.Tak wiec remont lazienki-oj oj bedzie roboty co nie miara a kasy ile pojdzie na wanne kibelek brodzik plytki i cala reszte masakra

• Mamusia
Anula u mnie podobnie z no spa, jakoś źle ją toleruję !!!

Dziewczyny macie może jakieś opinie o firmie wózków X-lander... Ostatnio wypatrzyliśmy z mężem w sklepie, w sumie bardzo lekki, lepszy w prowadzeniu niż Tako Laret i mamy dwa typy
X-Lander Xa http://x-lander.pl/produkty/51/xa/
X-Lander X-Move http://x-lander.pl/produkty/54/xmove/

I teraz mam dylemat.. Cenowo wychodzi troszke więcej..

Hejka Mamusie!!! Ale dzisiaj gorąco... masakra.
byliśmy w szpitalu na usg, bo na połówkowym Mały źle leżał. No dziś było już trochę lepiej bo serduszko dało się zobaczyć i pomierzyć wszystko w normie. Twarzą nadal zasłania rączką i nie da się jej podejrzeć, za to jajek jak to gin określił wogóle nie ukrywa 😁 nie wstydzi się 😁 😁
Połówkowe mieliśmy 8.7 i Mały ważył 516 gram, a dziś 716 gram. Rośnie nam Synek rośnie 🙂

• Mamusia
a my dzisiaj z mężulkiem i moją siostra i jej dziećmi byliśmy na plaży w pobierowie...ja oczywiście pod parasolem w cieniu ale mimo tego że przeleżałam większość czasu 2 razy poszłam pomoczyć nogi bo woda ciepła to buzię mam opaloną i jestem padnięta a jeszcze czekają mnie imieniny wieczorem siostry...jakoś się dowlekę do niej hehe...pogoda jak na leżenie na plaży rewelecja synkowi też się chyba podobało bo kopał jak nie wiem...ale mam problemy z kręgosłupem leżenie na plecach to katorga położyć się położę gorzej później z przekręceniem się na bok lub z wstaniem...dlatego już więcej sie nie kłąde na plecy bo ajk mam się później męczyć to wolę nie... a jak wam minął dzionek??

• Mamusia
baiser88 napisał(a):
Anula u mnie podobnie z no spa, jakoś źle ją toleruję !!!

Dziewczyny macie może jakieś opinie o firmie wózków X-lander... Ostatnio wypatrzyliśmy z mężem w sklepie, w sumie bardzo lekki, lepszy w prowadzeniu niż Tako Laret i mamy dwa typy
X-Lander Xa http://x-lander.pl/produkty/51/xa/
X-Lander X-Move http://x-lander.pl/produkty/54/xmove/

I teraz mam dylemat.. Cenowo wychodzi troszke więcej..

ja sie zastanawiałamn ad x-move bo ma przekładne siedzisko 🙂 tez ogladałam o w sklepie 🙂 trzeba go duuuuuzo wczesniej zamawiac bo ida jak woda 🙂

• Mamusia
Megan101 napisał(a):
Hejka Mamusie!!! Ale dzisiaj gorąco... masakra.
byliśmy w szpitalu na usg, bo na połówkowym Mały źle leżał. No dziś było już trochę lepiej bo serduszko dało się zobaczyć i pomierzyć wszystko w normie. Twarzą nadal zasłania rączką i nie da się jej podejrzeć, za to jajek jak to gin określił wogóle nie ukrywa 😁 nie wstydzi się 😁 😁
Połówkowe mieliśmy 8.7 i Mały ważył 516 gram, a dziś 716 gram. Rośnie nam Synek rośnie 🙂

oj to faktycznie rośnie 🙂)) !