Skocz do zawartości

MAMUSIE LISTOPADOWE...O WSZYSTKIM... | Forum o ciąży

1989gwiazdeczka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Melduje sie i ja po całym dniu nieobecności-ale prawa końca miesiąca wypłata 😉)))) wiec trzeba było poszalec i wydac troche kaski 😉 Wstalam rano zanim sie ogarnelam to wymyslilismy z mezem ze ja dojade do niego autobusem i wrocimy razem jak on skonczy a wiec pojechalam(Lenka nie lubi podrozy autobusem bo skopala mnie na maxa ) maz skonczyl prace i rejs po sklepach kupilam sobie klapki kapcie skarpetki do szpitala troche kosmetykow tez do szpitala zeby nie latac i zbierac z polki tylko miec przygotowane dla Lenki kupilismy takie ozdobne kartoniki z lwem do pokoiku na takie pierdolki 2 za 10 zl i nie moglam odpuscic 😉 pojemniczki na proszek tez zakupione bo mnie zaczely te otwarte torby wkurzac a i zapach zaraz sie ulotni zasiadlam na allegro zakupilam reszte rzeczy i zostalo tylko lozeczko z wyposazeniem i przewijak i finito 😉 a no i z apteki rzeczy ale to na koniec i maly koszt.Po zakupach pojechalismy na jedzonko bo juz mnie ssalo objadlam sie tak jak Aallicee za 2 chyba porcje wsunelam 😉 nogi to mi w d....wchodza ja tez Baiser mam ful prasowania ale jeszcze okolo 2-3 praleczek mi zostalo i wtedy zabieram sie za prasowanko ok to tyle zameldowalam sie i zmykam sie kapac i polezec -maz obiecal mi masaz stopek bo mam wrazenie ze mam w nich serce 😉 a mi tez nie mierza brzuszka tylko usg pokazuje wage dzidzi

• Mamusia
Alice jaki przewijak zakupiłaś???

Ja dziś po całym dniu zabiegania mam dość, leżę i zasypiam !
Jutro o 13 mężulek wylatuje 😞 jadę z bratek odwieźć go na lotnisko, bo już samej mi nie pozwala prowadzić samochodu.

Anula, super, że już prawie cała wyprawka skompletowana 🙂 Ja dziś od bratowej dostałam piękne śpioszki na zimę plus zestaw skarpetek, cuda 🙂 a od siostry męża przyszedł dziś cudny kombinezon i dwa zestawy z pajacami i kaftanikami plus czapeczki 😁 Więc zostały tylko jeszcze przewijak, wózeczek i kilka drobiazgów plus kosmetyki i rzeczy dla mnie 🙂

Idę poprzytulać się do mojego Italiano i pewnie zaśniemy szybciutko .

Dobrej nocy mamusie 🙂

• Mamusia
hej hej
my przed tv. wcz wpadli nasi najlepsi przyjaciele o 21 - okazalo sie ze spodziewaja sie 3go dzieciaczka - bardzo planowanego, mają juz 2 córcie (5 i 2,5letnie), nieukrywają ze teraz marzy im sie chlopczyk 🙂
męzusie wyłyczyli po 2 browarki, my z kompotem truskawkowym 🙂

Hejka!!!Ja też dziś męża wysyłam w delegacje. Wyjeżdża i wraca za tydzień w niedzielę. Na szczęście później już nie ma takich długich i dalekich wyjazdów.
Ja na nogach od 6. Bo jakoś spać nie mogłam i czytałam, a Synek kopał.

• Mamusia
Ja nie spie od 5 ale dopiero tylek podnioslam z wyrka.Wczoraj sie nalazilam i dzis dzien legata tylko popoludniu musze zrobic sernik na zimno bo mezus bardzo lubi i juz chodzil i marudzil ze zjadlby a i ja sobie cos tam podjem przy okazji 🙂 Cora tak mnie z rana skopala ze az sie zastanawiam ile ona musi miec sily i robi sie jej ciasno bo przewraca sie tak ze kazdy ruch czuje a kiedys tylko fik i juz

• Mamusia
gosiaczek83 napisał(a):
Mi ostatnio wieczorami strasznie brzuch sie napina i twardnieje... troche mnie to martwi. Biore nospe forte cały czas ale widocznie 2 x dziennie to mało:-(

ja tez mialam faze napinania brzucha ale juz przeszło 🙂 Nospe biore 3 razy a przez pewien czas nawet 4 🙂 napinac to chyba sie moze byleby nie bolało i sie szyjka nie skracała 🙂 nalepiej troche poleniuchować....zwłaszcza że już niewiele lenistwa zostało 😁

• Mamusia
Zycie kreci sie nam wkolo maluchow i to racja trzeva leniuchowac poki mozna bo pozniej zatesknimy za takim nierobstwem.Ja tez mialam takie napinanie brzucha i straszne twardnienie kazal mi brac nospe chyba ze 2-3 dni bralam ale doczytalam sie o tych wiotkich miesniach pogadalam z lekarzem i doradzil ze jesli nie chce i obawiam sie to mozemy sprobowac samym magnezem i juz od 2 tygodni codziennie rano pije magnez z witamina b6 taki musujacy o smaku cytrynki bo bez smakowego to fuj nie przrlknelabym i jest super brzuszek mam miekki nie twardnieje nic nie skraca sie i podzialalo zobaczymy co bedzie na wizycie pobiedzialkowej-juz nie moge sie doczekac-popatrze na mojego malego urwiska

• Mamusia
aallicee napisał(a):
dziewczyny a macie jakies bluzki na potem do karmienia?

Ja powiem szczerze że juz teraz bedac w ciazy kupowałam takie bluzki zebym później mogła miec je do karmienia. Tz albo z kopertowymi dekoltami albo gumkami albo jakies inne rozwiazania zeby odsłaniac później bez problemu piersiątka dla dzidzi. Mam tez sukienke rozpinaną na guziczki ciązową i później do karmienia. Sweterek na bluzke czy sukienke i bedzie ok na jesien i wiosne. Ale pewnie trzeba bedzie jeszcze cos dokupić na długie rękawy na zime.

• Mamusia
gosiaczek83 napisał(a):
aallicee napisał(a):
dziewczyny a macie jakies bluzki na potem do karmienia?

Ja powiem szczerze że juz teraz bedac w ciazy kupowałam takie bluzki zebym później mogła miec je do karmienia. Tz albo z kopertowymi dekoltami albo gumkami albo jakies inne rozwiazania zeby odsłaniac później bez problemu piersiątka dla dzidzi. Mam tez sukienke rozpinaną na guziczki ciązową i później do karmienia. Sweterek na bluzke czy sukienke i bedzie ok na jesien i wiosne. Ale pewnie trzeba bedzie jeszcze cos dokupić na długie rękawy na zime.

ja nie mam nic :/ no moze poza odpinanymi swetrami cz bluzami ale żadnych bluzeczek 🤢 a na allegro nic mi sie nie podoba 😠

• Mamusia
Ja tez nic nie mam biustonosz z okienkami bluzka sweterek i wg mnie w domu wystarczy w zime raczej z cycuchami nie bedziemy wystawiac sie na zewnatrz wiec w domu nie ma co .Ja w domku mam zawsze cieplo bo samemu sie ogrzewa wiec na bank nie pozwola nam zmarznac 😉 w bloku moze co innego roznie bywa z tym ogrzewaniem-wiec ja tam nie kupuje nic specjalnego a jak nie sweterek to bluza rozpinana oby tylko miec pokarm i oby dzidzia chciala doic mamusie to juz sukces 😉