Skocz do zawartości

MAMUSIE LISTOPADOWE...O WSZYSTKIM... | Forum o ciąży

1989gwiazdeczka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
anula4ever napisał(a):
A karmilas malucha?bo podobno jak sie karmi to sie szybciej gubi kg

nie karmilam malycha 😞 bo ja mialam straszny porod duza utrate krwi itd. i przez to brak pokarmu dopiero w 4 dobie dostalam pokarm ale maly juz poczul butelke i tamto mleko i mojego nie chcial 😞 🥴

• Mamusia
anula4ever napisał(a):
No to pelen szacun ze zgubilas te kg.No ciekawe jak to teraz z nami bedzie ktora ile przytyje ktora pierwsza sie rozpakuje bo termin terminem a dzidzia sama sobie wybiera kiedy ma dosc siedzenia w brzuszku

Ciekawe ktore pierwsze na podium hehe 🙂
ja bym wolala tak pod koniec pazdziernika ale dzidzia sama wie kiedy przyjsc na swiat 🙂

• Mamusia
Andziucha napisał(a):
anula4ever napisał(a):
No to pelen szacun ze zgubilas te kg.No ciekawe jak to teraz z nami bedzie ktora ile przytyje ktora pierwsza sie rozpakuje bo termin terminem a dzidzia sama sobie wybiera kiedy ma dosc siedzenia w brzuszku

ja bym wolala tak pod koniec pazdziernika ale dzidzia sama wie kiedy przyjsc na swiat 🙂

Andziucha mamy podobny termin porodu 😁! Ja tez do tej pory mam tylko 0,5 na plus, ale dużo wymiotowałam, więc w sumie jeszcze waga nie jest zbilansowana z pierwotną!
Andziucha a jak u Ciebie z brzuszkiem? Widac już coś??

Dziewczyny ja dziś byłam na oczyszczaniu twarzy, bo powiem wam, że ostatnio sporo zaskórników mi sie pojawiło... Więc dziś to nie wychodzę z domku, bo straszę 😁 czytałam właśnie, że z powodu szalejących hormonów często zmienia się też stan skóry, ale musze się wybrac tez do jakiegoś dermatologa , choć nie jest tego dużo wolę jakoś zaradzic

• Mamusia
Andziucha napisał(a):
Ja w pierwszej ciazy przytylam 32 kg 🙂 😁 😁 i czulam sie z tym dobrze jadlam wszystko i za dwoje 🙂
dlatego jestem teraz troche zdziwiona ze jeszcze nic nie przybralam 🙂 chodz kazda ciaza jest inna

ja juz pisałam ze przytylam 2,5kg, ale mam wrazenie ze mało osób mnie czyta... tak to jest jak sie jest 'nowym'. w pierwszej ciaz w pierwszym trymestrze nic nie przytylam, a w calosci 14kg, które spadły szybko i z dodatkiem. w sumie po porodzie stracilam 20kg w 3-4 miesiące (karmienie)..

• Mamusia
Andziucha napisał(a):
anula4ever napisał(a):

mi tez troche bardziej październik odpowiada....

• Mamusia
edithd napisał(a):
ja juz po pracy, po poludniu mam jeszcze szkołe jezykowa od 16-20. juz tym rzygam brzydko mówiąc...ale musze skonczyc zaczęte kursy, bo juz je mam z góry zapłacone.
ja juz mam brzuszek konkret....

Edithd- bo to na co czekasz wrzucaj fotke tego brzusia bo ja juz swojej nie bede wrzucac bo tylko ja i ja 😉 ja mimo 2 tygodni za wami mam spory brzuszek jak na ten tydzien-chyba juz taka moja natura-jednym szybciej widac innym pozniej.

• Mamusia
PaaTinkagru napisał(a):
Witam Mamusie Listopadowe. Jestem w 15 tc, a mój termin to 5.10 🙂. Pozdrawiam

Witamy witamy na naszym forum i zapraszamy do dyskusji na kazdy temat 😉 5 pażdziernik czy listopad bo nie wiem czy sie machnelas w dacie czy nie bo tworzymy tabelke mamus listopadowych aby widziec ile nas tu jest 😉

• Mamusia
anula4ever napisał(a):
PaaTinkagru napisał(a):
Witam Mamusie Listopadowe. Jestem w 15 tc, a mój termin to 5.10 🙂. Pozdrawiam

Witamy witamy na naszym forum i zapraszamy do dyskusji na kazdy temat 😉 5 pażdziernik czy listopad bo nie wiem czy sie machnelas w dacie czy nie bo tworzymy tabelke mamus listopadowych aby widziec ile nas tu jest 😉

ANULKA, Z TYGODNIA WYPDADA ZE LISTOPAD 🙂

• Mamusia
Megan100 napisał(a):
no i kolejna Mamusia się pojawiła 🙂 🙂 super:-) gratulacje.
Ja już zjadłam pomidorówkę, a na drugie ale to jak mąż wróci mamy puree, mizeria i jajka sadzone 🙂 🙂

Ja wlasnie wsuwam spagetti mialam wsunac wczesniej ale zrobilam i ucielam sobie 20 min drzemke maz wraca z pracy a mi kiszki marsza graly i sobie juz wcinam- ciekawe czy sie przyjmie 😉

• Mamusia
Megan100 napisał(a):
Mi na szczęście wszystko się przyjmuje. Nie gadam z muszlą klozetową. Jestem jedną z tych których tylko mdłości męczą 🙂 ale mi nie przeszkadzają.
Pewnie makaronik się przyjmie.

No ja z Panem Kibelkiem juz coraz mniej gadam ale mdlosci mam takie ze mnie ciaga-popijam duza iloscia wody z cytryna zeby sie nie zadusic w razie czego bo na poczatku jadlam duzo malo pilam i myslalam ze sie zadusze