Skocz do zawartości

Mamy Styczniowe witajcie:) | Forum o ciąży

Abby

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
arnulka napisał(a):

Długo byłam pewna że czekam na dziewczynkę, jednak synuś szybko dał o sobie znać i pokazał się w całej okazałości 🙂
Pozdrawiam was serdecznie

No to witamy w klubie synusiowych mamusi, bo chłopców to u nas nie brakuje 🙂
Zaglądałaś do wątku z tabelką, możesz podać swoje dane to umieszczę 🙂

Zaraz Mójcion wróci z pracy idę jakąś herbatkę i słodkości szykować.

Dobranoc Mamusie, słodkich snów, a nie tych koszarów, którymi się z nami dzielicie 🙂

• Mamusia
ais hehe to dobrze ze okazalo sie ze to maly 🙂
doncia no to masz jak ja 🙂 problem z zasypianiem.. ja nauczona bylam zasypiac na brzuchu niestety teraz sie nie da, a na prawym boku nie umiem i zawsze sie krece i krece az nie zasne.. i nie moge spac z glowa na poduszce musze miec plasko a poduszke wciaskam sobie miedzy nogi 🙂

• Mamusia
doncia napisał(a):
arnulka napisał(a):

Długo byłam pewna że czekam na dziewczynkę, jednak synuś szybko dał o sobie znać i pokazał się w całej okazałości 🙂
Pozdrawiam was serdecznie

No to witamy w klubie synusiowych mamusi, bo chłopców to u nas nie brakuje 🙂
Zaglądałaś do wątku z tabelką, możesz podać swoje dane to umieszczę 🙂

Zaraz Mójcion wróci z pracy idę jakąś herbatkę i słodkości szykować.

Dobranoc Mamusie, słodkich snów, a nie tych koszarów, którymi się z nami dzielicie 🙂
dobranoc 😘

• Mamusia
Hej..w piątkowy dzionek!
Pogoda za okienkiem wydaje sie byc mila...sloneczko ladnie swieci,ale juz jest jakis przymrozek.brrr...
Maleńka wariuje ciagle w brzuszku,w nocy tez ...wystarczy ,że sie obracam to juz potem trudno zasnać hehe 😉
a co do kregoslupa to masakra...mnie juz boli z 1,5 miesiaca.Powiem Wam,ze nie raz trudno sie podniesc a do tego dretwieje mi aaz czasm noga wieczorami i boli....
ale wszystko dla naszych maluszkow da sie wytrzymac 🙂
Milego dzionka!

Witamy wsrod nas nowe Mamusie 😉))

• Mamusia
arnulka napisał(a):
Spojrzałam dziś w waszą tabelkę i widzę że na forum podobnie jak u mnie na wiosce :P Sami chłopcy się rodzą 😉 Wojna będzie chyba :P Dzień dobry 🙂

no dokładnie 😉
ale 3 dziewczynki nasze tez sa 😉)) tyle dobrze,ze nie same chlopaczki 😁

• Mamusia
doncia napisał(a):
michasia24 napisał(a):
dziekuje za wypowiedz kochana zapytam o to swojego lekarza czy u nas w szpitalu jest mozliwe obrocenie dziecka. ciekawa jak ten zabieg wyglada.. i czy bolesny.. 🤨 zaraz poczytam na google 😁

Mojej mamie próbowali obrócić, ból był straszny, a i tak sie nie udało. Daj sobie na razie z tym spokój nie dręcz się na zaś, wszytko będzie dobrze 🙂

A jak to wygląda ... nie wiem jak teraz ale kiedyś i pewnie teraz też, wkładaja rękę do macicy i próbują malucha obrócić.

z tego co mi wiadomo obracanie jest na zewnatrz jest to odpowiednie masowanie brzucha tak zeby dziecko obrocic albo samo sie zaczelo obracac....

• Mamusia
witam w piatek dziewczynki 🙂
witam nowa mamusie 🙂 wczoraj 2 zdazylam przywitac a dzis 3 😁
ale dzis zimno 🤢 moj mnie dodatkowo musial dzis przykryc kocem bo myslalam ze zamarzne z rana 🙂 wlasnie slyszalam ze w zasypianiu kobieta w ciazy pomaga ta poduszka w ksztalcie litery C. patrzalam na allegro ale narazie wydatki mie pozwalaja na zamowienie jej.. 😞 a ona z tanich nie nalezy. zobaczymy moze pod koniec miesiaca jak skacza sie te wydatki to sie zastanowie nad tym 🙂 dzis mama zamiar wysprzatac dokladnie mieszkanko zeby weekend miec wolny 🙂
a dziewczyny wy po urodzeniu dziecka w szpitalu przebierac bedziecie w swoje ciuszki czy w szpitalne?? i ile tego bedziecie brac ??

• Mamusia
Hej z ranka Dziewczynki i witam nową mamusię 🙂

Michasia sprawdzałam tą latarkę i powiem Ci lipa hehe mojego małego chyba nie ruszają takie akcje hehe :P ale za to jak przeczytałam mu bajkę to zaczął tak wariować, że szook hehehe :P
A co do ciuszków to ja powiem Ci szczerze, że od jednych mam słyszałam, że nie trzeba mieć swoich bo małemu dają i nawet nie pozwalają ubierać swoich ciuszków a od innych, że można mieć swoje. Wiem, że trzeba wziąć niedrapki i czapeczki bo nie mają, ale to ja mówię oczywiście o moim szpitalu w Lubinie 🙂 Ja myślę, że i tak wezmę body, rajtuzki, spodenki, kaftanik, i jakąś bluzę no i na wyjście oczywiście 🙂

• Mamusia
Witamy nowe mamusie w naszym gronie 🙂
co do ubranek do szpitala to musiałbyś się zorientować czy oni w szpitalu tego wymagają . U mnie np każdy musi mieć ze sobą wszystkie ubranka i rzeczy dla maluszka, oni ze swojej strony nie dają nic :/ także torba dla maluszka do szpitala musi być sowicie zapakowana 🙂
też mam tą poduszkę do spania a potem karmienia maleństwa 🙂 dostałam od mojego mężusia 🙂 i powiem Wam , że śpi się naprawdę dużo wygodniej 🙂 Zawsze uwielbiałam spać na brzuchu a teraz gdy to niemożliwe i brzusio z maleństwem coraz bardziej rosną jest to męczące 🤨 ale czego się nie zrobi dla maleństwa 😉 także szczerze polecam 🙂 miłego dzionka

• Mamusia
Moja niunia szaleje i bez latarek 😜 wiec nawrrt nie probuje,bo ona ciagle aktywna ,co mnie bardzo cieszy..
Nie ma co brac duzo uranek do szpitala,bo nie bedziemy tam długo 😉
spioszki,kaftanik,body,niedrapki,czapeczka i jakies skarpeteczki lub rajstopki mysle ze wystarcza 😉

Jak to sie uz wszystko zbliza duzymi krokami 😉az jestem zaskozona,ze czas tak szybko leci..

• Mamusia
agniesia20 napisał(a):
Dziewczyny jak to szybko leci szoook hehe 🙂 Za nie całe 1,5 miesiąca zaczniemy już pakować torby jeeejku nie mogę uwierzyć hehe 🙂

Ja juz sobie torbe spakuje za miesiac,bo roznie to bywa 😉 wiec lepiej zeby czekala na swoj czas 😉
a czas leci i to bardzo bardzo szybko... 🙂

• Mamusia
agniesia20 napisał(a):
Powiem Ci Daguza, że ja też chyba zacznę wcześniej pakować bo tak jak mówisz różnie to bywa 🙂

U nas pogoda ładna słoneczko świeci, ale zimnoo tak, że szook 🙂
Ja dzisiaj na obiad robię paluszki rybne, fryteczki i suróweczkaa mniaaam 🙂

no dokładnie tak 😉 duzo dzieci wyskakuje w 8 miesiacu.Ale bardzo chce urodzic w terminie 😉 bo w tym 8 to zagrozenie sie zdarza...
No a ja zrobilam pieczonki pyszniutkie dzis aki smak mnie złapał 😉