Hej Dziewczyny,
Fajnie, że już Wam nie dużo zostało i możecie mysleć o zakupach 🙂 Ja na razie jestem na początku, i z dnia na dzień coraz bardziej niecierpliwa, nie mogę sie doczekać drugiego usg 27.11, gdzie wreszcie zobaczę serduszko 🙂 (Pierwsze Usg miałam w 4 tyg ciąży.).
Na razie walczę z moją sennością... i mdłościami...
Trzymacie się ciepło 🙂
no i ja coraz częściej uświadamiam sobie, że to kwestia 2,5 miesiąca 🙂 i będzie nas trójeczka
wzięłam się konkretniej za wyprawkę 🙂 ubranek mama mi sporo nakupowała z brytyjskiej odzieży używanej i we wtorek będzie dostawa 🙂 ja za to szperam za kosmetykami .. po wielu godzinach szukania w internecie znalazłam tą aptekę i mają bardzo dobre ceny 🙂 może i wy się skusicie 🙂 dużo tańsze są emolietny do kąpieli nawet z kosztem przesyłki się kalkuluje kupic
http://www.apteka-melissa.pl/Home.html
w tematyce czegoś do spania ... rożków i kocyków ... nie wiem czy trafiłyście na coś takiego, ale opcja jest dużo lepsza niż rożki 🙂 taki śpiworek super sprawdza się nawet do wózka i jest lekko ocieplany 🙂 mi mama kupiła na szmatlandzie kilka sztuk w różnych rozmiarach po 5-8 zł. wcale nie zniszczone i z bawełny 🙂
Ciuchlandy to dobra sprawa 🙂 zwłaszcza przy rzeczach dla naszych maluszków - przez samo leżenie dzieciaczki tak nie niszczą a poza tym przy tak szybkim nabieraniu rozmiarków bankructwo by nas czekało 😉 a nie szkoda Ci samego kocyka ... ja noszę się z zamiarem włożenia go w poszwę - na wszelki wielki jakby maluszek ulewał łatwiej wyprać pościel niż kocyk, który potem może trochę się zbić i stracić na przytulności 🙂 (ale to tylko moje własne spostrzeżenia)
Sylvie26 napisał(a):
Hej!
Mi siostra kupiła kołderkę na ciuchach i kosztowała mnie 6 zł 🙂 Wyprałam ją w pralce, bo jest mała, więc spoko. Jeszcze muszę znaleźć pościel, ale z doświadczenia siostry, stwierdzam, że mam na to jeszcze dużo czasu, bo jej Tomuś przez co najmniej pierwsze 3 miesiące spał w rożkach i ewentualnie pod kocykiem.
Ps. dziś śniło mi się, że ktoś przez przypadek dotknął mnie w brzuch z boku i mały zaczął tam tak strasznie kopać...akurat to było tak po 6.00 i mąż wrócił z nocki, więc się obudziłam i okazało się, że dzidziuś naprawdę mnie tam kopał 😜
To przedszkole rzeczywiście wygląda na miejsce, w którym dużą wagę przykłada się do podejścia pełnego szacunku i uważności wobec dzieci. Oparcie się na NVC i inspiracje pedagogiką Jespera Juula mogą sprzyjać budowaniu dobrej atmosfery. Ważne jest też to, że wspierają nie tylko dzieci, ale i rodziców poprzez warsztaty. To może być ciekawa opcja dla rodzin szukających spokojnego i świadomego podejścia do wychowania.
Zobacz sobie na przedszkole Pluszowy Miś pod Piasecznem w Staraej Iwicznej - https://www.przedszkole-pluszowymis.pl/. To miejsce, które podchodzi do dzieci z szacunkiem i uważnością – opierają się na podejściu NVC (Porozumienie bez Przemocy wg Marshalla Rosenberga) oraz inspiracjach pedagogiką Jespera Juula. Atmosfera jest spokojna, bezpieczna, z ogromnym wsparciem także dla rodziców (prowadzą warsztaty rodzicielskie!).
Rekomendowane odpowiedzi
Kerry
Fajnie, że już Wam nie dużo zostało i możecie mysleć o zakupach 🙂
Ja na razie jestem na początku, i z dnia na dzień coraz bardziej niecierpliwa, nie mogę sie doczekać drugiego usg 27.11, gdzie wreszcie zobaczę serduszko 🙂 (Pierwsze Usg miałam w 4 tyg ciąży.).
Na razie walczę z moją sennością... i mdłościami...
Trzymacie się ciepło 🙂
Basidrak
wzięłam się konkretniej za wyprawkę 🙂 ubranek mama mi sporo nakupowała z brytyjskiej odzieży używanej i we wtorek będzie dostawa 🙂
ja za to szperam za kosmetykami .. po wielu godzinach szukania w internecie znalazłam tą aptekę i mają bardzo dobre ceny 🙂 może i wy się skusicie 🙂 dużo tańsze są emolietny do kąpieli nawet z kosztem przesyłki się kalkuluje kupic
http://www.apteka-melissa.pl/Home.html
w tematyce czegoś do spania ... rożków i kocyków ... nie wiem czy trafiłyście na coś takiego, ale opcja jest dużo lepsza niż rożki 🙂 taki śpiworek super sprawdza się nawet do wózka i jest lekko ocieplany 🙂 mi mama kupiła na szmatlandzie kilka sztuk w różnych rozmiarach po 5-8 zł. wcale nie zniszczone i z bawełny 🙂
http://kukusklep.pl/ROZKI_BECIKI_SPIWORKI-k100-0-3-prod.html
Basidrak
a nie szkoda Ci samego kocyka ... ja noszę się z zamiarem włożenia go w poszwę - na wszelki wielki jakby maluszek ulewał łatwiej wyprać pościel niż kocyk, który potem może trochę się zbić i stracić na przytulności 🙂 (ale to tylko moje własne spostrzeżenia)
Sylvie26 napisał(a):