Skocz do zawartości

Lutoweczki 2013 | Forum o ciąży

innicone

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dzikuska napisał(a):
Smarkata dzis konczysz 36 tc jutro zaczniesz 37....lekarze mowia po prostu w pelnych skonczonych tygodniach....w dniu wyznaczonego porodu konczy sie 40 tc i wystarczy policzyc wstecz i zobaczysz.

No właśnie, ja nie wiem jak ten mój lekarz mi wyliczył ten termin, że wypada na czwartek 21, bo 40 tydzień kończy mi się w niedzielę 17 i tak wyliczyła mi położna, która miała do mnie przychodzić, a która jak się okazało ma raka mózgu i ma teraz swoje zmartwienia, biedna ☺️ (ciekawe jest to, że ostatnio lekarz liczył mi drugi raz i wyszło mu na 18 😉 ). Niby różnica nie duża, ale jak sobie pomyślę, że miałabym przenosić, to będą mi liczyć, że 22 jest dopiero dzień po terminie, a to będzie już 5 dni i ja będę się stresować 😞
Bulek ja z reguły nie mam problemów ze snem (jedynie to, że śpię bardziej niespokojnie, ale śpię). Wczoraj po prostu spałam późno w dzień, bo od 16 do 18.30 i tak jakoś mi się długo nie chciało...
Ps. ostatnio coraz częściej zdarzają mi się bóle jak na okres z bólem w krzyżu...może to są te przepowiadające...a jeśli chodzi o brzuch, to jak tak patrzę, to niby jest chyba jeszcze wysoko, ale jakoś mi dzisiaj zaczął przeszkadzać "od dołu" 😉 tzn. jak siedzę to mi się tak jakoś na nogi kładzie i jak stoję i lekko się pochylam, to też mi się w nogi wbija...więc może jest trochę niżej... 🤔

• Odpowiedzi 4,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Sonka tym bardziej właśnie, z taką nauczycielką, to, że dałaś radę, że się nie poddałaś tylko poszłaś drogą, którą miałaś wcześniej wybraną, za to należą się brawa 🙂 I mam nadzieję, że Twoja córka weźmie z Ciebie przykład 🙂 Nie zanudziłaś, właśnie jakoś mi fajniej 🙂

Mamuśka chirurgia plastyczna to bym chciała bardzo.. Ale niestety u nas jest taka zamknięta na ludzi nie z rodziny, że tylko na wolontariacie można.. Poza tym, ogólna chirurgia jest ciekawa na maksa 😁 A jak ją zrobię, to pomyślimy, czy damy radę, żebym nie miała pensji, tylko zarabiała na jakichś dyżurach, a na wolontariacie robiła plastyczną przez te kilka lat 🙂 Nawet wczoraj o tym rozmawialiśmy, bo to moje marzenie było kiedyś 😁

• Mamusia
Oj Dziewczynki, jakaś niespokojna jestem... Miałam dzisiaj całe dwa skurcze jak na okres i do tego ból w krzyżu 😮 - jak się zacznie to pewnie będzie to podobnie wyglądać? Troszkę mnie to zestresowało, ale minęło także spoko luz. Byłam dzisiaj na kawce u mojej mamy i znowu mnie poddenerwowała, panikuje strasznie - powiedziałam, że już jej nie odwiedzę, bo mi niepotrzebnie stresu dostarcza 😉
Ja również ciągnę za sobą nogi, mam ucisk na pęcherz, od może dwóch tygodni, a nadal jesteśmy z Kornelcią w komplecie, także to chyba nie do końca sygnalizuje rychły poród 😜

• Mamusia
Reszte fotek wrzuce jutro dziewczyny,bo fejsik mi szwankuje 😞..sie natrudzilam ufff 🙂

MADZIU bedzie dobrze ,a te skurcze to juz przepowiadajace pewnie.Wiesz te prawdziwe poczujesz dotkliwiej,ale sie nie przejmuj tak musi byc,sama natura.Mnie kregoslup o dziwo nie nawala a mam przeciez dyskopatie ledzwiowa i jestem w szoku ze obchodze sie bez bolu.Zobaczymy co bedzie podczas porodu...

Lece Laseczki juz do wyrka...spiacam jak nie wiem.Do napisania jutro 🙂Dobrej nocki Wam zycze, a robale na rano 🙂Buziaczki Kochane Ciezaroweczki:*

• Mamusia
o ja, jakie cudeńka dwa - śliczne te Twoje Aniołeczki Mamusiu.

Zelazna miło usłyszeć/przeczytać takie słowa 😘
jak czytam o twoich wcześniejszych wybrykach, a teraz o rozterce co wybrać Chirurgia plastyczna czy ogólna to robi to na mnie niezłe wrażenie i dodaje otuchy. Chciałabym być taka jak moi rodzice, zamiast naciskać na Zuzę, to po prostu umieć ją wesprzeć w każdej podjętej przez nią decyzji.. może jestem zbyt wymagająca 🤨
Zyczę Ci aby udało Ci się zrobić tą specjalizację która da Ci więcej satysfakcji 🙂

madziu Kotek, tak jak napisałaś, to nie są bóle co przepowiadają, to są te słynne niedogodności końcówki ciąży i nie zamartwiaj się, są też rączki spuchnięte w tej końcówce, moje są już też dość długo spuchnięte - no tak to jest, powoli finiszujemy i każdy z tych objawów nam o tym przypomina i przygotowuje do tego najważniejszego, ale teraz już tylko czekajmy na chlust bądź narastające silne skurcze i już i będzie wiadomo, że to jest TO 🙂

• Mamusia
oh matko jakie słodziaki te twoje Aniołki Mamuśka 🙂 napatrzeć się nie można 🙂 prześliczne 🙂 gratuluję pomysłu i wykonania 🙂

ja po nocy w połowie przespanej ... do 3 nad ranem znowu skurczowo było i to tak coraz silniej i bardziej boleśniej, ale za to bez systematyki 😉 najgorzej jak łapało w dole brzucha i jeszcze ból krzyża dochodził 🤢 a potem to już tylko z górnej części brzuszka za 2 razy mnie złapało 🙂 na całe szczęście gdzieś ok 3,30 jazda się skończyła i do 7 spałam - z małymi przerwami na pipi ma się rozumieć 😉

p.s. coś nam Ineczka zamilkła 😉 ?! rodzi 🤪

• Mamusia
Smarkata, świetna szybka nauka podstaw holenderskiego 🙂 Ja bym tam chyba ze śmiechu padła. Wyobraź sobie, że Ty rodzisz i na salę wchodzi lekarz i mówi do Ciebie "chuje morche" 😁 😁

Dzikuska, podziwiam, że w ogóle jesteś w stanie myśleć o nauce. Ale dobrze by było, żebyś wszystko pozdawała, skoro to ostatni semestr. Powodzenia!

Sonka, może Zuza tak do tego podchodzi, bo skoro Ty miałaś lekki poślizg z maturą, ale w końcu Ci się wszystko poukładało, to Ona może wychodzi z takiego założenia, że też jej się później poukłada. Ale lepiej przecież, żeby zdała od razu i miała to z głowy, bo czekać na kolejny termin to będzie katorga dla jej główki (wiem sama, bo rok czekałam na ostatni egzamin na studiach, bo mnie uwalił taki kochany profesor na ostatnim terminie z zakaźnych 😠 ). Będzie dobrze. Na pewno mądra z niej dziewczyna i zrobi tak, żeby było dobrze 🙂 A tak w ogóle, to silna z Ciebie kobitka! Podziwiam Cię, że miałaś na tyle odwagi, żeby przez to wszystko przejść 🙂
Wszystkiego najlepszego dla Tymka z okazji urodzinek 🙂 Przecudny maluszek 🙂 🙂 🙂 A już niedługo będzie kolejny, a raczej kolejna 🙂

Ja się już melduję, nadal zapakowana i pozamykana na cztery spusty. Ale termin cc mam już ustalony. Ogłaszam wszem i wobec, że (jak dotrwam) zostanę oficjalnie rozpakowana 31. stycznia. Czyli możecie mnie wygonić już z tego forum, bo zostanę styczniówką 😜
Tak się stresowałam przed tą wizytą, że aż mi ciśnienie skoczyło normalnie. Ale na szczęście jeszcze w granicach normy ciążowej. Z małą wszystko ok. Ale ja znowu dostałam antybiotyk na pęcherz i piguły dowcipne, to może już wszystko wyleczę i będzie spokój. Z tego wszystkiego nie spytałam się, czy mąż będzie mógł być przy zabiegu i czy będzie mógł pstrykać foty. Ale dzisiaj wieczorkiem zadzwonię do znajomej, która jest położną w tym szpitalu i wszystkiego się dowiem.
Ech, mówię Wam, jak dobrze już wiedzieć kiedy to nastąpi! Tylko mam nadzieję, że wcześniej nie zacznie się nic niespodziewanego...

• Mamusia
Pochwaliłam się wczoraj że super sypiam to mam za swoje...całą noc nie mogłam się ułożyć a mała buszowała strasznie jak w końcu usnęłam to obudził mnie mocny skurcz...dzisiaj ledwo na ślepia patrze no ale zabieram się za pisanie pracy bo muszę coś oddać na zaliczenie semestru.

Kasiazett ale CI super z tym że już wiesz kiedy maluszek przyjdzie na świat 🙂 to 31 będziemy gratulować Tobie jako naszej drugiej lutówce, no chyba że ktoś jeszcze się wybije wcześniej 😁

• Mamusia
Kasiek ja coś czuję, że coś druga z nas tu będzie styczniówką, więc nie emigruj nam no 😉
Fajnie, no fajnie tak znać ten dzień z godzina 0 🙂 dotrwaj tylko 🙂

Z Zuzą pewnie masz rację, też tak chwilami widzę, stąd argumentuję jej, że to nie jest łatwe, ale póki sama nie zobaczy to nie uwierzy 😉
Dziękuję w imieniu Tymcia 🙂 ale ten czas leci..

• Mamusia
Sonka mhmmmm jak cudnie tak popatrzeć 🙂 jeszcze chwila nam została 😉
no i sto latek i mnóstwo zdrówka dla Tymcia z okazji urodzinek 🙂 niech Ci zdrowo rośnie 😆

Kasieńko aleś ty szczęśliwa na ten termin, do 31 już rzut beretem i na pewno nic się nie wydarzy 🙂 no i bomba, że z Malutką wszystko super 🙂 trzymajcie się tak dalej ... bagatelka tydzień został 🙂

ja chyba też bym tak wolała na konkretny dzień i już 🙂 co prawda moje Ciacho chyba też lekkie oznaki daje i swój scenariusz zaczyna wprowadzać w życie, więc kto wie może obydwie będziemy skazane na banicję z lutóweczek 😉

a to z wczorajszego wieczoru 🙂 małe fotograficzne co nieco 😉

• Mamusia
No proszę, Basieńko, z Ciebie to zawodowa modelka normalnie 🙂 A jakie ładne, nieopuchnięte stópki masz 🙂 Śliczne zdjęcia 🙂 Też bym chciała tak ładnie wyglądać w tej końcówce 🙂 A Wiktorek pewnie się już dlatego tak pręży i mu spieszno na świat, bo też chce popozować razem z Mamusią 🙂

• Mamusia
KASIUZET czyli jednym slowem juz mozna TOBIE gratulowac 🙂 🙂 🙂Tez bym chciala wiedziec na czym stoje a z drugiej strony nie wiem jak bym przyjela taka wiadomosc ? 🙂Stresik napewno by mnie nie opuszczal.Trzymam juz kciukolki za Ciebie i Malutka :*
BASIU swietna foteczka,fajnie jest miec kogos kto uwielbia takie montaze zdzialac 🙂U mnie nie ma w rodzinie nikogo takiego,oraz w znajomych tez nie ma.
SONKA wycaluj Tymeczka ode mnie i dziewczynek i zyczymy mu 100 latek i czego tylko sobie wymarzy 🙂:*Bedac w ciazy (bo to juz moja 4 ale porod 3) caly czas sie zastanawiam jakie to My KObiety mamy szczescie nosic pod serduszkiem takiego malutkiego czlowieczka i niby mezczyzna,ktory jest z nami przy porodzie i uroni lezke ze szczescia,to jednak chyba MY jako rodzace i mamusie mamy te radosc najwieksza...nosimy dziecie przez 9 miesiecy i cieszymy sie kazdym jego ruchem 🙂
Dziewczyny moze powinnismy zalozyc Klub Bezsennych Nocy? 🙂 🙂
MOja Klaudusia kaszle pzreokropnie,tyle dobrze ze bardzo jej sie odrywa wydzielina i potrafi ja wypluc,bedzie szybciej zdrowiala.
Ma ktos ochote na orzechowe ciasto? 🙂

• Mamusia
jaaa ale piękne nie spuchnięte stopy! i kostki masz normalne - moje stópki to mają na kostkach taką oponkę- to chyba po to jakbym miała się w kostkę uderzyć to żeby nie bolało;pppp bo nie wiem czemu tak puchną :PPP

Dla małego jubilata życzymy zdrówka i wszystkiego co najlepsze!

też bym chciała tak mieć ustalony termin np za jakieś dwa lata tylko żebym się dobrze czuła przez ten czas;p z chęcią pobawię się z tymi stópkami malutkimi z brzuszku jeszcze troszkę...

dziś noc nawet udaną miałam ale ktoś o 5 30 do nas do drzwi zadzwonił. stwierdziłam że nie otwieram o tej porze 😮 a teraz się głowię kto to taki.....

mamuśka pytasz kto ma ochote na ciasto orzechowe, to ja spytam czy ktoś ma ochotę na bułeczki drożdżowe z serkiem waniliowym albo czekoladką??? bo zaraz się za bułeczki biorę;p

ok także na razie włączę sobie doktora Gregora H. i biorę się za ciasto drożdżowe 😉 pa mamuśki!

• Mamusia
Basia rewelacyjne zdjęcia 😁

Kasia super, że już masz termin i że z maluchem wszystko dobrze 🙂 Już ostatni weekend będziesz w ciąży 😁

Smarkata JA CHCĘ BUŁECZKI!! 😁

Mój mąż po wczorajszej szkole rodzenia powiedział, że mam sobie codziennie zamawiać sałatkę z dowozem, bo położna mówiła, że mam jeść dużo warzyw, a on mi nie potrafi zrobić i nie ma czasu, a już niedużo zostało i muszę o dziecko dbać. I że takie żywienie tylko bułkami przez cały dzień i jabłkiem nie jest dobre, więc mam nakaz zamówienia sałatki z pizzerii.. No padłam.. I że nie będzie już parówek, bo one są niezdrowe, a muszę więcej zdrowych rzeczy jeść 😁 Trochę ćwiczeń też przyniósł, za niecałe 3 tygodnie wprowadzimy je w życie 🙂

• Mamusia
Joł 🙂 😎
ja na chwilkę co by tylko powiedzieć, że nadal w dwupaku 🤪 🤪 🤪
aczkolwiek nocka ciężka 🥴
pobeczałam sobie troszkę wczoraj i mi ulżyło, od rfazu człowiek inaczej na świat patrzy 😁
Sonka: 😘 😘 😘 Ty wiesz za co 🙂
i wszystkiego najsłodszego dla Tymka, niech zdrowieje, niech będzie Wam nieustającą radością i szczęściem !! to takie niesamowite, że teraz taki kawaler a chwilę temu przecież, taki malusieńki..A na zdjęciu Ty jaka dumna i szczęśliwa !!
Basia: przyznaj się, że stopy pożyczyłaś 😁 😁 to grzech mieć krótko przed porodem tak idealne stopy 😁
Wera: Aniołki cudne: masz talent, nie ma co.. ☺️ 😎

mnie na bank dzisiaj tu mało będzie 🙂
jak będę rodzić: dam znać 😉

• Mamusia
Normalnie uduszę za te bułeczki i ciasta!!!!!!!!!!!!
Ja bym coś chętnie upiekła, ale nie mam piekarnika u siebie w kuchni 😞 Musiałabym schodzić do babci na dół i co chwilę latać sprawdzać czy się nie przypala, a schody bardzo strome mamy i niebezpieczne 😞 😞 😞

Zelazna, mąż ma rację z tymi parówkami. Można zjeść od czasu do czasu, ale nie za często, bo tam sam syf pchają. A warzywa o tej porze roku to też sama chemia, ale coś trzeba jeść.

Mamuska, zapomniałam pochwalić Twojej ślicznej pracy nad sukieneczkami 🙂 Dziewczynki wyglądały prześlicznie 🙂 Ciekawe czy w domku też z nich takie aniołeczki 😎 🙂 Jak już nie wytrzymam bez czegoś słodkiego, to wsiadam w autobus i jadę do Ciebie na to ciacho orzechowe, bo do Honoratki na bułeczki to troszkę za daleko 😜

• Mamusia
Basia, z tymi stopami, to naprawdę coś nie tak... 😲 ja mam tak opuchnięte, że stwierdziłam, że gdybym nie zakupiła moich kozaczków, kapciuszków typu emu, to na dwór juz tylko w laczkach bym chodziła 😁 bardzo mi się podoba to profilowe zdjęcie...też chcę takie 🙂
Dziś była u mnie z rana koleżanka i powiedziała, że faktycznie mi się brzuch obniżył 😁
Kasia zazdroszczę tej pewności, że ciąży nie przenosisz, mi 31 stycznia też by odpowiadał 😉 i nawet cesarka by mi odpowiadała 🙃
Ps. skoro Wy tak o tych wypiekach, to powiem Wam, że ja (co prawda nie sama) zjadłam dziś do kawy jedną z 6 Milk, które zakupiłam wczoraj w promocyjnej cenie 😁 a do tego jeszcze mini pączuszki... 😜