Skocz do zawartości

Witajcie | Forum o ciąży

dorcia1989

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
raczej nic nie miało prawa zaszkodzić, ja tak myślę że poprostu mój organizm odmawia posłuszeństwa i wariuje.... Mój Adam wczoraj stwierdził że trzeba mnie zakorkować bo źle wyglądam i wg niego i wszystkich ciotek wyglądam jakbym miała już się rozpakowywać.

• Mamusia
JA to się boję strasznie wcześniej rodzić, a czuje ze jest tak jak z małym. Brzuch twardnieje, zaczyna opadać, chodzić nie mogę już tylko się kulam, spać nie mogę bo ciągle mi źle i niewygodnie, siara z cycochów dalej leci. Wiem że teraz jak pójdę na wizytę to odrazu szpital mnie czeka albo masa leków na przyśpieszenie rozwoju maleństwa. A tego chciałam uniknąć bo z Bartkiem od 26tc już z rozwarciem 2cm chodziłam to wiem jak się męczyłam wtedy przy tych wszystkich lekach i potem jak już do terminu szczęśliwie dochodziłam.

• Mamusia
Ja też mam jakieś chore sny. A to, że mała jest taka mała, ze jej nie mogę podnieść, a to krew na bieliźnie 😠
Ania, może Ty już dzisiaj zgłoś się do tego lekarza? Przecież wykończysz się fizycznie i psychicznie. Pocierpisz trochę, ale będziesz miała pewność, że będzie ok.

• Mamusia
Czesc i czolem,
Hancia zaciskaj nogi, w sumie to duzo nam nie zostalo juz.Dwa miesiace zleca jak z gorki 😮
Ja bym chciala urodzic przed Wielkanoca albo po byle nie w trakcie swiat 😜
Wlasnie sie dowiedzialam ze moja psiapsiola jest w ciazy w moim bylym 😁 no w koncu bo sie troche starali juz 🙂
Ide sie myc i sprzatac.

• Mamusia
Witajcie poweekendowo,
imprezowo - to już nie na moje siły dwa dni przyjmować gości. Dzisiaj będę cały dzień dochodzic do siebie. Strasznie boli mnie kręgosłup i atakuje lewą strnonę na tyle że noga mi drętwieje i nie mogę chodzić 🤪 Masakra.
Na nic nie mam siły.
W zlewie sterta naczyń, na górze prasowanie, 2 prania w kolejce czekają... mamo ratuj! 😮

Widzę że Wy też zaczynacie stękać, jeszcze ta zima Nas przytłacza. Ale do 35-6 tygodnia musimy dać radę, a wtedy niech sie dzieje 🙂
Adriana ja też bym na święta nie chciała zaliczyć szpitala, ale od dłuższego czasu mam przeczucie że właśnie wtedy mała się urodzi. Na 5-ego mam termin więc wszystko jest możliwe

• Mamusia
Ja od soboty jestem jakoś dziwnie przestawiona ze snem, o 7.00 rano jestem na maksa wyspana a to nie podobne do mnie 🙂
I Helenka to chyba wyczuła bo też wstaje o 7.30, a do tej pory budziła się 9.30.

Dobra skoro nie śpicie, która pozmywa mi naczynia, poprasuje, a która zrobi pranie? 😁 😁 😁

Hancia z tymi wymiotami to taki wirus jest!!!
U mnie w pracy na 600 dzieci, aż 220 w tej chwili jest nieobecnych z powodu ataku wirusa, jedną dobę się wymiotuje, poza tym bolą kości, jest gorączka i senność.
Dużo pij żeby organizm się nie odwodnił.