Skocz do zawartości

Witajcie | Forum o ciąży

dorcia1989

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Cześć dziewczyny 😁 Ja już po wizycie u gina. z małym wszystko ok ale pośladkowo ułożony... wyniki krwi dobre za to w moczu jakieś bakterie i kazała kupić jakiś lek bez recepty. Ogólnie to na plusie mam JUŻ 12 kg 😮 🥴 ale koleżanka jak mnie zobaczyła powiedziała że ładnie wyglądam i nie widać po mnie że już tyle.... Pocieszyła mnie uhhh ha hah ja myśle inaczej.
Widzę że nas Kwietnióweczek o niskim wzroście jest sporo 😁 to i ja się dołanczam :P Ja natomiast 158 cm i na pierwszej wizycie w 6 tyg ważyłam 48 kg natomiast mój chł 174cm i 70 kg 😁 Jaki rozm stanika mam to się obecnie nie orientuje bo rosnął jak szalone sprzed ciąży miałam 65 E. Ja natomiast chcę karmić piersią ale mały pokaże czy bedzie jadł czy nie. Co do siary to jakieś 3 tyg temu wstaje patrze na koszulkę a tam dwie plamki :P od tamtej pory na razie spokój.
Dużooooooo dziś piszecie 😁DDDD Do nadrobienia miałam 10 str 😮
Przedwczoraj powyciągałam ciuchy żeby przymierzyć, bo przecież jutro "wesele" i tak jak myślałam wszystko za ciasne, bo sprzed ciąży wszystko obcisłe to jak teraz bedzie dobre....
Mi na szczęście nic nie puchnie i tak bym chciała do końca :P Buśśśśki 😘

• Odpowiedzi 4,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja właśnie wstałam i jem śniadanio-obiad 🙂
Co do wózka toczymy właśnie zawziętą wojnę o to jaki 🙂

Jeśli chodzi o siarę to niektóre kobiety w trakcie porodu dostają i jest to normalne 🙂

Mykam was nadrobić o się rozpisałyście że ojejku 🙂

• Mamusia
Karolina : ja nic.. co mi wpadnie w ręce to zjem.. Mam leeenia i nawet mi się nie chce wstać i iść siku zrobić.. 😜

Hancia: Nie martw się nie jesteś sama. Mi chłopak co prawda dał wolną rękę, tylko muszą być koła pompowane. A resztę mogę sobie wybrać sama, ale nie sposób to zrobić jak tych wózeczków tyle jest.. 🤔

• Mamusia
adriana886 napisał(a):
Przepraszam dziewczyny ze tak odbiegam od tematu ale moze ktoras bedzie mogla mi podpowiedziec
- czym moge wyczyscic biala skorzana kanape??? 🤢 Kolezanka zostawila slady ciemnymi leginsami 😲 Woda z mydlem niewiele pomogla 😞

Kochana w rossmanie są takie fajne gąbki "MAgiczna Gąbka" czy jakoś tak potrafi zdziałać cuda 🙂

• Mamusia
Ja się zastanawiam nad Tako Warrior 3w1, mają duży wybór kolorystyczny i wygląda na całkiem solidny. Ale podoba mi się też Mikado Aston 3w1, Kinderkraft - tylko ten niestety ma małe koła i przednie są piankowe.. Głowa mi już pęka od tych wózków i szukania imienia dla małej.. 🤢

• Mamusia
Hej Kochane 🙂 dawno mnie tu nie bylo 🙂 mam nadzieje,ze wszystko z wami okej ?
Ja juz zakonczylam porzadki po remoncie W KONCU 🙂 i padam na pysk .
zrobilam te wyniki na crp i mocz .
CRP - jest okej 🙂
Ale w moczu wykryli mi za duzo erytrocytów i tak po rozmowie tel stwierdziła,ze to piasek na nerkach, mam brac nospe forte 2x dziennie przez tydz. i 18 zrobic znowu wyniki . Ale najlepsze jest to,ze w okolicy nerek nic mnie nie boli mocz mam normalny nic mnie nie piecze 😮 i az sama zglupiała . I tak się zastanawiam,ze niby nos-pa ma pozbyc sie piasku z nerek ? Nie wiem jak mam to rozumiec ... Co o tym sadzicie ? Dla mnie bomba bo caly tydzien siedzialam na szpilce bojac sie o ten cholerny szpital ....

• Mamusia
oleenka napisał(a):
Ja się zastanawiam nad Tako Warrior 3w1, mają duży wybór kolorystyczny i wygląda na całkiem solidny. Ale podoba mi się też Mikado Aston 3w1, Kinderkraft - tylko ten niestety ma małe koła i przednie są piankowe.. Głowa mi już pęka od tych wózków i szukania imienia dla małej.. 🤢

Ola spójż na polską firmę JEDO - na prawdę solidne wózki, koła pompowane, duża gondola, porządne materiały. Ja rozważam właśnie JEDO FYN FREELINE http://www.jedo.pl/pl/#/fyn/freeline/ lub ... droższą wersję ale obsługiwalną jedną ręką ( składanie rozkładanie - X-LANDER X-MOVE http://x-lander.pl/produkty/54/xmove/?gclid=CNya6cGJp7UCFYpY3godmQQAyg ..tylko on drogi jest 😮

• Mamusia
Hancia napisał(a):
Ilona nie szkoda Ci kasy???
Za ten wózeczek chyba troszkę my wczoraj oglądaliśmy taki w sklepie i 3w1 był za 1200zł, a 2w1 1000zł..... więc różnica jest spora.

Ilona po co Ci dwa wózki? Maluch szybko rośnie, a jak zacznie chodzić to w ogóle nie będzie chciał w wózeczku jeździć.

Ostatnio wszystko zmierza do tego iż będę zmuszona wrócić szybko do pracy i wtedy prawdopodobnie mała będę zawozić do mojej mamy, aby nie wozić codziennie wózka wolałabym aby rodzice mieli jeden na stanie. Jak już to ten drugi poszukam używany.

• Mamusia
Hej dziewczynki,

wcześniej toczyła się rozmowa na temat herbatki, Ilona wahasz się bo mówisz że tyle tego jest, ale czytaj uważnie wiek, z tego co kojarzę to od narodzin można tylko koperkową i rumiankową. Dopiero od 3 miesiąca życia wprowadza się inne. Fajna herbatka jest też dla kobiet wspomagająca laktację. Najlepiej rozejrzeć się w Rossmanie.
Siara wcale nie koniecznie musi już być obecna i namacalnie widoczna 🙂. Ja w pierwszej ciąży miałam ją dopiero na jakies 2 tygodnie przed porodem, a tak naprawdę jej przyplyw nastąpił w pierwszej dobie po porodzie. Także nie ma sie co stresować, ważne jej pozytywne nastawienie przyszłej mamy!
Nospa na piasek? A to nowość. Szczerze nie brałabym, woda mineralna pewnie lepiej oczyści nerki niż te tabletki.

Miałam dzisiaj pracowity dzień, posprzątałam całą górę, umyłam 2 duże balkonowe okna (pogoda była fajna). Przerąbane jak ma się w domu 14 okien 😮 Jutro tylko zostaje założyć świeże firanki , ale to już męża wykorzystam bo ciężarnej nie wolno fikać na drabince z rękoma uniesionymi ku górze.
A jutro kolejny wojaż w poszukiwaniu mebli do poiku małej, mam nadzieję że tym razem na coś się zdecydujemy.

Adriana poradziłaś sobie z kanapą? Koleżance łydki i pupsko musiały sie spocić 🤪 Ja mam skórzaną białą kurteczkę i ciężkie zabrudzenia typu długopis czyszczę mleczkiem cif i działa 🙂

• Mamusia
Ja już po ciepłej kąpieli i zaraz idę spać, bo rano do szkoły.. 😞 I to na całe 10 godzin.. 🤢 Sama nie wiem jak ja to wytrzymam, bo usiedzieć tyle jest przeokropnie ciężko. Zwłaszcza, że uwiera mnie strasznie na żebrach..

Co do herbatek to faktycznie od pierwszych dni są tylko dwie rumiankowa i koperkowa. Z tą Nospą to chyba też bym się wstrzymała i nie stosowała.
Gunia nie przemęczaj się lepiej tak, w naszym stanie trzeba duużo odpoczywać, więc korzystajmy póki możemy, bo już niedługo nie będziemy miały tak solidnej wymówki od pracy.. 😆

• Mamusia
Gawinka : już wcześniej gdzieś widziałam firmę Jedo, wózeczki mają fajne, ale ceny za 3w1 trochę za wysokie.. Szczerze mówiąc jak miałabym przeznaczyć 1800-1900 zł to zdecydowałabym się na moją miłość od pierwszego ujrzenia Graco Evo mimo, że ma piankowe małe koła, które potem bym przeklinała. 😜

• Mamusia
No teraz na pewno do czajnika nie będę nalewała wody z kranu tylko będę kupowała baniaki 5l i wtedy herbatke będę piła a co do nospy to tylko tyle znalazłam o nerkach . :
Bóle brzucha różnego pochodzenia
No-Spa likwiduje różne rodzaje skurczów mięśni gładkich niezależnie od ich umiejscowienia, dzięki czemu można ją stosować przy bólach brzucha różnego pochodzenia, między innymi takich jak:

kamica dróg żółciowych i nerek . Wydaje mi się, ze jezeli kazała mi je brac to cos jednak da 🙂 zobaczymy 😘

• Mamusia
Dzień dobry, dzisiaj ja pierwsza 🙂 No chociaż raz 🙂
Od 4 nie mogłam spać, coraz gorzej dobrać odpowiednią pozycję żeby nic nie uwierało, a jak już myślę że jest dobrze wtedy Aniela mnie okopuje więc widać jej wówczas jest niewygodnie 😮 I już wogóle nie mogę spac na wznak, normalnie brakuje mi tchu.

Wcinamy śniadanko i robimy rundkę po salonach meblowych. Chcę też wjechac do jyska po nowy wkład do łóżeczka, materac kupiłam przez internet, ale teraz chcę podusię i kołderkę