Skocz do zawartości

Witajcie | Forum o ciąży

dorcia1989

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ilona to jesteśmy juz trzy dentki... wczoraj było w miarę ok, ale przed wczoraj to samo, nie lubię się źle czuć bo się sama nakręcam :/ a dziś do tego jeszcze mi brzuchol popalić daje i boli podbrzusze :/ też chyba mam już dość tego Błogosławionego stanu... tyle, że na porodówkę jeszcze nie mogę bo nie mam wszystkiego i spakowana nie jestem :/ a no i do Warszawy się wybieram na święta więc też muszę jeszcze w dwupaku być.
Ania tosz to wyzysk, a chociaż jakieś przyzwoite te pieniądze za tą dzierżawę ?
Ada Ty za 3 dni masz 40 tydzień !
Ada a Ty na działalności ? czemu nie chcą wypłacić ?

• Odpowiedzi 4,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
No nie dadza pospac...telefon mi sie rozdzwonil.
Ania a czemu takie slabe pieniadze za to?
Kasia jestem na dzialalnosci.Jak poszlam w styczniu na L4 to najpierw ksiegowa zle mi wyliczyla skladke bo myslala ze poszlam na zwolnienie od poczatku miesiaca wiec poszlo do nich pismo o przywrocenie terminu platnosci.Pozniej w miedzy czasie wyszlo ze mam niedoplate za skladke listopadowa (ktora tez zle wyliczyla ksiegowa).Na dzien dzisiejszy wszystko niby gra na moim koncie zusowskim, ale chrobowego dalej nie widac a to juz prawie miesiac minal od pozytywnej decyzji o przyw.terminu platnosci jaka od nich dostalam. poczekam jeszcze kilka dni i przejade sie z jakas bomba do nich 😎
To co sie dzieje w budzetowkach to jest cyrk.Mialam okazje przekonac sie na wlasnej skorze kiedy pracowalam w ENEA.od pon do sr siedzialo sie, pilo kawke, plotkowalo i ogolnie szla mega sciema a od czw do pt odwalalo robote i to tez tak co by sie przy pt nie przemeczyc.podejrzewam ze w ZUSie jest podobnie. 🥴

• Mamusia
Byłam u gin. wszystko okej . rozwarcia zadnego nie ma 🙂 coraz mniej płynów . No i zelazo mam brac dalej po mimo tego iz nie robilam wynikow 🙂 2.04 idę na KTG .
Mam chwile milczenia z Kubą . 🙂 jak on mnie irytuje ... Ja nie wiem inni faceci siedzą w domu i nie widzą w tym problemu ... A on w tamten weekend byl na ur. dzisiaj jego koledzy przyjechali z Anglii i Niemiec to chce z nimi wyjsc i jeszcze na piwo do baru w ktorym siedza same małolaty ;/ I mówie do niego w takim razie Ja jade do Mamy a on do mnie a kto zostanie z Mamą ( tesciowa ) to powiedzialam,ze nie wiem Ja nie bede znowu sama siedziala w domu ... juz mam dosc jego infantylnego podejscia . Czasami sobie mysle,ze zrobilam sobie dziecko z dzieckiem ;/ Jak grał w te czołgi to dogadać sie nie mozna było teraz kurwa jakieś zjebane simscity wczoraj od 19-24 siedział i zero kontaktu ... kiedys w lutym powiedziałam,ze od marca koniec z piwem ... i jak widac ma to w dupie 🙂 nie rozumie,ze nie chce wiecznie zasypiac w pokoju ktory ma w powietrzu alkohol :/ ...
poza tym wkurwił mnie strasznie tekst a kto zostanie z Mamą ? czy ja kurwa jestem tutaj po to aby ciagle miec pod opieka mame ? Gdzie on ma siostry ...
wkurwia mnie jak nie wiem co ... ;/ z takim podejsciem i doprowadzaniem mnie do nerwow szybciej urodze chyba niz to przewiduje data .
Teraz zadzwonił kolega czy wychodzi mówi Kulka sie obrazila i jak zakonczył gadke mówi no patrz jak Patryk siedzi w domu jakos Milenka go puściła . To powiedziałam a idz kurwa człowieku a poza tym wez pod uwage,ze ona ma przy sobie dzieci Ja jeszcze nie . To siedzi w dupe wielmożny Pan i duma nad bóg wie czym 😠

• Mamusia
Agatko dobrze, że wszystko ok z Małą.

Nie denerwuj się tak bo jeszcze na porodówce nam wylądujesz:P.
Szkoda że w tych ostatnich tygodniach nie może się powstrzymać od alkoholu, tym bardziej że to są ostatnie tygodnia w których to nie zna dnia ani godziny kiedy się może coś rozpocząć.

Mój mąż nie pije już alkoholu od 5 tygodni (nawet łyczka małego). Tylko że on to tak przeżywa, że dla niego to od 5 tygodni już rodzę 😁 i tylko się pyta czy jedziemy na porodówkę jak coś zastękam czy skwaszę minkę.

• Mamusia
Ada nie zwiększałaś składki żeby mieć maksymalną podstawę ? Ja tak zrobiłam i zainwestowałam w przyszłość z ZUSem na zwolnieniu lekarskim i macierzyńskim, poszłam na zwolnienie już w grudniu.
Agata podziwiam cierpliwości...
Ania to w sumie marny grosz - czemu tak mało ?
Ilona a widzisz refleksja z opóźnieniem, ale jest 😁

• Mamusia
Agata jestesmy z Toba :* dla mnie wszyscy tacy sami a jak przeczytalam to mojemu S to stwierdzil ze chociaz nam mozesz sie wygadac... w dobrym slowie tego znaczenia. Wiesz ciekawe jak on postawil by sie na Twoim miejscu... ale to chyba my kobiety wiemy najlepiej... on w tym momencie jest najbardziej poszkodowany 🤔
Moj piwko pije ale nie przesadzajac np w tym tyg nie tknal, a tak to zdarza sie ze kupi 4 na tydzien i raz wypije a raz zostaje...
Ciesze sie ze Twoja malutka wszystko oki 😁

• Mamusia
No i stało się to czego myślałam, że jednak w ciąży uniknę 🤢 jestem chora... od wczoraj temp. 35,3-35,5 więc osłabienie, gardło i katar. W nocy spociłam się jak świnia..
No i nic zażyć nie można za bardzo.. rutinoscorbin biorę, czosnek u mnie odpada bo minimalna ilość powoduje giga zgagę i odbijanie cały dzień. ;/ DUPA

• Mamusia
Kasiu- soczek malinowy, grzej się z termoforem i odpoczywaj pod kołderką.

Podobno przed porodem wskazane jest pić napar z liści malin. Dziś powolutku sprzątam. Mój wojak wyniósł się z domu ćwicząc przy drewnie teściowej ,a ja sobie posprzątam spokojnie.

Wielkie plany zakupowe padły w gruzach, bo oczywiście musiałam sobie wziąć mężulka jako tragarza. A ten po godzinie bidny stracił cierpliwość, więc musiałam skrócić jego gehennę do niezbędnego minimum.

Dziś znów nocuje u rodziców.

Wzięłam sobie scopolan i zero skurczy 🙂 🙂.

• Mamusia
Czesc i czloem sobotnio
Agata szkoda twoich nerwow... ale pewnie dzisiaj bedzie juz zgoda 🙂
Ania dzialeczka faktycznie malutka.
Kasia co do twojego poprzedniego pytania to- owszem tak wlasnie zrobilam. Przeziebiebie fatalna sprawa ale teraz sezon jest chyba bo do okola mnie wszyscy chorzy.Ja sie wyleczylam herbata z cytryna i syropem stodal.
Noc do dupy, najgorsza w calej ciazy.Jestem wykonczona tym bolem rak, oka nie zmruzylam.Ale mam plan podjechac pozniej do szpitala pogadac z jakims ginekologiem ktory bedzie mial dyzur o tym co moge wziac na to.Poki co to wlacze Majce bajki, lykne apap i sprobuje zdrzemnac sie.

• Mamusia
Ada to chyba dość późno poszłaś na l4 skoro mówisz że za styczeń czy luty mają dopiero wypłacić ?
Sok malinowy, tylko skąd go wziąć - bo te w sklepie to nie mają w ogóle malin 😮 🙃
Czuję się do dupy przez ten katar...
A miałam dziś prezentacje u siebie w domu Thermomixa . myślę.

• Mamusia
Kasiek maliny sa w Lidlu ale taka malusia paczunia za 5zł 🙂 wiec nie wiem czy warto 🙂 moze mrozone ? Kuba zawsze kupuje mi truskawki mrozone z hortex i maliny bo sa najlepsze rozdrabnia do wpol rozmrożone i blenderem miksuje 🙂 smakuja jak sorbet 🙂 pyszota !
No a jak,ze sie pogodzilismy ... postawilam na swoim i siedzial w domu 🙂)
Zrobilam rybke bo Ania narobila mi ochoty 🙂

• Mamusia
Ilonka, jak tam lepiej juz???
Kurcze te maliny z Lidla w ogole malinami nie smakuja, no ale czego sie spodziewac po owocach w marcu 😁
W szpitalu oczywiscie gin powiedzial ze moge sie ratowac tylko apapem i to w ilosci max 6 tab na dobe. 🤔
Maz sprzedal Maje swoim rodzicom na noc, napil sie piwka i teraz chrapie w najlepsze a mial mi zniesc jeszcze miske z praniem do suszarni 😠
Kurcze jaka tu cisza...
ide rozwiesic pranie, lykne tabsy i klade sie spac.

• Mamusia
Hej Dziewczynki.

Niedziela jest piękna mimo tego iż śnieżna.

Aduś nadal mi brzuch twardnieje, ale nie wezmę więcej tabletek niż mi lekarz zalecił.
Coś mi się wydaje że święta to ja będę miała ale w szpitalu :|.
Dzidzia nic a nic nie chce wyłazić 😁.

• Mamusia
Może weź nospe albo magnez ?
Mi gin. powiedziała, ze jak nie bede odczuwała ruchów tak jak powinnam mam jechac do szpitala na KTG od razu 🙂 ale od 8-9 już było 14 ... Teraz pewnie śpi bo przecież nie będzie co chwilę się kręcić 🙂
Ciekawa jestem jak tam Sylwia czy nadal we dwójkę czy już w trójkę ? 🙂 No i Ola Nam gdzieś zaginęła 🙂
U Mnie ładna pogoda 🙂 Śnieg nie pada tylko leży jeszcze ten stary + słońce 🙂 Mam nadzieje,ze juz zima nie wróci bo mam dość ciągłego noszenia piachu do domu pod butami :/

• Mamusia
Dziewczyny trzymacie się jeszcze??
Bo ja to elegancko żadnych bóli nic mimo sprzątania, szorowania podłogi i innych czynności nic mnie nie rusza. Jutro przed lekarzem chce męża na zakupy wyciągnąć jeszcze o ile się zgodzi bo wkońcu PZU wypłaciło mi resztę kasy więc może sobie coś kupie chodź boję się kupować ciuchów żeby potem nie było że są za małe lub za duże......

• Mamusia
Cześć Dziewczyny,
Ilonka może święta jeszcze przetrzymasz i zaraz po się rozpakujesz 😁
Agata co skłoniło Cię wstania tak wcześnie w niedzielę 😁 ?
Ania a Ty jak tam się trzymasz??

Sylwia chyba jeszcze w 2 paku bo na fb pisała, że chce do domu.

W Krakowie też piękna zima - biało i pełne słońce a mnie szlak chce trafić, że uwięziona jestem w chacie i wyściubić nosa na to słońce nie mogę od wczoraj 😠 😠 😠 Jestem jak chory inwalida, brzuch boli i ciągnie dołem, więc jak się kręcę to stękam cały czas jak maralityk i do tego zaciągam nosem, kicham i wyglądam jak 7 nieszczęść 😮 ciekawe co mój Mąż myśli sobie w takich chwilach 🙂 heheeh w dresie, nieuczesana, zasmarkana, czerwony kinol, stęka co chwila, smarka, oczy podkrążone 🤪 hehe