Skocz do zawartości

Witajcie | Forum o ciąży

dorcia1989

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Syla1988 napisał(a):
Ze wzgledu na warunki pogodowe, dziewczyny bardzo proszę uważajcie na siebie. Ja dzisiaj zaliczyłam takiego ślizga ze schodów, ze aż mi serce do gardła podskoczylo. Na szczescie złapałam za barierkę i nie padłam na pupsko...

Oj trzeba trzeba uważać, wczoraj też zaliczyłam wywrotkę na boczek jak próbowałam małego zgarnąć do domu....

• Odpowiedzi 4,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
klk1509 napisał(a):
Jestes nie mozliwa :-) twoj maz to na pelnych obrotach pewnie zestresowany wraca do domu i mysli co ten jego wariat znowu wymysli :-) fajnie,fajnie :-) 🙃

Kochana on jakiś czas temu stwierdził że boi się do domu wrócić bo był pod wpływem i wiedział co może go czekać. Od tej pory śmiejemy się że w domu ma postracha bo nigdy nie wiadomo co go czeka 🙂

• Mamusia
Hancia Mikolaje ekstra i nie pogniewalabym sie gdybym znalazla takiego pod poduszka dzis rano 🤪'
Moj maz od rana na fochu bo wczoraj przy filmie powiedzialam ze podoba mi sie jakis tam aktor 😜
Fakt trzeba uwazac bo slisko jest.Wyszlam pod przymusem zrobienia zakupow obiadowych a teraz bede musiala jechac po mala do zlobka i wcale mi sie to nie usmiecha bo wciaz mam letnie opony w aucie.
Czujecie czkawke waszych malenstw??? Mi przed chwila brzuch podskakiwal 😆

• Mamusia
Hancia ciebie kręgoslup a mnie pachwiny łupią i czy chodzę czy siedzę nie ma znaczenia.

Dziewczyny ćwiczycie mięśnie Kegla? Dzisiaj przy kichnieciu trochę popuściłam 🤪 i myslę że to czas najwyższy ćwiczyć. Co to będzie po porodzie 🤢

I polecam Wam dokument na TLC pt. Porodówka, w czwartki o 22.30. wczoraj z mężem ogladalam jednym tchem, super nakrecone, bez ściemy.

No i wreszcie zakańczam karierę zawodową, od jutra przechodzę na chorobowe, jupi 😁 Ot taki prezent sobie robię na mikołaja.

• Mamusia
Gunia o ile dobrze pamietam to Porodowka leci jeszcze z rana jakos o 8 i 15.30 chyba ze cos sie pozmienialo.Jeszcze do niedawna ogladlam codziennie... 😆
Mnie juz wszystko zaczyna bolec albo sobie wkrecam, nogi dretwieja, plecy napieprzaja.
Ooo i mlody niedawno tak szalal ze czulam go prawie pod samym mostkiem 😮
Majka zaabsorbowana prezenetm od Mikolaja, siedzi i mauluje farbkami.Ciekawe jak ja zaciagne teraz to lozka 😠

• Mamusia
Ja przy wymiotach popuszczałam delikatnie ale z winy słabego pęcherza który niestety często łapie zapalenie.
Gunia u mnie z kręgosłupem jest tak samo czy leże, chodzę czy siedzę boli jak cholera. A najgorsze jest to że już sama niewiem co mam z tym bólem robić nawet masaż nie pomaga 😞

• Mamusia
Hej! 🙂 Z rana nabrało mnie na rozmyślanie 😁 (a z drugiej strony...czy Wy też czujecie, że Wasz mózg działa w 10% w tej ciąży? Czasami myślę, że jestem ograniczona 😁 )
Ale wracam do tego co chciałam napisać... Wczoraj trafiłam na artykuł w którym pisali, że babeczki przed porodem chcą wyglądać pięknie (o ile przed porodem da się tak wyglądać czyli może bardziej- jak najlepiej się da:lol 🙂.
Z racji tego, co robię, rzeczywiście, przypomina mi się, że kobitki na kilka dni przed wyznaczonym terminem potrafiły przyjść np. manicure, pedicure, brwi, włosy, maseczkę na twarz i dopiero po tym stwierdzały, że mogą na porodówkę trafić.
I teraz mam pytanie do Was. Czy Wy też, przed porodem, zdecydujecie się na pójście do kosmetyczki czy koleżanki w celu wypięknienia się i pomoże to Wam mieć lepsze samopoczucie? 🙂

• Mamusia
cześć dziewczyny
mam do sprzedania podgrzewacz aventu
http://www.philips.pl/c/avent-podgrzewacze-do-butelek-i-sloiczkow/25149/cat/
mało eksploatowany
jeśli któraś z Was jest zainteresowana mogę przesłać zdjęcia na maila i cenę 🙂

mail do mnie [email protected]

a propos madera twojego postu ostatniego
ja przed pierwszym i drugim porodem robiłąm się na" bóstwo"- oczywiscie bez przesady
a przy drugim porodzie to działałam w popłochu bo lekarka mi powiedziała że Pola już się ciśnie no to szybko do fryzjera.... potem mąż zabrał mnie na pizze,a ja taka objedzona mówię " No to włos zrobiony, pizzy się najadłam mogę rodzić...." i tak o 3w nocy odeszły mi wody a przed 9 urodziła się Pola,
podejrzewam że bez farbowanych włosów bym urodziła też :P

trzymajcie sięciepło

• Mamusia
Karolina ja przed porodem z Bartusiem byłam u kosmetyczki zrobiłam brwi paznokcie i wogle ale też z racji świąt to robiłam potem byłam umówiona na warkoczyki u fryzjerki ale niestety nie zdążyłam....
Teraz tak myślę żeby chociaż trochę coś z sobą zrobić bo wiem ile potem po porodzie jest czasu, a raczej braku czasu 🙂

• Mamusia
Hej Mamusieeee 🙂)) Dzis pt wiec wybralam sie do lekarza z nazeczonym. Przed lekarzem pojechalismy po wyniki i gdzies sie zagubily.... wnerw jak nie wiem co 🥴 ale na szczescie sie znalazly 😁 A u pani doktor ludzi uuuuu i jeszcze wiecej. Wyniki na szczescie dobre 🙂)))))) i wkoncu oczekiwana dlugo chwila.... bedziemy miec syna 😁 <3 🤪Niby na 100% Moj nazeczony nagral na aparacie jak gin robila usg. Byl taki podekscytowany... a po wyjsciu mowi ale nasz syn ma duze jadra 🙂))))) i chyba bedzie Oliwier.

• Mamusia
Dziekuje Karolina 😉 Hancia co do dumy masz racje.... moj po wizycie dzwonil do mamy i sie chwalil... pojechal do pracy i szefowej sie chwalil i mowil ze ona taaaak bardzo szczesliwa ,a on pracuje tam dopiero 3 mc 🙂 a traktuja go jak rodzine i o mnie wypytuja... i pochwaly od szefa... w poprzedniej pracy zero zaintere.
Moj mowi ze sie jutro napier... za zdrowie syna ha ha !

• Mamusia
Hancia na wizyte dostal wolne bez problemu... wiec mysle ze oni sami beda za tym zeby on ze mna byl przy porodzie 🙂 Ja sie smieje do mojego ze skoro tak wypytuja i sie interes.... to niech wyprawke kupia ha ha ha ha :*
Pozdrawiam Wszystkie mamusie ! U mnie sniegu a sniegu.

• Mamusia
I po. Wyniki dobre, wszystko jest dobrze tylko nerki mam powiększone znowu więc naradzie furaginum a potem będziemy pilnować co i jak.
Dzieciątko wredne dupskiem się odwracało, więc na razie dalej trzymamy się wersji dziewczynka 🙂 śmiejemy się że wstydliwa jak mamusia 😜