Skocz do zawartości

czerwcowe Maleństwa 2013:) | Forum o ciąży

MartaMartaMarta

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Kerry napisał(a):
My jedziemy we wrześniu do Jastarni. Maleństwo będzie miało 3 miesiące i damy rade. Tylko muszę pomyśleć o hotelu, bo prywatna kwatera odpada 🙂 Sezon jeszcze będzie, rybkę zjemy i będzie gdzie spacerować 🙂

Kerry a byłaś już kiedys we wrześniu??bo ja sie martwie ze wszystko będzie pozamykane i że już chłodno...a gdzie sięzatrzymujecie w jastarnii masz jakiś plan bo ja tam byłam ale na kwaterze prywatnej..

• Mamusia
WItam 🙂 Troszkę Wam zazdroszczę tych wakacyjnych planów. Ja z mężem mieliśmy w tym roku pojechać gdzieś zagranicę jednak zaczęliśmy remont i nie wyszło. Potem mieliśmy plany na przyszły rok ale pojawiło się maleństwo i chyba je odłożymy póki nie podrośnie. Może gdzieś blisko się przejedziemy w Polsce. A za rok może dwa zagranicę, w ciepłe kraje 😁

• Mamusia
Mamuska2706 napisał(a):
a ja dziś bylam na ciuchach i kupilam kilka pieknych cudeniek dla mojej Jolci 😉 np getry typu jeansy rurki, body rozowe w serduszka z falbanka, czapeczki dziergane biale 2 i dziergane rajtki biale takie malenkie, drugie getry w bialoczerwone paseczki z wielkim serduszkiem na pupci i pare innych jestem taka szczesliwa na dziewczynki są takie cuda! 😜 a i jeszcze zdazylo mi sie dzis omdlenie w sklepie kurde nie lubie tego uczucie gdy w uszach piszczy zalewa pot a przed oczami ciemno 😠

Jesteś niedobra! 🙃 narobiłaś mi ochoty na zakupy, a ja nawet płci nie znam 😁

• Mamusia
zonanagazie napisał(a):
Chciałam tylko napisać jeszcze, że moje maleństwo waży 245 g 😮
Zastanawiam się gdzie się to mieści hehe 😜

Coś czuję jeśli dalej tak będzie rosło to czeka Cię ponad 4kg kluska 🤪 bo 260g w 18tyg. to już 90 centyl. Ja mam wizytę w przyszły piątek, już się nie mogę doczekać 🙂

• Mamusia
Mamuska2706 napisał(a):
dziewczynki mi sie przypomnialo mam jeszcze pytanko bo lekarz przypisal mi na bakterie w moczu Monural i tu pytanie czy ktoras z was to brala bo nie wiem na ile przed badaniem moczu to mam wypic 😮

Nie brałam tego nigdy a co to za lek? zawsze się leczyłam furaginą jak miałam zapalenie.

• Mamusia
Mamuśka ja brałam żurawit przez 2 tygodnie i wszytkie bakterie zniknęły 🙂

Blue ja mam wizytę w tą środę, jestem strasznie ciekawa, ostatnią wizytę miałam 10 grudnia, wtedy lekarz powiedział, że na 70% synek , zobaczymy czy coś się zmieniło 😁

P.S. jaki macie obwód brzuszka? dzisiaj mierzyłam i mam 96cm

• Mamusia
Blue napisał(a):

Coś czuję jeśli dalej tak będzie rosło to czeka Cię ponad 4kg kluska 🤪 bo 260g w 18tyg. to już 90 centyl. Ja mam wizytę w przyszły piątek, już się nie mogę doczekać 🙂

Mam nadzieje, że nie będzie aż tak źle. 🤔
Jakby popatrzeć na mnie to nikt by się nie domyślił, że jestem w ciąży.

Z ciekawości zmierzyłam się w brzuchu 78 cm (to dobrze ?) 😮

• Mamusia
Yvonne1987 napisał(a):
Mamuśka ja brałam żurawit przez 2 tygodnie i wszytkie bakterie zniknęły 🙂

Blue ja mam wizytę w tą środę, jestem strasznie ciekawa, ostatnią wizytę miałam 10 grudnia, wtedy lekarz powiedział, że na 70% synek , zobaczymy czy coś się zmieniło 😁

P.S. jaki macie obwód brzuszka? dzisiaj mierzyłam i mam 96cm

JA MAM 86CM ;-)
TRZYMAM KCIUKI ŻEBY JUŻ NA 99% BYŁO WIADOMO 😁

• Mamusia
Yvonne1987 napisał(a):
Sprawdziłam w wynikach, u mnie było trochę leukocytów, zeszły mi całkowicie. Dzisiaj odebrałam morfologię, trochę za dużo leukocytów 😞 i hemoglobiny za mało, miałam 11,8 a minimum to 12

ja z hemoglobiną to zawsze na bakier jestem ale najgorzej było jak po porodzie dopadła mnie anemia i hemoglobina spadła o prawie połowę do 6.2.Wtedy to dopiero miałam odlot.Potworny ból głowy i niesamowity helikopter.I idę tylko na żelazo sorbifer durules 🤢

• Mamusia
Dziewczynki ja w 2009 roku 16 kwietnia urodzilam Oliwke i w pierwszym tygodniu lipca pojechaliśmy na 7 dni do Władysławowa a to spory kawałek ode mnie. Nie mieszkaliśmy w hotelu tylko na kwaterze prywatnej i mieliśmy pokój z łazienką. Jeśli któraś z Was ma obawy czy sobie poradzi to z doświadczenia wiem, że ciężko nie jest, bo taki mały szkrab bardzo dużo śpi a je zazwyczaj cycka więc problem z podgrzaniem zupki czy jakiegoś obiadku odpada. Ja się relaksowałam na plaży a Oliwcia spała w wózeczku. Tylko aby pogoda dopisała.

• Mamusia
zonanagazie napisał(a):
Blue napisał(a):

Mam nadzieje, że nie będzie aż tak źle. 🤔
Jakby popatrzeć na mnie to nikt by się nie domyślił, że jestem w ciąży.

Z ciekawości zmierzyłam się w brzuchu 78 cm (to dobrze ?) 😮

Nie martw się usg lubi się mylić, często jest tak, że jednej kobiecie sugeruje dziecko 4,5kg a rodzi się 3kg kruszynka no i jest też druga strona medalu.. niby ma ważyć 3,5kg a waży kg więcej 😁 u mnie akurat mało się pomyliło tuż przed porodem pod koniec 38tyg. córa miała ważyć 3,7kg a ważyła 3610g, więc zmierzyło prawie idealnie 🙂

• Mamusia
Ja wieczorem czuję się jak słonica 😁 taki duży brzuszek mam, natomiast rano jest dużo mniejszy. Miałam okazję porównać sobie swój brzuszek z brzuszkiem koleżanki która jest już 24 tygodniu ciąży, i wiecie co niewielka jest różnica 😮 Wszyscy myślą że dłużej jestem w ciąży 🙂

• Mamusia
gratulację cimyszka 🙂
Ja niestety znowu nie dowiedziałam się co noszę w brzuszku bo pępowina między nogami wszystko zasłaniała nawet w 3d nie dało się nic zobaczyć ale gin mówi że raczej będzie dziewczynka 🙂
Najważniejsze że dobrze się rozwija..
Ja niestety umieram już tydzień w domu.. Mam odmiedniczkowe zapalenie nerek.. Na prawdę nikomu tego nie życzę.. ból straszny, czasem nie do zniesienia 😞

• Mamusia
Cimyszka gratuluję!!! duża córa Ci rośnie 🙂 lekarka w 13 czy 14 tyg. mówiła Tobie o córce? ja się zastanawiam czy u mnie też się potwierdzi to co mówiła w 13 czy może będzie córa. Dla mojej młodej lepiej by było jakby miała siostrę 🙂 a znowu mojemu mężowi to niby obojętne, ale na pewno by się cieszył gdyby był syn, bo jego koledzy mają córki to by dumny jak paw chodził hehe 🙂