Skocz do zawartości

czerwcowe Maleństwa 2013:) | Forum o ciąży

MartaMartaMarta

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
medli89
trzymam kciuki za twoją wizytę 🙂
na pewno wszystko będzie dobrze
mamy szczęśliwe forum, bo na razie wszystkie nienarodzone jeszcze maluchy są zdrowe 🙂hura 😆
pogadaj z dzidzią, żeby się rozkraczyła podczas badania hihihi 😁
pozdrawiam

• Odpowiedzi 6,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej medli 89 napisz jak będziesz po wizycie jakie wymiary ma maleństwo i czy dowiedziałaś się co broi ci pod serduszkiem. Ja idę w czwartek i mam nadzieje ze wszystko będzie ok.
Widzę że w tym tygodniu mamy wizytę ja, Medli 89, Hania 83 i Ekoladka czy któraś jeszcze idzie na "przegląd" 🙂

• Mamusia
zonanagazie napisał(a):
Witam czerwcowe mamusie.

Przeczytałam zaległości.
Co do infekcji to mnie też czasem dokucza, utrzymuje się parę dni bez swądu same upławy, i samoistnie przechodzi, po czym po paru tygodniach wraca. 14 lutego mam wizytę więc jak wtedy będę ją miała to zgłoszę, a jak nie to pewnie znów obejdzie się bez echa.
Co do czucia dzidzi to ja też przez parę dni jej nie czułam, ale wtedy wkraczał do pracy stetoskop i od razu się uspokoiłam. Wczoraj byłam u znajomych, wróciłam objedzona na fula. Skutkowało to tak, że kluska nie dawała mi potem spać. Wierciła się i kopała tak, że i bez stetoskopu było ją słychać. Nie bolało, ale dziwne uczucie 🤪

Mam do was pytanko czy boli was czasem spojenie łonowe 🤨 ?
Albo macie wrażenie tak jakby z boku brzucha coś się bardzo naciągało?

P.s. dogoniłam was osiągnęłam w najszerszym miejscu 90 cm 😉

Mnie czasami boli spojenie łonowe,a czasami mam problem z tym aby się ubrać i założyć spodnie bo nie mogę podnieść nogi nawet na niewielką wysokość,bo ciągnie mnie środkiem ud 🤢

• Mamusia
Ania13 ja jak robiłąm 1 badania moczu to miałam
bakterie liczne
pH 6,5
reszta w normie, Erytrocyty nie mam nic na ten temat napisane i o krwi tez nic nie mam....

i lekarz mi powiedział, właśnie wtedy ze mam infekcje i brałam tabletki, ale mamnadzerke i mysle ze te infekcje to chyba od niej.... teraz dopiero bede miałą wyniki robione za 2 tyg...

• Mamusia
Nie wiem czy mam nadżerkę, na pierwszej wizycie robił mi cytologię i coś było nie tak ale nie pamiętam dokładnie co. Napewno miałam usuwana nadżerkę jakieś 3-4 lata temu i po jakimś czasie ciągle nawracające stany zapalne ale przed ciąża było ok. Miesiąc temu miałam jakiś stan zapalny ale lekarz dał mi clotrimazolum dopochwowo i się uspokoiło.
Na toksoplazmozę też nie mam przeciwciał.
Po wizycie napisze co i jak mi lekarz powiedział. 🥴

• Mamusia
armiatka napisał(a):
Dobrego dnia dziewczynki! Dziś przychodzi do mnie moja mama, więc się powyleguje i odpoczne a ona zajmie się Polcią. 😁 😁

Fajną masz mamę 🙂 wczoraj moja wpadła na chwilę o wszystko pomarudziła, pokazałam jej filmik młodej z usg a ona, że to pewnie chłopak 🤢 tak mnie tym zirytowała.. a wcześniej mówiła do córki, że tylko ją będzie kochać, innych dzieci nie chce 🤨 ja wiem, że nie mówi tego poważnie, ale po co takie coś mówi.. mnie to nie śmieszy.

• Mamusia
Ale sie naczytałam... infekcje, infekcje, na szczęście mnie to nie dotyczy, za to sobotę spędziłam siedząc z chorą siostrą w 1 pok. i oglądałyśmy 3 filmy :/ No i co z tego mam? Chora jestem :/
Leżę z gorączką w domu, biorę apap i gorączka przechodzi a na inne objawy syropek z cebuli,czosnku,cytryny,cukru,miodu i majeranku - bleh... ;/ Ale wczoraj byłam u lek. pow. że czysto osłuchowo i gardło też czyste-jeden plus! ;] Ale leżę i co chwilę herbatka z cytrynką i mam nadzieję, że mi przejdzie...

Wy tu piszecie o toxo a mi nikt tego nawet nie zbadał, ale looz...

Was boli spojenie, a mnie jajniki co chwilę i to chwilami tak ostro, że jak się zegnę to ciężko jest się wyprostować i to raz jeden, raz drugi, możliwe, że to też coś się tam powiększa, albo, że dzidzia tam gdzieś jest? Wizytę mam dopiero 6.02, myślałam wytrzymać z tymi bólami, bo one są często ale chwilowe i nie doprowadzają do łez :] Też byście czekały do wizyty czy byście poszły wcześniej? Ruchy dzidzi czuję delikatuśne,ale ja do chudzielców nie należę i to moja 1 ciąża, więc myślę, że to dlatego...
Ale się rozpisałam...

• Mamusia
Anita0707 napisał(a):
Mi przyszły dzisiaj zakupy z coccodrillo ale rewelacja 😁 wszystko super gatunkowo i śliczności...super polecam, ale tak mi się spodobało ze bym jeszcze coś kupiła...ale to po wypłacie 😁

A mi dziś kurier dostarczył wyrzynarkę do paneli 😁 Będziemy z mężusiem kładli panele w pokoiku dla dzidzi 🙂 A co do ubranek to zamierzam kupować w Smyku i z netu z firmy Babaluno 😆 Ale to dopiero w kwietniu może. Ta wyprawka to będzie pięknie kosztować z tego co orientacyjnie patrzyłam, ładnych parę tysięcy PLN 😮 Ale na dzidziusia nie zamierzam żalować 😁

• Mamusia
magdad86 napisał(a):

Was boli spojenie, a mnie jajniki co chwilę i to chwilami tak ostro, że jak się zegnę to ciężko jest się wyprostować i to raz jeden, raz drugi, możliwe, że to też coś się tam powiększa, albo, że dzidzia tam gdzieś jest? Wizytę mam dopiero 6.02, myślałam wytrzymać z tymi bólami, bo one są często ale chwilowe i nie doprowadzają do łez :] Też byście czekały do wizyty czy byście poszły wcześniej? Ruchy dzidzi czuję delikatuśne,ale ja do chudzielców nie należę i to moja 1 ciąża, więc myślę, że to dlatego...
Ale się rozpisałam...

Ja nie miewałam takich ostrych bóli. Jedynie pobolewanie w podbrzuszu kiedy macica się rozciągała. Bólów jajników też nie miałam. A teraz to jakoś wszystkie pobolewania odeszły. Najlepiej zapytaj swojego lekarza czy te bóle są normalne i nie świadczą o czymś niepokojącym. Może telefonicznie Ci coś doradzi żebyś nie musiała specjalnie jeździć podczas grypy. Ja się jedynie niepokoję teraz tym, że chyba za mało przybieram na wadze, a wręcz schudłam kilogram a jem normalnie. Ile się w ogóle powinno przybierać tygodniowo na tym etapie ciąży, może któraś z Was wie?

• Mamusia
Kochane posłuchałam waszych rad i wczoraj porozmawiałam z małym żeby nóżki ładnie rozchylił podczas badania 😁 i co się okazało, że w moim brzuszku zamieszkuje mały Szymuś 🙃 no chyba już mu nie powinno nic "odpaść" 🤪
Zdrowiutki i prawidłowo się rozwija tylko że niestety nie mam napisane nigdzie wymiarów. Wiem tylko tyle że średnica główki to 5 cm, a waga pół kg 🙂

• Mamusia

A mi dziś kurier dostarczył wyrzynarkę do paneli 😁 Będziemy z mężusiem kładli panele w pokoiku dla dzidzi 🙂 A co do ubranek to zamierzam kupować w Smyku i z netu z firmy Babaluno 😆 Ale to dopiero w kwietniu może. Ta wyprawka to będzie pięknie kosztować z tego co orientacyjnie patrzyłam, ładnych parę tysięcy PLN 😮 Ale na dzidziusia nie zamierzam żalować 😁

Ja orientacyjnie sobie przeliczyłam ile taka wyprawka może nas kosztować i wyszło nam że około 4 tys. biorąc pod uwagę że wszystko będziemy sobie sami kupować. Ale dokładnie nie ma co żałować 🙂

• Mamusia
Kerry napisał(a):
medli89- gratuluje Synusia 😁

Co do wymiarów- teraz już dziecko jest duże, często ciężko jest je zmierzyć, dlatego będzie lekarz podawał jego wagę 🙂

Dzięki KERRY. Teraz jestem dużo spokojniejsza jak wiem że z małym wszystko dobrze. I oczywiście nie mogłam się doczekać żeby go zobaczyć i się udało.
Wszystkie wyniki mam dobre (krew, mocz, cytologia) także mamy z mężem się czym cieszyć 🙃

• Mamusia
medli89 napisał(a):
Kochane posłuchałam waszych rad i wczoraj porozmawiałam z małym żeby nóżki ładnie rozchylił podczas badania 😁 i co się okazało, że w moim brzuszku zamieszkuje mały Szymuś 🙃 no chyba już mu nie powinno nic "odpaść" 🤪
Zdrowiutki i prawidłowo się rozwija tylko że niestety nie mam napisane nigdzie wymiarów. Wiem tylko tyle że średnica główki to 5 cm, a waga pół kg 🙂

PÓŁ KG? Szok?! Moja córcia w 20 tyg. ważyła 365g hmmm to za mało czy za dużo?! 😁