Skocz do zawartości

czerwcowe Maleństwa 2013:) | Forum o ciąży

MartaMartaMarta

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ja juz bym chciałą poczuć kopniaczki, czasami wydaje mi sie, że Mnie kopie ale nie jestem pewna... 😞 moj "przyszły tatus" jak przykłąda ucho do brzuszka to mowi cały czas ze słyszy chlupotanie hihi zazdroszcze mu 🙂

Badanie na glukoze kosztuje u mie ( okolice Wrocławia) ok 15 zł razem z tym płynem 😉 mam nadzieje, że pozwolą dac mi ta cytryne hihi 😉

• Odpowiedzi 6,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Co do wózka to najpierw oglądałam w necie ale na żywo w sensie w sklepie wybrałam zupełnie inny wózek i ostatecznie wybraliśmy Navington Galeon, mój małżonek się bał że potem będzie musiał sam wybierać i chętnie obwiózł mnie po wszystkich sklepach..ale jak zobaczyłam tego, pojeździłam nim.. jestem już pewna...

• Mamusia
medli89 napisał(a):
A powiedzcie mi jedną rzecz. Czy w waszych stronach dzieci zaraz po urodzeniu kąpią w szpitalu czy dopiero jak się do domu wróci? Bo słyszałam, że tutaj nie kąpią wcale tylko obetrą. A kąpie się jak do domu się wróci?

U mnie kąpią w środy i w niedziele.
Jak urodzisz w niedziele w nocy czy w poniedziałek, to na kąpiel w środę można się nie załapać 🙂

• Mamusia
Mi zbadał szyjkę na 1 i 2 wizycie i koniec...
USG miałam w 12 i 20 tyg. :/
Dzisiaj jestem po USG - dzidzia waży 365g i będzie to dziewczynka, prawdopodobnie Marlenka ;]
Pępek bez zmian, a miała któraś z Was kolczyka w pępku?
A powiedzcie mi czy badanie genetyczne, a badanie prenatalne to to samo?

• Mamusia
Jestem po wizycie. Kluska zdrowa, rozwój prawidłowy na 20 tydzień. Lekarz musiał się namachać tym swoim urządzeniem po moim brzuchu bo dzidzia nie chciała się pokazać zasłaniała się udem. W końcu oświadczył, że na 90 % to dziewczynka i zdziwiłby się jakby to był chłopiec. Imię prawdopodobnie Matylda.

• Mamusia
Witajcie. Mieliśmy USG we wtorek, ale niestety znowu malizna nic nie pokazała. Wiem tylko że według lekarza jest wszystko ok z dzidziusiem. Kolejne USG 14 lutego. Pożyjemy poczekamy. A ja awarie prądu miałam 2 dni, zero dostępu do neta, tylko tyle co w komórce. Mam sporo do nadrobienia. Gratuluje wszystkich wieści z USG. 😁

• Mamusia
magdad86 napisał(a):

A powiedzcie mi czy badanie genetyczne, a badanie prenatalne to to samo?

Są dwa rodzaje badań prenatalnych:
- bezinwazyjne- USG genetyczne ( 12 i 20 tydz. ciąży), test Pappa i inne.
- inwazyjne- amniopunkcja- pobranie płynu owodniowego, biopsja kosmówki.( zaleca sie kobietom po 35 roku życia).
🙂

• Mamusia
Ekoladka napisał(a):
A to niespodzianka z tą zmianą płci 🙂

U mnie ruchy na razie takie bardzo delikatne, czekam na te konkretne.

A u kogo się zmieniła płeć? 😁 pytanko Jaś to zdrobnienie od którego imienia? Jana? 🙂 bo chcę wpisać pełne nazwy imion 🙂

• Mamusia
Anita0707 napisał(a):
Ojejku dziewczyny ale szok...wróciłam właśnie z wizyty i szok....siusiak odpadł....jest dziewczynka, moja Blanka...haha trochę jestem w szoku, parametrami z usg jest do przodu o tydzień..jest zdrowa i prawidłowo się rozwija 😁

Aaaaa to tutaj ten szok hahhahahaah !!! 😁 😁 😁