Skocz do zawartości

czerwcowe Maleństwa 2013:) | Forum o ciąży

MartaMartaMarta

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
zonanagazie napisał(a):
hania83 napisał(a):
fijolek napisał(a):
Poniżej 140 mg/dl oznacza wynik prawidłowy; od 140 do 200 mg/dl - nietolerancję glukozy; badanie powtarza się wtedy po wypiciu 75 g glukozy. Powyżej 200 mg/dl - wskazuje na cukrzycę.

To mój wynik 106mg/dl jest w normie z tego wynika 🙂 Dziękuję za odpowiedź 🙂

Przydatna informacja. Dobrze wiedzieć, będę przygotowana.
A jaki macie cukier bez obciążenia.

Ja miałam bez obciążenia 87 mg/dl

• Odpowiedzi 6,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
zonanagazie to ile dziecko korzysta z gondoli to bardzo indywidualna sprawa.
Kupilam uzywana gondole bo byla w zasadzie idealnym stanie. nawet nie moglismy sie do czegokolwiek przyczepic 🙂 i dobrze, bo Hania w 3 miesiacu zycia juz byla w spacerowce 🙂 zato u mojej bratowej dziewczynki w zasadzie ok 10miesiecy byly w gondoli 🤪 no i my odstawilismy zupelnie wozek/parasolke po ok 18mcach. no i tak sobie stoja i czekaja na Dzidka 🙂

• Mamusia
fijolek napisał(a):
alla25 napisał(a):
Fijołek- strona 384

dobra, wiem gdzie powinien sie pokazac obrazek. ale pojawia mi sie tylko taka informacja [IMG]http://i45.tinypic.com/30jgrc5.jpg[/IMG][/
😞

o teraaz tez sie nei wkleja. hmm nie wiem o co chodzi. trudno, wierze na slowo ze sa sliczne.

• Mamusia
Blue napisał(a):
Macie jakieś ciekawe strony z imionami dla dzieci? bo ja myślę.. myślę.. i nic mi się nie podoba 😞

My też mamy obłęd z imieniem ☺️ . Moja siostrzenica juz wybrała według niej ma być Karolinka nam też się podoba ale juz kuzynka ma mala Karolinke i odpada. Podoba nam się też Agatka i Kingusia ale na pierwszym miejscu jest Wiktoria tyle że to ostatnie nie jest w stanie przetrawić moja najmlodsza siostra i mojej kochanej siostrzenicy też się zbytnio nie podoba.
Jak tylko się zaczęliśmy starać o dzidzie ( czyli ponad 5 lat) to juz niby imiona mieliśmy wybrane dla chłopca Marcel a dla dziewczynki Natalka. Gdyby był chłopiec to by zostało ale jak wyszło że jest dziewuszka to ja się rozmyslilam i poszukuje coś nowego.
Mam nadzieje że się zdecydujemy kiedyś. 🥴 😁

• Mamusia
ja czoraj bylam z mezem na zabawie śledzikowej!bylo super potanczylismy sobie, a nasz synus wczoraj byl spokojny,chyba mu sie podobalo kołysanie! ale dzis fika na calego,może brakuje mu tańców! 😜 polecam tego typu rozrywke.mężowi tez bardzo sie podobalo i troskliwy byl bardzo ,ciagle o Franusia pytał 🙂

• Mamusia
Ania13 napisał(a):
Blue napisał(a):
Macie jakieś ciekawe strony z imionami dla dzieci? bo ja myślę.. myślę.. i nic mi się nie podoba 😞

My też mamy obłęd z imieniem ☺️ . Moja siostrzenica juz wybrała według niej ma być Karolinka nam też się podoba ale juz kuzynka ma mala Karolinke i odpada. Podoba nam się też Agatka i Kingusia ale na pierwszym miejscu jest Wiktoria tyle że to ostatnie nie jest w stanie przetrawić moja najmlodsza siostra i mojej kochanej siostrzenicy też się zbytnio nie podoba.
Jak tylko się zaczęliśmy starać o dzidzie ( czyli ponad 5 lat) to juz niby imiona mieliśmy wybrane dla chłopca Marcel a dla dziewczynki Natalka. Gdyby był chłopiec to by zostało ale jak wyszło że jest dziewuszka to ja się rozmyslilam i poszukuje coś nowego.
Mam nadzieje że się zdecydujemy kiedyś. 🥴 😁

do chwili porodu Hania byla caaaala ciaze Alicją. w ostatniej chwili maz zmienil zdanie. 🙂 niby mamy dla chlopca wybrane imie ale na razie pojawiaja sie inne typy - temat ciagle otwarty.
Powiem tak: to Tobie i Ojcu dziecka ma sie podobac. nie dasz rady zadowolic wszystkich. Gorzej jak wybierzesz pod wplywem innych i nie bedziesz zadowolona.. :/

• Mamusia
Cześć dziewczynki. Nie było mnie kilka dni i mam zaległości nie do nadrobienia... płodzicie te posty jak szalone ha ha ha. Czytam właśnie 50 twarzy Greya... Wciąga na maksa
Też mam tym razem problem z i mieniem. kilka mi się podoba, ale nie mogę się zdecydować. Jutro mam wizytę i gina. Dowiem się jak moja glukoza i może jak by zrobił USG poznam płeć... Ech... Marzenia.

• Mamusia
Cześć dziewczynki. Nie było mnie kilka dni i mam zaległości nie do nadrobienia... płodzicie te posty jak szalone ha ha ha. Czytam właśnie 50 twarzy Greya... Wciąga na maksa
Też mam tym razem problem z i mieniem. kilka mi się podoba, ale nie mogę się zdecydować. Jutro mam wizytę i gina. Dowiem się jak moja glukoza i może jak by zrobił USG poznam płeć... Ech... Marzenia.

• Mamusia
fijolek masz rację, to rodzicom imię ma się podobać. My od razu wiedzieliśmy, że będzie Maksymilian lub Zuzia 🙂 Adam jeszcze mi się podoba, ale Maksymilian ładnie komponuje z nazwiskiem 😁 a jednak chłopak przeważnie całe życie ma takie samo 😉

• Mamusia
Yvonne1987 napisał(a):
fijolek masz rację, to rodzicom imię ma się podobać. My od razu wiedzieliśmy, że będzie Maksymilian lub Zuzia 🙂 Adam jeszcze mi się podoba, ale Maksymilian ładnie komponuje z nazwiskiem 😁 a jednak chłopak przeważnie całe życie ma takie samo 😉

Ja mam 2 nazwiska, więc też prawie całe życie będzie tak samo 🙂

• Mamusia
DZIS BYLAM U LAKARZA NA POŁÓWKOWYCH. WSZYSTKO JEST OK 🙂 TYLKO DZIDZIE SLABO WIDZIALAM BO MIAL EKRAN BARDZIEJ DO SIEBIE ODWROCONY 😠 DAL MI ZDJECIE MAŁEJ BOKIEM MOJ NIC NA NIM NIE WIDZI ALE JA WIDZE NAWET GDZIE MA OCZY ITP. FACECI SIE NIE ZNAJA! A CO DO IMIENIA TO MNIE WKURZA ZE KAZDY REAGUJE ZDZIWNIENIEM JAK MOWIE ZE MALA BEDZIE NAZYWAC SIE JOLA I CZY SERIO MOWIE 😠 ALE SKORO TAKIE IMIE WYMYSLIL MOJ SYNEK PO ZA TYM MI SIE PODOBA I MOJEMU TO JUZ INNI MUSZA SIE PRZYZWYCZAICA I JESZCZE SIE WKURZYLAM BO ANI NIE ZMIERZYL ANI NIE ZWARZYL MAŁEJ 😠 😠 😠 CO DO BALETEK TO DZIEWCZYNKI SA PO 12 ZŁ I WYSYLKA JESZCZE NIE WIEM ILE ALE TO PARE ZLOTY BO SA LEKKIE MOGA SIE ROZNIC WZOREM LUB KOLOREM 😉

• Mamusia
ARMIATKA ''PIECDZIESIAT TWARZY GREYA'' TO CUUUUUUUDO POPROSTU PRZECZYTAJ 3 CZESCI TO SAMA BEDZIESZ WIEDZIALA A CO NAJLEPSZE TO SZYKUJE SIE FILM 😉))))))))))) JESTEM MEGA HAPPY I CZEKAM Z NIECIERPLIWOSCIA POPROSTU TA KSIAZKA PRZEWRACA W GLOWACH KOBIETOM I W NIEKTORYCH PRZYPADKACH PSUJE RELACJE Z WLASNYM FACETEM 😉)) GDYBY NIEKTORE JEGO ''ODCHYLY'' TO MOGLA BYM MIEC TAKIEGO GREYA MMMM....... 😜

• Mamusia
zonanagazie napisał(a):
Hugolinka napisał(a):
baletki sa ekstra!a po ile?co do sesji,to siostra sie mnie pytala czy w prezencie chce sesje z brzuszkiem czy jak juz dzidzia sie urodzi to stwierdzilam ze wole po porodzie z malutka Lilka i Oliwka gdyz z nia nie mialam sesji po porodzie. a zdjecia bedzie robila kolezanka mojej siostry,nie jest profesjonalna fotografka ale robi piekne zdjecia a sesja jest tansza. Wizyte kontrolna mam 18.02 a usg mam 20.02. Szkoda,ze moj maz nie moze isc ze mna. a jak Wam idzie poszukiwanie wozka? i jakie plany na jutro?

Wczoraj byłam z koleżanka w sklepie sezam wszystko dla dzieci. Fajne wózki mają, patrzyłam na takie 3w1 te wielofunkcyjne, koła pompowane i gondola duża minimum 80 cm. Takie 1600 zł min kosztowały, nie były takie strasznie ciężkie, ładnie wykonane i firma ciesząca się dobrą opinią na rynku np Jedo. I teraz mam dylemat czy inwestować w taki wózek, czy ryzykować gorszy gatunek, ale wtedy dużo kasy się zaoszczędzi.
Powiedzcie mi jeszcze do jakiego czasu wozi się dzieci w głębokim wózku tzn do ilu miesięcy mniej więcej ? Wiem, że zależy to od wielkości dziecka, ale tak mniej więcej możecie chyba powiedzieć ?

Plany na jutro w moim przypadku to ploteczki z koleżanką i wizyta u lekarza. Już nie mogę się doczekać gdy zobaczę kluseczkę. Ciekawe ile teraz waży na 18 tydz ważyła dużo jak na tamten okres, potem przystopowała i na 20 tydz w normie a ciekawe jak teraz. Po za tym nie mam pomysłu jak zaskoczyć męża. Jesteśmy razem przeszło 9 lat w tym 2 rok po ślubie minął w grudniu. Tak długo razem, a ja dalej nie mam pomysłu na prezent dla niego.

Zazwyczaj dzieci wozi się w gondolce ok 5-6 miesięcy.Należy zaznaczyć,że nie chodzi tylko o długość gondoli ale też to czy dziecko chce jeszcze w niej leżeć.Niejednokrotnie zdarza się,że dzieciak jest tak zainteresowany światem,że wcale a wcale nie ma ochoty oglądać budki wózka a co najwyżej chmur 😉 W spacerówce zazwyczaj jak dzieciak siedzi,ale te mają regulowane oparcie więc można dzidzię ciut wcześniej usadzić na pół leżąco 🙂

• Mamusia
Mamuska2706 napisał(a):
DZIS BYLAM U LAKARZA NA POŁÓWKOWYCH. WSZYSTKO JEST OK 🙂 TYLKO DZIDZIE SLABO WIDZIALAM BO MIAL EKRAN BARDZIEJ DO SIEBIE ODWROCONY 😠 DAL MI ZDJECIE MAŁEJ BOKIEM MOJ NIC NA NIM NIE WIDZI ALE JA WIDZE NAWET GDZIE MA OCZY ITP. FACECI SIE NIE ZNAJA! A CO DO IMIENIA TO MNIE WKURZA ZE KAZDY REAGUJE ZDZIWNIENIEM JAK MOWIE ZE MALA BEDZIE NAZYWAC SIE JOLA I CZY SERIO MOWIE 😠 ALE SKORO TAKIE IMIE WYMYSLIL MOJ SYNEK PO ZA TYM MI SIE PODOBA I MOJEMU TO JUZ INNI MUSZA SIE PRZYZWYCZAICA I JESZCZE SIE WKURZYLAM BO ANI NIE ZMIERZYL ANI NIE ZWARZYL MAŁEJ 😠 😠 😠 CO DO BALETEK TO DZIEWCZYNKI SA PO 12 ZŁ I WYSYLKA JESZCZE NIE WIEM ILE ALE TO PARE ZLOTY BO SA LEKKIE MOGA SIE ROZNIC WZOREM LUB KOLOREM 😉

Na pewno ją zmierzył i zważył, bo inaczej to by się nie nazywało usg połówkowe tylko mega zwykła wizyta usg. Poza tym do takiego typu usg są upoważnieni tylko specjaliści, którzy mają certyfikaty, a nie tylko b. dobry sprzęt. Na to trzeba zwracać uwagę. Możliwe, że Ci po prostu nie podał wymiarów 🙂 wymiary dziecka są bardzo ważne tylko po tym wiemy, że prawidłowo się rozwija.

• Mamusia
Ja mam dziś wizytę u Gina na 17. Chciała bym żeby zrobił mi USG, ale jak będzie to się okaże. 3majcie kciuki, żeby zrobił, żeby powiedział że z maluszkiem jest wszystko dobrze, i żeby malizna dupcię pokazała i kom jest. Dziś są walentynki, należy mi się a co! 😁 😁
Co do Greja... mam swojego właśnie takiego idealnego w domu i bez odchyłów. 😉 😉 😜

• Mamusia
armiatka napisał(a):
Ja mam dziś wizytę u Gina na 17. Chciała bym żeby zrobił mi USG, ale jak będzie to się okaże. 3majcie kciuki, żeby zrobił, żeby powiedział że z maluszkiem jest wszystko dobrze, i żeby malizna dupcię pokazała i kom jest. Dziś są walentynki, należy mi się a co! 😁 😁
Co do Greja... mam swojego właśnie takiego idealnego w domu i bez odchyłów. 😉 😉 😜

Poproś gina o usg w prezencie 🙂