Skocz do zawartości

witam | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
witamm super monia ze poczulas ruchy ja na bol gardla bralam cholinex lub cherochinaldin niema zadnych przeciw wskazan do ich stosowania w ciazy a ja dzis czuje sie okropnie od rana wymiotuje a zaczelam juz wczoraj wieczorem i pisalam ze niemam zgagi ostatnio i wczoraj mnie wlasnie dopadla wlasnie wieczorem dzis tez juz mam boze okropne uczucie czuje jak mnie pali od sirodka wiec dzis siedze w domu caly dzien bo nawet niemam sily wstac

• Odpowiedzi 2,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
daga19902 napisał(a):
witamm super monia ze poczulas ruchy ja na bol gardla bralam cholinex lub cherochinaldin niema zadnych przeciw wskazan do ich stosowania w ciazy a ja dzis czuje sie okropnie od rana wymiotuje a zaczelam juz wczoraj wieczorem i pisalam ze niemam zgagi ostatnio i wczoraj mnie wlasnie dopadla wlasnie wieczorem dzis tez juz mam boze okropne uczucie czuje jak mnie pali od sirodka wiec dzis siedze w domu caly dzien bo nawet niemam sily wstac

Daga mi na zgage pomagały orzechy laskowe i to migiem przechodziła. Ale jak narazie miałam ją tylko w 1 trymestrze i mam nadz. że tak zostanie 😉 A Ty biedna połóż się i wypocznij. Pij dużo, chociaż wody, żeby sie nie odwodnić 🤨 Dużo sił życzę :*

• Mamusia
Witajcie
Przytyłam 2 kg-pochwale się;-)
Na gardło(2 tygodnie byłam przeziebiona) lekarz nie pozwolił nic brać do ssania, ale co najwyżej aerozol doraźnie. ja kupiłam tylko spray MARIMER do nosa -on tez spływa do gardła i powolutku przeszlo. To jest sterylna sól morska i nie ma przeciwskazan;-)
Wspólczuje złego samopoczucia-ja odpukać super się czuję. Wiem jednak, że fasolka po bretońsku i winogrona nie są dla mnie;-(
Bolał mnie wczoraj żoładek i wydeło mnie masakrycznie. Ale już dzisiaj wróciłam do stanu równowagi. Mój chyba Kacperek spokojniutki, jak sie wieczorem posmaruje i kładę spać to troszke puka do mnie a potem oboje spimy. Mój narzeczony juz zaczął mówić do niego. Nie wiem czy słyszy ale chyba to lubi bo wtedy puka częściej do mnie;-)

• Mamusia
Witajcie
Przytyłam 2 kg-pochwale się;-)
Na gardło(2 tygodnie byłam przeziebiona) lekarz nie pozwolił nic brać do ssania, ale co najwyżej aerozol doraźnie. ja kupiłam tylko spray MARIMER do nosa -on tez spływa do gardła i powolutku przeszlo. To jest sterylna sól morska i nie ma przeciwskazan;-)
Wspólczuje złego samopoczucia-ja odpukać super się czuję. Wiem jednak, że fasolka po bretońsku i winogrona nie są dla mnie;-(
Bolał mnie wczoraj żoładek i wydeło mnie masakrycznie. Ale już dzisiaj wróciłam do stanu równowagi. Mój chyba Kacperek spokojniutki, jak sie wieczorem posmaruje i kładę spać to troszke puka do mnie a potem oboje spimy. Mój narzeczony juz zaczął mówić do niego. Nie wiem czy słyszy ale chyba to lubi bo wtedy puka częściej do mnie;-)

• Mamusia
Aaaaa, Monika super 😘 Teraz czasami się może jeszcze zdarzyć że nie będziesz czuła np cały dzień ale tym się kompletnie nie przejmuj, to normalne. Za tydzień będziesz już miała niezłą rewolucję, a co to będzie za dwa... 😁

Cholinexu nie można, bo podobno salicylan choliny ma bardzo groźne skutki uboczne na ciążę o których nie piszą w ulotce... Nie wzięłam jeszcze nic, bo boje się. Mama niedługo ma być w domu i kupi mi hoolsy (te cukierki). Spróbuję solą popłukać- może głosu nie stracę. Ale jak jakaśmiała z was tabsy do ssania i można je na pewno brać to byłabym wdzięczna.

• Mamusia
henimedes napisał(a):
Aaaaa, Monika super 😘 Teraz czasami się może jeszcze zdarzyć że nie będziesz czuła np cały dzień ale tym się kompletnie nie przejmuj, to normalne. Za tydzień będziesz już miała niezłą rewolucję, a co to będzie za dwa... 😁

Cholinexu nie można, bo podobno salicylan choliny ma bardzo groźne skutki uboczne na ciążę o których nie piszą w ulotce... Nie wzięłam jeszcze nic, bo boje się. Mama niedługo ma być w domu i kupi mi hoolsy (te cukierki). Spróbuję solą popłukać- może głosu nie stracę. Ale jak jakaśmiała z was tabsy do ssania i można je na pewno brać to byłabym wdzięczna.

No też prze się cieszę na te rewolucje już 😉
Henimedes przypomniałam sobie, że mi jeszcze przed ciążą pomagały na gardło do ssania tabletki: tymianek z podbiałem i prawoślazem. I nawet w smaku nie takie złe, ale szczerze nie wiem czy można je w ciąży, musiałabyś ulotkę na necie spróbować poszukać. Chociaż to w sumie ziołowe, to może można? A jak nie to zwykłe landrynki, czy właśnie hoolsy spróbuj ssać, zawsze to pobudzasz ślinianki i nie będzie Ci się tak kasłać chciało. Co do wody z solą to pamiętaj, że ma być letnia i średnio to przyjemne, ale faktycznie odkaża chyba i działa. No i takie płukanie możesz właściwie co chwilę robić, bo jest absolutnie nie szkodliwe dla dziecia 😉
Ewa - mój bobas też zaczął fikać akurat wtedy jak tatuś przemawiał, więc chyba coś w tym jest 🙃

• Mamusia
Mam syrop tymianek i podbiał- niestety pisze że nie można ;/ Piję mleko z miodem 😜 Przechodzi jakoś 🤔 Solą też już popłukałam- boję się nią bo przez to płukanie kiedyś podrażniłam sobie jeszcze bardziej gardło i straciłam głos na 2 tygodnie ;/ spróbuję dzisiaj domowymi sposobami i hoolsami.

Nie wiem czy to zbieg okoliczności ale moja Mała jak tata z nią gada czy dotyka brzucha to harcuje jak szalona, a w weeekend gdy ja czułam że się rusza i wołałam brata, bo on bardzo chciał zobaczyć jak to jest- mała pod jego ręką przestawała się ruszać. Zdejmował rękę i znowu harce. Chłopaki się śmieli że czuje "Złego Wujka" i że się go boi 😜

• Mamusia
Mam syrop tymianek i podbiał- niestety pisze że nie można ;/ Piję mleko z miodem 😜 Przechodzi jakoś 🤔 Solą też już popłukałam- boję się nią bo przez to płukanie kiedyś podrażniłam sobie jeszcze bardziej gardło i straciłam głos na 2 tygodnie ;/ spróbuję dzisiaj domowymi sposobami i hoolsami.

Nie wiem czy to zbieg okoliczności ale moja Mała jak tata z nią gada czy dotyka brzucha to harcuje jak szalona, a w weeekend gdy ja czułam że się rusza i wołałam brata, bo on bardzo chciał zobaczyć jak to jest- mała pod jego ręką przestawała się ruszać. Zdejmował rękę i znowu harce. Chłopaki się śmieli że czuje "Złego Wujka" i że się go boi 😜

• Mamusia
Aha, no to jak nie można to nie można. Ale jak już Ci mleko z miodem przechodzi przez gardło 😉 to bedzie dobrze i domowe sposoby dadzą radę 🙃 mi to płukanie solą pomogło szybko dosyć, ale nie wiedzialam, ze moze miec az takie skutki uboczne... 😮
Co do ruchów - jak widać nasze dzieci to mądre bestie już w brzuchu 😁 tylko tego wujka mi szkoda 😉 biedaczysko, ładnie to się tak z chłopa nabijać? 😜
Trzymajcie się mamuśki, pięknie słonecznego dnia Wam życzę i duuużo uśmiechu 🙃 🙃 🙃 a ja z okazji dnia wagarowicza powagarowałam trochę, ale zmykam już do pracy 😉 no i dziś muszę się zaopatrzeć na drogę w okulary przeciwsłoneczne!!! 😎 wreszcie 🤪

• Mamusia
bylam u lekarza, nie jest dobrze, podwyzszone ryzyko zespolu downa, plamka na sercu w sumie juz sa2, i ta pepowina dwunaczyniowa daje podwyzszone ryzyko, w sobote mam szybkie skierowanie do genetyk, on ma obliczyc ryzyki mam sie zastanowic szybko czy robic kariotyp, czyli pobrac krew pepowinowa, co tez wiaze sie z duzym ryzykiem utraty dziecka...raczej nie bede tu wchodzic przez jakis czas. buziaki dla was...

• Mamusia
Hej dziewuszki czyżby wszystkie zajęte? ...taka cisza Pewnie dlatego, że weekend tuż tuż 🙂 U mnie dzisiaj spokój gotować nie muszę tylko trochę posprzątam, a później na zakupki jedziemy. Może wieczorkiem do znajomych. A wy jak tam jakie plany na dzisiaj?
Henimedes zamówiłam sobie ten olejek ze słodkich migdałów rafinowany wzięłam 250ml i kupiłam jeszcze olejek antycelulitowy 100ml tak na próbę piszą, że jest rewelacyjny zobaczymy. Właśnie przyszły 🙂
Miłego dzionka życzę wszystkim mamusiom 🙂

• Mamusia
Madziu będzie dobrze, zobaczysz 😘 trzymam za Was oboje kciuki i życzę zdrówka 😘

Asiu daj znać czy twój migdałowy pachnie, czy też taki bezzapachowy jest.

Z gardłem już trochę lepiej. Płuczę je szałwią. Piję karotkę, herbatę z miodem, ssę hoolsy więc może nie złamie mnie 😉

• Mamusia
A ja dzisiaj byłam na badaniach krwi i moczu. No i jeszcze musze powtórzyc toksoplazmoę (awidność). Ale jestem taka dzisiaj słaba. maluszek siedzi cichutko, czasem tylko sie przekreci i postuka w mój brzuch.zjedlismy z Brunonem rybke na obiad z surówką z kapusty kiszonej , a teraz ja leżę w łóżeczku a mój Miły poszedł znowu do pracy.
Czy mogłybyście przysłać mi namiary na te olejki-skąd i po ile
buziaki

• Mamusia
Henimedes przesłała link tutaj: http://www.calaya.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=22&category_id=71&option=com_virtuemart&Itemid=100013

Ja zamówiłam ze słodkich migdałów i arganowy. Asia długo czekałaś na przesyłkę?
Ewa mój maluszek też wczoraj mało aktywny był a ja cały dzień na nogach.
Byłam u gina, wyniki w porządku, szyjka też, przytyłam 1 kg. Dał mi skierowanie na glukozę. Robiłyście już te badanie?
Marinka gratuluje Ci 🙂
Tylko ja z tych wcześniejszych terminów nie znam płci ehh 😞

• Mamusia
Hej! 🙂
Henimedes mój olejek ten ze słodkich migdałów też jest bez wonny
Ewa25 czekałam na przesyłkę 2 dni i już była z tym, że ja płaciłam z góry przelewem, a przesyłkę wzięłam priorytetową za 9,90 zł
Ale mi wyskoczył komentarz, że zakupy należy zrobić powyżej 25 zł albo 20 zł więc wzięłam olejek 250 ml za 19,90 zł i olejek antycelulitowy 100 ml za 17,50 zł i pamiętajcie o wybraniu gratisu za 1 gr. Razem 47,31 zł
marinka gratuluję chłopca! 😁

• Mamusia
Już zobaczyłam @, z informacją że w piątek wysłali paczkę. To za kilka dni zacznę smarowanie bo do tej pory niczym się nie smarowałam. A brzuch rośnie. Ja w gratisie wziełam olejek sezamowy, czytałam że dobry.
A jak ten Twój antycelulitowy?
Czytałam, że ten z migdałów mozna mieszać np z kremami do twarzy z balsamem. Mieszacie tak czy smarujecie się samym olejkiem?