Skocz do zawartości

witam | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
hej jestem po wzycie usg niemialam za 2tyg mi zrobi wyniki w normie ale nabawialam sie infekcji 😞 i mam antybiotyk a jutro mam zrobic glukoze i toxio ale nic straconego usg 4d mam w czwartek o 17 15wiec juz napewno poznam plec heh niewiem jak ja wytrzymam do czwartku masakra

• Odpowiedzi 2,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
daga19902 napisał(a):
hej jestem po wzycie usg niemialam za 2tyg mi zrobi wyniki w normie ale nabawialam sie infekcji 😞 i mam antybiotyk a jutro mam zrobic glukoze i toxio ale nic straconego usg 4d mam w czwartek o 17 15wiec juz napewno poznam plec heh niewiem jak ja wytrzymam do czwartku masakra

Wytrzymasz, wytrzymasz Daga 🙂 A infekcja po antybiotyku przejdzie i bedzie git 😉
Henimedes, chyba, że jakaś piłkarka się trafi 😁 Koniecznie napiszcie jutro po wizytach co i jak?
Chorowitkom zdrówka dużo!

A wogóle to jak tam Wam dziołchy dzionek minął? U mnie pracowicie i zimno, ale dostałam weny od klientki i się napaliłam i będe jutro piekła swojski chleb 😎 przyniosła mi przepis i zakwas i 2 kromki własnego wypieku na spróbowanie 🙂 mniamm, mówię Wam przepyszny i taki naturalny 🙂 już się nie mogę doczekać, czy coś podobnego i mi wyjdzie 😁

• Mamusia
Witajcie dziewczyny 🙂

Muszę się Wam pochwalić bo jestem już pewna 🙃- od kilku dni czuje ruchy maleństwa - fantastyczne uczucie 😁

Wczoraj miałam wizytę u gin oraz USG... z nami wszystko w porządku 😁 cudownie było usłyszeć bicie serduszka maleństwa 😘 a na usg maleństwo wręcz szalało 😁 mężuś śmiał się, że ADHD ma 🙂 no i dzięki jego dużej ruchliwości poznaliśmy już płeć maleństwa 🤪 ( a dzidziuś dał nam możliwość trzykrotnego podglądnięcia co tam skrywa 😉 ) pewnie chcecie wiedzieć kogo mam w brzuszku... ? podpowiedź - intuicja mnie nie zawiodła 😁

• Mamusia
dlugowlosa napisał(a):
Witajcie dziewczyny 🙂

Muszę się Wam pochwalić bo jestem już pewna 🙃- od kilku dni czuje ruchy maleństwa - fantastyczne uczucie 😁

Wczoraj miałam wizytę u gin oraz USG... z nami wszystko w porządku 😁 cudownie było usłyszeć bicie serduszka maleństwa 😘 a na usg maleństwo wręcz szalało 😁 mężuś śmiał się, że ADHD ma 🙂 no i dzięki jego dużej ruchliwości poznaliśmy już płeć maleństwa 🤪 ( a dzidziuś dał nam możliwość trzykrotnego podglądnięcia co tam skrywa 😉 ) pewnie chcecie wiedzieć kogo mam w brzuszku... ? podpowiedź - intuicja mnie nie zawiodła 😁

Kinga to gratulujemy chłopca!!! 🙂 Super, że wszystko ok i dzieciak się dobrze rozwija i kopie 🙂 A do czego można porównać ruchy dziecka wg Ciebie?

Jamargaretka fajna sprawa taki swojski chleb 😁 Ja generalnie nie lubię za długo przebywać w kuchni i to raczej mąż gotuje, ale w tym przypadku się napaliłam i mam zamiar osobiście spróbować czy się uda 😉

Ja się właśnie wykąpałam i zmykam do łóżka po intensywnym dniu 🙂
Kolorowych snów mamuśki 😁

• Mamusia
MoniaG - Dzięki 🙂 a co do ruchów to z początku nie byłam ich pewna bo miałam tak jakby delikatne szmerania , no i pierwsze ruchy czułam wieczorami jak leżałam w łóżku chwile przed snem... no a teraz mam takie chwilowe "pukanie" lub kopniaki delikatne od środka , do czego przyrównać? Hmm... wydaje mi się, że można do nerwowo pulsującej żyły 😁 hehe
Nie długo też zaczniesz czuć to zobaczysz jakie to fajne uczucie 🙂

• Mamusia
Oby! Już się nie mogę doczekać 🙃 chociaż właśnie wczoraj wieczorem jak już leżałam w łóżku to czułam jakby taką "pulsującą żyłę" i się zaczęłam zastanawiać czy to dziecko, czy moje wyimaginowane urojenia 😁 ale będę obserwować, czy się powtarza 🙃
A jak tam po nocy babeczki? Mój mąż wychodząc do pracy przyszedł mnie obudzić i mówi: mamy atak zimy i zamieć śnieżną. Nie wierzyłam mu, bo u nas już praktycznie wgl śniegu nie było, ale wstałam, patrze przez okno a tam bie-lu-sień-ko!!! Masakra... 🤨 Ale na pocieszenie słyszałam ostatnio dobry tekst: wiosna zrobiła takie spektakularne wejście, że zima wróciła popatrzeć 😁 oby nie na długo 😆
Miłego dnia Wam życzę 🙂

• Mamusia
Hahaha 😁 Dobre 😁 To niech już te spektakularne wejście się zacznie bo wszyscy czekają 😉 U mnie zamieć od kilku dni ;/

Już dopisuję płeć i ruchy 😉 Ja też pierwsze ruchy poczułam właśnie przed spaniem gdy już grzecznie leżałam 🙂 Więc Monika- kto wie... 😉 Zapamiętaj wczorajszą datę 😉

• Mamusia
Hej Dziewczynki! 🙂
Dawno nie pisałam ...zaganiana troszkę jestem bo remont mamy w mieszkanku, miała być tylko kuchnia tydzień i po sprawie ale wyszło tak, że będziemy też malować duży pokój i przedpokój heh! 😉 Chęć zmiany kolorów choć zaledwie dwa lata temu było malowane ale cóż. Znudziło się... Ale będzie ekstra już to widzę! 🙂 A jak zostanie potwierdzona dziewczynka to i w sypialni trzeba będzie różu dodać 🙂 Także możecie sobie wyobrazić jaki bajzer mamy i ile roboty przy tym wszystkim!!
A czuję się rewelacyjnie 🙂 humorek dopisuje, energii też nie brakuje, apetyt jest! 🙂 także jest ok! pozdrawiam wszystkie mamuśki!
Henimedes więc zaraz będziemy znać płeć i Twojego maluszka, super! 😁 coś mi się tak wydaję, że to będzie chłopczyk 😉
karolina211188 gratuluję chłopczyka 🙂

• Mamusia
No się nie dziwie skoro masz już synka, który jest mega słodki 😆 jak mamna imię?
I chciałoby się córeczki, byłaby parka. Starszy braciszek super 🙂
Ale jak będzie drugi synek też świetnie! i dużo plusów, zaoszczędzisz na ubrankach i innych rzeczach po synku. 🙂

• Mamusia
Witam Wszystkie Dziewczyny;-)
Po pierwsze gratuluję Tym, które poznały płeć. cieszę się, że wszystko gra. A ja dzisiaj poszłam do lekarza-bo przeziebienie mnie nie opuszcza. U Pana doktora bylam 5 minut-zapisal mi doraźnie sól morską na nos i aerozole. Ale stwierdziłam ze zacznę od soli, a te aerozole sobie narazaie daruję. Mogą Dzidzi zaszkodzic. I pozostaje znowu leżeć w łóżku. Modlę się o wiosnę..........;-) Buziaki 😘

• Mamusia
tak martyna jestem juz po tej ochydnej glukozie !!! karolina gratulacje chlopca ai czekamy dalej na inne mamusie z poznanie pluci waszych malenstw ja juz jutro sie dowiem 🙂a co humorku i energi to tez nia tryskam wrescie sie czuje dobrze 🙂

• Mamusia
Gratuluję dziewczyny! Henimedes, a u Ciebie kto się pojawił w końcu? 😁
Powodzenia w remontach Marinka i Asia 🙂 Sama to przeżywałam w listopadzie, więc wiem jak jest i współczuję 😉
A ja się pochwalę, że chlebuś własnej produkcji wyszedł przepyszny 😁 Można go jeść bez żadnych dodatków i tym bardziej jestem dumna, bo nie wierzyłam, że coś takiego może wyjść spod moich rąk 😉 A tak poza tym to coś mnie dzisiaj brzuch pobolewał... :/

• Mamusia
No więc, by nie trzymać Was w ciekawości, ogłaszam wszem i wobec że prawie wszyscy się mylili 😜 Dziewuszka jest i to bardzo ruchliwa 😁 Jak się śmiałam dzisiaj- nie piłkarz lecz tancereczka- po mamusi :P
A ja lubię remonty, wybieranie kolorów, płytek, dodatków... Nie mogę się doczekać kiedy wreszcie ruszy moja budowa domku. Zaproście mnie, pomogę Wam 😉 Baa, nawet niezły ze mnie malarz tapeciarz 😁

Karolina, dopisujemy chłopczyka???

• Mamusia
Jeju dziewczyny, moje wielkie gratulacje!
Henimedes , dziewczynka! Jejuś toż to cudowne! Ja mam starszą dziewczynkę 🙂
sukieneczki, spódniczki pójda w ruch , no może nie od początku ale 🙂

Wiecie co ja zaraz Wam wstaie zdjęcie lazienki, która ma być. tu łazienka mała jest ale u mnie ma być 8 m2

[URL=http://iv.pl/][IMG]http://iv.pl/images/00787623290843747247.jpg[/IMG][/URL]
Będzie ogólnie cos wtym stylu, ale meble będą z ikei

o będą takie
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S39903102/
będzie chorwatska łazienka, do tego w środku lawenda 🙂

• Mamusia
gratuluje mamusia poznanej pluci 🙂ja tez juz chodze od rana jak na szpilkach i w nocy niemoglam spac a usg dopiero 17.15 co do remontow umnie rusza w moaja niestey lazienka wiec to bedzie cos okropnego ale plytki juz wybrane i meble tez tylko niewiem co z wanna i jaka chcialam z hydro masazem ale ponoc sie zapychaja i psuja i jeszcze musze to przemuslec milego dnia wam zycze 🙂 🙂 🙂