Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2013 | Forum o ciąży

Gosia734

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej
Ewelinko ja kupiłam w aptece nasivin dla niemowląt i zakrapiałam tylko na noc abym mogła spokojnie się wysypiać.. ale męczyło mnie to katarzysko ponad tydzień. WIelką ulgę mi ten nasivin przynosił ale opinie są różne... Podobno w ciąży nie wolno stosować .. Ja się dusiłam więc zaryzykowałam .. Użyłam go 4 razy po jednej dawce do każdej dziurki i tylko na noc.
Woda morska mi nie pomagała w ogóle .. 😞

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja jak byłam chora jeszcze w 7 tyg to lekarz pozwolił mi psiknąć sobie otrivinem na katar - byle z umiarem (poza tym oczywiście brałam apap i wapno), a jak poszłam ostatnio po tantum verde to aptekarka coś wspomniała że któryś acatar można w ciąży używać
Tarczyca to kijowa sprawa - mojej mamie ją wycieli bryyyy, dlatego czasem się badam, na szczęście jest ok.

• Mamusia
Znalazłam taki kanał na youtube
http://www.youtube.com/user/KobietaAktywnaPL?feature=watch

Czy któraś z Was ćwiczy w ciąży? Ja mam chęć zacząć, bi mam siedzącą pracę i obawiam się, że moje zastałe mięśnie nie pomogą mi w czasie porodu.

• Mamusia
Hej dziewczyny
Wyszłam właśnie ze szpitala, wczoraj wieczorem ja poszłam do toalety - dostałam krwawienia.. Myślałam, że zemdleję ze strachu 😞 Wziełąm nospę, duphaston i czekałam. Krwawienie ustało ale dzisiaj rano wyleciały dwa skrzepy jak przy okresie...
Postanowiliśmy pojechać z mężem na IP. Czekałam tam ponad godzinę aż mnie przyjmą.
Lekarz podczas badania stwierdził, że wszystko jest ok, badał mnie USG i normalnie.
I stwierdził, że nie ma pojęcie skąd to krwawienie ...
Ech .. oszaleję z tą ciążą ..
Ale przy okazji dowiedziałam się że będziemy mieć CÓRECZKĘ nie synka 🙂 ale radość 🙂 🙂 🙂
Buziaki dla Was i milej niedzieli.
U nas piękna pogoda, ale ja mogę zapomnieć o spacerach. Mam bezwzględnie leżeć 🙂

• Mamusia
No i tu się zaczyna problem 😁
Dla chłopczyka były ustalone a z dziewczynką ... Przetrzepałam neta w poszukiwaniu aby do nazwiska pasowało..
I jedynie nasuwa mi się MAJA , ale tyle tych Majek wokół ... hmmm...
Będziemy szukać dalej ..
Alicja mi się podoba, ale niestety mąż nie da się przekonać 🙂

• Mamusia
Czesc dziewczyny . Chciałam was zapytać czy można się do was jeszcze dolaczyc ?? Termin mam na 15 wrzesnia , to moja druga ciaza mam juz coreczke ze stycznia 2010 🙂

Wiem, ze znacie sie juz dobrze tutaj ale mam nadzieje, ze chetnie tez przygarniecie do swojego grona inna mamusie wrzesniowa 😞

Pozdrowienia dla was i waszych dzieci

• Mamusia
🙂

ale się dziś nachodziłam az mnie nogi bolą 🙂
czujecie juz mocne ruchy malucha?
ja jak dostanę od czasu do czasu z pięty (chyba z pięty 🙂 ) to nie mogę uwierzyć że to dopiro 19 t.c a maleństwo taką ma siłę i ja to tak mocno czuję 🙂
dobranoć kobitki :*

• Mamusia
hej Dziewczyny,
Dawno mnie nie było, ale mam masakryczną śpiączkę 😮 czasem się boję usiąść żeby nie zasnąć, więc korzystam jak Olek śpi w dzień to ja razem z Nim 🙂
Ile nowych Mamusiek 😁 witamy (Ja i Zuzia)... w środę dowiedzieliśmy się że będzie Córcia 😁 także oczekujemy na Zuźkę 🤪
Czy Wam też jest tak ciężko już? Ja mam zadyszkę jak zrobię cokolwiek 🤢

• Mamusia
Basiu no to super wieści będziesz miała synka i córcię w domku czyli miodzio 😆
Ja muszę na 3 piętrze odsapnąć bo nie mam siły wejść na czwarte z Hanią. Teraz gdy Hania sypia tylko raz dziennie to ja staram, się coś w tym czasie w domku zrobić no chyba, że jestem mega zmęczona to się kładę.

• Mamusia
Basia gratuluję córeczki 🙂 super wiadomość 🙂

A tak poza tym to witam poniedziałkowo 🙂
U nas śliczna pogoda zaraz na jakis spacerek trzeba sie wybrać 🙂
Mi też juz coraz ciężej szybko się męczę i mam zadyszkę,ale najbardziej dokuczają krzyże 😞
Ale nie ma co narzekać jest dobrze 🙂
Miłego dnia kochane:*

witajcie Dziewczynki 😁
oj pogoda juz piękna czas troche sie ogarnąc ale mi sie nie chce, znów wymiotuje co dziennie.
Gratuluje dziewczynek 🤪 a z tabelka bardzo poprosze poczekac bo za tydzien mam wizyte i dokładnie sie dowiem co tam sie u mnie kryje (tyle dziewczynek, ciekawe czy moj chłopiec tez sie nie okaże dziewczynka 😜). Bardzo sie ciesze ze tak u was wszystko ok.
U Mnie Już Połowinki w tym tyg 🤪 wczoraj jak dostałam skopa to aż mnie wygięło 😜

• Mamusia
Ja bardzo słabo czuję ruchy nawet się zaczynam zastanawiać czy w ogóle je czuję 😞 nie wiem jakos tak dziwnie tym bardziej jak wy piszecie,że już wyraźnie i mocno czujecie,
Też mam za tydzień usg i doczekać się nie mogę i mam wielką nadzieję,że poznam płeć 🙂