Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2013 | Forum o ciąży

Gosia734

Rekomendowane odpowiedzi

wszedzie inaczej moja kuzynka powiat obok i nie miała wizyt przed porodem. sie dowiedziałam ze jak maluszek nie daje o sobie znac przez 12h trzeba sie zgłosic do niej albo do szpitala i jak rusza sie bardzo gwałtownie to tez bo moze sie owinac pepowina, teraz pilnuje ze szok.
moich dolegliwosci skorynych kontynuacja... powychodziły mi pryszcze na twarzy i uszach, rozstepow przybywa... normalnie obłed

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja na szczęście nie mam rozstępów a stosuję oliwkę dla kobiet w ciąży z Rossmanna i od czasu do czasu mestelle ale jej zapach mi mocno nie odpowiada a mam jeszcze całą tukę 🥴
Dziś zamówiliśmy mebelki będę miała gdzie układać ciuszki 😆

• Mamusia
Hej kobietki

U mnie ani jednego rozstępu na szczęście, ale za to cellulit to mam wszędzie łącznie z ramionami, udami, pośladkami i plecami 😁 Jedna wielka pomarańcza 😁
Własnie przed sekundką przyszło mi łóżeczko, jejku jak się cieszę 🙂
Jutro Mężol będzie składał.
A z nowości : Naszło nas jakieś nieodparte pragnienie posiadania ogródka działkowego i własnie jutro jedziemy kupić 🙂
Już się nie mogę doczekać, jak z dzieciakami będziemy cały dzień na świeżym powietrzu 🙂
No i głowę zajęłam trochę innymi zakupami niż ciuszki, pieluszki, wanienki i oliwki 😁 aż mam wyrzuty sumienia 😁
ALe dla Maluszka już mamy wszystko, więc teraz możemy się zająć kupnem kosiarek, grabek, baseniku i.t p 🙂

• Mamusia
Dziewczyny ja używam Musteli od początku ciąży na brzuszek i tutaj (odpukać nie mam ani jednego rozstępu)! Na początku ciąży wyszedł mi dość duży rozstęp na udzie i zaczęłam go smarować i dziś praktycznie nie ma po nim śladu, nie dość, że zbielał, to stał się płytki.
Jedną sprawę zawaliłam, mianowicie nie smarowałam się na biodrach i teraz mi tutaj kilka rozstępów wyszło, jednak jestem dobrej myśli, że znikną tak jak i ten na udzie. W zasadzie, to chyba już trochę zbielały.
A co do zapachu - to faktycznie tragiczny. Zwłaszcza uciążliwy był w I trymestrze ciąży.

nom bio oil jest podobno dobry ale na swieze rozstepy bo kuzynka uzywa ale bede miała info w poniedziałek o jakims bardzo dobrym srodku własnie na to 🙂
ja tez po niedzieli sie biore za pranie ciuszkow u układanie,
No działeczka fajna sprawa moja bratanica w basenie cały czas 😁
a ja dzisiaj w kuchni o rana leczo krokiety kotlety z kabaczka 😁 😁 wysiadam ale coz jedziemy po lezaczek i wanienke i do rossmana.
wiecie co? strasznie boli mnie krocze ale ucisk mam na odbyt a nie na cimoszke tak kraczato chodze

• Mamusia
Tez po niedzieli bede prac i prasowac 🙂 lozeczko mam zlozone od 2 tygodni chyba tylko usimy meble poprzestawiac bo pod oknem nie moze stac . a wczoraj dostalam mate odukacyjna z fisher price i przewijak wiec brakuje mi tylko butelek.smoczkow, laktatora i kosmetykow ale mam jeszcze troszke czasu wiec zdaze ze wszystkim 🙂 a i wanienka jeszcze

• Mamusia
Właśnie !!!!!!!!!!! Pranie 😁 😁 😁

Cholera, zapomniałam przez tą działkę haha, no ale dobra ! Jak tylko trochę się zepsuje pogoda to zabieram się za pranko ciuszków 🙂
Grunt, ze płyny i proszki już są 😁
Giguś nie martw się, ja też człapię jak kaczka 🙂
Ewuś nam się trafiła bardzo zadbana ta działeczka, tylko małe przeróbki porobi mąż, żeby było po naszemu 🙂
Ale cholery się cenią niesamowicie. Znaleźliśmy na zadupiu, ale w rozsądnej cenie. Coś za coś.

• Mamusia
dzień dobry.
dziewczyny a jak wy znosicie teraz te upały? ja mam strasznie spuchnięte kostki i stopy ...bardzo ciezko mi sie oddycha i w sumie dopiero teraz zaczynam odczuwać dolegliwości ciążowe 🙂
a dziś rano to az mi sie słabo zrobiło ze strachu 🙂
obudziłam sie rano do toalety i zawsze jak sie podniose ze snu to siedze chwilke zeby nie zakreciło mi sie w głowie jak wstanę i dziś strasznie bolał mnie brzuch jak sie obudziłam i czułam ze mam pełny pęcherz po chwili siedzenia spojrzałam na moj brzuszek a tam....płasko 🙂 brzucha nie ma dziewczyny mi az sie ręce ze strachu częsły w łokciach 🙂 pomasowalam brzuszek doczłapałam sie do toalty i jak usiadłam to mala się pojawila z powrotem i brzuszek wyszedł 🙂 nie wiem gdzie ona sie schowala ze tak sie stało 🙂

hejo, ja miałam cos podobnego chyba juz panikujemy z lekka ja miałam mysli ze moze te wody płodowe wysikałam i on jest na sucho sie udusi ja pikole bo własnie brzuszek maly mieciutki, ale za to od wczoraj jest aktywny bo cały tydzien leniwy tez te upały robia duzo, teraz wrociłam z zakupow w sklepie zagroziłam ze jak mi kasy nie otworza urodze i otworzyli uśmiałam sie no ale kurcze jedna kasa ludzi full zero zrozumienia już dosłownie nie wytrzymuje tego wszystkiego, ale to przez temperature teraz wyszłam z pod prysznica ale sie nie wytarłam siedze mokra w reczniku 🤪

a jak u was w kontaktach damsko-męskich??

• Mamusia
Asiu ślicznie wyglądasz 😆
Nam niestety nic nie można więc czekamy 🥴 Dziś moje dziecko do 3 w nocy budziło się co chwila z płaczem i o 6 już wstało jestem padnięta 🥴
U nas od wczoraj słoneczko 😆 bardzo się cieszę bo ja lubię jak jest ciepło a nawet gorąco 😆

• Mamusia
Ja z upalami kiepsko sobie radze wyjde z rana na zakupy na druga strone ulicy i juz cala spocona i czerewona jestem wiec nic mi innego nie zostalo jak siedziec w domu na szczescie mam chlodne mieszkanie 🙂
A co do kontaktow damsko meskich to ja nie mam co narzekac a nawet chyba chwalic sie powinnam hihihi tak dobrze jak teraz to chyba nigdy nam nie bylo

• Mamusia
My kontakty damsko-meskie zarzucilismy przez to moje spojenie lonowe. Nie umielismy znalezc odpowiedniej pozycji i stalo sie to bardziej droga przez meki niz przyjemnoscia, wiec oboje stwierdzilismy, ze sie wstrzymujemy i tyle.
Co do upalow, to ostatnio przysnelo mi sie w ciagu dnia i nagle mnie obudzilo takie duszno, czulam sie jakbym miala sie zaraz ugotowac, a tutaj zero wiatru na dworzu, probowalam zrobic przeciag, ale powietrze nawet nie drgnelo w mieszkaniu. Na szczescie po 5/10 minutach mi przeszlo 🙂

u mnie dzis tragiczna noc 😞 goraco... nie pomogło nic wszystko otwarte wiatraki i nic 😞
zapowiada sie okropny dzien.
czytam po internecie na temat seksu bo ja az tak wielkiego zapału do tego nie mamale moj maz stwierdził ze teraz strasznie mu sie podobam a jak zaczyna sie łasic to i mi sie udziela wiem ze maluszkowi nic sie nie stanie ale zawsze jest ta mysl ze nie jestesmy sami 🙂 dlatego pytam was 🙂
kurcze mam przeczucie ze temu mojemu maluszkowi nie chce juz sie tam siedziec bo strasznie boli mnie krocze i czuje parcie ale na odbyt. no jeszcze te 2 tyg mogł by poczekac 37tc to juz tak moze wychodzic

• Mamusia
Gigus ten bol i parcie na odbyt, to spojenie lonowe Ci sie przygotowuje do porodu. Normalnym jest, ze cos takiego moze nastapic po 32tc, a ze dziecko juz dosc ciezkie i glowka w dol ulozona, to takie parcie czuc wlasnie (ja tez mam cos takiego jak chodze).
A kontakty damsko-meskie jak najbardziej nie sa zakazane i krzywdzace dla dziecka. Wydaje mi sie, ze nawet na dobre dziecku wychodza pod takim wzgledem, ze w organizmie wytwarzaja sie w czasie hormony szczescia i one docieraja do dziecka i dziecko czuje wtedy, ze matka jest szczesliwa, ze wszytko jest dobrze itd.
Krazy tez opinia, ze w spermie jest substancja, ktora powoduje podajze zwiotczenie sie szyjki macicy, ale z tego co ja czytalam, to rzeczywiscie cos takiego moze nastapic, ale tylko wtedy, gdy u kobiety zaistnialy juz zmiany prowadzace do porodu (po prostu ten porod moze przyspieszyc o dzien, dwa).
Az szkoda mi sie zrobilo, ze z powodow niemoznosci fizycznej zarzucilismy nasza aktywnosc 😞 Ale ciesze sie, ze mam meza, ktory to rozumie, bo czasem sie czyta, jak coniektorzy mezowie/partnerzy nie umieja czegos takiego zrozumiec.

• Mamusia
Ja tez mialam dis okropna noc...od 1 nie spalam do 4 wypilam pol litra wody zimnej wiatrak tez nie pomagal chodzilam po mieszkaniu i sie meczylama zczscie nikobo nie obudzilam... masakra z tymi upalami nawet przciagu nie ma 😠 :-) ....
My juz nie kochamy sie od jakis 3 miesiecy nie wiem dlaczego,ale czuje sie bardzo nieatrakcyjna, najbardziej preszkadzaja mi piersi wstydze sie ich.

• Mamusia
U nas też upały straszne, musiałam zdjąć pierścionki a łatwo nie było 🤔 ale i tak najgorsze jest to że nie ma u nas ciepłej wody już od tygodnia 😠 a z piersi leje mi się prawie ciurkiem
Wczoraj byliśmy na spacerku w lasku, zebrałam pare jagódek 😆 ale też mnie już ciśnie jak chodzę wiec przechadzki coraz krótsze 🥴
Co do działki to my się właśnie pozbywamy 🙃 tatko chciał nam ją zostawić ale nie chcieliśmy - rodzice i teściowie mieszkają teraz w domach z ogródkiem więc po co.
Udało mi się odkupić nową poduszkę do karmienia za 20zł 🤪
Seksu sobie nie odmawiamy choć jest inny 😜 mniej wysiłkowy dla mnie i krótszy bo mi troche niewygodnie już.

• Mamusia
My z męzem to chodzimy jak naelektryzowani taką mamy ochotę na siebie 😆 może jutro lekarza zapytam może pozwoli nam na małe co nieco 😆
Jutro USG 😆 😆 😆
Wczoraj byłam u kumpeli ona ma córeczkę 3 tygodniową 😆 Normalnie cudny dzieciaczek jak ją wzięłam na ręce to cyca szukała hehe
Dziś postanowiłam zacząć przygotowywać mieszkanie na przyjście Syneczka 😆 Tzn. ja wymyślam co zrobić trzeba a mąż wykonuje 😆
Dziś także pakuje torby do szpitala 😆