Skocz do zawartości

Majóweczki 2014:) | Forum dla mam

KarolinaMotyl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam nową mamusię 🙂 Mam nadzieję że wszystko znikinie tak jak lekarz mówił i myśle że gdyby to było coś poważnego lekarz musiałby Cie poinformować o zagrożeniach.
Szysza może powinnaś zadzwonic do swojego lekarza albo udać się do szpitala?

• Odpowiedzi 4,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Muszą przyjąc idziesz na izbę przyjęc i mówisz że mialaś w nocy atak i nie czujesz od tamtej pory ruchów i oni muszą sprawdzić zrobią Ci usg i będziesz spokojniesza a tak będziesz się zamartwiac do wtorku, ja bym na Twoim miejscu nie czekała.

Szysza ja bym pojechała i powiedziała że miałam atak itd. Mają obowiązek Cie przyjąć i sprawdzic czy wszystko ok. Ty i Twoja dzidzia jesteście najważniejsze więc ja bym podjechała. Daj nam znać. Nie martw się pewnie wszystko jest ok ale Marta ma rację po co się denerwowac jak mozesz to sprawdzic 😘

• Mamusia
Ja bym pojechała odrazu do szpitala. Mnie wiele razy jak jeszcze nie byłam w ciazy, to M zawoził do szpitala z powodu wymiotów, boli brzucha itd. Zawsze mnie przyjmowali na kroplowkę, kilka razy zdarzyło się "gadanie" pielęgniarek, ale myśle,ze jak jesteś w ciazy, do tego jesteś epileptykiem to muszą Cię przyjąć...Nie zastanawiaj się Szysza, po co masz się denerwować...? Trzymam kciuki i daj znac 😮

• Mamusia
Hej dziewczyny rzadko coś ostatnio Was odwiedzam ale to chyba przez problemy zdrowotne M. Na szczęście jutro już jedzie do pracy i wszystko się wyjaśniło. Macie dziewczyny racje że lekarze powinni kobiety w ciąży traktować specjalną opieką. Ja na szczęście czuje się dobrze. We wtorek mam USG mam nadzieje ze z maluchem wszystko będzie dobrze. Pozdrawiam 😆

• Mamusia
Dzień dobry 🙂
Za 4 godziny mam usg. Jakaś niespokojna jestem i nie wiem czy mam podstawy. Coraz więcej myśli, że brzuch mi nie rośnie, że waga się nie zwiększa, że dziecko ciągle bardzo słabo i nisko kopie... że może przestało się rozwijać albo ma jakaś wadę rozwojową? Boję się. I znów na USG będę sama 😞

Szysza wszelkie dolegliwości bólowe, które wydają nam się nienormalne, wszelkie krwawienia, plamienia, skurcze i brak ruchów dziecka przez dłuższy czas powinny być sprawdzone. Kobiety ciężarne powinny przede wszystkim ufać swojej intuicji i dmuchać na zimne. Tym bardziej jeśli jesteś epileptykiem i miałaś atak powinnaś jechać do szpitala żeby Cię przebadali. Nigdy nie wiadomo jakie mogą być konsekwencje. Nie mogą odmówić Ci przyjęcia i zbadania.

Hej Brzuszki
Doti trzymam mocno kciuki za wizytę. Mam nadz że u Ciebie wszystko ok i malutki prawidlowo się rozwija 🙂 Myślę że te Twoje wątpliwisci wynikają z tego że przy dzieckach nie masz za bardzo czasu wsłuchać się w siebie bo ciągle coś masz do zrobienia. Malutki pewnie rośnie sobie spokojnie. U mnie dopiero teraz jak musiałam tak bardzo odpuścić i większość czasu leżeć ruchy są tak bardzo częste i wyczuwalne, ale między nami jest różnica paru tyg

Kangoor mam do Ciebie pytanie.. Ponieważ nasza spacerówka jest w kiepskim stanie myślimy coraz częściej o nowej spacerówce i myślę właśnie o tym wózku maclaren, a kojarze że Ty masz. Powiedz proszę czy on jest stabilny? Czy te kółka się sprawdzają i nie niszczą za szybko? Znasz się na tych modelach? Jestem zielona w tym temacie, z góry dzięki :*

• Mamusia
Doti mam nadzieje że u ciebie jest wszystko dobrze. Ja wczoraj jakaś byłam niespokojna jutro mam USG. Ruchy u mnie też są jakieś słabe ale to moja pierwsza ciąż a i tym sobie to trochę tłumacze. Mam nadzieje że z naszymi maluchami jest wszystko dobrze. Pozdrawiam 😆

U mnie np. to tak różnie z ruchami, jeden dzien tak się wierci że cały brzuch chodzi a na drugi jest spokojniutko i tylko delikatne kopnięcia. Może spróbujcie sposobu z czekoladą u mnie po nutelli jest szaleństwo 🙂
Szysza jakieś wieści? byłaś w szpitalu?

• Mamusia
Aga u mnie ruchy są mocniejsze jak np spodnie uciskają podbrzusze albo późnym wieczorem, koło 22-23 jak leże. Tak to są pojedyncze wyczuwalne i to tylko blisko spojenia łonowego... Może Groszek jest głową do góry...
No to jadę na badanie...

• Mamusia
Cześć Brzuszki.
Ja noc nieprzespana...wymioty "pełną gębą" po kanapkach z pasztetem 😁 Ania czy to nie Ty mówiłas kiedyś żebym uważała na pasztet,bo się tez nim zatrułaś...? 🙂 😠 W każdym bądź razie pamiętam,ze ktoś pisał...
Dzis juz lepiej, pospałam jeszcze po śniadaniu i nie wiem co w nocy będę robić 🤢
U mnie tez jest tak,ze malutka jest aktywna jak się położę,bo jak biegam gdzieś i jestem zajęta, to cały dzien jej nie czuje, gdzieś tam sporadycznie kopnie 😲 😮 A mnie kopie tez na dole,ale lekarz mówił,ze ostatnio leżała główką do góry, wiec nóżkami dawała mi właśnie na dole.
Miłego dnia 😘

Marta mówiłam, mówiłam 🤢 Cię pani pasztetowa wymęczyla..ja ją teraz omijam szerokim łukiem 😉
Malgosia, nie musiałam mieć glukozy ani teraz ani w poprzedniej ciąży. Teraz robiłam na Siemaszki. Poprzednio na Nowym Kleparzu

• Mamusia
No jestem dużo spokojniejsza. Widok Groszka ssącego kciuk jest bezcenny 🙂 Zdjęć żadnych nie mam ale w sumie nie są mi potrzebne. Lekarz chciał mi zrobić fotkę buzi Groszka w 4D ale nie dość że palucha ssał to jeszcze pępowina zasłaniała widok. Trudno. Napatrzyłam się już na takie zdjęcia. Z poprzednich ciąż mam filmy z badań więc też mi nie trzeba 😉 W końcu w brzuchu dzieci wyglądają jednakowo prawie hahaha

Hej
Marta oglądałam wczoraj w faktach o chorym Łukaszu z Twojego Szczecina który kwestowal dla wośp. Rewelacyjny chłopczyk 🙂 aż mnie wzruszył. Dzieci naprawdę często górują nad dorosłymi empatią i i mądrością
Małgosia to rzeczywiscie masz tam wszystko pod ręką. Swoją drogą to częściej słysze że ludzie z Krakowa wyjeżdżają do Wa-wy bo większe miasto, większe możliwisci, a Ty na odwrót 🙂 Mój brat zakochał się w Wawie jak wyjeżdżał na szkolenia i nawet chciał się przenieś na szczęście bardziej pokochał dziewczyne która powiedziała, że z Krakowa się nie ruszy 😉
Znów miałam głupi sen 🤨 taki ciążowy standardzik...
Miłego dnia 🙂

• Mamusia
Wiem Aniu, pierwszy raz o Nim usłyszałam w Ekspresie reporterów i jak mówią o nim w TV to krzycze do Piotrka "O! Nasz ulubieniec" i M juz wie o kogo chodzi... Mi tez się łzy cisną jak go widzę 😞 M ściągnął mi jakaś grę na tableta ,bo sam w nią gra i się od niej uzależniłam 😁 😁
Dziś robię łazanki- ochota mnie naszła, jutro pojadę odwiedzić moje dzieciaki w pracy,a w pt pojadę odwiedzić rodzicow 🤢 🙂 kombinuje na wszystkie sposoby byle nie siedzieć w domu 🙃