Skocz do zawartości

Kwietniowe bobaski :) | Forum o ciąży

Wiola1983

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Mam pytanko dla tych co maja materacyki z gryki i kokosu..na ktorej stronie powinno sie klasc noworodka? na tej sztywniejszej z kokosu, czy na tej bardziej miekkiej z gryki? :-) chyba jakas abstrakcja dla.mnie bo juz nie pamietam jak kladlam Janka

• Mamusia
justynaaaa napisał(a):
mnie również w czwartek już prognozował 3500 kg , może same modelki z długimi nogami w brzuchach nam siedzą :P

No na Twoim miejscu zaczęłabym to powtarzać jak mantrę 😁 mi w dniu porodu na usg wychodziło 3,5-3,7kg w 37t5d i rzeczywiście było ponad 3,7kg i mała miała 59cm. Także nawet z długimi nogami usg poprawnie wyliczyło wagę. Tłuścioszki chyba niedługo Wam się będą rodzić 🙂 Kamila była ciekawa czy któraś z Was się rozpakowała, ale chyba nie? 🙂

• Mamusia
Blue jak syna urodziłąm to miał 4160 i 60 cm więc chyba takie kluski mi przyszło inkubować w brzuchu :P no nic, każdy milimetr ciałka pokocham i wycałuje 😁
a jak Kamila się czuje i Lenka?

Summer niby na kokosowej stronie powinny być noworodki a jak zaczynają wstawać to gryka żeby masowało stópki :O tak mi mówili w sklepie jak kupowałam ale Młodemu na grykę w ogóle nie przekręcałam bo ona tak szeleściła dziwnie i się budził :P

• Mamusia
Kamila i malutka mają się dobrze. Jak wróci ze szpitala to mam nadzieję , że wszystko nam tu napisze co się działo. Rzeczywiście dużego synka miałaś . To już wprawiona w boju jesteś 😉 zazdroszczę Wam tego oczekiwania tych emocji.. jak się jest w ciąźy to się myśli żeby jak najszybciejurodzić a jak już urodzi to tęskni za kopniakami... no nie można mieć wszystkiego.

• Mamusia
Nie juz nie mam, a te antybiotyki to dawno bralam wlasnie przez te ecoli. pozniej po braniu odczekalam 10dni i dopiero powtorzylam posiew moczu. a po 2 tyg pobrala mi ten GBS.

wiecie troche niepokoje sie tym swoim porodem. a wlasciwie wywolywaniem porodu gdyby samo sie nie zaczelo. no bo po pierwszym CC to pewnie jakos inaczej wyglada.

a wlasnie zapomnialam...
napisalam do Tuski jak tam czy cos sie zaczelo, odpisala:
\"wlasnie zrobili mi lewatywe.. jade na porodowke. dobre 3cm rozwarcia\"

wiec moze jeszcze zalapie sie na dzis ewentualnie na jutro 😁

• Mamusia
Gratulacje dla kolejnych Mamusiek-Kamila,Kinga i Ewelka- duzo zdrowka dla Was i Waszych Skarbow!
Tuska trzymam kciuki za Ciebie- oby jak najdzybciej corcia byla z Toba.

A co do wagi z ugs, a potem wagi dziecka to u nas zgodzilo sie prawie idealnie. Przed samym porodem na usg bylo 3300, a Szymonek urodzil sie 3220. Z Marcinkiem tez mialan bardzo mala roznice miedzy usg a waga faktyczna.
a moj Szymonek dzis skonczyl 4tyg...nie do wiary jak to zlecialo 😉 i Kluseczek byl dzis wazony i znowu pieknie przybral-wazy juz 4130 😉

• Mamusia
hej
mi polzna domowa kazala jechać do szpitala - wystraszyla się wyoskiego polozenia dziecka i niskiego tetna. Tu podali mi oksy na testy, rozwarcie sie powiekszylo..

dostalalm opieprz za pomysl porodu w domu ("prawo to ja mam zginąć w wypadku samochodowym" w domyśle takie samo jak rodzić w domu) i jakieś czopki bez pytania...

dobrze ze przerwali i leze na oddziale moze jutro bedzie lepszy lekarz...

musze sie przestawić na opcje porodu w szpitalu... boje się

• Mamusia
Ola nie boj sie moze warto ten pierwszy raz miec w szpitalu a nastepnym razem juz w domu tak jaj to bylo z mama76. Wiesz teraz najwazniejsze jest zdrowie dziecka wiec zycze aby wszystko bylo wporzadku. Powodzenia!

Tuska nic na razie nie pisze mam nadzieje ze jest juz po i odpoczyea bo nie chcialabym zeby tyle sie meczyla...

• Mamusia
Uwaga uwaga brzuszki i mamusie tuska przekazala mi informacje: Lilianka urodzila sie 15.04.2014 o godz. 2:59.. dokładnie co do cyferki nie wiem,bo szyli mnie,jak byla wazona,ale polozna powiedziala 3,5kg,55cm 😉 czuja sie dobrze i tuska zaniast odpoczywac to sie gapi na mala i placze od czasu do czasu:P pierwsze bolesci miala od 15 a konkretnie zaczelo sie o 22 no a o 2.59 mala byla juz na swiecie 🙂

To co 14.04 przeszedl.kazdej z nas kolo nosa 😁
Nikomu nie zycze wywolywania porodu naprawde nic sztucznie nie przyjdzie...
Ola nie boj sie, w szpitalu wszytsko bedzie jak trzeba jestes pod fachowa opieka.

Ale mam marude mala to Wam mowie. Cyca umie juz ciagnac, ale jej sie nie chce i jak sie rozwyje to za chiny ludowe juz jej przystwaic nie mozna. A spi mi ladnie, jakbym jej co 3-4 godz nie budzila na jedzenie to by chyba calymi dniami spala. Noce mi przesypia a jak jak budze to ani drgnie i musze butelke z.moim.pokarmem.dac.bo.cyca nie chwyci.

• Mamusia
Tuska gratuluje!!!! teraz odpoczywajcie dziewczynki!!! Duzo zdrowka i cierpliwosci:-) no i 3,5 kg wiec wcale nie taki klocek tylko piekny maluszek:-)
Ola nie boj sie, moze tak mialobyc.Najwazniejsze jest Wasze zdrowko..a sama slyszysz ze dziecko jest wysoko..u mnoe jal zaczela sie akcja porodowa i Janek byl wysoko to misieli mo podac oxy z pompy bo juz zastanawiali sie nad cc.wiec bedzie dobrze!!!

• Mamusia
Tuska gratuulacje dla Was, masz już księżniczkę obok siebie 🙂 duuuużo zdrówka dla Was. piękna waga Małej 🙂

Ola nie bój się, będzie wszystko dobrze, jesteś pod opieką. życzę Ci milszej zmiany lekarzy żebyś nie musiała się stresować. wiem, że wymarzyłaś sobie poród w domu ale nic nie dzieje się bez przyczyny więc mam nadzieję, że jak urodzisz w szpitalu to również będzie dla Ciebie piękne wspomnienie 🙂

Leniuch ja również boję się porodu. wczoraj przepłakałam pół nocy z tego powodu... niby my mamy "łatwiej" bo wiemy, że jest możliwość CC ale tak naprawdę to jeszcze mocniej u mnie chyba komplikuje stres. nie wiem kiedy mam jechać do szpitala.. "jak się zacznie" - czyli kiedy? no i własnie co jak będę po terminie? 😞 z drugiej strony nie chcę cesarki "na zimno" bo chciałabym żeby wszystkie te procesy hormonalne ruszyły u mnie, wydzieliła się oksytocyna itp. bo boję się o pokarm, o oczyszczanie potem po porodzie bo podobno lepiej jest jak samo pójdzie.
kurde masz może jakiś plan tego jak to będzie u Ciebie? jak masz to podziel się bo ja od wczoraj mam doła 😞

summer dziś Twoja data ? 🙂))

• Mamusia
Justynka...zostawiam ta date dla Oli:-) bo ona juz po terminie...ja napewno dzis noe urodze..zadnych objawow, skurczy doslownie nic..
Dziewczyny ja tez sie boje porodu, ale staram sie o tym nie myslec..bo najwazniejsze w tym wszystkim jest to ze po tym wszystkim bedziemy mogly tulic swoje malenstwa i najwazniejsze jest nasze i ich zdrowko..reszta sie sama jalos ulozy:-)

• Mamusia
Tuska gratuluje :-)
Czyli waga taka w miarę, mi mówili ze dziewczynki sa mniejsze. Porównuje tu mojego synka a córka, bo była później rodzona a jest mniejsza od brata.
Justyna ja te się balam porodu, i komplikacji. Świadomie zdexdowalam się na CC, i pokarm miałam więcej niż po naturalnym. Nie jest powiedziane ze po CC jest gorzej, duzo siedzi w głowie i samym nastawieniu. Powtarzają sobie ze będzie dobrze.

• Mamusia
justynka nie mam zadnego planu.Plan byl jak mialam wybrany szpital gdzie wiedzialam ze mam wybor czy chce SN czy CC. A teraz to sie boje. Bo nikt mi gwarancji nie da ze wszystko pojdzie ok. W wiekszosci szpitali beda chcieli zebym probowala SN. Jak sie akcja sama zacznie to ok ale martwie sie o wywolywanie tego porodu. Bo po pierwszej CC nie jest tak fajnie i prosto. Przejmuje sie i to bardzo ale to i tak nic mi nie da. Najgorszy jest ten internet bo czlowiek chcialby sie dowiedziec cos sensownego a wiadomo ze Wujek Google nie zawsze jest wiarygodny. Chcialabym zeby bylo tak jak poprzednio czyli pomimo przenoszenia wszystko samo sie zaczelo. Tym razem bedzie gorzej bo przez cukrzyce w dniu terminu porodu musze stwaic sie do szpitala i juz tam zostac i decyzje podejma oni czy wywoluja czy cos innego.

ponizej jest artykul nt pekniecia macicy podczas porodu naturalnego i najwieksze ryzyko jest przy porodzie indukowanym

http://naturalniepocesarce.pl/?tag=indukcja-porodu

• Mamusia
Tuska, moje gratulacje 😆Teraz wypoczywajcie obie 😁
Ola_szelma, ja pierwszego syna tez planowalam Rodzic w domu, Ale tez nie wyszlo 😞 Ale nigdy sie nie przyznawalam, ze chce Rodzic w domu ani w przychodni ani w szpitalu, wlasnie by unknas takich komentarzy. Z drugiej strony przy pierwszym dziecku jest wieksze ryzyko Wiec moze i lepiej, ze nam obu nie wyszedl ten pierwszy porod w domu. W Sztokholmie Maja takie rozwiazanie, ze za porod domowy sie nie placi, jesli sie wczesniej rodzilo i wszystko bylo ok. Jak ktos sie jednak decyduje na porod domowy pierwszego dziecka To musi placic z wlasnej kieszeni. Wiec cos w tym jest. Ale nie przejmuj sie. Najwazniejsze zdrowie Twoje i dziecka. Poza tym w domu mozesz urodzic nastepnym razem 🙂 à teraz trzymaj sie dzielnie, juz wkrotce bedziesz tulic swojego maluszka à To chyba jest najwazniejsze 😆
Pozdrowionka