Skocz do zawartości

Kwietniowe bobaski :) | Forum o ciąży

Wiola1983

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
tuska sliczna corcia! Moja tez ma taki czorny lebek 🙂

Laski nie dolowac sie bedzie dobrze!! Ja jestem 4 dobe po cc i smigam juz jak dawniej jutro szwy sciagaja i moze do.donu puszcza 😁

Kamila jaki szybki porod, pozazdroscic naprawde 🙂

Ania a skad ta bakteria?

• Odpowiedzi 6,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witajcie dziewczyny. Przede wszystkim wielkie gratulacje dla mamuś, ja jeszcze sie tocze 🙂 Dzis bylam u lekarza, i nic sie nie dzieje zero - swieta mam miec spokojne. W srode po swietach do szpitala to moze cos sie ruszy do tej pory i bedziemy dzialac. A ogolnie to po wizycie przez 2 godzinki jakos juz brzuszek pobolewa, nie sa to skurcze tylko taki ciagly bol jak na okres. Moze wiec jednak cos bedzie szybciej :p
Kinga mialysmy termin jakos podobnie a ty zaraz do domu, a ja dalej czekam na mojego kroliczka. Troszke Wam zazdroszcze malenstw ze juz mozecie je tulic.
Pozdrowionka i trzymajcie sie 🙂

• Mamusia
Ania a jak wogole pozanalas ze masz ta bakterie? Mala Ci plakala czy przy rutynowych badaniach?

Marta no mialysmy podobny termin, mnie poszlo troszeczke szybciej 🙂 ale jakby malej nic nie zagrrazalo to pewnie tez bym przechodzila z nia.

A my dzis wychodzimy 😁

Dziewczyny co ile karmicie dzieci? Bo moja cale dnie i noce spi i musze ja budzic tylko nie wiem co ile najbezpieczniej... co dwie godziny? Nie wiem.jak.czesto moze potrzebowac jak sie nie przebudza na jedzenis.

• Mamusia
Hej
Dlaczego objawy rozpoczynajacego sie porodu nie sa jednoznaczne????
dzisiaj przelezalam cala noc z bolem brzucha jak na okres i sie zastanawialam czy jakas akcja sie rozwinie czy nie...czy pojade na porodowke czy na wizyte do gina...nie spalam chyba bardziej z nerwow niz z bolu..mojemu k tez nie dalam spac:-)
Ech..

• Mamusia
Kinga mój też taki śpioch był i na początku i w dzień i w nocy budziłam go co 3 h... no a po tygodniu przyszła położna na wizytę patronażową w domu i okazało się, że w tydzień pzybrał aż 0,5 kg i mówiła żeby w nocy przestać go budzić. no i wtedy zaczął spać od 20 gdzieś do 5 rano i w dzień samo mu się uregulowało i zaczął wstawać sam co 3 godz na karmienie i przybierał od wtedy już duuuuużo mniej. tyle, że on duży był więc nie wiem czy to można odnieść do dzieciaczków z mniejszą wagą urodzeniową. a położne nic nie doradzają w tym temacie? Nadia przybiera na wadze?
i super, że dziś do domku idziecie 🙂

summer o może będziesz następna 🙂 a kiedy masz wizytę teraz?

ciekawe jak tam Ola....

• Mamusia
No wlasnie ciekawe jak tam Ola...

Karmienie niby na żądanie ale w takim wypadku chyba trzeba na śpicha dawac cyca moze co 3h?

Summer ja tez wczoraj dostalam mocniejszych skurczy i juz myslalam ze sie zacznie w nocy jak wstawalam na siku to skurcze tez mnie lapaly no ale tylko tyle nic poza tym. Moze bedziesz nastepna? oby oby 🙂 zostaly nas juz tylko chyba cztery Ty, justyna, marta i ja. Bo reszta sie nie odzywa.

Ja mam znowu problemy z kichami cos mi tam blokuje i nie moge sie ... wiec chyab zapodam sobie czopka ale zastanawiam sie czy to nie pobudzi tych moich skurczy jeszcze bardziej.
Dzis jedziemy wkoncu do alergologa z malym ciekawe co powie bo jak wyjdzie ze nic nie ma to sie zastrzele. Biore zdjecia to jej pokarze jak to wygladalo.

• Mamusia
Justyna wizyte mam dzis na 15 ta. Brzuch mnie dalej pobolewa...lekarz we wrocku a szpital w druga strone...:-)
Kingasz..ja pamietam ze Janek na poczatku jadl co 2 - 2,5 H. Tylko ja noe misialam go budzic..bo glodomor krzykiem sam sie domagal:-)

• Mamusia
nieźle poszło z tymi kwietniowymi dzieciaczkami, miesiąc się zaczął i codziennie jakaś mała kinder niespodzianka 🙂)) plus kilka zajączków już w marcu było 🙂 ja czuję, że urodzę ostatnia i że Maja wyjdzie już w maju czego sobie nie życzę ale wszystkie znaki na to wskazują..

• Mamusia
justyna na poczatku kazaly mi budzic co 3 godziny, ale jak mala skoczyla na wadze przedwczoraj 50g tak waga jej stoi. Dzis powiedziala zeby co 2 godz budzic. Zobaczyny moze sis unormuje z czasem. W nocy chyba mm bede musiala jej dawac a rano.na cycu, zobaczyny jak wizyta patronazowa. Eh te dylematy.

• Mamusia
tak kinga my już z domku 🙂
ja też śmigam z krocza schodzi opuchlizna, także myślę że tydzień i będzie dobrze
ale niewyspana to jestem 😉 tym bardziej że staram się dawać cyca co by mi pobudziła tą laktację marną no i butlę...mam nadzieję że nie zrezygnuje przez to z cyca...
ciekawa jestem która z Was następna 🙂 i czy maj też zaliczymy do kwietna 😉

• Mamusia
hejka
Ola gratulacje 🙂

my po wizycie z Olkiem i wg Pani doktor on nie ma alergii tylko wirus ktory wlasnie w taki sposob sie objawia. Powiedziala ze my pewnie tez go mamy wiec mi od razu przypomnialo sie to ciagle podwyzszone CRP. Dala mi od razu wskazowki co do noworodka i ze juz mam brac Dicoflor. Powiedziala tez co wolno podawac maluszkowi. Teraz mam Olka obserwowac i zapisywac wszystkie objawy. Na nastepnej wizycie zrobi mu na wszelki wypadek testy skorne a potem umowimy ise na wziewne. Jest to Enterowirus ktory od niedawna grasuje np wysypka Bostonska jest jednym z rodzajow tego wirusa. Ucieszyla sie ze pokazalismy jej zdjecie jak to na poczatku wygladalo bo dalo to pewnien obraz do diagnozy.

• Mamusia
Nie mial bo sa rozne odmiany tego wirusa i niby wg niej on go ma. Troche poczulam ulge ze Olek nie jest alergikiem (choc to okaze sie dopiero po testach) ale z drugiej strony martwi mnie stan zdrowia Sylwka. Mam nadzieje ze bedzie dobrze. Moj mi kazal sprawdzic w necie o tych enterowirusach ale przeczytalam tylko pierwsze zdanie i powiedzialam ze wale to nie bede czytac i sie stresowac jeszcze bardziej.

Pokazalam synowi kalendarz i zapytalam kiedy urodze Sylwka a on wskazal 20 kwietnia zobaczymy czy ma czuja nasze dziecko 😉

• Mamusia
Hej
Niedawno wroxcilam z wrocka, padam z sil. Po krotce bez zmian...dostalam skierowanie na przyszly wtorek jak nic do tego czasu sie nie stanie..mam lekkie rozwarcie ale to daleko do porodu...mala nas dzisiaj nastraszyla na ktg i po 2 h musialam powtorzyc i juz wszystko bylo ok.ona sobie poprostu spala. No i dalejj jest owinieta pepowina:-(, mam wydruk z usg i mam o tym powoedziec przy akcji porodowej.
Mykam sie polozyc bo jestem detka.
Aaaaa.Olcia GRATULUJE!!!!!!super ze juz tulisz swoja kruszynke....:-)

• Mamusia
Summer mój Michal był owinięty i to 2 razy wokół szyji i nikt mi o tym nie powiedział, nie było widać na USG, prze to podczas porodu i skurczy opartych cofał się do tylu, dopiero położna nacianela mi na brzuch i wyszedł. Dobrze ze Ty o tym wiesz.