Skocz do zawartości

Kwietniowe bobaski :) | Forum o ciąży

Wiola1983

Rekomendowane odpowiedzi

Byla haja dzisiaj i nie gadamy ze soba. Klotni by nie bylo,gdyby jemu dalo sie cokolwiek powiedziec.szlag!! Mnie mowi,ze nie da sie zwrocic mi uwagi,bo zaraz mam nerwy,a san tak robi!! Weekend z glowy

• Odpowiedzi 6,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja sie z moim dużo przed ciąża kłóciliśmy teraz nie moge narzekać mieliśmy tylko jedna kłótnie na samym początku i cisza 😉 chyba dlatego ze to jego upragniony dzidzius 😉 jesteśmy za sobą 12 lat i dopiero sie zdecydowaliśmy 😉
Tuska głowa do góry bedzie dobrze 😉 myślicie ze dlaczego to my chodzimy w ciąży i rodzimy bo faceci by tego nie wytrzymali na zewnątrz twardziele a w środku ciepłe kluchy 😉
Ja tez mam fb 😉
Jadę na poszukiwania kurtki trzymajcie kciuki 😉
Miłego dnia brzuszki 😉

• Mamusia
hej ja nie mam fb tylko nk
Tuska ja sie solidaryzuje razem z Toba. Niestety poranek nie byl super choc wczoraj dzien zakonczyl sie znakomicie. Nie mam pojecia czemu tak wyslo... 🤨 a w sumie to nie mam juz sily sie zastanawiac 😞 tak wiec tez mam weekend z glowy. Pozdrawiam.

• Mamusia
ja tez mam fb 🙂 a ja mam cudownego męża, nie kłocimy się, rozumie mnie, a teraz przy ciąży to juz wogóle 🙂 pomocny jest w każdej sprawie 😉 Tuska głowa do góry Tobie buzują hormony a może on też jakoś tą Twoją ciąże przeżywa.
Jak rozpoznać ruchy dziecka? bo ja nie wiem czy czuje czy nie czuje... czasem mam takie uczucie jakby mi babelki w brzuchu pękały, ale bardzo rzadko, ciekawe ile bede czekać zeby juz poczuć ruchy na ręce kiedy brzucha dotykam.
a co do wózka to my interesujemy sie baby-merc Q8 🙂

• Mamusia
Hey

Kingasz jeżeli po tych bąbelkach nie odbija ci się ani nie "puszczasz gazów" to znaczy że czujesz swoje maleństwo 😆

Jeżeli chodzi o mojego męża to też nie mam z nim problemów ale za to teść mi czasem daje i to równo w kość na moje nieszczęście teść mieszka na przeciwko 😞
Co do fb czy nk nie posiadam bo nie chciałam mieć kontaktu z pewnymi osobami z przeszłości i usunęłam 🙂

Was dziś wkur.... mężowie a mnie dzisiaj teść wyprowadził z równowagi myślałam normalnie że mu przyłożę dzisiaj 😞 Szkoda że mojego nie było bo on zaraz by z nim porządek zrobił ale na szczęście nie długo wraca z pracy 😉

Pozdrawiam 😆

• Mamusia
Hej dziewczyny.
Jak to jest z tymi ruchami 😞((
bo ja juz nie wiem co myslec 😞(
od poniedziałku do czwartku mała fikała i ją czułam w czwartek byłam jeszcze na USG 4d i wszystko ok. A wczoraj i dzisiaj spokojnie 😞( moja pierwsza ciążą i tak panikuje
powiedzcie mi jak to jest z tym ZUSem ile oni mają czasu na wypłacenie pieniędzy?

• Mamusia
Izuska nie panikuj pytanie jak długo czujesz już ruchy jeżeli od nie dawna to normalne że raz czujesz a potem nie na razie maleństwo ustala sobie własne godziny i czasem może być tak że ruchy będą słabsze lub silniejsze 😉
A co do zus u to wygląda to tak że albo przesyłają do pracodawcy pieniądze i on ci wypłaca albo mają na to 2 tyg. od zakończonego zwolnienia mam nadzieję że pomogłam 😆
Pozdrawiam 😁

Ja na pierwsza kase z zusu czekalam prawie miesiac,a teraz skonczylo mi sie w pn,a w pt mialam juzkse a koncie. Ogolnie czytalam,ze zus ma przelac pieniadze do 14dni od zakonczenia danego zwolnienia.

• Mamusia
dzien dobry
ja powoli prxzygotowuje sie do swiat, w tym tygodniu zamierzam zrobic pierniczki i zaczac gotowac bigos (a wlasciwie kapuste z grzybami).

wiecie mam taka zagwostke bo w listopadzie na wizycie pobrala mi lekarka posiew z szyjki i cos tam wyszlo. teraz w grudniu na wizycie jak zobaczyla wyniki kazala mi brac globulki Macmiror i ponownie pobrala posiew zeby sprawdzic dokladnie co to jest (czy grzyb czy bakteria). No i wyniki byly w necie po trzech dniach a tam info ze nic nie ma ani grzybow wni bakteri. I teraz nie wiem czy brac te globulki czy nie....??? 😮 😮 😮

• Mamusia
Tuska niestety nie mam do niej numeru.
Pomyslalam ze wezme polowe opakowania i reszte zostawie moze sie kiedys przyda.

Ale dzisiaj spiacy dzien... ach i bylam rano na szperaniu w lumpexach no i oczywiscie nakupowalam mojemu synowi ciuchow ale wiecie po 3zl to az zal nie wziac tym bardziej jeansy. A i najwazniejsze ze znalazlam dla siebie kurtke na zime. Wydalam na nia 35zl ale mam juz z glowy.

• Mamusia
Tuska jaki masz piękny avatarek!
Dziewczyny podajcie mi sprawdzony prepis na pierniczki świąteczne, chce sprawdzony bo po internecie ich pełno ale nie bede robić w ciemno.
Ja tez mam problemy z zalogowaniem, raz wchodze a raz nie 😮
Ja dziś robie rogaliki z powidłami i jabłkiem. Mąż w domu był to nudów zabrałam sie za pieczenie. 😁