Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2014 | Forum dla mam

Donna30

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
dzien dobry 🙂 no ja tez nie specjalnie wierze 😁 to tak z przymruzeniem oka bylo, jak np ze po ksztalcie brzucha widac plec, ja w obu ciazach mam identyczny, z tym ze teraz wiekszy ale tez taka kula z przodu, takze mimo wszystko teraz licze ze synek wlosy bedzie mial 😉

• Mamusia
danusia1985 napisał(a):
dzien dobry 🙂 no ja tez nie specjalnie wierze 😁 to tak z przymruzeniem oka bylo, jak np ze po ksztalcie brzucha widac plec, ja w obu ciazach mam identyczny, z tym ze teraz wiekszy ale tez taka kula z przodu, takze mimo wszystko teraz licze ze synek wlosy bedzie mial 😉

co widać po kształcie brzucha????

• Mamusia
Witamy się w dwupaku 🤪 🤪
Ja w pierwszej jak i w drugiej mam zajebista zgagę , Jula urodziła się z bardzo długimi włosami , a teraz ( tylko nie wiem czy to możliwe zobaczyć na usg ) powiedzieli , że też ma długie włosy. Nie chce mi się wierzyć , że to przez zgagę ...

• Mamusia
danusia1985 napisał(a):
Aga-no po ksztalcie brzucha starsze panie zgaduja płec, no pewnie ze to bzdura 😁 wiele jest takich przesadow.

a ja sobie myślę co ta Danusia pisze plec o co chodzi a ty ł nie postawiłaś ....ja też często piszę bez używania polskich znaków , wiem , że to niektóre wkur....i sama się na tym wyłożyłam , że to chodzi o płeć 🤪 🤪

• Mamusia
Oj zgagę to ja mam nieziemską więc moje dziecko powinno się z włosami do ramion urodzić 🤔 😁

a co do kształtu to niby brzuch szpiczasty na chłopca a okrągły na dziewczynkę 😜 w moim przypadku to by się zgadzało he. 😜

• Mamusia
Mi ostatnio teściowa powiedziała miło: "Widać że będziesz miała dziewczynkę bo wyglądasz już nie za dobrze! A siostra też już taka grubsza jak ty?" Nie było to złośliwie ale... no kurka nie dość że z logicznych powodów w ciąży nie czujemy się atrakcyjnie, to jeszcze ktoś cie podsumuje i dopiero załamka 😜
A zgagę miałam jak się najadłam truskawek i jagód, więc może moje dziecko będzie pół-łyse? 😁

Byliśmy trochę na jeziorkiem ale nie wchodziłam do wody tylko siedziałam pod parasolem na leżaku i się relaksowałam, teraz mąż poszedł grać w GTA (osobiście mu kupiłam na urodziny a teraz narzekam że za dużo przy tym siedzi 😉 ) a mi udało się Was nadrobić 🙂

• Mamusia
Mój młody był kudłaty, a ja miałam zgagę 😉 Miał czarne, długie włoski, a do tego dostał żółtaczki fizjologicznej i wyglądał jak latynos - a ja i M blondyni 😉 I tu oczywiście słyszałam rozkoszne komentarze mojej teściowej, ale jak jej powiedziałam, że był przegląd kominiarski i żal było nie skorzystać to się zamknęła 😁 😁 😁 Cobi - na teściowe więc nie ma mocnych - są najczęściej niereformowalne 😎 😎 😎
Moja zawsze swoim pozostałym synowym gadała, że tak naprawdę tylko matka wie, kto jest ojcem dziecka - wiecie, takie durne i niepotrzebne paplanie. Aż w końcu urodziłam ja, jako ostatnia i kiedyś coś palnęła, że ojciec też może decydować w sprawie dziecka, to jej powiedziałam, że zrobię jej tę przyjemność i kiedyś przedstawię jej ojca mego syna, a do tej pory musi żyć w błogiej nieświadomości 😉 Dziewczyny, już żadna z synowych nie usłyszała idiotycznych gadek o ojcostwie 😁 😁 😁

A gdyby teoria o kształcie brzucha się sprawdziła, to miałabym drugą córę :P hahahaha....

• Mamusia
Cobi tesciowa niezła 🤪 😁 😁

Moja mama też mistrz... Ostatnio zakładałam sukienkę i mówiła jak to ślicznie wyglądam po czym na drugi dzień zmieniła zdanie i stwierdziła że beznadziejnie 🤢 🙃

Ja też w to gadanie o włosach i zgadze nie wierzę ale można się pośmiać z glupot hehe

Ja już dziś na własnych śmieciach jupiiiii ale nocka niezmiennie bezsenna 🙃

• Mamusia
Dobry ;*

Kacha zazdraszczam my dalej na wychodnym... :/ podobno w tym tyg. mamy coś sprzątać ale jakoś nie umiem w to uwierzyć... :/ a ja taka połamana ostatnio chodzę że nie potrafie sobie wyobrazić tego sprzątania... :/ 😞

ja chce już urodzić... 🤢

• Mamusia
Hej,

weekend weekend i po weekendzie... BYlo fajnie cieplo dzis tez sie zapowiada super dzien. W sobote ugotowalam chilli con carne. Wyszlo super tylko przesadzilam troche z chilli, ale dalo sie zjesc z duuuuza iloscia tortilli i picia 😉 Moj Maz z Tata robili dach na laubie wiec wzielam mame i pojechalysmy do szpitala, zobaczyc co i jak. Na szczescie nic od 3 lat sie nie zmienilo, powiedzieli ze jesli chodzi o cesarki to sie przychodzi zwykle panie zglaszaja sie w Niedziele wtedy jest przygotowanie wszystkiego i w Poniedzialek rano jest CC. NIe trzeba sie wczesniej z nikim spotykac poprostu sie przychodzi 🙂
Niedziela byla pod znakiem spotkan i wyjazdow.... Najpierw na obiad od tesciowej. Byly pierogi z jagodami, bardzo dobre. Niestety jak to zawsze tesciowa musiala mnie wkurzyc. I do mnie z tekstem bardzo Ci wspolczuje.... ja sie tak na nia patrze i pytam ale dlaczego? a ona do mnie wiesz bo te upaly napewno Cie wykanczaja, taka zaawansowana ciaza a tu jeszcze tak grzeje. Wiec jej mowie ze nie ma tu czego wspolczuc, ja bardzo lubie jak jest cieplo i nie mam problemu z upalami... to powiedziala ze wiecej juz nie bedzie komentowac...
Potem znajomi przyjechali na wieczor z dwojka dzieci wiec sie dzieciaki na dworze pobawily 🙂 zrobilam leczo (pierwszy raz w zyciu) i nawet wyszlo 🙂 teraz mamy jedzienia na tydzien 😉

Co do laktatora to wczesniej mialam Avent elektryczny a teraz mam lovi. OZbaczymy jak sie sprawdzi 😉
Torba hmmm no coz... dostalam liste ze szpitala co musze wziac wiec bedzie trezba niedlugo zaczac kompletowac 😉
Renia nie denerwuj wsie zawsze znajda sie jacys "dowcipni" lekarze. Daj znac czy dzis wychodzisz czy nie
Aga trzymaj sie i pisz na komorke to przekaze co i jak 🙂 Obys nie musiala zostac w szpitalu, nie ma to jak dom i odpoczynek w nim
Zuziek moze juz nie dlugo... wiesz bedziesz sprztac caly dzien potem jeszcze na wieczor z Wojtkiem cos i akurat wyprawa do szpitala gotowa na porodowke...
Danusia z ta wilgocia tak jest. Dzieci choruja jak jej nie ma i jak jest jej za duzo.... Niestety...
Essence a ile trwa ta dieta na odgrzybianie?

• Mamusia
Witam sie, ja od rana tradycyjniie szaleje- sprzatanie mieszkania po weekekndzie, zakupy, gotowanie obiadu no i jeszcze ciasto z jagodami zdarzylam zrobic puki mloda wrocila od babci, teraz Olga spi wiec musze byc w miare cicho, ja w tym tygodniu biore sie za okna bo nie moge na nie patrzec 😮

• Mamusia
Część wam, a ja czekam na badanie i dopiero powie mi czy wychodzę,
Jak poszli rano na operacje to jeszcze ich nie ma a my czekamy,szlak mnie juz trafia
Niewyspana bo w nocy moja współlokatorka poszła rodzic wiec troche zamieszanie było,
Chce do domu!!!!! Choć na parę dni....

• Mamusia
danusia1985 napisał(a):
Basia- wow szybko to cc, tam gdzie rodzilam to dziewczyny po przyjeciu na oddzial mialy dopiero na 3 dzien, mowili ze niby badania musza im porobic i tyle to trwa.

Szybko? wydawalo mi sie to normalne.
Zwykle mowia ze jest tak ze albo sie umawia na konkretny dzien i wtedy rano masz sie stawic i masz CC albo wlasnie dzien wczesniej.
No ale widac co szpital i miasto to inaczej jest 😉 Juz ostatnio lezalam tydzien przezd CC (na wywolaniu) wiec jak jeszcze teraz mialabym sie zglosic 3 dni przed CC to bym ich chyba zjadla... Po co moge sobie polezec w domku, a jak cos podejrzewaja to niech odrazu robia CC a nie czekaja...

• Mamusia
ja nigdy w zyciu nie mialam zgagi , ba nawet nie wiem co to jest:P a moja zuzia urodzila sie z czarnymi wlosami.
co do brzucha to mam zupelnie inny niz w poprzedniej ciazy, wogole ciaza jest zupelnie inna- bez porownania a rodze ponownie dziewczynke

• Mamusia
No i znów nie wychodzę!!!!!
Ktg ok,usg ok,mala wazy 3080g,nie pusci mnie bo mam rozwarcie na 2 palce i jakbym wyszła to mogą mi od razu wody odejść wiec nie ma co, a ja to chyba z tych nerwów urodzę,juz mnie mdli,słabo mi i znów jakiś lęk czuje

• Mamusia
renata35 napisał(a):
No i znów nie wychodzę!!!!!
Ktg ok,usg ok,mala wazy 3080g,nie pusci mnie bo mam rozwarcie na 2 palce i jakbym wyszła to mogą mi od razu wody odejść wiec nie ma co, a ja to chyba z tych nerwów urodzę,juz mnie mdli,słabo mi i znów jakiś lęk czuje

super waga renata 🙂
powodzenia

ah marze aby byc juz tak w 36 tc

• Mamusia
Renata - z mojego szpitala z rozwarciem na 2 palce też by Cię nie wypuścili - zresztą to dolna granica od której przyjmują. Weź pod uwagę, że 2 palce to zdaje się 4 cm, a poza tym u Ciebie rozwarcie powoli postępuje, więc żaden rozsądny lekarz nie może wziąć na siebie takiej odpowiedzialności i Cię wypuścić. Zawsze możesz wypisać się na własną prośbę, tylko to byłoby bardzo ryzykowne.

Dziewczyny, czy Wy też czujecie bolesny nacisk na miednicę i macie bóle krzyża??? Okazuje się, że z moją kondycją jest gorzej niż myślałam - trochę pochodzę i muszę się położyć...
Jeszcze trochę, jeszcze trochę, jeszcze trochę, potem poród, chwila na dojście do stanu używalności i trzeba będzie odpowiedzieć na tęskne wołanie butów do biegania 😉