Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2014 | Forum dla mam

Donna30

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Czarna- współczuje 😞 my tez niedawno przez to przechodzilismy i nawet nie chce sobie tego przypominac, serce sie kraje jak sie patrzy na cierpiace dziecko i nie mozna wiele mu pomoc.

Wiecie co? moje dziecko chyba strasznie uroslo bo jeszcze ze 2 tyg temu czulam kopniaki albo wiercenie sie w jednej strefie brzucha a teraz jak sie rusza to czuje ruchy wszedzie i az brzuch faluje na boki 😮

• Odpowiedzi 5,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Czarna zdrówka dla małej... no i żeby ciebie nie dopadła... 🥴

Xandii ty już 25tydzień i dopiero prenatalne? przecież połówkowe robi się między 18-22 tyg. albo dopiero w 30tyg. chyba że czegoś nie wiem???

a jeśli chodzi o brzuch to nie raz już pisałam że czuje się jak słoń brzydka gruba i mi ciężko... 🤢 🤢 🤢 a gdzie tam koniec... 🤔

• Mamusia
Essence wózek kupujemy pod koniec maja, w czerwcu przeprowadzka więc nie byłoby sensu go przewozić. Ale mężuś zadowolony bo ja upierałam się przy zielonym a on chciał beż, a teraz hmm zmieniłam zdanie 😉

A terminu obrony jeszcze nie mam... u nas to zależy od większości grupy, jak się uda to w czerwcu (i na to się nastawiam) a jak nie to dopiero we wrześniu. Ale tego bym nie chciała!

czarna dobrze że jest już chociaż troszkę lepiej 😘 trzymajcie się ciepło

• Mamusia
zuziek napisał(a):

Xandii ty już 25tydzień i dopiero prenatalne? przecież połówkowe robi się między 18-22 tyg. albo dopiero w 30tyg. chyba że czegoś nie wiem???

a jeśli chodzi o brzuch to nie raz już pisałam że czuje się jak słoń brzydka gruba i mi ciężko... 🤢 🤢 🤢 a gdzie tam koniec... 🤔

Badania połówkowe już miałam - oczywiście w terminie, te z kolei są bardziej szczegółowe: ocena wszystkich organów, przepływów, wykrywanie chorób typu wodogłowie itd 🙂 i do tego usg 3d/4d. Czyli takie połówkowe plus 🙂 http://www.invicta.pl/467/u,32/usg_poloznicze_-_prenatalne_w_20-26_tygodniu.html

Sunę dostojnie się ubierać 🙂

• Mamusia
Czarna oby było tylko lepiej. I mała szybko wróciła w pełni do zdrowia..
Danusia co do ruchów czuje podobnie jak Ty. Nie wiem od czego to zależy kopniaki po całym brzuchu z każdej strony. Brzuch tak jak napisałaś faluje dokładnie jak w tej reklamie 😜 Mały robaczek jakby się wił w brzuszku 😜
Zuziek Nie gruba,nie brzydka.!!! Tylko masz duży brzusio w którym mieszka dzieciątko. 🙂
Ja mam o wiele mniejszy brzuch a już czasem mi ciężko,kręgosłup boli,nogi wysiadają czasem tzn bola gdy wchodzę po schodach do mamy na 3 piętro do siebie na 1.. więc domyslam się tak musi być Tobie cieżko. Ale już bliżej jak dalej 😘 Musimy dać rade 😆

• Mamusia
Xandii a widzisz ja takie miałam właśnie na połówkowych wszystkie pomiary przepływy i długości szczegółowe wykluczenie wad itp.i lekarz mi mówił że dziecko jest później za duże żeby takie pomiary robić dokładniej... i że prenatalne robi się tylko 3 razy wciągu ciąży widać każdy ma inne reguły 😜 no ale ja tam nie lekarz więc się nie znam :P

Mikusss no wyjścia nie mamy już trzeba dotrwać do końca 😜

a moja mama se dziś wymyśliła placki ziemniaczane właśnie zalatuje mi zapach z kuchni a ja nie mogę 😞(

• Mamusia
Dziewczyny ale zuziek ma termin na początku sierpnia. Podobnie jak ja. I też mam duży brzuch. Tydzień, dwa czy trzy w jedną czy drugą stronę ma znaczenie. Dodatkowo dużo zależy od ułożenia dziecka. Ja bym powiedziała że brzuszek jest normalny 🙂

• Mamusia
mnie tam się podobają duże brzuszki, przynajmniej wiadomo że to ciąża a nie obżarstwo 😉

ja się dziś załamałam, bo przymierzyłam dwie sukienki, które chciałam ubrać na wesele w czerwcu, ale w obydwu wyglądam jak szafa trzydrzwiowa 😮 bo są odcinane pod biustem, a myślałam że będzie to ładnie wyglądać... więc czeka mnie jeszcze zakup kiecki ciążowej...

• Mamusia
mikusss__ napisał(a):
O losiu.. to ja bym naprawde umarła ;o co Ty wgl możesz jesć ; o ? gotowane tak?

no trochę tego jest nie będę ci pisać no ale zero słodkiego smażonego i mącznego bez glukozy fruktozy i węglowodanów :P białego chleba naleśników placków dżemów soków chyba że jedna szklanka dziennie pół a pół z wodą owoc jeden dziennie makaron i ziemniaki raz w tygodniu itd. :P

• Mamusia
Cobi takie sukienki są tragiczne. Wygląda się jak w worku 🤢

Dziś pierwszy raz pojechałam windą do pracy zamiast schodami bo ledwo szłam 🥴 miałam takie uczucie jakby mi brzuch miał odpaść.

I się wkurzyłam bo mi koleżanka powiedziała że ta nowa dziewczyna z pracy mówiła że nie może się doczekać kiedy sobie już pójdę żeby tylko ona została 😠 suka 😠

• Mamusia
Kacha_84 napisał(a):
Cobi takie sukienki są tragiczne. Wygląda się jak w worku 🤢

Dziś pierwszy raz pojechałam windą do pracy zamiast schodami bo ledwo szłam 🥴 miałam takie uczucie jakby mi brzuch miał odpaść.

I się wkurzyłam bo mi koleżanka powiedziała że ta nowa dziewczyna z pracy mówiła że nie może się doczekać kiedy sobie już pójdę żeby tylko ona została 😠 suka 😠

połóż jej pinezkę na krzesło 😁 żartuję oczywiście... Niestety w każdej pracy znajdą się takie co im się wydaje, że są lepsze od innych i zasługują na więcej. A kiedy chcesz iść na l4?

mikusss jest właśnie tak jak pisze Kacha, obojętnie chuda czy gruba wyglądam jak w worku. Co chwilę jakieś wydatki wyskakują, a te prawdziwe dopiero się zaczną...

• Mamusia
xandi napisał(a):
zuziek napisał(a):

Badania połówkowe już miałam - oczywiście w terminie, te z kolei są bardziej szczegółowe: ocena wszystkich organów, przepływów, wykrywanie chorób typu wodogłowie itd 🙂 i do tego usg 3d/4d. Czyli takie połówkowe plus 🙂 http://www.invicta.pl/467/u,32/usg_poloznicze_-_prenatalne_w_20-26_tygodniu.html

Sunę dostojnie się ubierać 🙂

ja drugie prenatalne mialam tez jakos w 23 czy 24 tyg, ocenia sie szczegolowo wszystko tylko juz nie pobiera sie krwi na test pappa, co do brzucha to ja mam taki jak Monika i boje sie co bedzie w 9 miesiacu, juz teraz wydaje mi sie wielki a co dopiero potem, ale plecy ani nic mnie jeszcze nie boli na szczescie, chyba ze cora ma zly dzien i pol dnia wisi na rekach to boli wszystko 🥴

• Mamusia
czarna79 napisał(a):
zuziek nie przesadzaj z ta dieta bo tak jak ja bedziesz miała niedocukrzone dziecko ja jadłam wszystko oprócz produktów przetworzonych
xandi daj znac co i jak ?????

na razie trzymam diete bo nie mam glukometru i nie wiem co mi podwyższa cukier a co nie bede testować wszystko jak bede wiedzieć co na mnie działa... produkty przetworzone tzn. jakie? albo co jadłaś?

• Mamusia
czarna79 napisał(a):
zuziek nie przesadzaj z ta dieta bo tak jak ja bedziesz miała niedocukrzone dziecko ja jadłam wszystko oprócz produktów przetworzonych
xandi daj znac co i jak ?????

Noo jestem - mały poszedł spać, to mogę uruchomić komp 🙂
Synek zdrowiutki, wszystko w normie i nadal tydzień do przodu...Wszystkie organy działają wzorowo 🙂
Tylko buziaka nam nie pokazał, ale profil ma niczego sobie 😉

Dziewczyny, ja te badania - w ramach oceny malucha - robiłam niezależnie od badań połówkowych; za pierwszym razem, bo było podejrzenie makrosomii płodu - tzn. starszak rósł w zastraszającym tempie i mój dr-ek stwierdził, że dobrze byłoby gdybym pojechała do kliniki, bo oni mają zawsze najnowszy sprzęt, a mój gin - mimo że sprzęt ma dobry, to jednak nie wymienia aparatu do usg co roku 🙂 Tym razem pojechałam, bo od początku ciąży jestem faszerowana lekami - w tym i antybiotyki, i narkoza, więc chciałam sprawdzić stan synka na tyle, na ile mogę. Więc nie było to badanie połówkowe, ale typowe usg prenatalne robione przez speca od tzw. trudnych ciąż 🙂

• Mamusia
zuziek napisał(a):
Xandii cieszę się że wszystko wporządku 😉 a z tym usg to nie ważne moja ciekawość a tak nic po za tym :P

Jest OK i teraz z utęsknieniem czekam na 30 tc 🙂 Aż naszej Czarnej zazdroszczę 🙂