Skocz do zawartości

wrześnióweczki 2014 | Forum dla mam

kami0603

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
GRATULACJE!!! Wyczuwam, że wszystko skończyło się dobrze. Jak ochłoniecie daj znać co i jak się działo.
Uwaga. Polecam napar z kory dębu na potówki. Super działa. NA odparzenia też. Tylko on taki brązowy i farbuje więc na ciemnym ręczniku np i zamoczonym wacikiem poprzemywać. Albo druga opcja - rozcieńczyć i do kąpieli dodawać. Korę dębu w aptece możesz kupić. :*

• Mamusia
ŁAAA! GRATULACJE KOCHANA!!!! 🙂
ale kurcze co tak szybko? tak po prostu Cię skurcze złapały? super że maluszek już na świecie! moja koleżanka też urodziła miesiąc przed terminem!!
co do potówek to ja słyszałam, że można raz przetrzeć rumiankiem i zobaczyć jak się zachowuje skóra maleństwa.
CAŁUJE WAS MOCNO !!!

• Mamusia
polie napisał(a):
ŁAAA! GRATULACJE KOCHANA!!!! 🙂
ale kurcze co tak szybko? tak po prostu Cię skurcze złapały? super że maluszek już na świecie! moja koleżanka też urodziła miesiąc przed terminem!!
co do potówek to ja słyszałam, że można raz przetrzeć rumiankiem i zobaczyć jak się zachowuje skóra maleństwa.
CAŁUJE WAS MOCNO !!!

Polie, to Ty już do bloków startowych!!! Żeby Cię żadna już nie wyprzedziła 😉

• Mamusia
ja w przyszłym tygodniu się chyba kładę do szpitala bo mój niunio się robi jakiś leniwy i doktorka mi dziś powiedziała jak byłam po zwolnienie że jakby coś to do szpitala raz dwa.

czuję się tak jakbym was zawiodła 😞 miałam być pierwsza a tu feler taki!
Jeju ciekawe co się stało, że Lagunka tak szybko urodziła

• Mamusia
Poli ale bzdury piszesz, kochana twoj Franek najwidocznien nie spieszy sie by przywitac swiat I Was najwidoczniej dobrze w brzusiu jest mu...nikogo nie zawiodlas.....dla mnie I tak super ze dotarlas do 38tc po twoich przejsciach ...to juz niedlugo dla kazdej z nas...

• Mamusia
Polie ja mam rozstepy po pierwszej ciazy. w tej o dziwo nowe mi sie nie porobily.
Jeden rozstep to pikus ja mam wiecej ale jakos strasznie mi nie przeszkadzaja bo jak brzuszek jest szczuply i u miesniony to one sa w zasadzie niewidoczne 😉
A w razie co lasery dzialaja cuda takze sie nie przejmuj - oby poprzestalo u Ciebie na jednym.

• Mamusia
dudasia napisał(a):
Efektywny poranek. Uprana gondola, fotelik, leżaczek, mata edukacyjna, łóżeczko przygotowane. Jakiegoś speeda dostałam. Pewnie to dzięki odciążeniu w opiece nad chłopakami. Mam ich z głowy więc szaleję w domu 😉
Odpukać - czuję się świetnie 🤪

czyżby syndrom wicia gniazda

• Mamusia
O jaaaa 🤪 🤪 🤪 🤪
LAGUNKA WIELKIE GRATULACJE 🙂 🙂 🙂 🙂 ale nas zaskoczylas 😜 super ze wszystko skonczylo sie dobrze 🙂 no i oczywiscie jak tylko bedziesz miala czas to napisz nam jak to wszystko sie u Was potoczylo 🙂
No dziewczynki teraz tylko czekac ktora nastepna sie rozpakuje 🤪
A jezeli chodzi o rozstepy to mam tyle po pierwszej ciazy ze teraz to chyba juz mi nic nie wyskoczylo nowego bo nie ma miejsca 🤪 albo nie widze...
Agucha ale mialas przezycia...uwazaj na siebie...a tym ludziom co ci nie pomogli to nie wiem co bym zrobila 😠
Meg ty masz naprawde malusi ten brzusio 🙂 super 🙂 mi sie dzis sasiadka pytala czy oby napewno nosze jedno dziecko czy przypadkiem blizniakow nie mam 😮 wiec chyba mam duuuuzy brzuch...

• Mamusia
O kurcze to już się zaczyna czas wrześniówek?!
Gratulacje, najważniejsze, że wszystko się dobrze skończyło!
Ja z jednej strony mam już dość ciąży, beczeć mi się chce itd ale z drugiej nie wyobrażam sobie już urodzić, remont nie skończony i właściwie nic nie jest do końca gotowe ani uszykowane... Przede mną jeszcze sprzątanie po remoncie i ogólnie chaty, pranie, prasowanie, malowanie lozeczka a gdzie wystrojenie go. Potrzebuje jeszcze z 2 tygodni co najmniej 🥴 jakbym teraz zaczęła rodzic to chyba bym się pochlastała

• Mamusia
Oj ja tez juz mam dosc wszystkiego 😞 wczoraj wieczor glaskalam brzuch i blagalam synusia zeby sie uspokoil bo normalnie tak mi sie wypychal ze malo nie beczalam z bolu 😮!!!!! jakby sie przekrecal czy cos...normalnie masakra 😮 i mowilam mu ze jeszcze tylko 3 tyg musimy to wytrzymac ☺️ a moj z niedowierzaniem patrzyl na brzuch co sie z nim dzieje i smial co ja do niego gadam 🤪 ale w sumie to tez jakos sobie nie wyobrazam juz urodzic 🤪 wole sobie doczekac do tego planowanego porodu zeby wszystko odbylo sie tak jak nalezy a nie na wariackich papierach 🤪
no i na dodatek od 3 dni mi wyszedl hemoroid 😠 i tak mnie boli ze masakra...wczoraj az krwawil 😞 smaruje to mascia...dzis troche lepiej...ale jak mam isc do toalety to az truchleje 😞

• Mamusia
A u mnie już wszystko gotowe łóżeczko złożone wszystko uprane i uprasowane , torba spakowana wiec teraz tylko czekam aż nadejdzie ten dzień. Właśnie mierzylam brzuszek mam w obwodzie 110 cm 😮 chyba na malutkie dziecko nie mam co liczyć przy takim obwodzie ....

• Mamusia
ja mam w obwodzie 99 cm! ale obwód nie zależy od wielkości dzidzi tylko od masy ciała chyba i od tego czy to pierwsza ciąża czy nie. bo po tym jak się należałam w szpitalu to mam porównanie 😁
co do hemoroidów to jeju współczuje 😞 mnie męczy ból żołądka jak się najem i czasem jeszcze zgaga

• Mamusia
Matko, mój 4-latek dorwał się do brzuszka bo zostawiłam na monitorze otwarty, oczytał się o hemoroidach itp i tylko słyszę jak woła moją siostrzenicę "Kasiu, choć coś przeczytasz!!! JA już tu wszystko przeczytałem!" W tonie słyszałam, że był pod dużym wrażeniem więc przyszłam zobaczyć co przeczytał...

• Mamusia
Uuuu....Dudasia sorki 😜 a swoja droga niezle jak ma 4 latka i juz czyta 🤪 moja to nawet literek nie zna a co dopiero zeby czytala 🙂
zgaga...od kilku dni tez mi nie daje spokoju 😞 a tak sie cieszylam ze problem zgagi mnie w tej ciazy nie dotyczy no i masz tu babo placek ☺️

• Mamusia
Mnie tez meczy zgaga szczegolnie wieczorem przed zasnieciem dzis pospalam w dzien wiec pewnie zasne po 24h....co do obwodu brzuszka to jak Poli napisala zalezy czy pierwsza ciaza , rozmiaru przed ciaza , masa ciala oraz wzrost ja mam najmniejszy z was ale I jestem chyba najwyzsza (175cm) oraz wagowo przed ciaza wazylam 53kg wiec stad te moje wymiary zobaczymy ile jeszcze urosnie przez te 2,5tygodnia....Ide myju myju....spokojnej nocy mamusie Wam zycze bez czeztego wstawania na siuisu I bez kopniakow 🙂♥♥♥♥

• Mamusia
mi również dokucza od kilku dni zgaga wieczorami i to tak okropna że nic nie pomaga a tak ogólnie to z niczym żadnych problemów nie mam i o dziwo dzisiaj tylko raz wstawałam w nocy na siku 🤪 dzięki czemu się wyspałam.
Czytający czterolatek nie żle pewnie nauczył sie czytać globalnie - dobrze będzie mu lżej w szkole. U mnie w przedszkolu miałam w grupie chłopca - 5 latka który czytał i liczył w pamięci w zakresie do 100, mega zdolne dziecko .