Skocz do zawartości

wrześnióweczki 2014 | Forum dla mam

kami0603

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Lagunka super ze wszystko gra i ze was juz wypuscili do domu swoje przezylas ale najwaznuejsze ze Ty cala i zdrowvi Antos..a wlasnie a jak wspominasz sam zabieg?jak rana sie goi?Ja tak jak wam pisalam naogladalam sie o tych poloznych i cesarkach i powiem wam ze chyba juz sie tak nie stresuje co ma byc to bedzie umrzec nie umre a juz tez zaczynam odliczac dni by zobaczyc Mijusie 🙂 🙂bedzie oczkiem w mojej glowie 🙂 🙂 🙂Ja w nocy 2razy na siusianie i po4h mialam problem by zasnac wiercilam sie az w koncu udalo mi sie zasnac...ide zrobic sobie sniadanko bo juz glodna jestem....

• Odpowiedzi 5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dostalam torbe lecz troszke mala ,wymiary torby jak do samolotu na bagaz podreczny I przepakowalam sie w 2torby w 1sie nie zmieszcze...tak jak Karolka mowila w beciku mam ubranko dla melej pampersik recznik I czapeczke....juz wszystko gotowe...pogoda taka ma zostac do konca wrzeznia jak patrzylam na tnv.meteo super ja sie mega ciesza , wy pewnie tez....moglby byc juz 1wrzesien ehhh 😘

Zazdroszcze Ci Lagunka ze masz juz swojego szkraba w domu.....
Karolka daj znac jak po wizycie I czego sie dowiedzialas odnosnie cc....

• Mamusia
jupi 😁 wlasnie dotarlo do nas lozeczko 😁 super jest 🙂 no i juz oczywiscie juz wyprobowane przez moja mala 🤪 i powiedziala ze jest sliczne i ze dzidziusiowi bedzie sie super w nim spac 🤪 a poki co to ona chce w nim spac 😁 ale jakos udalo nam sie ja przekonac ze jeszcze lozeczko musi zostac zlozone i rozlozone dopiero rozloza go jak ja bede w szpitalu 🙂
Aaaa...no i bylam dzis z mala u lekarza bo mocno kaszle nocami...i okazalo sie ze ma jakies wirusowe zapalenie gardla 😞 a kaszel tylko jej podraznia to gardelko 😞

• Mamusia
Kurde dziewczyny tak jakoś dziwnie boli mnie brzuch niby jak na okres nie wiem czemu ... Nic takiego dzisiaj nie robiłam tylko odkurzylam w domu i mały się rozpycha gdzieś na boki cały brzuch mi chodzi...
Legunkq ale miałaś historie na pewno będzie to nie zapomniany poród tym bardziej ze pierwszy, ale dobrze ze wszystko się skończyło dobrze.
Meg ja również mam dwie torby skakowane w jednej małej mam rzeczy do porodu koszule klapki ręcznik szlafrok podkłady i majtki siatkowe a druga konkretniejsza gdzie mam rzeczy na oddział i dla małego pampersy śpioszki itd. Rozka nie biorę do szpitala myślę ze nie będzie przydatny kocyk tylko spakowalam a dzisiaj w Tesco zakupiłam pudło pampersów 2 146 szt za niecałe 70zl

• Mamusia
Mnie też dziś w dole brzucha boli... A podczas drzemki to mnie tak złapało, że aż się obudziłam i ruszyć nie mogłam...
Ale tak sobie teraz myślę, że często dziewczyny mają jakieś wcześniejsze akcje a finalnie rodzą po terminie, a te które wcześniej skurczu nie miały nagle rodzą przed terminem niewiadomo czemu :p coś czuje, że u mnie przed 12.09 się nic nie ruszy 😁

• Mamusia
hejka mamusie,

ja dzis po wizycie. Wyniki badan wszystkie git, szyjka zamknieta, skurcze moje nie oznaczaja raczej wczesniejszego porodu niz termin cc.
Jestem umowiona z moim ginem na 29 sierpnia w szpitalu po godz.15 mam byc szesc godzin bez jedzenia i picia i cesarke bede miala tego dnia pod wieczor. Jezeli wszystko bedzie ze mna i z Antkiem ok to wyjdziemy we wtorek rano.
Dostalam zalecenia od gina jak mam sie ogolic i co zabrac ze soba. Po operacji bede pierwsza noc na sali pooperacyjnej - dobrze ze ciecie bede miala na wieczor to przespimy sobie pierwsze godziny z Antkiem, no a na nastepny dzien bede przeniesiona na zwykla sale i tam biore sobie dodatkowo platna opieke poloznej, tak zebym nie musiala sie specjalnie forsowac 🙂 Boje sie bardzo ale i jestem okropnie podekscytowana ze to juz tak blisko. Zostaly mi dwa tygodnie z brzuszkiem 🙂

• Mamusia
Dzien dobry Mamusie. Jak samopoczucie?? Gratuluje udanych wizyt i oczywiscie Tobie Lagunka! Duzo zdrowka dla Ciebie i Twojego Szczescia. 🙂
Ja dzis na 8 mam wizyte. Musialam cala noc wytrzymac bez wycieczki na siusiu, bo bede miala badanie moczu. Do 8 musze wytrzymac. Na szczescie do mojej Pani Doktor jak i samego szpitala mam tylko 300m 🤪 Jestem ciekawa czy moja Mala rosnie jak trzeba i wynikow. Mialam tu wszystkie od nowa robione, caly komplet, bo z polskich nic nie rozumieli 🙂 milego dnia Mamusie 😘

• Mamusia
Ja juz po spaniu noc przebiegla bezproblemowo raz na siusianko lecz wczoraj po kapieli taki skurcz mnie zlapal ze myslalam ze urodze nom masakra nigdy tak nie mialam trzymalo z 20min nie bralam nospy wylam stekalam az zasnelam...Mijka jeszcze nogami kopala boze co za wieczor.....
Karolka super ze wizyta udana.Wychodzi na to ze spotkamy sie w szpitalu z naszymi malenstwami mi w poniedzialek rano zrobia cc powinnam dojsc do siebie pod wieczor a we wtorek spotkalybysmy sie u mnie w sali mam nadzieje ze te 1osobowe sale beda wolne....super...A i nasze poniedzialkowe spotkanie aktualne???Nie udalo mi sie kupic w pasmanterii tych wstazek.....

• Mamusia
dzieciolka daj znac jak po wizycie. Ty w Niemczech bedziesz rodzic?

Madziu, no wlasnie mam w planie przed wypisem zajsc z Antkiem do Ciebie i Mii 🙂 maluszki nasze sie poznaja blyskawicznie od narodzin 🙂
No i mam nadzieje ze tak po trzech tygodniach bedziemy jezdzic juz z nimi razem w miasto 😉
W poniedzialek czekam na Ciebie z samego rana 🙂 Łukasz z Sandra wystartuja pare po siodmej z domu wiec chate bedziemy mialy wolna.
Wstazek ja tez nie kupilam jeszcze, ale w weekend postaram sie ogarnac ten temat zebysmy mialy super fotki na pamiatke.

Dudasia, ja jutro bede miala taki relax jak Ty - wywozimy Sandre do moich rodzicow na sobote i niedziele zeby zlapac oddech przed narodzinami Antka i planujemy spedzic wieczor z przyjaciolmi na miescie 🙂 no i kino obowiazkowo - mam nadzieje ze wysiedze na fotelu dwie godziny 🙂

• Mamusia
Hejo 🙂 ja oczywiście męczyłam się żeby zasnąć przez siku właśnie 😁 super Karola że wizyta udana!
Jej już chcę rodzić dziewczyny 😞 to czekanie na jakikolwiek znak jest najgorsze. Zazdroszczę tym, które mają wyznaczony termin cesarki!

• Mamusia
Poli sex 3razy dziennie kapiel w cieplej wodzie zacznij myc okna w nowym mieszkanku moze to zadziala na Frania...moja kolezanka z pracy miala termin na poniedzialek dzis piatek a malutki w brzuszku nie pcha sie na swiat...cesarka to jednak wygoda masz termin idziesz i po krzyku mam nadzieje ze Mijka nie wykreci mi numeru i przed zabiegiem sie nie obroci ale by bylo....mamy plan z mezem ze wowczas chyba poszlabym prywatnie na cc ale poki co czekam do 1wrzesnia...Karolka nasze malenstwa razem by sie chowaly na spacerki bysmy jezdzily z nimi super .my mamy w planie by po tyg wyjsc z nia na spacer ale zobaczymy jaka pogoda bedzie i jak ona bedzie sie miewac....Karolka to co odliczamy dni do narodzin naszych szkrabow?

• Mamusia
I po wizycie. Wyniki wszystkie w normie. Majka jest już dość nisko, szyjka mięknie i się skróciła 🙂 Wagi mi nie podała,co mnie zdenerwowało, ale mówi, że wszystko jest w jak najlepszym porządku. Na ctg wszystko ok, jakieś lekkie skurcze, ale mam się nie martwić, bo podobno za szybko nie urodzę 🙂 Tak, będę rodziła w Niemczech. Początkowo chciałam w Polsce, ale mój Men stwierdził, że powinnam tutaj, bo potem nie będę chciała wyjechać, a on chce mieć nas blisko, bo tęskni. No i ogólnie, mają tu świetną opiekę,sprzęt. Sale są świetne. Zwykły szpital, a wszystko jak w prywatnej klinice 🙂 i największy plus-mam tylko 300m do szpitala 😁

• Mamusia
Wczoraj po seksie tak mnie bolał brzuch ze stwierdziłam że to zły pomysł bo kurde bolało mnie tak z tyłu i przodu 😞 moja koleżanka miała termin na wczoraj i żadnego skurczu, nic!! I w poniedziałek idzie do szpitala.
No nic, ja będę cierpliwie czekać 🙂 może mój mały chce jeszcze przytyć! Ale gdzieś czytałam że lepiej żeby poród się sam zaczął niż go sztucznie wywoływać.

• Mamusia
Też słyszałam, że lepiej jak samo się zacznie. Podobno przy wywoływaniu porodu, są bardziej bolesne skurcze. Pytałam o to siostry, bo dwa razy miała wywoływany poród, 2 tygodnie przed terminem, bo dzieciaki były duże, ale mówi, że nieczułą różnicy. Pierwszy poród [też w Niemczech] miała całkowicie,naturalny. Była młodziutka, chudziutka a dzidzia 4,250 🙂 bez wywoływania. Podobno była w takim stresie, że nie pamięta bólu. A przy wywoływaniu... no cóż, bolało, ale dała radę 🙂
Ja teraz nie wyobrażam sobie porodu u siebie w miejscowości, w Polsce... Koleżanka trafiła na takiego położnika, który wyciągał jej dzieciątko kleszczowo i uszkodził główkę.. dwa tygodnie później dzidzia zmarła. Ale to taki rzeźnik jest. Do tego chyba koło 70... brr.

• Mamusia
Podoba mi się tutaj też to, że dla Dzidziusia nic nie muszę mieć. Położna mówi, że dostanę taką wyprawkę, że będę w szoku 🙂 Dla siebie muszę mieć jedynie koszulę nocną do spania, dres, szlafrok i kosmetyczkę, no i oczywiście coś na wyjście. Dla Majki też muszę mieć tylko maxi-cosi na wyjście, no i coś do ubranka. Wszystko płaci kasa. Nie przeszkadza im to, że dopiero na ostatnie dwa miesiące ciąży tu jestem. Badania wszystkie bezproblemowo,miła Pani Doktor i Pielęgniarki. Bardzo dużo tłumaczą, są dokładne. No magia w porównaniu z tym, co miałam tam w Polsce. W sumie co się dziwić, jak mieszkało się w dziurze zabitej dechami 🙂 w większych miastach pewnie jest lepiej 🙂 dużo przytyłyście w ciąży? Ja 9 kilo na plusie póki co. 2 kilo przez ostatnie dwa tygodnie. Mało, ale co się dziwić. Zawsze ważyłam mało, bo mała jestem.

• Mamusia
niektore szpitale w Polsce nie sa gorsze od tych zachodnich. Szpital w ktorym my z Meg rodzimy ma najlepszy oddzial neonatologii wiec o maluszki mozemy byc spokojne.
Generalnie w naszym kraju problem polega na tym, ze wciaz istnieje sporo szpitali zyjacych czasami prlu lub wczesnej demokracji...jednak na szczescie jest tez sporo z nowoczesnym sprzetem i zapleczem medycznym.
Ja wszystko wyobrazam sobie w prywatnej klinice oprocz porodu....

• Mamusia
U mnie 16dni 😆ja przytylam 10kg i chyba juz tak zostanie Mia nabrala na masie bo wstac z lozka to juz mega wyczyn przekrecic sie z boku na bok na 3razy musze ehhh co do szpitali to niesetety ale jakbym miala rodzic w prywatnym to brak zaplecza neoantologii i czeka sie az dziecko przewioza do panstwowego wiec ...choc w panstwowych tez roznie bywa..mam nadzieje ze z Karolka wyjdziemy szybko rana sie dobrze bedzie goic a kupilam mydlo bialy jelen jak radzilas 😜 oby wszystko poszlo gladko....