Skocz do zawartości

Styczniowe mamusie :D | Forum dla mam

szysza

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Właśnie wróciłam z prywatnej wizyty u poleconego gina.. No po prostu REWELACJA!! Kompetentny, z poczuciem humorem, z podejściem do pacjentki. Wypytałam o wszystko, opowiedziałam o najmniejszych dolegliwościach i obawach, na wszystko dostałam wyczerpującą i "ludzką" odpowiedź. No i okazuje się że szyjka ani poł cm nie skróciła się, wszystko pozamykane, jak na 3 ciążę jest super. Dodam że nigdy nie miałam tak dokładnie wykonanego zwykłego badania ginekologicznego. Sprawdził ph pochwy, pęcherz "macał" i na moje wszystkie opowieści poprosił żebym uklękła!! 😁 Okazuje się że mam hemoroidy i stąd różne dolegliwości. Słuchałam serduszka i akurat stwardniał brzuch (przynajmniej tak mi się wydawało), powiedział że to kompletnie niegroźne i brzuch wg niego miękki, a poza tym tętno Lilki nie byłoby miarowe jakby twardniał w tym momencie. Przepisał posterisan, magnez zwiększył do 3x2 i coś tam na pęcherz do końca ciąży. Mam nadzieję że w miarę składnie napisałam bo chce szybko i wszystko a jeszcze jestem pełna emocji :P Co nie znaczy że nie będę się oszczędzać ale przynajmniej jestem spokojna 🙂

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej dziewczyny, my dzis wybieramy sie nad jezioro na mazury na naszą przyczepę campingową. Zostaniemy tam chyba do piatku bo mąż ma urlop a potem pojedziemy do mojej siostry do Mławy gdzie organizowana jest rekonstrukcja walk z 2 wojny swiatowej. Mam nadzieję, że mała nie bedzie się bała wybuchów i samolotów. Kinia dobrze, że z szyjka jednak ok. Jednak warto kontrolować ciążę też u innego lekarza. Ja w poniedziałek idę do swojego lekarza a w środę do inneggo na USG połówkowe. Mój lekarz zawsze każe iść na połowkowe i te w 11-13 tyg do kogoś innego aby skontrolować czy wszytko ok bo jak to mówi każdy chce mieś same sukcesy zawodowe a co dwóch lekarzy to nie jeden. pozdrawiam i odezwę się pewnie po powrocie bo będę miała problem z dostępem do neta a z telefonu nie moge pisać tylko czytać.

• Mamusia
Za oknem pada także kombinujemy jak możemy żeby się nie nudzić 😜 Chłopcy nawet się dogadują więc dajemy radę 😉

Nie napisałam Wam wczoraj z tych nerwów że przytyłam.... 3kg!!!! 😮 Matko a już się cieszyłam że nawet nie jest źle 😜 No to już ważę 63kg a gdzie tam do końca 😁

• Mamusia
Hej
U nas tez dzis popadalo. mąż ma służbę od 8 do 20 więc z nudow wybralysmy sie do moich rodzicow... nuestety mamy problem z powrotem po mamy przebite koło jak się okazało... Tata się teraz mocuje z wymianą na zapas... ech..

W ogóle dziś jakos ciągnie mnie brzuch i Boli jakby. Nie wiem czy nie od zakupów. Mądra Justyna zrobiła zakupy... tu trochę tu trochę A później trzeba to było wttargac :/ niby nie strasznie ciężkie ale chyba mimo wszystko przesadzilam. 😞

• Mamusia
Aldona757 u mnie też USG co 4 tygodnie robi… ale chciałam prywatnie do innego pójść pomiędzy wizytami żeby przekonać się co do płci 😁 bo nadal nie wiemy tyle że nie wiem czy to bezpiecznie tak po 2 tygodniach i 2 przed iść na usg ponownie

Projusta ja tłuszczyku też troszkę mam i zawsze jak się martwię to w barku mam czekoladę gorzką, biorę kostkę i kładę się na kanapie i czekam 😁 wtedy wszystko się wyjaśnia 😁 Odpoczywaj więcej a zakupy planuj wcześniej żeby z mężem zrobić  trzymam kciuki żeby wszystko było w normie i szyjka się więcej nie skracała póki co 

Dora2 widzisz tobie się wesele marzy a my mielismy okazję w zeszły weekend ale niestety kasa potrzebna teraz i sporo wydatkow więc nie mogliśmy sobie pozwolić na taki rarytas hehe 

Szysza gratulację i zdrówka dla was

Kinia_nh u mnie szyjka w porządku a brzuch mimo to się stawia jak się nachodzę wiecej, dobrze że u Ciebie jednak dobrze z tą szyjką 🙂… hemoroidy to niefajna sprawa… ale mam nadzieję że nie będą bardzo uciążliwe, co do wagi to ja też mam 3 a nawet 3,5 na plusie 😁 co przy poprzedniej ciąży jest raczej sukcesem :P

Aldona miłego wypoczynku

• Mamusia
Pami Ja mam tego tluszczyky trochę więcej niż trochę... przy badaniu polowkowym lekarz powiedział nawet ze badanie jest trudne technicznie ze względu na te moje nadprogramowe kilogramy:/ dziś od rana czułam moze z 4 ruchy łącznie. Pomimo że już słodyczy użyłam do pobudzenia dzifziudia. Nie chce panikowac ale....

Wczoraj też nie była jakaś bardzo aktywna. Muszę czekać 😞

• Mamusia
Witajcie ciężarówki!
Niestety nic nie znalazł, ale mówi, że może być jeszcze za wcześnie 😞 każe mi jutro iść na bhcg i w poniedziałek żeby sprawdzić przyrost. Natomiast nie fajnie jest, że znalazł 5 cm torbiel na jajniku.

Mam nadzieję, że u Was jest wszystko ok 🙂
Trzymajcie się cieplutko.

• Mamusia
Jeszcze nic straconego. Czekam na wyniki bety. Natomiast lekarz nieźle mnie nastraszył. Opowiedział mi, że ciąża zagnieżdżona w bliźnie po cc też jest traktowana jako ektopowa i musi zostać usunięta 😞 nie wiadomo gdzie się zagnieździła, a takie rzeczy mi opowiada?! Oczywiście zaczęłam szukać info czy taka ciąża daje jakiekolwiek objawy i historie jakie znalazłam doprowadziły mnie do czarnej rozpaczy. Teraz tylko czekam z duszą na ramieniu na kolejne badanie usg (bo tylko tak można wykryć taką ciąże) i staram się zbytnio o tym nie myśleć ☺️ co do torbieli, to przy I ciąży też miałam torbiel 4 cm i także sama się wchłonęła. Gin każe mi jedynie uważać na siebie i w przypadku gdyby pojawił się ostry ból i brzuch mi stwardniał to w trybie natychmiastowym mam się stawić na oddział (ale tym się nie przejmuję). Mówił, że jedynie 10cm są tak naprawdę niebezpieczne i kwalifikowane do jakiejkolwiek ingerencji. Ale się rozpisałam ...

P.S. zazdroszczę Wam tego momentu... w zasadzie najgorsze macie już za sobą.

• Mamusia
Szysza tak mi Cię żal i tak bardzo chciałabym żebyś cieszyła się już brzuszkiem 😘 Los Cię teraz doświadcza po to żebyś później mogła bardziej doceniać swoje szczęście! Wierzę że teraz to tylko straszenie lekarza a okaże się wszystko dobrze! Trzymamy kciuki 😘

• Mamusia
Dziewczyny jest duża nadzieja! Wyszło mi 526 jedn. 🤪 a z tego co widzę to na usg widać ciąże przy 1000 - 1500. Więc miało prawo być nie widoczne. Teraz tylko czekam do poniedziałku i zobaczymy jaki jest przyrost. Trzymajcie kciuki i miłego weekendu!

• Mamusia
Szysza suuuuuper!!!!!!!!! 😘 Trzymam kciuki żeby do poniedziałku ładnie urosło, koniecznie daj znać od razu!

A my mieliśmy dzisiaj Tatę w domu także weekend zaczęliśmy wcześniej 🙂 Jejku jak moi Chłopcy są za Tatusiem.. normalnie mogłabym patrzeć na nich całymi dniami, tylko zapas chusteczek potrzebny jak nic 😉 😉

Wczoraj przez przypadek kupiłam kilka ciuszków dla Lilki 🙂 Dziewczyna na fb wystawiła super kombinezonik ale jednak nie dla nas, mimo to zgadałyśmy się i mam parę fajnych rzeczy za jeszcze fajniejszą cenę 😁 Lepiej żeby Lili nie wyrósł siurak 😉

• Mamusia
Projusta będzie dobrze, ważne że ruchy są a z czasem pewnie będzie ich coraz więcej :*

Szysza życzę aby wszystko się ułożyło

Kinia myślę że już nie urośnie… wiem że w drugą stronę to różnie bywa czyli że ma być chłopak a nagle dziewczynka :P bo mogą być wypukłe wargi sromowe które zanikną w późniejszym czasie itp… tak mi lekarz opowiadał

U nas weekend dobrze się zapowiada... mąż póki co w pracy ale niedługo ma być w domu... pod galerią niedaleko nas dziś jest zakończenie lata i pewnie się wybierzemy... mają być dmuchańce dla dzieci i jakieś zabawy więc Laurka się wyszaleje a my odpoczniemy :P

• Mamusia
Dziewczyny wyszło mi dzisiaj 1500 jedn.! 🤪 Czyli jest przyrost większy niż 114% w 72 h! Jak tak dalej pójdzie to też dołączę do grona szczęśliwych ciężarówek 🤪
Rodzice mówią, żebym zrobiła jeszcze 3 pomiar dla pewności, a akurat w ten dzień będę miała wizytę u gina. Lekarz zalecał tylko dwa pomiary, a Wy co myślicie?

Jak w ogóle minął Wam ostatni weekend wakacji?

• Mamusia
Wielkie dzięki dziewczyny! Zrobię ten pomiar dla pewności, nawet dla samej siebie. Jeszcze żeby tylko usg dobrze wyszło, ale z tego co wyczytałam to zagnieżdżenie się jajeczka w bliźnie jest bardzo sporadyczne (mniej niż 1% wszystkich ciąż ektopowych). Więc trzymam się dobrej myśli 🙂

U mnie też taki skwar, że ledwo da się oddychać. No to kinia_nh trzymam kciuki za Twojego Jasia. Daj znać jak małemu minął dzionek 🙂

• Mamusia
Jak tam przedszkolaki i ich Mamusie? 🙂

U nas sukces, Jasiu poszedł i nawet nie obejrzał się 😁 Ledwo dałam Mu buziaka w tył głowy 😁 Za to Nikoś (ten starszy) nie za bardzo chciał iść, mocno mnie przytulał.. ale w sumie tego się spodziewałam, taki nasz standard 😉 Najważniejsze że nikt nie płakał i ja sama dałam radę 😜

• Mamusia
Hej szysza wszyttkirgo dobrego życze i głowa do gory, tym razem musi sie udać.
Kinia i widzisz dzieciaki mniej wszytko przezywaj niż rodzice. Teraz korzystaj z ciszy w domu i spokoju. Leż, odpoczywaj, czytaj książki i sie relaksuj.
Ja wczoraj byam u mojego gina i wszytko ok, ale jakoś żle się ostatnio czuję, brzuch mnie ciągnie i czasami pobolewa jak chodzę. Jutro idę na USG połówkowe i zobacze wtedy dokładniej moją dzidzię.
Moj mąż w sobote jedzie na tydzień w delagację i zostanę sama. Juz mi smutno, że go nie bedzie. jakoś tak nie umiem żyć w samotnośći