Skocz do zawartości

Grudzien 2010 | Forum dla mam

kasiak_m

Rekomendowane odpowiedzi

A dzięki dziewczynki dobrze 🙂 Maja coraz ładniej mówi,ale cięzko ją nagrać 🙂 nie lela się tylko ładnie płynnie mówi Aga,Paweł,na Krzysia woła "iś", a tak ładnie wymawia 🙂

Oliwka jak Oliwka stale ojca poprawia że ma być miły 🙂

Sylwia ty faktycznie w tym tępie to porodówke posprzątasz przed porodem 😁 😁
Nina zdjęcia miałaś dać 😉
Kasia też jestem ciekawa zdjęć 🙂

• Odpowiedzi 9,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89_m

1188

• SylwiaC_m

1379

• naylaaa_m

1441

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
hej, hej, melduje sie 🙂
u nas ciagle piekna pogoda, duzo czasu spezamy w ogrodzie, mala ma basen i wiekszosc czasu spedza pomiedzy piaskownica a wlasnie basenem 🙃
a ja wrocilam do starych nawykow - czytam ksiazki 😁 polecam jedna z nich - wlasnie wczoraj ja skonczylam - "emigracja uczuc" - Ninka, szczegolnie Ty ja poczytaj, naprawde dobra 😉
Aga, a czyj ten maly przystojniak? 🤪

kasiak napisał(a):
hej, hej, melduje sie 🙂
u nas ciagle piekna pogoda, duzo czasu spezamy w ogrodzie, mala ma basen i wiekszosc czasu spedza pomiedzy piaskownica a wlasnie basenem 🙃
a ja wrocilam do starych nawykow - czytam ksiazki 😁 polecam jedna z nich - wlasnie wczoraj ja skonczylam - "emigracja uczuc" - Ninka, szczegolnie Ty ja poczytaj, naprawde dobra 😉
Aga, a czyj ten maly przystojniak? 🤪
przystojniak jest synkiem mojej koleżanki Ani 🙂 i kurcze odezwała się we mnie tęsknota za niemowlęciem.... muszę też wam powiedzieć że prawdopodobnie za ok 2 tyg zniknę z mamuś na jakiś czas....

• Mamusie
hej 🙂 Macie racje musze zwolnic tempo bo mi babcia juz nawet powiedziala,że za dlugo to nie pochodze, ale w piatek mam wizyte u lekarza i przed nia chce juz wszystko przygotowac w domu tak na wszelki wypadek 😉 Ja własnie tez wczoraj wyjelam sobie jakas ksiazke do poczytania i chyba tez wroce do tego zajecia bo kiedys to pochlanialam ksiazki a od czasu jak urodziłam Dominika przestałam 🤔 Mam problem z Dominikiem bo idzie spac na noc bez marudzenia okolo 19.30 u siebie w pokoju i jest wszystko ok, ale budzi mi sie po 22 z reguly i wtedy sie zaczyna, albo mam siedzic u niego na łóżeczku, albo pakuje si i idze do nas do łóżka w sypialni mamy zwykłe łóżeczko ciągle ale on tam nawet nie wejdzie bo jest histeria i chyba dzis na noc musimy jego tapczanik do nas wstawic tylko dlaczego zaczął się bać sam spać w pokoju i czy to strach napewno to nie jestem pewna 🤨 🤢 kurcze ciężko będzie nam z dwójką w sypialni...
a co do porodu nie boję się, boję się tylko tego jak wytrzymam te pare dni bez Dominika i jak on to zniesie bo ostatnio to moja przylepa się zrobiła. A poród mam nadzieję,że nie będzie gorszy niż z Dominikiem i, że nic się nie będzie działo i po tych trzech dobach do domu nas puszczą.
Lece przygotować pranie dla mniejszego synka bo mam jeszcze ze trzy pralki chyba hehe i dokoncze obiad robic dzis pizza czyli moi chłopcy będą wniebowzięci hehe 🙂

• Mamusie
hahahaa w dupę 🙂 Kaya jest świetna! U nas nic nowego z mową. Albo ja go nie rozumiem 😜 nigdy dzieci nie rozumialam, ale niby swoje się zawsze rozumie 😉
Sylwia, a może mu się coś śni złego? Mój czasem się budzi z krzykiem i płaczem, jakby się przestraszył i potem boi się spać u siebie, więc śpi ze mną. A Tobie nie wiem co mam doradzić. Albo trochę go przetrzymać, albo mu tłumaczyć, że to jego łóżeczko itd(ale ewnie ciągle to mu mówisz i efektu zero). hmmm jak się urodzi brat, to mu nie da pospać, więc albo będzie tragedia, albo uzna, że w jego pokoju jest ciszej i będzie spał u siebie hahahaha 😁
oooo a moja synowa jeszcze nie przeklina? 🙃

• Mamusie
Hej 🙂
Sylwia porodu nie ma się co bać 😉 Ja rodziłam Ale prawie 5 dni jak pamiętacie i na prawdę miło wspominam każdą chwilę 😉
U mnie leje a było tak ślicznie 🤔
W pracy miałam szkolenie na słuchawki 🙃
Zdjęcia dam serio serio ale na pewno nie za rok 😁
Sylwia Ty odpoczywaj jak najwięcej bo zaraz się nabiegasz przy dwójce Maluszków 😉
Moja Ala bardzo dużo mówi.
Jak się do Niej mówi: Alusia nie wolno ! To Ala patrząc pogardliwym wzrokiem odpowiada po swojemu: MARZYCIEL !! hahahaha
Oczywiście zaczęła bluźnić mówi: uj i kuwa mać 😁 Poza tym ciągle cio to i kto to i fajnie się dziwi jak coś się Jej spodba i mówi: ooooooooooooo !! hahaha pocieszna się zrobiła teraz i można się już z Nią troszkę dogadać 🙂

• Mamusie
ja mam caly czas w ogrodzie basen z woda, bo nikomu wylac sie nie chcialo, Kaya bawila sie ladnie w piaskownicy, a ja w domu mylam glowe. i co? za chwile przychodzi ucieszona Kaya do lazienki, w reku trzyma kaczuszke z basenu, a sama mokra po pas 😮 a zimna taka ze ... 😠 szybko ja przebralam, nawet zla nie bylam, tylko sie smialam i mam nadzieje, ze przez to sie nie przeziebi, bo zaraz byla przebrana 🤢
Kasia, a gdzie Ala slyszy takie brzydkie slowa? 🥴
zakladam teraz Kayi pielucho- majtki i sie biore za nocnikowanie, dosyc rozpusty 😉

Kasiu internet pewnie będzie ale wpierw będzie trzeba pomyśleć o innym wyposażeniu niż komputer,i tak Paweł jest w domu nadal taki jak dawniej nic się nie zmienił....
Myśle że jak Kaya odrazu przebrana to nie będzie chora,a swoją drogą dużo wody w basenie??

Nina Maja jak śpi sama to tez budzi się z płaczem ale jak śpi ze mną to nie płacze 🙂 Oliwka łapie się na brzydkich słówkach ale ją upominam,Majka nie przeklina chyba że "kude" 🙂

• Mamusie
Nina tłumacze mu i jest ok tylko wyjde z pokoju to zaraz mama... nie wiem może to zęby go męczą bo trójki dalej się pchają a cztery zęby na raz to może go boleć (dwie się już trochę przebiły ale powoli strasznie idzie im dalsze wychodzenie 🤢) bo on u nas w łóżku też nie śpi dobrze, tzn. nie płacze ale kręci się strasznie. A co do brzydkich słów hmmm mały podłapał gdzieś kur** no i mowi kuw jak mu coś nie wychodzi, najpierw nie zwracaliśmy uwagi na to ale zaczął używać coraz częściej więc teraz mu tłumacze,że nie wolno tak mówić, że mówi się o jej, no i się poprawia. Wogóle zaczął ładnie mówić a najważniejsze ostatnio dwa słowa to duzi, duzio i mały wszystko mówi czy duże czy małe i ile jest hehe muszę iść bo mnie woła i chce iść dalej na dwórek więc jeszcze z nim na trochę idę 😉

• Mamusie
U mnie brzydkie słowa Alusia podłapuje ode mnie 🙃 Niestety ja mam bardzo niewyparzoną buzie i dużo ujadam i przy tym zdarza mi się zabluźnić, ale wiem, że Ala z tego wyrośnie wystarczy nie zwracać na to co mówi uwagi bo robiłam to samo jak byłam mała i najlepszym lekarstwem na oduczenie jest niezwracanie uwagi poza tym Alusia mówi to bardzo rzadko a więc jakoś to mnie nie razi 🙂
U mnie dzisiaj zimno 🤨

• Mamusie
Kasia, a nie łatwiej by wam było, gdybyscie od razu sie nie przeprowadzali, tylko najpierw wyremontowali z grubsza dom?my tak właśnie robiliśmy. Zanim tu sie wprowadziliśmy, M robił remont, a mieszkaliśmy ciagle w LOndynie. Do pracy jechałam już tutaj, po pracy oglądałam postępy w remoncie, potem jechaliśmy do domu i..... Tak w kółko przez ponad 2 tygodnie, ale przynajmniej wprowadziliśmy sie do już normalnego domu. 😉 no, ale gdyby nawet, to już u was na taki ruch za późno 🙃

kasiak napisał(a):
Aga, basen plyciutki, taki sam, jak zdjęcia były na fb jakiś czas temu, ze slizgawka i pileczkami 😉 Aga, nie zamierzasz nic brać z mieszkania, gdzie teraz mieszkasz ? Przecież tam są tez wasze wspólne rzeczy? Teraz czeka cię ciężki czas 😘

jeszcze z Pawłem,ale od 1 września ma się to zmienić,co mnie teraz zaczyna przerażać boje się tej szarpaniny... ☺️ ☺️
z domu chce wrazie co tylko rz4eczy dzieci i ich sprzęt,nie chce innych rzeczy mu zabierać bo na to pracował...

aisak_89 napisał(a):
U mnie brzydkie słowa Alusia podłapuje ode mnie 🙃 Niestety ja mam bardzo niewyparzoną buzie i dużo ujadam i przy tym zdarza mi się zabluźnić, ale wiem, że Ala z tego wyrośnie wystarczy nie zwracać na to co mówi uwagi bo robiłam to samo jak byłam mała i najlepszym lekarstwem na oduczenie jest niezwracanie uwagi poza tym Alusia mówi to bardzo rzadko a więc jakoś to mnie nie razi 🙂
U mnie dzisiaj zimno 🤨
ha ha ha no tu przyznam racje 😁 ja też za dużo wyzywam.... 🙂

kasiak napisał(a):
Aga, jak to schudlas? Mialas jeszcze z czego? 😮
42 w ciuchach ☺️ ☺️ ciuchy ze mnie spadaja i widze po sobie ze strasznie wygladam ☺️ ale od kilku dni zauważyłam ze znacznie więcej jem może nadrabiam ☺️

kasiak napisał(a):
Chyba mówisz o jakiejś chińskiej numeracji bo twój rozmiar to w granicach 34, moze 36 a nie 42, 42 to nawet ja nie noszę a przy moim wzroście pewnie i tak nie byłoby strasznie widac 😉

Kasiu 42 KILO ALBO MNIEJ

kasiak napisał(a):
Chyba mówisz o jakiejś chińskiej numeracji bo twój rozmiar to w granicach 34, moze 36 a nie 42, 42 to nawet ja nie noszę a przy moim wzroście pewnie i tak nie byłoby strasznie widac 😉
a mój rozmiar np jeansów to 27-28.... ☺️ ☺️