Skocz do zawartości

Mamy lutowe 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
wcześniej napisałam że zazdroszczę Ci zuzka domu a teraz czytam że miałaś cały dzień pracy w ogrodzie, no tak, to ta gorsza strona posiadania ogrodu no chyba że ktoś lubi, u nas pamiętam że w ogrodzie były kwiaty i warzywa a co roku mniej i mniej bo nie było komu robić i w końcu w koło domu została tylko trawa i drzewka 🙃.

Alwo a jutro jest sobota, to mówisz o następnej niedzieli? czy tylko o jednym dniu bez męża?

no nic idę spać! odpoczywajcie, wypoczywajcie i wysypiajcie się mamusie 🙂

• Odpowiedzi 11,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Joanna1984_m

1092

• sobolinek_m

2610

• julik_m

922

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hahaha, ale się uśmiałam. Julik, super zdjęcie.

Ja też uwielbiam siedzieć na ogrodzie. Na szczęście ogród mamy u Teściów. teściowa uwielbia w nim grzebać, więc ja zazwyczaj tylko siedzę i patrzę na to co robi. Myślę, że jakbym miała np plewić, to wyrwałabym Jej połowę kwiatów. 😉

Musimy dziś kupić małemu piżamę do żłobka, taką 2 częściową. Dałam wcześniej jedną awczoraj chciałam ją wziąć do prania (tydzień chodził do żłobka, więc trzeba wyprać), a babka zrobiła wielkie oczy, bo nie wiedziała, że MIchaś miał tam piżamę. Poprostu ją zgubili.

hgrjhrejoreerevnkljfffjzsssss''
>'
nk.yl,l,,lgyu

Tu pozdrowienia od Michasia.

• Mamusie
malamyszka napisał(a):

Ja też uwielbiam siedzieć na ogrodzie. Na szczęście ogród mamy u Teściów. teściowa uwielbia w nim grzebać, więc ja zazwyczaj tylko siedzę i patrzę na to co robi. Myślę, że jakbym miała np plewić, to wyrwałabym Jej połowę kwiatów. 😉

ha ha ha mój szwagier już kilka lat mi wypomina że mu wszystek czosnek wyrwałam, ale co wyglądał jak trawa 😜

u nas dziś deszcz od rana, paskudnie a Julka coraz większy kaszel ma i katar nie mogła dziś spać w nocy, a całe śniadanie mi zwymiotowała po syropku na kaszel, nie wiem zawsze ją ciąga na wymioty po tych lekach. Ale potem zjadła moje śniadanie 😁 a teraz odsypia noc, idę na zakupy i sprzątać, to miłego dnia mamusie papapapa

pozdrowienia dla Michasia 😘 😘 😘

• Mamusie
Dziewczyny, już mnie coś bierze. Chyba z głodu zjem komputer. Na obiadokolację robię zapiekankę z ziemniakami z Pomysłu na... Na opakowaniu pisze, że czas w piekarniku, to 50 minut. My już 2 godziny ją trzymamy i dopiero teraz doszły te cholerne ziemniaki. No a tu już 19 i trzeba kąpać małego, więc na razie nie ma możliwości zjedzenia. Mały w kąpieli - Tata kąpie, ja już szykuję kaszkę. Ciekawe jak szybko da się Miszkę nakarmić i położyć spać. 😉

• Mamusie
Cześć dziewczynki 🙂
My już mamy free 😁 😁 😁 Ania padła, bo nie spała dziś po południu (z wyjątkiem 5 min w samochodzie) Byliśmy dziś na spacerze w parku w Świerklańcu 🙂 Ania szalała a ja drżałam bo tam z każdej strony woda 🙂 Zrobiliśmy trochę fotek więc wstawię na agu.
julik super fotka 🙂 Szkoda, że Julcia się tak rozłożyła 😞 no i te wymioty 😞 U nas dziś był spokój.
malamyszko mam nadzieję, że już zjedliście tą zapiekankę 😁 😁 Ja kilka lat temu zrobiłam przepis na ... i od tego czasu wolę sama gotować i eksperymentować 🙂

• Mamusie
Witajcie mamusie
U nas dziś piękna pogoda i zaraz wybieramy się do parku na spacerek 🙂
Anka dalej straszny mamincyc i jestem już tym bardzo zmęczona, nie mogę się ruszyć nawet do łazienki. Jak brałam prysznic to stała pod drzwiami i wyła niemiłosiernie.
Przyjemnych rodzinnych spacerków 🙂

cześć mamusie 🙂
ja właśnie wstałam ,po ciezkim tygodniu samotnych nocek musiałam odespac i spałam cała noc w pokoju Michała ,otworzyłam oczy ,patrtze komp na biurku stoi wiec musze skorzystac ,bo potem znowu nie bedzie jak 😉
Sobolinku w Rabce to Michał najbardziej lubił zdobywac Gorce ,dozstawał pozniej rozne odznaki,wiesz dzieci nie lubia za bardzo innych rzeczy ,zwlaszcza moje ,on musi miec jakies zadanie do wykonania,podobały mus ie jeszcze spotkania z GOPROWCAMI ,z tego co ja pamietam to w starej czesci Rabki jest parki ,w nim sa groby radzieckich zołnierzy,a w nowej czesci,mnie najbardziej do gustu przypadł rowniez park z tężniż wokół ktorej sie chodzi i wdych solankę ,coś idealnego dla chorych na górne drogi oddechowe,powietrze znakomite ,po godzinnym spacerze wkoło tej solanki szlismy do mojej ulubionej cukiernio-kawiarno-restauracji,wizyta w niej była obowiązkowa,bardzo przypadł mi do gustu sposob urzadzenia lokalu i jego menu,myslałam nawet nad otwarciem czegos takiego w Rybniku,jest w Rabce jeszcze stary kosciólek do zwiedzania,i mini wesołe miasteczko które rowniez było ulubionym miejscem Michał bo jezdziło sie tam na "kibelkach"
Małamyszko ,a kiedy zdradzisz nam rąbka tej tajemnicy związanej z praca? 😉 😲
Julik faktycznie to Jula nie zaciekawie ma z tym kaszelkiem ,a byłas z nią u lekarza?
A przypomniało mi sie ze jak Michał pojechał pierwszy raz do Rabki to rozchorował sie po 2 dniach zadzwonił do mnie z płaczem rano bo sie przestraszył nie wiedział co ma robi kaszlał strasznie wtedy (miał 6 lat)rano zbadała go Pani Dr i nic mu nie przepisała(lekarz badał ich codziennie)my pojechalismy do niego po tygodniu i dalej kaszlał ,poszłam pogadac z dr a ta powiedział mi ze jesli dziecko ma kaszel to nie powod zeby odrazu dawac mu syropy ,strasznie mnie to zdziwiło wtedy,smarowały go tylko mascia i oklepywały ,dodatkowo miał tew szystkie zabiegi,i przeszło mu jak wracał do domu czyli 3 tyg kaszlał,nastepnym razem była identyczno sytuacja i znowu nie dano mu nic na kaszel a był w innym sanatorium i inny lekarz ,pielegniarki powiedziały mi to samo ,i wiecie co od tej pory jak michał zaczynał mi kaszlec w domu to robiłam to samo co w sanatorium ,czyli inhalacje i oklepywanie i jak do tej pory działa a nie bede wam opisywac co po tygodniu pobytu w sanatorium z niego wychodziło ,miałam wrazenie ze to wszystko nagromadziło sie w jego zatokach i plucach przez 5 lat chorowania,
a teraz napisze wam co mi Zuza wczoraj zrobiła,poszłysmy sie wykąpać razem ,naraz patrze a w wannie pływa mi czarna plama 😮bidulka dostała biegunki jakiejs ,dobrze ze Dolly "uciekła" bo my jeszcze szybciej niz ona 😁 🙃
ok ide sie przywitac z rodzinką,bo nie wiedza ze juz nie spie ,miłego dnia dziewczyny

• Mamusie
Hej Dziewczyny, my już od 6.30 nie śpimy. To dziwne, bo zazwyczaj jak Michaś jest w domu, to śpi do 8. U nas też pięknie, ale nie mamy auta - naprawa klimatyzacji - więc gdzieś obok domu musimy iść na spacer. Kupiliśmy Michasiowi grabki i łopatkę, bo zabierał dzieciom w piaskownicy, więc trzeba je użyć.
Co do mojej pracy, to nie chcę jeszcze zapeszać. Powiem tylko, że zupełnie coś innego niż biuro podróży.
Sobolinku, piękne zdjęcia na Agu.

• Mamusie
Właśnie przyozdobiliśmy pokój Michasia naklejkami w autka. Przyznam, że myślałam, że to fajniej będzie wyglądać, no, ale nie jest źle. Jutro jak Mały pójdzie do żłobka, to porobię zdjęcia i wstawię na agu, żebyście pomogły i może podpowiecie co jeszcze zmienić w pokoju małego.

• Mamusie
hej mamusie
dziś tak pięknie że wszyscy pewnie na spacerkach, już normalnie w krótkim rękawku można chodzić szok 😁 😁 my byliśmy ale na krótkim a teraz Jula śpi.
Zuzka u lekarza byliśmy w poniedziałek bo zaczęło się od tej wysypki, potem była gorączka i katar a teraz ten katar jej spływa i odkaszluje, ta flegma gdzieś zalega w gardle nie potrafi jej odkaszlnąć i dziś w nocy znów tak odkaszlnęła że aż zwymiotowała.ten kaszel zaczął się w nocy z piątku na sobotę, zobaczę jak nie będzie przechodzić to będzie trzeba iść do lekarza ale nie wiem czy lekarz tu coś pomoże ale dobrze że powiedziałaś o tym oklepywaniu ja zupełnie zapomniałam a to właśnie dużo daje, jak wstanie to zaraz ją oklepie. 😁

• Mamusie
Hej 😘
Moje dwa Skarby śpią, a ja trochę przy kompie, trochę próbuję z "papierową wikliną", trochę powtórkę XFaktora oglądam 😜 Jeszcze nie udało nam się wyjść na spacerek dzisiaj, bo po mszy i drzemce Uli czekałam aż zrobi siusiu, żeby mogła sucha dłużej pospacerować, a ona akurat nie chciała siusiu, potem już była głodna więc zjedliśmy obiadek i po obiedzie zasnęła 🙃 😁 Z pogodą szału nie ma, ale gdy wstaną to ruszymy do lasu. Wczoraj za to było super wiosennie, cyknęliśmy trochę zdjęć (na agu dodałam kilka).

W poniedziałek mój małż na trzy dni na szkolenie wyjeżdża, a ja żeby nie być sama w domu jadę do rodziców z Ulką 😎 No i muszę dogadać się w pracy, żeby dzień wolnego wziąć, bo nie miałabym co z Ulą zrobić.

Lecę pooglądać Anulkę 🙂
Miłego popołudnia 😘

• Mamusie
Hej
Alwo kurcze nie wiem co to może być, my nie wiemy co to gorączka, bo Ania nigdy nie miała. Oby to były zęby! a jak nie przejdzie to może idź jutro z Gabrysiem do lekarza, bo taka wysoka gorączka może być niebezpieczna.
Asiula dziękujemy, a tym że Ania już biega a Ula jeszcze nie to się nie przejmuj. Już niedługo Ulcia też będzie śmigać i nie będziesz pamiętać jak to było na 4 🙂 Ja już prawie zapomniałam 🙂 Cudne zdjęcia Ulci i mamusi 🙂 wstawiłaś. A ten las ... aż chciałoby się tam być. Pięknie macie, naprawdę 🙂
Malamyszko już się nie mogę doczekać fotek Michasiowego pokoju 🙂 I trzymam kciuki w sprawie pracy, super!
Julik daj znać jak Julcia się czuje.

hejka,ale mi łeb pęka,juz od nocy ,i apap nie pomógł,ach jak tesknie za czasem karmienai przez 14 m-cy głowa mnie nie bolała,a powiem Wam ze dzisiaj okazało sie ze mam jeszcze mleczko ☺️tryskało jak nie wiem ,a ja tego wcale nie czuje no i to juz przeciez prawie 3 tyg jak nie karmie 😮

Julik to teraz pogoda poszła na pomorze? bo u nas dzisiaj zimny wiatr był i mimo słonka było zimno,ale niech idzie pogoda do Was bo my jedziemy na tydzien, juz we czwartek wiec musi byc ładnie,ach juz nie moge sie doczekac spacerku po plazy 😎
Alwo ,a mały wczesniej tez tak mocno gorączkował przy ząbkach?moze to gardełko?
ja miałam zgryz bo wczoraj zadzwoniła do mnie moja psiapsiolka ,była w zeszły piatek u nas z Emilka i we wtorek okazało sie ze Emi ma ospe,chodzi do tej samej pedistry co my i zapytały od razu czy zUZA mogła sie zarazic ,prawdopodobnie nie ,ale nigdy nic nie wiadomo i ja od wczoraj mam jakies schizy i cały czas przeglądam Zuze,
Małamyszko rozumiem ze nie chcesz zapeszac z praca ,ale jak juz bedzie pewne to się pochwalisz? a myslałam ze sie spotkamy we trojke(Ty Sobolinek i ja) skoro nie pracujesz ,moze jeszcze zdarzymy co?i koniecznie pochwal sie fotkami Michasia 🙂

sobolinek napisał(a):
No właśnie dziewczynki (Zuzka i Malamyszka) ja też chcę się z Wami spotkać we trójkę i poznać mojego zięcia!!! 🙂

dajcie tylko znać kiedy a pakuje Zuze do auta i przyjadę

Asia ,a ile Ula ma wzrostu? ,bo piszesz ze jest malutka,chyba jednak nie mniejsza niz moja kruszynka,dzisiaj skakalam jak głupia bo od stycznia urosła 4 cm i ma JUZ 76cm 😲
a waga nadal stoi na 8760 😞 za to włazi dosłwnie wszędzie dzisiaj otworzyła sobie drzwi ze zmywarki wlazła na nie i zaczęła tańczyc 😮 jutro pokaze wam fotki

• Mamusie
zuzka słyszałam, że moja ciocia jeszcze bardzo długo po odstawieniu dziecka od cyca miała pokarm (kilka lat) więc się nie przejmuj mleczkiem.
Dziękuję za przybliżenie Rabki, do wtorku muszę wpłacić zadatek ale jeszcze się waham, a nóż widelec nagle coś fajnego mi wejdzie w ręce. Miałyście już do czynienia z grooponem (malamyszka chyba Wy byliście na weekendzie urodzinkowym)?