Skocz do zawartości

Mamy lutowe 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Dziekuje wam kochane,dzisiaj jest juz troszke lepiej.Musze na to spojrzec z innej strony.To tylko trzy miesiace.I wiecie co ??? Nie poswiecimy tego co najwazniejsze dla dobra materialnego.Trudno,pojdziemy na swoje troszke pozniej.Pewnych sytacji juz sie nie wroci,Szymcio rosnie,zmienia sie z tygodnia na tydzien.Powiedzcie mi jak ja go bede uczyc tata?? do czego do zdjecia ?? do telefonu ?? Oj nie nie.Juz to wiem ze rozlaka i mnie strasznie boli.Postanowione i byle do grudnia.
Co do podawania mleczka po zupce,ja raz probowa;lam ale wypluwal tzn podczas jedzenia zupki czesto jest tak ze juz sam wypycha lyzeczke jezykczkiem.Czasami myslalm kurcze tak malo zjadl i juz nie chce,Wiec w ruch szla butla z moim mlekiem i nic,nie chycil sie.U was Nanusiu ,Sobolinku jest jeszcze karmienie na zawolanie,czego u mnie nigdy nie bylo.Ja zawsze pokarm sciagalam i do butelki.Ale reasumujac, skoro okolo 5-6 je 200 ml pozniej o 10-11 kolejne 180-200,o godzinie 13 po zupce na mleczko nie ma ochoty.A po zupce troszke sie napije soczku ale doslownie kilka ml.Pozniej je deserek i mleczko moje i tak juz do 21 🙂 Obliczylam ze wciaz dostaje odpowiednia ilosc.Ale skoro je wiecej na raz ,zupka to odrebny i dodatkowy posilek w stosunku do mleka.To prawda ze nasze skarby sa jeszcze zbyt male zeby wykluczac dawke mleka,tylko tu zalezy od systemu karmienia 🙂 i ilosci zjadanych porcji

Joasiu-fajna odskocznia to wesele co ?? 🙂 Super !!

Ech... tak jak wspomnialyscie czas szybko ucieka,trzeba sie cieszyc malymi brzdacami i czerpac z tego jak najwiecej !! Nanusiu tez tesknie za ciaza bardzo.Tak wiec delektujmy sie kazda jedna minuta 🙂

Chce cos napisac,tu na forum,chce zebyscie wiedzialy a to co napisze zeby bylo podziekowaniem dla pewnej osoby.
Nanusiu,jestes najwspanialsza osoba jaka poznalam do tej pory.Malo jest takich ludzi jak ty.Zawsze moglam i moge na Ciebie liczyc.Kazda Twoja rada jest obiektywna.Ciesze sie z naszej przyjazni,bardzo bardzo przezywam to ze nie mozemy sie juz widywac.Ale wiem jedno,mam Cie w sercu i bede miec na zawsze !! Jestes moja bratnia dusza i naj naj naj lepsza przyjaciolka.Dziekuje Ci za to :*
Musialam to napisac,bo duzo dla mnie znaczysz,a to forma podziekowania za te ostatnie dni,w ktorych mnie wspieralas 🙂
Dziewczyny oczywiscie wam tez dziekuje za slowa otuchy,jak juz wczesniej wspomnialam

Mam pytanie czy ktras z was juz sadza na nocniczek ?????

• Odpowiedzi 11,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Joanna1984_m

1092

• sobolinek_m

2610

• julik_m

922

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Joasiu, bede testowała kosmetyki dla bobasów z johnson & johnson :-)

Evet, to na forum trzebaby bylo wymienic opinie hehe ;-)

Dziewczyny dramatyczne dni i noce mam od szczepienia.... wstaje po 6 razy do małego strasznie placze, w ciagu dnia jest marudny 😞
nie da sie tez dotknac do dziasełek- moze to zabki ?

Doberek mamusie,
Evek ,jesli Szymonek zjada zupke i wiecej nie chce to nie ma sensu pchac mu mleczkka na siłę,ja daje Zuzi bo sie upomina ,i wg mnie ona nie wypija tyle z piersi co Szymonek z butelki,ale moze sie myle.Wiesz ja nie poznałam Nanusi osobiscie ,ale czuje ze jest fajną dziewczyną i to chyba super miec Taka przyjaciółkę 🙂
Ja sadzam Zuze na nocnik ,ale to trwa tylko 1 min ,bo ona zaraz z niego wstaje ,no i wczoraj pierwszy raz sie do niego wysikała,pwnie przez przypadek ,ale radosc była ogromna z mojej strony

• Mamusie
Sto gorących buziaczków dla Szymonka 🙂

Pierwszy tydzień pracy za mną i nawet udany ale za to pierwszy weekend koszmar. Złapała nas jelitówka. Mnie i Piotrka najpierw. Potem moją mamę jak przyjechała nam pomóc i Piotrka mamę, tylko Pawełek się trzymał. Sobota to była istna masakra. W niedzielę nam przeszło ale niestety Pawełek dostał gorączki i dziś jestem w domu. Wezmę opiekę bo idę z nim na 12 do lekarza. Coś nam zdrowia ostatnio brakuje 😞

• Mamusie
gabb napisał(a):
Joasiu, bede testowała kosmetyki dla bobasów z johnson & johnson :-)

Evet, to na forum trzebaby bylo wymienic opinie hehe ;-)

Dziewczyny dramatyczne dni i noce mam od szczepienia.... wstaje po 6 razy do małego strasznie placze, w ciagu dnia jest marudny 😞
nie da sie tez dotknac do dziasełek- moze to zabki ?

ja tez 🙂 paczke wysla na poczatku pazdziernika

STO LATEK DLA SZYMONKA

a my mamy nowa umiejetnosc - Fifi pokazuje gdzie Czesio ma oczy i rozdaje buziaki. Postaram sie wrzucic filmik jak caluje Wojtka - super to wygladalo...Wojtek az mial dosc a Filip dawal mu buziak za buziakiem :P

• Mamusie
Hej 🙂

Wszystkiego Najcudowniejszego dla Szymcia:*:*:*

U nas bez zmian ciężko to chyba ząbki bo jeśli nie to nie mam pojęcia co innego, jednego ma więc chyba drugi wychodzi...ja zaciskam zęby i daje rade bo wyjścia nie mam przestałam sie dołować i nad sobą użalać mimo że zmęczenie jest ogromne 😞 najgorsze są te noce bo wcale nie śpimy w nocy szczeze to nie wiem jak ja jeszcze funkcjonuje hehe ale co tam kiedyś to minie napewno (musi) .
Buziaki kochane wieczorkiem coś więcej poczytam i popisze jak mąż będzie bo mały sie obudził :*:*

• Mamusie
Hej dzewczyny..
Troche mnie nie bylo, bo spedzalam czas z rodzicami, a w weekend bylo wesele..Bawilismy sie dobrze, ale to juz nie jest to samo co bylo kiedys..Caly czas myslalam o Mai. Dziadkowie dali rade,Maja byla spokojna i ladnie im wieczorem zasnela 🙂
Nanusia Twoja Ala jest niesamowita, tak sobie sama radzi doskonale 🙂 Jednak ja bym sie bala jeszcze pozwalac na dluzsze stanie...Moja chrzesnica stala jak miala 6 miesiecy i bardzo szybko zaczela chodzic a teraz ma problem z nozka i jej stopa ucieka..Musi nosic specjalne buty, zeby nie skrecala sie ta noga..Poza tym chodze na ta rehabilitacje z Maja i ta kobieta, ktora ja rehabilituje mowila, ze im pozniej dziecko zacztna stac tym lepiej, bo pozniej jest duzo problemow wlasnie z nogami lub kregoslupem, u dzieci, ktore chodza juz do szkoly..Ona ma stycznosc z tymi dziecmi na codzien, wiec sie jej slucham 🙂
Jesli chodzi o mleczko to ja karmie piersia 3 razy teraz..Zupke i obiadek traktuje jako danie, a do popicia daje wode lub herbatke...Moja pediatra powiedziala mi, ze inaczej sama sie wplatam w kolko niepotrzebnie, bo pozniej dzieci nie chca jesc normalnego jedzenia..Takze u nas mleczko jest tylko rano, wieczorem i czasami w ciagu dnia..Owoce i jogurty traktujemy jako przekaske..Zdalo to u nas rewelacyjnie egzamin i Maja bardzo lubi wszystko co jej daje.
Zuzka pytalas Evek o konsulat amerykanski...Moze przeoczylam jak napisala do Ciebie, ale jak cos to smialo po polsku sie dogadasz.. 🙂
Aha i 100 latek dla dzisiejszych solenizantow 🙂

• Mamusie
No to jeszcze raz...

Evek, trzymaj się w tej tęsknocie... Tak jak pisałaś to "tylko" trzy miesiące i minął szybko. Faktycznie teraz nasze dzieciaczki bardzo szybko się zmieniają, ale dzięki Tobie, filmikom i zdjęciom, ewentualnie kamerkom internetowym Twój mąż będzie na bieżąco. Na pewno będzie Ci ciężko, ale dasz radę.

My też byliśmy w ten weekend na weselu, tyle że całą rodzinką. Znów mieliśmy do dyspozycji pokój pary młodej i tam Ula sobie smacznie spała. Cały czas mieliśmy ją na nasłuchu (mąż miał w uchu słuchawkę od krótkofalówki) więc nie martwiłam się, że będzie płakać zanim nie pójdę sprawdzić co u niej. Budziła się kilka razy, ale po cycusiu zaraz zasypiała, a ja mogłam wrócić do zabawy. Wytańczyliśmy się, wybawiliśmy się i wychodziliśmy prawie jako ostatni goście 😎

A dziś świętujemy naszą drugą rocznicę ślubu 🤪 Nie zaplanowaliśmy nic specjalnego z tej okazji (chyba, że mój ślubny coś wymyśli), na razie tylko złożyliśmy sobie życzenia rano 🙂

• Mamusie
Co do tych puzzli piankowych to naprawdę fajna sprawa, izolują i są na pewno bardziej miękkie od podłogi 🙂 ale jakiś czas temu była z nimi afera, że zawierają substancje toksyczne, zwłaszcza pvc, phftalaty, formamidy, więc trzeba poczytać składy puzzli (a rzadko są napisane na opakowaniu), ale wiem, że te naprawdę nietoksyczne są cenowo w okolicach 200zł...

Marta ,dzięki za odpowiedz dot.konsulatu
Monic chetnie obejrze postepy Filipka
Asiula to mnie zaskoczzylas z tymi puzlami ,a juz planowałam je kupic,fajnie ze sie wybawiłas na weselu,no i najserdeczniejsze zyczenia z okazji rocznicy.
A ja dzisiaj zostane ciocią,tylko jeszcze nie wiem o ktorej ,bo czekaja az moja siostra przetrawi sniadanie ,czzeka ja cesarka,

• Mamusie
Dziekujemy za zyczenia 🙂
Asiul-
zleci,zleci oby szybko.Dzisiaj juz caly dzien na Skype sie widzimy 🙂 To nie to samo ale,dziekuje rozwojowi techniki za taki wynalazek.Kiedys to trzeba bylo zamawiac rozmowy telefoniczne.

zuzka-przepraszam zapomnialam Ci odpowiedziec z tego wszystkiego.
Jak ostatnio bylam w konsulacie w sprawie obywatelstwa Szymonka,bylam w pierwszych okienkach,gdzie informacje udzielaja polki.Zalezy w jakies sprawie sie tam wybierasz.Ale tam kazdy amerykanin posloguje sie jezykiem polskim 🙂-O czym Cie juz poinformowala Marta 🙂

Asiul-ja dzisiaj tez czytalam na temat tych puzzli piankowych,przez przypadek trafilam na ten sam artykul.Ale mysle ze jesli faktycznie bylo cos na rzeczy,juz dawno nie bylo by tego w sprzedazy

• Mamusie
Evek, wiem od osób mieszkających w Danii, że wycofano z tamtejszego rynku wszystkie toksyczne puzzle i tam nie mają one prawa bytu i sprzedają tylko bez tych toksycznych substancji (sprawa parabenów w chusteczkach nawilżanych dla dzieci też wypłynęła w Danii i tam o tym głośno a u nas ciiiisza...). I tak jak w artykule piszą od 2013 będzie zakaz w Unii sprzedaży produktow z formamidem, to chyba po to, żeby do tej pory firmy mogły sprzedać to co wyprodukowały już z tą substancją 🤢

• Mamusie
julik - mala jest cudna...te minki do zdjec...masz juz jakiegos dzentelmena dla niej?? bo moze my sie tez w kolejce ustawimy:P

a co do blw-jestem za. super ze mala sobie radzi..ja z tego nie korzystam z wlasnej wygody 😞 😞za duzo sprzatania. chodz nieraz zrobie mu kanapke i jedz sam 😜 albo jakies ciasteczko...

• Mamusie
Cześć dziewczyny!
chciałam kupić te puzzle ale teraz to sama nie wiem :/ tak naprawdę to wszędzie czyhają jakieś niebezpieczne toksyny, bakterie, środki chemiczne, itd i nie jesteśmy w stanie uchronić przed nimi naszych dzieci 😞
a nocnik ja jeszcze nie sadzam, myślę, że jeszcze za wcześnie bo Blanka strasznie się wierci :/ jak będzie ładnie siedziała to wtedy zaczniemy nocnikowanie 🙂
Drugi ząbek już prawie się przebił, robi przez niego dużo luźnych kupek, i wydaje mi się, że ten katar to przez tego zęba, może tak być??? Ktoś coś wie na ten temat?? Dzisiaj w nocy tak sie biedna męczyła z tym katarem, że nie spała od 2-4h :/ bałam się, że ze żłobka ją odprawią, ale na szczęście nie dzwonili i nic nie mówili jak odbierałam małą.

Evek to prawda, fajna taka odskocznia i raz na jakiś czas jest potrzebna!
No i oczywiście 100 lat dla Szymonka!!! :*:*:*:*:*:**:*:* milion buziaków!!!!!

Kasiu bidulko, życzę Wam dużo dużo zdrówka!!!! Mam nadzieję, że już go Wam nie zabraknie!!!!

Ewcia miejmy nadzieję, że to ząbek i wyjdzie szybko!!! Widzisz każdy dzieciaczek inaczej przechodzi to nieszczęsne ząbkowanie:/

Monic ,oj Zuza je sama tylko jak siedzi na dworze i jest nago ,też z mamusinej wygody,ale ona to uwielbia.
Evek co do zakazanych rzeczy w naszym kraju to jest tak jak Asiula pisze,jak ktoś ma na coś pozwolenie to to sprzedają i nie zawsze jest to przebadane ,albo w naszym kraju obowiązują inne normy ,przykładem może być Actimel wycofany i zakazany w innych krajach Europy ,a u nas z powodzeniem się sprzedaje bo Danon kupił przepis i sprzedaje a ludzie kupują
Dzięki za info o załatwieniu spraw w konsulacie ,my mamy do załatwienia sprawy spadkowe,ale nie wiem jak to ugryźć,Mój Adrian miał prababcię w Chicago,która napisała testament i każdemu z wnuków coś dała,a jeśli wnuki już nie żyły to prawnukom ,w testamencie jaest wymieniony mój mąż i jego kuzynka,sprawa sprzed 10 lat ,tesciowej jak zyla nie chcialo sie tego zalatwiac ,jak pisalam w zeszlym roku do ambasady polskiej w stanach to mi odpisali ze A wg nich nie byl ujety w testamencie ,a my mamy kopie tego testamentu od adwokata prababci i jest tam wymieniony,wiec chcielibysmy sie dowiedziec co stalo sie z pieniedzmi A,a z adwokatem tez nie wiem jak sie skontaktowac,myslalam ze pomoga mi w ambasadzie w US ,jesli nie oni to pomyslalam jeszcze zeby sprubowac wlasnie w Krakowie