Skocz do zawartości

Mamy lutowe 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Joanna1984_m

1092

• sobolinek_m

2610

• julik_m

922

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

a my wczoraj bylismy na rekonesansie zabawkowym i dziewczyny zabawki w Smyku sa o kilkadziesiat zl drozsze niz te same w hipermarketech,Malamyszko u nas w Realu nie ma zadnych chodzikow 😞szkoda,bo to chodzenie Zuzi takie naprawde to chyba szybko nie nastapi ,ona sie puszcza i chce isc sama ale zamiast isc powoli to chce biegac i zaraz sie przewraca.Zuzia byla pod ogromnym wrazeniem tych wszystkich kolorowych zabawek i jak mielismy wychodzic ze sklepu to byl placz,i w sumie to teraz juz sama nie wiem co jej kupic,jezdzik-pchacz,stolik edukacyjny czy pileczki do basenu 🤨
Unas dzisiaj okropna pogoda,a Zuzia taka sama jak pogoda,pochmurna , marudna i spiaca

malamyszka napisał(a):
Hej, Sobolinku - co się z Tobą dzieje? Coś się nie odzywasz.

No kochana gdzie jestes? stalo sie cos?bo zaczynam sie martwic bylas prawie codziennie a teraz cie nie ma,mam nadzieje ze to tylko brak netu czy czasu, 🤔

• Mamusie
No dzień dobry 😉 U nas też pogoda pod psem. Filipek tak jak jedna z Was już pisała też maruda, śpiący a spać nie chce ... ehhh te nasze dzieciaczki. Co do smyka to też tam byłam i jest tragedia z cenami. Nie wiem kto tam w ogóle kupuje bo to samo w sklepach tańsze. U nas niestety nie ma reala a niekiedy w telewizji takie fajne promocje pokazują ... ehhh szkoda

• Mamusie
Cześć mamusie 🙂
Chciałam zobaczyć jak to jest bez Was, czy będę tęsknić. I powiem szczerze, że przez Anię to nie miałam czasu głębiej o tym pomyśleć.
Zuzka i Malamyszko ... 🙂 🙂 🙂
Wracając do Ani to nie może jej się przebić u góry 2 jedynka i miejscami jest straszna, w nocy budzi się co godzinę. Jak nigdy bo zawsze spała calutką noc do 5,30-6,00. Więc mamusie których dzieci ładnie śpią, być może jeszcze wszystko przed Wami 🙂 W dzień też nie śpi lub śpi godzinkę. A od 16,30 do 18,30 nie da się z nią wytrzymać. No i oczywiście nic nie je z wyjątkiem cycusia i mnie wróciła laktacja prawie taka jak po porodzie. Ale to akurat dobrze, bo cycusia by jadła na okrągło i koło się zamyka 🙂

Witam nowe mamusie oraz te których dawno u nas nie było 🙂

• Mamusie
Cześć mamusie 🙂
Ja tak jak Nanka zamrażam w pojemniczki do przechowywania mleka aventu albo w tych słoiczkach po deserkach. POzniej tylko rano wyciągam i o 13h jest już rozmrożone 🙂 wrzucam do garnka i zagotowuje cały czas mieszając zeby była jednolita konsystencja, ostudzam i daje Blanusi 🙂
Zazwczyaj robie zupkę z warzywami, buraczkami i kurczakiem, albo z brokułami i warzywami, a ostatnio zrobiłam wołowinkę z ziemniakami i marchewką. Blanka na szczęście lubi wszystko ( o ile zęby się nei przebijają, bo wtedy nic nie chce jeść).
Prezenty to ja zamawiam w avonie w tym roku dla wszystkich 🙂

• Mamusie
Hej ho witam
rzadko niestety zagladam... ale mam sajgonu na uczelni ciąg dalszy + jedynki górne Borysa. U nas tez wyszla juz gorna jedynka i zaczelo sie zgrzytanie :| Juz myslalam ze cos jest nie tak...

zuzka napisał(a):
pisalyscie o zgrzytaniu zebami,u nas jak tylko wyszla gorna jedynka a na dole byly juz 2 to zaraz sie zaczelo zgrzytanie cos okropnego ,ten dzwiek ...brrr

• Mamusie
julik napisał(a):
hej
mamusie które korzystały z tej zniżki w H&M w którym miejscu w Avanti jest ten kupon? to jest na którejś stronie czy na oddzielnej kartce. mam na myśli tą gazetę za 5,50?

Hej julik 😉
Kupon jest przyczepiony w dolnym lewym rogu między 26 a 27 stroną gdzie jest całostronicowa reklama H&M. Jest czerwony, sztywny i wygląda jak karta kredytowa. Ja pierwszy nr kupiłam w ciemno bo jak go macałam przed kupnem to byłam pewna, że tam jest ten kupon. A później się okazało, że to sztywne co wymacałam to starter z Heya, a kupon jest w innym miejscu. Radzę wymacać czy tam jest, bo czytałam, że nie we wszystkich numerach jest. Tylko nie wiem czy chodziło o te za 5,50, czy za 4,50 (gdzie na pewno nie ma).
Ta promocja jest od 15 do 23 grudnia więc jeszcze wszystko przed Tobą 🙂
Powodzenia!

• Mamusie
Cześć Dziewczyny 😘

Już pewne, że od stycznia wracam do pracy, wczoraj miałam spotkanie w tej sprawie... Wczoraj całe południe chciało mi się ryczeć gdy patrzyłam na Uleczkę i pomyślałam o tym, że się "rozstaniemy" niedługo, a wieczorem nie wytrzymałam i wypłakałam się mężowi w ramię. Wiem, że Ula będzie pod dobrą opieką (babcia), że na pewno sobie świetnie poradzi, że to tylko trzy dni w tygodniu (praca jest na pół etatu), ale i tak boli mnie to rozstanie... Taka matka-wariatka ze mnie... Tym bardziej, że teraz coraz pocieszniejsza jest... 😞 A do pracy mnie nie ciągnie. Ja to chyba z tych kobiet jestem co to do wychowywania dzieci i prowadzenia domu się urodziły 😜 Ale kasa potrzebna, może takie "rozstanie" i mnie jednak dobrze zrobi?... Póki co jednak smutno mi, mam wrażenie, że dużo stracę 😞

• Mamusie
Jula bardzo dziękuje za życzonka Asiulu 🙂, oj współczuje mi też na taką myśl o pracy łzy lecą, ale niestety wcześniej czy później każdą z nas to czeka 😞, ja jeszcze mam zasiłek dla bezrobotnych a jak przekalkulowałam dojazd, opłacenie niani lub żłobka to nie opłaca mi się iść do pracy, chociaż już mnie męczą, ale to taka firma że już 10 miesięcy a oni jeszcze mnie nie spłacili więc mi się nie spieszy.

• Mamusie
troszeczkę spóźnione ale szczere życzonka dla Julii 🙂 dużo dużo zdrówka i małobolesnego ząbkowania!!! 🙂

Asiula nie martw się, nic nie stracisz będąc w pracy! Tak jak piszesz to tylko 3 dni, ja pracuje więcej i nie czuje, że tracę czas z Blanką, nadrabiam go jak tylko mam wolne 🙂 Podobnie jak Ty wolałabym bym w domu, wychowywać dzieci i być dla nich cały czas, ale niestety z jednej pensji nie wyżyjemy :/ do wszystkiego można się przyzwyczaić, najgorsza jest ta myśl o powrocie a pózniej pojdzie z górki, nie będziesz już tyle myśleć i płakać 🙂 powodzenia!

• Mamusie
A ja dzisiaj znowu pospałam do 12:30 🙂 Wczoraj byłam w pracy od 15:00 do 2:00 w nocy bo dzisiaj wchodzą przeceny a krasnoludki sklepu nie przygotują :p Blanka wstała o 5:45 i zawiozłam ją przed 8:00 do żłobka. teraz czuje się wyspana 🙂 No i przyszedł fotelik, dzisiaj jazda próbna 🙂 Mam nadzieję, że Blanka nie będzie płakała. W sklepie była zadowolona! Kupiliśmy GRACO Nautilus. Okazało się, że na allegro jest o 100 zł tańszy niż w sklepie, więc zamówiliśmy 🙂
On jest od roku na rynku, przez co nie mogły jeszcze zostać przeprowadzone testy m. in. przez ADAC, ale za to crashtesty przeszedł pozytywnie. Wygląda na bardzo solidny i plastik jest bardzo twardy.

• Mamusie
Joanna1984 napisał(a):
Asiula nie martw się, nic nie stracisz będąc w pracy! Tak jak piszesz to tylko 3 dni, ja pracuje więcej i nie czuje, że tracę czas z Blanką, nadrabiam go jak tylko mam wolne 🙂 Podobnie jak Ty wolałabym bym w domu, wychowywać dzieci i być dla nich cały czas, ale niestety z jednej pensji nie wyżyjemy :/ do wszystkiego można się przyzwyczaić, najgorsza jest ta myśl o powrocie a pózniej pojdzie z górki, nie będziesz już tyle myśleć i płakać 🙂 powodzenia!

Dzięki Joanna za słowa otuchy 😘 Ja to wszystko wiem, że to tylko trzy dni w tygodniu, że to tylko kilka godzin dziennie, że się wszystko poukłada, że się przyzwyczaję, że tylko na początku będzie najtrudniej, ale i tak mi smutno z tego powodu 😜
Podziwiam Cię, że tyle godzin pracujesz i dajesz radę to przetrwać.

• Mamusie
Hej Mamusie 🙂
STO LAT DLA JULII! 🙂
Asiula ja też coraz częściej zastanawiam czy nie wrócić do pracy choć mogła bym siedzieć i zajmować się domem cały czas, to trudna decyzja ale każdą z nas to czeka, powodzenia napewno dacie rade a dni w pracy będą mijać błyskawicznie 🙂

Joasiu mi również twój to znaczy Blanusi fotelik się podoba, wygląda na solidny, daj znać jak się sprawdził 🙂

Wszystkiego najsłodszego z okazji pierwszych mikołajek naszych maluszków 🙂

wiecie co mój Piotruś dzisiaj bardziej cieszył się z opakowań niż zabawek które dostał od dziadków, bardziej podobały mu się kolorowe pudełka które można było otwierać coś włożyć czy pognieść hehe 😜 😜

• Mamusie
Sobolinku co do nie zagladania na forum to u mnie jest zawsze tak, ze jak nie zajze pierwszy dzien to nie moge wytrzymac, a jak nie zajze drugi potem trzeci to zaczynam sie odzwyczajac i wtedy wracam bo nie chce sie az tak odzwyczaic heheh 😉
Ja zawsze tesknie bo ja nie mam tu nikogo z kim mogla bym sie podzielic czyms zwiazanym z Alusia wiec dla mnie dziewczyny jakbyscie spadly z nieba 🙂

• Mamusie
nanusia69 napisał(a):
Sobolinku co do nie zagladania na forum to u mnie jest zawsze tak, ze jak nie zajze pierwszy dzien to nie moge wytrzymac, a jak nie zajze drugi potem trzeci to zaczynam sie odzwyczajac i wtedy wracam bo nie chce sie az tak odzwyczaic heheh 😉
Ja zawsze tesknie bo ja nie mam tu nikogo z kim mogla bym sie podzielic czyms zwiazanym z Alusia wiec dla mnie dziewczyny jakbyscie spadly z nieba 🙂

🙂 🙂 🙂 U mnie jest podobnie, już się zaczynałam odzwyczajać tym bardziej, że Ania coraz bardziej mobilna się robi i nie ma czasu 🙂
Ale cieszę się, że Was mam 😁 😁 😁 😁

• Mamusie
100 LAT DLA JULCI!!!!!!!!!!!!!!!!

Wszystkiego najlepszego dla maluszków z okazji Mikołajek 🙂 🙂 🙂

Dziewczyny nie wiem czy poruszałyście już ten temat, ale czy kupujecie maluszkom na tą zimę sanki? Ja bym chciała, już nawet mam upatrzone (tylko drogie, ale cudne)
http://allegro.pl/sanki-piccolino-reg-raczka-spiwor-oparcie-podnozki-i1972789880.html
tylko się zastanawiam CO Z TĄ ZIMĄ??? Bo już prawie święta a śniegu nie widać.

zuzka i malamyszka gdzie jesteście dziewczynki? Teraz ja tęsknię 🙂

• Mamusie
Serdeczne życzenia z okazji Mikołajek dla wszystkich maluszków 🙂

Blanusi się podobało w nowym foteliku, jechałyśmy do domu to całą drogę patrzyła przed siebie i nie drgnęła 🙂 na końcu wypluła smoczek i przemówiła mama 🙂 hehehe słodkie to było 🙂
Na razie jestem zadowolona, do tego łatwy montaż 🙂 poradziłam sobie sama, bo mojego Artura oczywiście nie ma do końca tygodnia 😞

Jakie prezenty dostały wasze maluszki???
Blanka dostała od niani ksiązeczki, bajki na dvd i misia. Od Nas nową zabaweczkę 🙂

Mam pytanie do mam, których maleństwa używają smoczków. Chciałam właśnie zmienić smoczek Blanki na nowy, no i pomyślalam, ze czas zmienić na 6+ i kupiłam firmy MAM ale Blanka go w ogóle nie chce, wypłuwa i się krzywi, nie chce go w ogóle zassać :/ pomyślałam, ze pewnie jest za duży i dzisiaj kupiłam 0-6 tej samej formy i też go nie chce :/ jak się obudziła to też go nei chciała, odwracała głowę i płakała, dopiero jak dałam stary (Nanusiu ten od Ciebie) to zassała i zasnęła od razu...nie mogę znaleźć takiego samego jak nam wysłałaś Nanusiu 😞 Pamiętasz jaka to była nazwa dokładnie?
mam nadzieję, że Blance nie grozi wada zgryzu od smoczka nieodpowiedniej wielkości do wieku? 😞 ktoś coś we na ten temat?