Skocz do zawartości

Mamy lutowe 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
uff, uporałam się ze zmywaniem i ogarnięciem kuchni. Niby szwagierka i znajomy zmywali, widząc w jakim byłam stanie, ale te czystsze rzeczy 😜 No i znów się dołożyło trochę.

Tak w ogóle Evek to gratulacje tych 10 zrzuconych kilogramów. Dopiero do mnie dotarło jakie to osiągnięcie i pewnie samo nie spadło tylko pracowałaś nad tym. No i życzę żeby na wadze pojawiły się cyferki, do których dążysz, jak najszybciej i przy niedużym wysiłku 🙂

• Odpowiedzi 11,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Joanna1984_m

1092

• sobolinek_m

2610

• julik_m

922

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hej mamusie!
Nanka właśnei kieruje się intuicją i będę obserwowac Blankę i staram się dostosować do jej potrzeb 🙂 kaszka na noc nei dała rezultatów bo obudziła się o 2 w nocy ze smokiem w buzi, dałam jej wody ale dalej płakała, bo butli 200 ml zasnęła jak suseł i spała do 5h. Spróbuje jeszcze parę razy dać kaszkę i zobaczymy, może jak zacznie jeść tylko mleko 3 to będzie inaczej...zobaczmymy.
Byłam u lekarza, Blanka waży 9 kg 🙂 na te odparzenie przepisał bactroban, zobaczymy czy poskutkuje. Sobolinku u a Ani już zeszło wszystko?

Malamyszko mi tez było szkoda spać, ale po kilku takich luźnych dniach dla mnie swteirdfziłam, że jeden dzień musze na spanie wykorzystać! Daj znać co porabiałaś 🙂

Evek nei słyszałam o takiej metodzie a brzmi fajnie 🙂 powodzenia!

Wiecie co chyba jednak na sylwestra jedziemy do teściow, bo jadę do chrzestnicy i byśmy się u nich zatrzymali bo to po drodze, a na swieta bylismy u nich tylko 5 godzin a w końcu blanka to ich jedyna wnuczka wiec niech się nacieszą.

się pochwalę:
http://www.youtube.com/watch?v=tkH-DlPbK30
http://www.youtube.com/watch?v=oujkJXEGOEc&feature=mfu_in_order&list=UL
http://www.youtube.com/watch?v=eX4nlgTj37E&feature=mfu_in_order&list=UL

Jak zwykle dajcie znac czy mozna otworzyć ,bo ja się nigdy nie naucze jak to zrobić dobrze 😁 😁

Asiula napisał(a):
Dziewczyny jak Wasze Dzieci radzą sobie z raczkowaniem/chodzeniem po panelach?? Bo u Uli to dopiero pierwsze wprawki i panele są dla niej przeszkodą nie do pokonania... Zastanawiam się czy z czasem będzie sobie radzić czy coś trzeba będzie kombinować.

Asiula u nas jak Zuza zaczynała raczkować to tez był ogromny problem,rozjezdzała sie jak zaba,ale rajstopkki z ABS na kolankach sprawdzila sie w 100 %,teraz juz nie sa potrzebne do raczkowania,a jak chodzi to zakładam jej skarpetki z podeszwą antypoślizgową

• Mamusie
Cześć kochane
W końcu jestem ... na skraju załamania także. Ania daje nam strasznie popalić z każdą próbą położenia spać. Od tygodnia straszny płacz.Na szczęście dziś wieczorem dała się spokojnie położyć i zasnęła bez mrugnięcia. Nie wiem co jej się dzieje.
Ściągnęłam sobie w pdfie książkę "Uśnij wreszcie" i muszę sobie poczytać i wprowadzić mały rygor. bo ze mnie już kłębek nerwów się zrobił. Gdyby któraś chciała, to podajcie adresy mailowe na priva.

• Mamusie
Joasiu jeśli chodzi o Ani odparzenie, to praktycznie zeszło, ale w miejscu zapięcia pieluszki ma brązowe plamy. Mama mówi, że to jest obtarcie i dlatego tak się ciągnie, no ale pieluszki nosić musi. A używamy oryginalnych pampersów i jestem z nich bardzo zadowolona.
Fajnie, że idziecie na sylwestra do teściów, masz rację niech się nacieszą jedyną wnusią i przy okazji Was troszkę odciążą i pozwolą spokojnie świętować 🙂

• Mamusie
Dzięki za odpowiedzi w sprawie paneli 🙂 😘 Mam nadzieję, że i Ulka jakoś je niedługo ogarnie.

Sobolinku, trzymam kciuki, żeby Ania jak najszybciej wróciła do normy. Wiem, że to pewnie słaba pociecha, ale Uli też się zdarza płakać, gdy kładę ją spać i to takim płaczem jakby jej się straszna krzywda działa, także mogę sobie wyobrazić jak się czujesz, gdy takie rzeczy dzieją się prawie przy każdej próbie położenia spać... 😞 A pospać musi bo inaczej marudzi.

U nas z kolei od kilku dni Ula chce być cały czas blisko mnie, najlepiej na rękach, a jak wychodzę do drugiego pokoju choćby to jest płacz... I ogólnie straszna maruda jej się włączyła, a do tego zaczyna się jakaś choroba... I jak tu optymistycznie myśleć o powrocie do pracy w poniedziałek?...

• Mamusie
Sobolinku, no właśnie się okazało, że nie przeszło... 😠 To znaczy samopoczucie o niebo lepsze niż wczoraj, ale do kibelka mnie gania co chwila ☺️ Już nie wiem który wariant lepszy 🤢

Zmykam Mamuśki, bo męża podsiadłam na chwilę tylko, żeby do Was zajrzeć. Dobrej i spokojnej nocy 😘

• Mamusie
Hej KOchane, no i cały dzień mi jakoś tak zleciał, że nie wiem. Pospałam troszkę (1, godz), posprzątałam a po żłobku poszłam z małym do rodziców. No i Michaś od źłobka nic nie spał. Za to wieczorem była masakra. Nie chciał jeść po kąpieli, ledwo wcisnęłam 160 ml mleczka a zawsze je kaszkę na noc. Pewnie będę miała głodowe pobudki w nocy 😞 Nie wiem co Go tak dziś naszło na niespanie.

• Mamusie
Asiula pytałaś o raczkowanie po panelach. Ja jestem na świeżo 🙂 bo Ania zasuwa na całego. Początkowo też się bałam, że nie będzie potrafiła, że będzie się rozjeżdżać. Nawet kupiłam takie same rajstopki z ABSem na kolanach co zuzka dla Zuzi (niestety Ania już dawno z nich wyrosła). A praktyce u nas wygląda to tak, że kilka pierwszych dni faktycznie ciężko jej szło to raczkowanie i częściej się czołgała, a teraz tak zapiernicza po mieszkaniu, że mam biedę ją dogonić 🙂 Dodam, że mam sama panele i kafelki. Dywan mamy jeden i należy do Ani 🙂 I po nim nie raczkuje, bo na nim są zabawki i Anki miejsce dowodzenia. Także poczekaj aż Ula nabierze większej wprawy i pewności siebie i szykuj się na gonienie króliczka 😁 😁 U nas największą frajdę Ania ma jak goni na czworakach balon 🙂

• Mamusie
Asiula napisał(a):
Sobolinku, no właśnie się okazało, że nie przeszło... 😠 To znaczy samopoczucie o niebo lepsze niż wczoraj, ale do kibelka mnie gania co chwila ☺️ Już nie wiem który wariant lepszy 🤢

Zmykam Mamuśki, bo męża podsiadłam na chwilę tylko, żeby do Was zajrzeć. Dobrej i spokojnej nocy 😘

Oj to faktycznie musisłaś się czymś struć. Weź sobie na noc loperamid lub laremid jak masz. I nifurokzazyd. Powinno przejść. Spokojnej nocy bez wizyt w kibelku.

• Mamusie
malamyszka napisał(a):
Asiula - myśmy kupili MIchasiowi kapce w ccc bo się ślizgał na panelach jak zaczął wstawać na nóżki. I teraz lata w kapciach całe dnie.

A jaki rozmiar papci i butków ma Michaś? Bo my prócz takich jesienno zimowych mięciutkich butków nie mamy a widziałam właśnie w ccc fajne buciki dla Ani za pół ceny.

• Mamusie
malamyszka napisał(a):
Michaś ma chyba 20 lub 21 teraz dokładnie nie pamiętam a butki w pokoju gdzie Michaś śpi. Najlepiej weź Anulke do sklepu i tam mierzcie. W ccc mają takie specjalne miarki dla dzieci no i obsługa dużo mi pomogła.

Dzięki, Ania ma chyba 20. Przejdę się z nią do tego ccc i pomierzymy 🙂

aleście się rozgadały 😁
Te nasze dzieci chyba maja jakiś gorszy dzień ,Zuza spała dzisiaj tylko 2x po pół godz, i to przy piersi,jak tylko chciałam ja odłozyc to sie budziła,teraz A z nia walczy w łózeczku po 2 nieudanych wczesniejszych probach stwierdzil ze chce obejzec Hausa skoro Zuza nie chce spac i ogladali razem,Sobolinku ja jestem zainteresowana tą ksiazka jesli mozesz to mi przyslij(musze porobic foto kalendarza jak obiecałam i Ci przesłac)
Joanna ,juz myślałam ze Zuza jest mała,ale nasz stolik ma 33 cm,dzięki za wymiary

U nas z kolei od kilku dni Ula chce być cały czas blisko mnie, najlepiej na rękach, a jak wychodzę do drugiego pokoju choćby to jest płacz... I ogólnie straszna maruda jej się włączyła, a do tego zaczyna się jakaś choroba... I jak tu optymistycznie myśleć o powrocie do pracy w poniedziałek?...

Asiula to chyba taki okres i jakiś skok,u nas było tak dokładnie przez cały miesiąc,różnica wieku pomiędzy Ulą a Zuzią jest prawie miesiąc,więc pewnie teraz Twoją małą dopadło,ale minie,ja to wogóle wszystkie złe nastroje zwalam na skoki rozwojowe ,ciekawe na co będę zwalać winę za jej złe nastroje jak juz się skończy rok i skoki tez 😜 😜