Skocz do zawartości

Mamy lutowe 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
filmiki obejrzane wszystkie 🙂
sobolinek ale Ania pomyka po całym mieszkaniu normalnie chodziła i szukało czegoś (zajęcia sobie)
zuzka Zuzia nie dość że śpiewaczka to i alpinistka mała a chodzi tak pewnie jakby nauke chodzenia miała szmat czasu za sobą 😁 no a wspinaczka po drabinie to juz wyższa szkoła jazdy nie wiem czy bym sie odważyła tak szkraba puszczać chociaż na placach zabaw też sa drabinki chociażby na slizgawke 😉
co do mieszkania i ich sąsiadów to nie wiem czy te piękne czsy wrócą kiedyś to kawka herbatka a dzieci to znaczy my zabawa z koleżankami i kolegami na całego a teraz to wszystko jakieś dzikie nawet własnie to co malamyszka pisała nawet dzien dobry graniczy z cudem aczkolwiek w Koszalinie sąsiadów mamy ok nie licząc jednego wścibskiego ale to emerytowany klawisz wiec pewnie zboczenie zawodowe i właśnie z nim najwiecej kłopotów to na balkonie pali i pety wek przez barierke on na 10 ja na parterze i gdyby nie to że te kiepy w ogródku to by mi nie przeszkadzało bo to nie na moje pranie te swinstwo jeci to utrapienie tych co pierto nizej mieszkaja a le za to wszyscy sie męczymy jak zapali na klatce i tak na dół z psem idzie smród nie do opisania a szkoda gadac juz i spółdzienia była my mu osobiście mandat też juz dostał a on dalej swoje rozpisalam sie kioniec narzekalni 🤪
coś mi sie budzi co chwilke to pewnie zaraz się przebudzi na dobra za długo nie pospał ale ważna każda minutka zawsze le[iej się bedzie czół 🙂
jak mi sie uda to jeszcze zajrze pózniej a jak nie to do wieczora
miłego dnia 😘

• Odpowiedzi 11,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Joanna1984_m

1092

• sobolinek_m

2610

• julik_m

922

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hej Asiula
Nie obraź się, ale na forum wolałabym abyś pisała do mnie po nicku. Uważam, że nie po to ograniczałyśmy swoje dane do minimum, żeby teraz to niweczyć. Oczywiście jak chcesz, to mogę pisać Ci po imieniu 🙂
Pewnie rozpętam znowu burzę 🙂 Ale to jest moje zdanie. Prywatnie bardzo chętnie piszę po imieniu, ale tutaj każdy nas czyta.

• Mamusie
Sobolinku, wcale nie widzę powodu dla którego miałabym się gniewać. Po prostu pisząc do Zuzki o Zuzi 😎 pomyślałam że mogłybyśmy używać imion, bo i tak nieraz już tu na forum padły i je znamy i nie wydawało mi się to jakimś zdradzeniem mocno prywatnych danych. Nie ma dla mnie żadnego problemu, aby pisać do Was nickami, a sama mogę pozostać Asiulą 🙂

• Mamusie
Cześć dziewczynki
Ufff Udało się 😁 😁 Dziś Ania pięknie jadła cały dzień, kolację zjadła po 4 godzinach od deseru (po 19) i kaszka ładnie weszła i później cycusie jeszcze. Teraz śpi bo padła (późniejsza pora spania)
Ale jak nie urok to ...... Ani zrobiło się znowu mega odparzenie. Przy zmianie pieluszki wyła z bólu i się strasznie drapała. Na wysokości rzepa z pampersa ma szerokie brązowoczerwone odparzenie 😞 Teraz T pojechał do Chorzowa do mamy po receptę na coś mocniejszego na to odparzenie. Znowu weekend bez mamy się zbliża, więc wolę się ubezpieczyć.

A ja się teraz zabieram za Czekoladowe praliny z otrębami 🙂 Zobaczymy co mi wyjdzie 🙂

• Mamusie
hej mamusie
do trzech razy sztuka, jakas masakra 😞 a miałam tyle naskrobane brrrr i mi się 2xskasowało
wiecie mam jakąś ciężką głowę ostatnio, nic mi się nie chce, nie wiem czy to jakieś wiosenne przesilenie czy co!!@ chodze jakaś poddenerwowana, zmęczona, jestem zła sama na siebie i sama nie wiem na co, a poza tym to u nas nic się nie dzieje (może to i dobrze obym nie powiedziała tego w złą godzinę 🤨.

oglądałam wszystkie filmiki 😉
jak super Ania poznaje dom z drugiego poziomu, fajnie zasuwa jakby miała coś ważnego załatwić 🙂 coś mi to przypomina, i weteranka Zuzia już szczyty zdobywa haha i te siusiu na podłogę skąd ja to znam 🙃

qurcze Alwo masz kamienie? też słyszałam że to straszny ból, moja mama kiedyś rodziła kamień i nieciekawie było(mało powiedziane), ale teraz to się chyba je jakoś kruszy laserowo czy coś w tym rodzaju?!

Małamyszko u nas też jakieś lęki się pojawiają dziś np. Julka zaczęła się bać pralki, zawsze podchodziła jak pierze i nie było problemu a dziś jęczała na ręce, to samo do klatki nie chciała wejść przestraszyła się dźwięku z domofonu może to taki jakiś kolejny etap sama nie wiem.

Ewek brawa dla Szymonka, że się przełamał i też tupta 🙂

i nie wiem co jeszcze miałam napisane brrr
jutro może jeszcze raz poczytam to napisze

zuzka kochana przekręć kamerę bo nam szyje bolą 🙂 i czekamy na jeszcze, a swoją drogą to te dzieci są bardzo podobne do siebie w zachowaniu.

Asiula ponawiam prośbę! wrzucaj nam jakieś fotki, filmiki!!!

doberek,
rozłozyłam sie ,nie mam pojecia gdzie ale strasznie sie przeziębiłam 😞a do tego wszystkiego nie moge wziac urlopu 😉jak tydzien temu A ,on teraz ma nocki i sama w nocy musze wstawac do małej a rano idzie spac i ja dalej sama z nia do 12,
Julik,Ty cierpisz na bezsennosc? 🙃kochana jak dojde jak obrócic ta kamere to to zrobie 😁wiesz ja to 100 lat za murzynami jesli chodzi o komputer 😁
Sobolinku ,znowu coś pichciłaś?ciesze sie ze Ania nie zwracała wczoraj ,oby tak dalej,
Alwo ,nigdy nie miałam kamieni wiec nie wiem co to za ból,ale moja tesciowa kiedys miała atak,mieszkalismy wtedy z nia,pierwszy raz w zyciu widziałam że człowiek moze być dosłownie zielony z bólu ,nie wiedielismy co jej jest a ona nie pozwoliła wezwac pogotowia ,ja jednak tak sie przestraszyłam ze wezwałam ,szkoda ze kilka lat pozniej tego nie zrobiłam 😞moze byłaby dzisiaj z nami),Alwo Zuza sama nie wchodzi na tą drabine,A ja asekurował,ale jakby jej nie pilnował to tez by tam wlazła,ona poprostu wchodzi na wszystko co jest wyzej niz ona,chyba jakas akrobatka mi rosnie,napewno nie ma lęku wysokości 😁
Jesli chodzi o pisanie po imieniu to dla mnie to obojętne jak ktos do mnie tutaj sie zwraca,większosc z nas wie jak która na imię ,więc to jak sie nazywam to nie zadna tajemnica,tym bardziej ze znamy sie równiez na FB czy NK,tylko ze nie wiem czy ja sie dam rade przestawic,

• Mamusie
Oj, padłam wczoraj. Z 2 dzieci byłaby u mnie masakra. Tomcia mieliśmy do 13. Biedak strasznie się u nas wynudził. Nie mamy zbytnio zabawek dla tak dużych dzieci i nic go nie interesowało. Nawet mini mini przestało bawić. A popołudniu pojechaliśmy do Żor. Michaś pięknie zachowywał się w restauracji. Nawet nie wiedziałam, że mam tak grzeczne dziecko. Ładnie jadł rosołek a potem 2 danie z mojego talerza. No a potem posadziliśmy go przy pianinie i zaczął "grać". Mały Chopin nam rośnie. hihihi. Jak Paweł zgra filmik z komórki, to jakoś go tu wsadzę.
Potem dłuuugi spacer po parku i do domu. Wróciliśmy o 20, gdzie zazwyczaj mały o tej porze już śpi. Szybka kąpiel i mleko, bo na kaszkę był zbyt śpiący. Byłam pewna, że w nocy będą pobudki, że się mlekiem nie najadł, a tu niespodzianka. Obudził się ok 6.30, dostał smoczek i śpi dalej. Pewnie zaraz wstanie. Ale to i tak nieźle.
Zuzka, filmiki dopiero dziś oglądałam. Suuuuper. A sik na podłogę - bezcenne.

• Mamusie
Hejka
Ja już od godziny myję okna. Rozłożyłam je sobie na 2 dni, bo z Anią nie dam rady inaczej. Jutro T mi musi pomóc, bo Anka wkłada ręce do wiaderka i chce się chlapać 🙂
zuzka szkoda, że Cię rozłożyło 😞 Pogoda się robi. A z tym urlopem/L4 to święta racja, każdy może tylko nie my 😞
Co do tych imion to mnie nie zrozumiałyście. Mnie nie chodzi o Was, bo tak ja zuzka pisze mamy swoje macki na nk i fb, tylko o obcych, którzy to czytają. Żadnych tajemnic przed Wami nie mam, ale nie rozumiem dlaczego mają inni je znać.
Wierzcie mi, że po takiej lekturze można skonstruować niezły profil psychologiczny i wiele się o nas dowiedzieć, bo piszemy o wszystkim. Gdyby to zebrać do kupy to prócz adresu wszytko dajemy na tacy.

• Mamusie
Hej,weszlam tylko sie przywitac,poczytam pozniej zalegle posty,wczoraj mat i spotkanie z polonista w celu poprawienia mojej pracy na ustna plus brak czasu na cokolwiek :P

tak szyciorem,slyszalyscie najnowsze fakty odnosnie smierci Madzi ?? SZOK

buziaki do pozniej

• Mamusie
Hej ja tylko na sekunde, wpadłam się przywitać! Czytam Was codziennie! U Nas niezaciekawie dlatego nie mam czasu pisać 😞 ZNowu mamy skierowanie do laryngologa, bo dzisiaj bylam na kontroli i lekarz coś wypatrzył w prawym uszku jakąś kropkę czerwoną 😞 😞 😞 ja się załamie normalnie, najgorsze jest to, ze nasza polska słuzba zdrowia jest ... wiecie jaka! Nigdzie już mnie dzisiaj nie przyjeli, dopiero w poniedzialek!!! jutro jej sie konczy antybiotyk,wiec dzisiaj powinna miec ta wizytę no ale cóż 😞 na prywatną wizyte nie mam pieniązków 😞 mam dość naprawdę serdecznie dość ;(
Nanusiu odezwij się!! Widziałam zdjęcia na fb! Alunia korzysta z pogody na całego!! Zazdroszcze Wam naprawdę!
Muszę kończyć Blanka sie obudziła!
Papatki

• Mamusie
Jasiu kurze ... zle wiesici 😞 jak to was nie przeyjeli ??? ja tez sie buntuje przeciw "sluzbie" zdrowia !!! daj spokoju,rece opadaja !!! dlatego wciaz nie moge sie przestawic na zycie w Polsce miedzy innymi.
Kochana trzymaj sie,bede trzymac kciuki i pomodle sie o zdrowie dla Blanusi,ciekawe co oznacza ta kropeczka czerwona hm ?? bedzie dobrze-musi byc !!!!!

Ja dzis odebralam badania Szymonka,krwi moczu,wszystko jest tak jak byc powinno.

lece gotowac obiad

Asiu jeszcze raz -jestem z Wami !!!!

• Mamusie
Evek kochana dziekuję :*
nie przyjęli bo w tych placówkach, w których mają umowe z NFZ albo nie było dzisiaj laryngologa, albo nie mieli już limitów 😞 co zrobić 😞
Cieszę się, że Szymcio miał dobre wyniki, to najważniejsze 🙂 możesz spać spokojnie!
Blanka dopiero przed chwilą zasnęła, zaczęła sie łapać za uszko, aż czerwone miała, płakała i nie chciała zasnąć od 19:00, daliśmy jej ibum i jak ją do siebie przytuliłam to sie uspokoiła i zaczeła zayspiac, wiec odłozylam ją do lozeczka i spi...ciekawa jestem co to bedzie na nocka, aż się boje zasnąć 😞

• Mamusie
😞biedna Blanusia tak mi jej szkoda, Joasiu a macie jakieś krople do uszu?
qurcze wiem co to ból ucha bo często mam i rycze z bólu, jakby ktoś gwoździe wbijał. Mam nadzieję że Blanusię mniej boli, szkoda że was nie przyjął laryngolog 😞

a niby taka wiosna, a wszyscy wkoło chorzy 😞 kuruj się Zuzka,
a ja nie cierpię na bezsenność po prostu śpimy do 9 to potem wieczorem siedzę.
Filmu nagranego to już chyba nie obrócisz no może jakimś specjalnym programem, też się na tym nie znam, ale po prostu jak kręcisz obróć kamerę, tak jak zawsze trzymasz (nie wiem) poziomo to weź pionowo, czy tam odwrotnie.

• Mamusie
Hej mamusie
Tak Was czytam i żal mi strasznie Blanusi, musi się wycierpieć bidulka. Ja raz miałam jako dziecko obustronne zapalenie ucha środkowego i bolało strasznie, ale lekarka (pediatra, moja teściowa) dała mi jakiś lek i w kilka godzin mi przeszło. Ale nie wiem co to za lek był, bo to prawie 30 lat temu było. Trzymam mocno kciuki żeby Blanusi przeszło i żeby spokojnie przespała noc!

U nas dziś było pięknie 🙂 Ania już nie wymiotuje, ale też poszła spać znacznie później bo ok 20. O 18 odwiedziła nas moja szefowa z ostatniej pracy, z którą się zaprzyjaźniłam i polubiłam już na rozmowie kwalifikacyjnej (bratnie dusze). Przyszła ze swoją 4,5 letnią córcią Anią 🙂 I powiem Wam, że dziewczynki poszły do Ani pokoju i się razem bawiły. Duża Ania bawiła się zabawkami Anuli a mała Ania zaczepiała dużą śmiejąc się tak, że słyszeliśmy w salonie 🙂 Fajnie dziewczynki ze sobą gadały 🙂 Malamyszko wydaje mi się, że ta różnica wieku jest łatwiejsza dla dzieciaczków, bo starsze powoli zaczyna już czuć instynkt opiekuna i zabawia młodsze 🙂 A Tomuś był 3 latkiem i sam był jeszcze małym dzieckiem.
Ania dostała od Ani i Szymcia (jej 7 l. brata) masę pięknych zabawek z Fisher price i Chicco 🙂 Dopiero teraz skończyłam je myć i nie wiem gdzie je wstawię 😞

• Mamusie
mamusie bratnie dusze to i córeczki się dogadały 🙂
sobolinku jak masz problem z zabawkami to podam Ci adres 😁 bo my cierpimy na deficyt, dla niemowlaków już posprzedawane a nie wiem co kupić, jak ją teraz tylko szafki interesują 😁

• Mamusie
sobolinek napisał(a):
[
julik co do obracania filmików, to na YT na pewno się da, bo sama z tego korzystałam jak wstawiałam. Tam jest taka opcja edytuj po dodaniu bodajże pliku.

oooo to dobrze wiedzieć bo też mam tak kilka filmików ponagrywanych jak zuzka, zanim obczaiłam ten mój telefon 🙂

dobranoc Sobolinku 🙂

• Mamusie
julik napisał(a):
mamusie bratnie dusze to i córeczki się dogadały 🙂
sobolinku jak masz problem z zabawkami to podam Ci adres 😁 bo my cierpimy na deficyt, dla niemowlaków już posprzedawane a nie wiem co kupić, jak ją teraz tylko szafki interesują 😁

Julik, u nas ten sam problem. Zabawki dla niemowlaczków Michasia nie interesują a tych dla starszych jeszcze nie mamy. No, ale zbliżają się święta więc może coś kupimy fajnego. Szkoda tylko, że te zabawki dla starszych takie drogie.

• Mamusie
Cześć Kochane
z tymi zabawkami to w zasadzie jest tak, że Ania na razie i tak bawi się swoimi (znanymi) choć czasami bierze do ręki nową zdobycz 🙂 Teraz i tak najlepszą zabawą jest chodzenie, chodzenie i szkudzenie hehe.
malamyszko powiesiłam motylki, z "rodzicami" wyglądają bosko 🙂

hej ,u mnie juz troche lepiej,ale najgorsze jest to ze nie moge nic wziac na to przeziebienie bo karmie , Julik faktycznie pogoda piekna ale strasznie zdradliwa i łatwo o przeziebienie a u mnie w domu moi chłopcy chorzy i pewnie oni mnie zarazili,u Zuzi tez sie chyba cos tworzy ,bo strasznie ropieje jej oczko,i rano tak jakby cos jej charczy w nosku ,wiec juz przemywam rumiankiem oko i daje sól do noska i idciagam tzn A to robi bo ja nie mam tyle siły,
Zabawki?hmm ja nie kupuje zadnych bo te niby edukacyjne ktore kupiłam kiedys to malo interesuja moje dziecko poza kółeczkami nakładanymi na patyk u kubeczkami z IKEI ,a tak to tylko misie i lale i dawanie im pic z butelki i karmienie ale musi byc miska z kuchni i prawdziwa łyzka ,zreszta to tez tylko na chwile bo widziałyscie co interesuje moje dziecko,teraz przynosi patyczki do uszu z łazienki rozkłada na podłodze i robi z nich dywan,no a pozatym prawie caly dzien spedzamy na podworku a tam to tylko kamienie ja interesuja ,potrafi sie nimi bawic przez kilka godzin no i jeszcxze ciekawe zajecie to wspinanie sie po schodach na szczescie mamy tylko 3 stopnie ,a wczoraj jak przechodzilysmy obok placu zabaw to wyszla z wozka i poszla sobie na hustawke nawet nie zwracala uwagi ze jestem daleko od niej bo przeciez bylo tam tyle dzieci
Joanna ,strasznie mi szkoda Blanusi moze to dzieci nie boli tak jak doroslych? 😞no i dziwne ze musicie czekac az do poniedzialku,a dajesz jej cos do tego uszka?ja bym chyba pojechala w takiej sytuacji na ostry dyzur,
Evek,to dobrze ze Szymonek ma dobre wyniki wiem co to znaczy sie martwic ,my po seri lekow idziemy w poniedzialek na kolejne pobranie krwi i juz sie boje,na szczescie A idzie ze mna ,ciekawe czy tym razem tez beda pobierac z paluszka bo mamy wiecej tych badan do zrobienia niz poprzednim razem
Dziewczyny u nas w restauracjach dzisiaj weekend za pol ceny i chyba pojdziemy bo nie chce mi sie gotowac tylko sama nie wiem na co mam ochote 😉bo na to co mam to musialabym zaliczyc 3 knajpki 😜
a jeszcze,ile pija wasze dzieci ,bo moje strasznie duzo,prawie 3 albo 4 kubeczki lovi,a moze to mało?a mnie sie wydaje duzo? 🤨

sobolinek napisał(a):
Cześć Kochane
z tymi zabawkami to w zasadzie jest tak, że Ania na razie i tak bawi się swoimi (znanymi) choć czasami bierze do ręki nową zdobycz 🙂 Teraz i tak najlepszą zabawą jest chodzenie, chodzenie i szkudzenie hehe.
malamyszko powiesiłam motylki, z "rodzicami" wyglądają bosko 🙂

wiem ze to nie do mnie ,ale z "rodzicami"?zaciekawiło mnie,wiesz ja ciekawska d..a jestem 😜