Skocz do zawartości

Mamy lutowe 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
zuzka napisał(a):
moze to głupie pytanie ale jak często myjecie maluszkom włoski?ja kiedys myłam codziennie,ale teraz jest z tym problem i robie to 2x w tygodniu
Małamyszko pisałas o fryzjerze u nas w Rybniku był fajny dla dzieci specjalnie ,zamiast foteli były tam takie specjalne krzesełka albo takie ruchome samochody które sa w marketach jak wkładasz pieniążek to sie bujają ,ale padl interes bo strasznie drogo było

my głowke myjemy tak co drugi trzeci dzień jak widze że juz siano ma ale w sumie moczy ja codziennie tak szaleje w wanience 😉

• Odpowiedzi 11,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Joanna1984_m

1092

• sobolinek_m

2610

• julik_m

922

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
zuzka napisał(a):
doberek 🙂ja właśnie wstałam i pije cappucino,nie pomyślcie tylko ze Zuza tak długo spała,standardowo do 6,w nocy wstawałam co 2 godz.ale A rano wrocil o 6 i sam sie nie polozyl tylko zajol sie mala do 8 i dal mi jeszcze pospac,potem sam poszedł spac
Julik czy to Ty pisałaso wyjmowaniu rzeczy ze śmieci?u nas jest tak od miesiaca,pozbyłam sie juz w ten sposób zmiotki i szufelki(tyle na razie wiem,reszta okaze sie pozniej)ale teraz jak Michal je wyrzuca to"maca"warek czy czegos podejrzanego w nim nie ma ,musze kupic chyba jakis kosz z taka pokrywa ktorej nie zdejmie,

o to mój artysta wszystko do pralki wkłada zabawki jedzenie butelki dosłownie wszystko 😉

• Mamusie
alwo napisał(a):
/quote]
U nas wyglądało to mniej więcej tak mały nam chorował wsześniej na zapalenie gardła i oskrzeli i jak pojawiła sie wysypka to też lekki stan podgorączkowy co do wysypki to dostał takich jakby podskórnych plamek na całym ciele ale jak sie dotykało ciała to to było gładkie takie dosłownie jhakby plamki po dwóch dniach to sie rozłało jakby w jedna wielą plame i od tamtego dnia zaczeło stopniowo schodzic jakos po 5-6 nic nie było tylko na rękach i nogach do tej pory ma takie jakby szorstkie ciałko (suche) ale jak był mniejszy to dostał też wysypki(krostek) zeszło po 10 dniach jak wyeliminowałam maliny tzn.soczek w składzie z maliną miał na nią uczulenie tak miał bo teraz juz dostaje i jest ok

a no to nie, u nas coś innego, u nas krosteczki i już raczej bledną , chociaż policzki ma bardzo czerwone i właśnie taką suchą skórę, wygląda to jakby przemarzła

• Mamusie
Cześć mamusie
Słoneczko dziś pięknie świeci i mam nadzieję, że dziś już nie będzie porannych niespodzianek 🙂 i pójdziemy z Anią na spacerek. Wczoraj byłyśmy na spacerku ale z babcią wieczorem. Ania dostała znowu zapas mleka Hipp na kilka miesięcy hehe.
Teraz jestem na etapie planowania wakacji i jeżeli ja tego nie zrobię to nigdzie nie pojedziemy 😞 Wykluczyłam całkowicie w tym roku ciepłe kraje i samolot, bo codziennie mam tyle stresów z Anią i jej wymiotowaniem, że skończyłabym w psychiatryku. gdybym miała się jeszcze martwić o jej reakcję w samolocie i hotelu do takiej zmiany Ja muszę wszystko zaplanować i póki co z Anią żaden last minut nie wchodzi w grę.
Znalazłam jeszcze super pensjonat w Rabce Zdroju ( uzdrowisko dla dzieciaków z problemami z górnymi drogami oddechowymi)
http://www.willaesyfloresy.pl/
który ma również salę zabaw w środku i wszystkie niezbędne sprzęty dla dziecka gratis. Teraz na to patrzę, bo ostatnie wakacje to była masakra jeśli chodzi o załadowanie wszystkiego do auta (a nie mamy małego samochodu!) A sala zabaw w środku to teraz dla mnie priorytet, bo pogoda w Polsce wiadomo jaka jest 🙂Teraz czekam na odpowiedź z Amberii z Jastrzębiej góry bo w Rabce wiem, że ten pokój który nam się podoba jest wolny w tym okresie kiedy chcemy 🙂 A może coś innego jeszcze wypatrzę 🙂 jak Ania pozwoli hehe

• Mamusie
alwo jak ja CI zazdroszczę tego, że Gabryś tak chętnie zostaje z obcymi! U nas masakra z tym, wczoraj jak byliśmy u teściowej to jak tylko zamknęłam za sobą drzwi wc (Ania stała przed razem z babcią) to zaraz taki płacz jakby obdzierali ze skóry. Pod tym względem jest straszna.
A tymi zębami się nie przejmuj, może u niego nie będzie tak drastycznie to wyglądać, choć wczoraj pytałam teściową i mówiła że te ząbki oczne najbardziej bolą przy wychodzeniu i rodzice najbardziej na nie się skarżą. Ale wszystko trzeba przejść. Ja się pocieszam, że jeszcze 4 "piątki" i finito !!! I to dopiero po skończeniu 2 lat (chociaż z tym nigdy nie wiadomo, bo trójki też miały być po 15 miesiącu z tego co pamiętam)

• Mamusie
julik napisał(a):
alwo napisał(a):
/quote]
U nas wyglądało to mniej więcej tak mały nam chorował wsześniej na zapalenie gardła i oskrzeli i jak pojawiła sie wysypka to też lekki stan podgorączkowy co do wysypki to dostał takich jakby podskórnych plamek na całym ciele ale jak sie dotykało ciała to to było gładkie takie dosłownie jhakby plamki po dwóch dniach to sie rozłało jakby w jedna wielą plame i od tamtego dnia zaczeło stopniowo schodzic jakos po 5-6 nic nie było tylko na rękach i nogach do tej pory ma takie jakby szorstkie ciałko (suche) ale jak był mniejszy to dostał też wysypki(krostek) zeszło po 10 dniach jak wyeliminowałam maliny tzn.soczek w składzie z maliną miał na nią uczulenie tak miał bo teraz juz dostaje i jest ok

a no to nie, u nas coś innego, u nas krosteczki i już raczej bledną , chociaż policzki ma bardzo czerwone i właśnie taką suchą skórę, wygląda to jakby przemarzła

a może ma na coś alergie mój tak miał (alergia na mleko krowie) sucha czasami lekko łuszcząca sie skóra i własnie czerwone i nawet takie ciepłe zaognione kupiłam krem w aptece do atopowej skóry wyeliminowałam alergen i jest dobrze

• Mamusie
sobolinek napisał(a):
alwo jak ja CI zazdroszczę tego, że Gabryś tak chętnie zostaje z obcymi! U nas masakra z tym, wczoraj jak byliśmy u teściowej to jak tylko zamknęłam za sobą drzwi wc (Ania stała przed razem z babcią) to zaraz taki płacz jakby obdzierali ze skóry. Pod tym względem jest straszna.
A tymi zębami się nie przejmuj, może u niego nie będzie tak drastycznie to wyglądać, choć wczoraj pytałam teściową i mówiła że te ząbki oczne najbardziej bolą przy wychodzeniu i rodzice najbardziej na nie się skarżą. Ale wszystko trzeba przejść. Ja się pocieszam, że jeszcze 4 "piątki" i finito !!! I to dopiero po skończeniu 2 lat (chociaż z tym nigdy nie wiadomo, bo trójki też miały być po 15 miesiącu z tego co pamiętam)

mój od małego takie wiesz dziecko cygana 🤪
a co do zębów to własnie każdy mówi że te 3 masakra a co do ich wychodzenia to wiadomo książkowo tak a życie swoje 😘

• Mamusie
mały w żłobku to niby czas mam tylko na właśnie niby bo to obiad odgruzować mieszkanie i jeszcze do sklepu musze iść pogode od 3 dni mamy dobrą więc jest ok co do waszych planów wakacyjnych to zazdroszcze my pewnie tylko wycieczka do Polski wiadomo jak tu mąż pracuje to urlop na Polske i jeszcze gdzieś to tak sie za bardzo nie da tym bardziej że okres letni to roboty że hohoho a z tak małym dzieckiem to też bym sie gdzieś w ciepłe nie wybrała że wzgledu na wodę i jedzenie nie wiem tyle sie nasłuchałam od znajomych jak to i tak sami musieli dla dziecka gotować a i wode tylko butelkową uzywali bo do ich zaraz rozwolnienie no nie wiem wiadomo to moje odczucie 😉

• Mamusie
Dziewczyny, ja pracując w biurze podróży miałam różnych klientów. Niektórzy też lecieli latem z dzieciakami do ciepłych krajów. Osobiście odradzam. Zuzka, skoro chcesz jechać, to tylko październik, listopad. Jeśli chodzi o Egipt, to polecam Hurghadę lub El Gouna. Z tych miejsc jest bliżej do Kairu, Luxoru, czyli miejsc, które warto zwiedzić będąc pierwszy raz w Egipcie.
Byłam w Egipcie na początku października i było bardzo ciepło. W Luxorze nawet 40 stopni, więc odradzam wyprawy latem w to miejsce, szczególnie z maluszkiem.

• Mamusie
alwo napisał(a):

a może ma na coś alergie mój tak miał (alergia na mleko krowie) sucha czasami lekko łuszcząca sie skóra i własnie czerwone i nawet takie ciepłe zaognione kupiłam krem w aptece do atopowej skóry wyeliminowałam alergen i jest dobrze

no właśnie mleko i jajka już dawno je i nic jej nie bylo, poczekam jak wyzdrowieje i przestanie jeść leki, bo widzę że nawet pupcia jej się odparzyła, a nigdy nie miała odparzeń więc coś w tych syropkach musi być.

• Mamusie
Cześć 😘

Właściwie to nie mam za bardzo nic do napisania, ale chciałam się do Was odezwać 😜

Julik, bardzo możliwe, że leki wywołały tą reakcję, a odparzenie to zaryzykowałabym stwierdzenie, że na pewno od leków.

Sobolinku, my też planujemy gdzieś wyjechać rodzinnie na kilka dni, ale u nas to pewnie na ostatnią chwilę coś wybierzemy, ale my to myśleliśmy o jakimś zwykłym domku, tak żeby się wychillować gdzieś wśród zieleni (na tyle na ile można przy małym dziecku 😜) Może powinnam wziąć z Ciebie przykład i już teraz poszperać w necie i coś zarezerwować. Chociaż wizja willi pełnej dzieci podczas wakacji jakoś mi się nie uśmiecha szczerze mówiąc 😜

Kasiu, jak tak czytam jak przeżywasz odstawienie Małej od piersi to aż się boję jak to będzie u mnie... Chociaż ja na razie nie robię planów kiedy to nastąpi, a właściwie to plan mam taki, że Ula sama się odstawi w wybranym przez siebie momencie. Tylko nawet przy takim scenariuszu i tak na pewno będę przeżywać. Trzymaj się kochana 😘

Alwo, Gabryś to super chłopak, jeśli chodzi o żłobek 🙂

Nanusiu wysyłam Ci hasło do Ulkowego konta na agu na priv. Jakoś strasznie dużo tych zdjęć tam nie ma, a już najmniej tych najnowszych. Miałam uzupełnić jeszcze, ale małż obiecał mi zmniejszyć zdjęcia, a do tej pory tego nie zrobił... Chyba sama będę musiała się za to wziąć tylko najpierw muszę zgrać zdjęcia z jego laptopa 🙃

Nic nie miałam do napisania a tyle naskrobałam 🙃
Ach, jeszcze tylko napiszę, że Ula jakby mniej nas bije ale nadal jest małą złośnicą i najchętniej nie schodziłaby z moich rąk...

Miłego popołudnia, idę poczytać książkę dopóki Ula jeszcze śpi. Ostatnio miałam jakiś głód książkowy, dawno nie czytałam żadnej książki i przechodząc obok biblioteki wstąpiłam i wypożyczyłam dwie 😎

doberek 🙂ja juz pije kawe i postanowiłam do was zajrzec ,nie wiem tylko czy Zuza mnie zaraz nie odciagnie od komp. 😁narazie bawi się ...jabłkami
Sobolinku czyli u ciebie to samo co u mnie jak ja nie zaplanuje to bysmy siedzieli w domu co roku,podoba mi sie ta Jastrzebia Gora,a jesli chodzi o Rabkę...to nie obraz sie ale cala moja rodzinka ma do niej wstręt 😉Michał zwłaszcze bo spędził tam 3 lata pod rząd(oczywiscie nie cały rok a 3 tyg.) w sanatorium
Asia ,mówiłam ze małej przejdą te złosci ,to chyba taki etap u dzieci jest,
Małamyszko,może Miszka przekonał sie juz do tej nielubianej cioci?albo poprostu zatesknił za dziecmi,jesli chodzi o wczasy to o Egipcie myslałam własnie w pazdzierniku ale to tylko tak rzucilam moze trafi sie cos innego w podobnej cenie,
A tak wogole to piszecie o zabkach u nas na całego wylaza 4 gorne ,i znowu tradycyjnie juz Zuza ma przy zebach katar i zaropiałe oczy,a wczoraj spedzilysmy caly dzien na dworze i stwierdzilam ze chyba musze jej zrobic jakis "kojec"w ktorym bedzie mogla sie poruszac bo tak to caly czas musze za nia chodzic a podworko to strasznie niebezpieczne jest o czym przekonałam sie wvzcoraj,odwrocilam sie tylko zeby cos podniesc z ziemi a ona sie przewrocila (przewtaca sie nonstop na trawie)i prawie na krzaki ktore byly obok,takie niepozorne a wylądowały obol jej oka ,nos ma podrapany oczywiscie,jak miała isc spac popoludniu(obiad zjedzony na dworze)to byl ryk niesamowity ,a jak tylko otworzyla oczy to zaraz pierwsze słowa były papa,
a napisze Wam jeszcze ze nie mamy problemu z czyszczeniem noska przy katarze ,pod warunkiem ze robi to...Michal jemu Zuza pozwoli prosnac sobie sprayem do nosa a potem wyczyscic frida i do tego sie przy tym smieje,chyba mysli ze to zabawa z bratem
pisalyscie niedawno o zabawkach ja kupilamwczoraj taka kaczke do pchania na patyku (plastikowa bo drewniane fajne ale strasznie drogie)ktora macha pletwami ,dawno Zuza tak sie nie zainteresowala zabawka no i fajna zabawka rowniez na podworko
ok uciekam bo Zuza juz mi siedzi na kolanach

• Mamusie
Hej dziewczynki
Ania już po śniadanku i na szczęście obyło się bez wymiotów. Teraz dopycha się chrupkami 🙂
zuzka mnie też się ta Jastrzębia podoba, tylko tam zostały już tylko resztki. 7 noclegów to jednak mało, bo nie chcę już dzielić wakacji na morze i góry bo to źle wpływa na dzieci. Lepiej jedno miejsce a dłużej. Dlatego wstępnie wybraliśmy Rabkę. Czekam na maila od właścicielki Esów Floresów. My w Rabce nigdy nie byliśmy ale Was doskonale rozumiemy. My jeździliśmy zawsze w Gorce do Koninek (obok) tylko tam nic prócz chodzenia po górach nie ma. A ja muszę mieć duże zaplecze do zabawy z Anią i możliwości spacerowania.
CO do egzotycznych wakacji to moi teściowie latają już tylko na początku grudnia. Wtedy jest najtaniej. Kiedyś jeździli jeszcze w styczniu (Egipt wtedy jest w sam raz, bo nie ma strasznych upałów i można wszystko zwiedzić) Kilka lat temu w czerwcu znaleźli super last minut do Grecji (zwiedzanie czegoś już nie pamiętam) i teściu o mało nie wyzionął ducha z upału. Dlatego uważam, że jak już się jest na miejscu to fajnie coś zwiedzić i dlatego upał dla mnie nie jest priorytetem, bo wtedy zostaje tylko leżenie na plaży (czego T nienawidzi) hehe.
Asiula Super, że napisałaś do nas bez jakiegoś specjalnego celu, o to chyba właśnie chodzi!
A zdjęcia możesz zmniejszyć sama wysyłając je na swojego maila (wtedy automatycznie program pocztowy pyta czy zmniejszyć i klikasz TAK) i już przychodzą CI zdjęcia o rozmiarze ok 50 kb.

• Mamusie
Teraz patrzę i doszłyśmy do 1500 strony!!!4
Ostatnio ciężko nam to idzie ale byle do przodu dziewczynki!!!

Właśnie dostałam wiadomość, że pokój jest wolny i musimy wpłacić zadatek i będzie nasz 🙂
zuzka postaraj się nie myśleć o obrzydzeniu hehe 😁 😁 😁 😁 i napisz co jest fajnego do zwiedzenia w Rabce.

julik z mleczkiem mm robię Ani 2 x dziennie kaszkę mannę. W ten sposób ma i moje i sztuczne 🙂 A co do sprzedaży to ja tak nie potrafię.Dostała je Ania i sukcesywnie je pije. Jak mam naddatek to daje Madzi mojego brata.

• Mamusie
Witam moje Kochane Dziewczyny.
Muszę zarazić Was swoim dobrym humorem. Nie wiem dlaczego, ale dziś poprostu emanuję szczęściem. Michasia do żłobka zawiózł Paweł. Podobno sam ciągnął go do dzieci, do pokoju zabaw, bo słyszał z niego śmiech i grające zabawki. Mam nadzieję, ze dłużej tym razem pochodzi. Ja właśnie biorę się za ćwiczenia excela, bo powoli szykuje się praca i mój Tata uczy mnie co i jak z tym programem, bo nigdy nie miałam z nim nic wspólnego, a podobno w pracy działają tylko na nim. Jak coś wypali, to się Wam pochwalę gdzie pracuję.
I wybrałam już fryzurę dla Miszki, bo już strasznie się poci w tych długich włosach. Trochę je skrócimy i będzie wyglądał tak:
http://www.stylistka.pl/katalog-fryzur/12535/paz/
lub tak:
http://fryzury.sekrety-urody.net/galeria/fryzury-dla-dzieci/fryzury-dzieci-39.jpg.php
Tylko teraz musimy się z Pawłem zmusić, żeby zabrać małego do fryzjera. A to trudne. Ma takie piękne loczki.

• Mamusie
Hej :*

Malamyszko, zarażaj zarażaj tym dobrym humorem, bo u mnie dziś ani pogoda ani nic nie zachęca do radości 😠 Ja miałam energię i dużo zapału w poniedziałek, a do dziś nic z nich nie zostało 🤨
Nie wiem jak wytrzymamy dziś z Ulą w domu, będzie ciężko, jeśli humorek będzie miała taki jak wczoraj.

Sobolinku, pamiętałam o tym sposobie, próbowałam na gmailu i tam to tak nie działało. Teraz zobaczyłam, że musiałabym chyba założyć adres na mailu tym microsoftoskim a nie wiem czy mi się chce 😜 Poza tym wczoraj mój małż stwierdził pół żartem ale pół serio, że on robił zdjęcia i tylko on może je zmniejszać bo inaczej mogą stracić na artyzmie 😜 No to chyba muszę czekać, aż znajdzie czas.

• Mamusie
Witajcie Kochane
My po 2,5 h spacerku i ja padam a Ania dokazuje w łóżeczku zamiast spać.
malamyszko cudnie, że masz taki zajefajny humorek 🙂 Możesz nas częściej zarażać, bo ja bardziej depresyjna ostatnio niż radosna jestem. Ale takie jest życie.
Fryzurki Miszki super, choć chyba ten pierwszy paź mi bardziej pasuje dla takiego maluszka (włoski nie wchodzą do oczu). A dla przedszkolaka to już włos rozwiany i ... ale co ja tu piszę, jeszcze Ani go jakaś panna sprzątnie z przed nosa. Powiem tak, Ani w każdej fryzurze się spodoba hehe 🙂
Sama jestem ciekawa tego urlopiku 🙂 Dom w górach to fajna sprawa, moi teściowie mają w Myszkowie, na Jurze Krakowsko-częstochowskiej i na majówkę planujemy zrobić sobie tam bazę i pojeździć po okolicy, co kawałek są ruiny jakiegoś zamku i skałki. Wcześniej (jak miałam sprawną nogę) to robiliśmy to na rowerach. To były czasy...
Asiula ja mam program pocztowy z Windowsa 7 w którym odbieram pocztę ze swoich kont. I tam bez problemu się to robi.