Skocz do zawartości

Marcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• samantka_m

1158

• niunia26_m

1010

• Misia_m

855

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Wrócił normalnie. Zaczepia mnie ciągle i w ogóle, ale ja to olewam... powiedziałam mu, że ma mnie przeprosić z kwiatami, to MOŻE wybaczę...
No narobiłaś mi smaka tą szarlotką... No ale mam fix na puszyste placki z jabłkami z knorra, raz robiłam, pychotka... chyba jutro zrobię, bo też się przybieram od tygodnia, albo i dłużej 🙂 🙂

• Mamusie
Emka to cała wyprawa by byla do Łowicza, raczej odpuszczę, ale czekam na relacje z wielkiego spatkania na szycie Julki i Antka 🙂 Fajne to nosidło tez mam podobne ale boje sie tam wsadzac fasola bo on ta główke jeszcze troszkę giba na lewo prawo a ortopeda mnie zreszta straszyła że te nosidełka wygodne da rodziców ale niekoniecznie zdrowe dla dzieci, napisz jak Antkowi sie podoba i czy konsultowalas to z kims czy mozna juz nasze gzuby w nich sadzac bo to co pisza producenci to nie do konca zawsze jest dobre dzl dzieci, przyklad moja hustawka, jesr od 0 do 3 lat a ortopeda powiedziala ze w zadnym wypadku mam w niej Fasolka nie sadzać teraz jeszcze ....

Niunia ale boski widok, Pawełek chyba zachwycony nowym smakiem tylko chyba nie wiele połknął słodziak bo wszystko dookoła, juz nie mogę sie doczekac jak bede dawac Fasolkowi jedzonko z Fasolkowego ogródka 🙂 Ale podobnie jak Emka chcę zaczekac do skończonych 6 miesięcy, jeszcze prawie 3 nam zostały 🙂 I ta fotka z kopertą też fajna Ty chyba schudłas dziewczyno wyglądasz super. A Pawelek to synek Tatusia 🙂 Podaj mi prosze tem brzuszkowy przepis na szarlotkę tylko tak jak blondynce napisz prosze bo ja w zyciu jeszcze ciasta nie piekłam i nie znam sie zupelnie. A co to ta sexymama?

Amelka fajowa podobne dźwięki wydaje jak fasolek 🙂

Zdjęcia ja wywołuje w necie - wysyłam elektronicznie a oni odsyłają wydruki, najlepiej wyczekać na taki deal na gruperze bo za grosze wówczas to wychodzi.

Edytko ciesze sie ze macie z Kornelka postępy 🙂 a co takiego macie robic zeby wiedziała ze ma dwie nogi i dlaczego miałyby myslec ze jest inaczej??

Samantka to wysylaj zakupy z allegro na polski adres jakis i odbierzesz jak bedziesz na miejscu albo Ci ktos dowiezie kto bedzie jechakl w Twoje strony. A z A. tak trzymaj nie dawaj sie niech sobie nie mysli i żadnych obiadków, za dobra jestes dziewczyno i tak potem sie na tym wychodzi 😞

Szarla a ja sie normalnie ciesze od ucha do ucha ze juz sciagac nie musze koniec z tym zbieraniem tylko co teraz, 3 litry leka w zamrażalce, bedziemy chyba po prostu musieli gdzies jechac, ale to dopiero po sesji Mackowej, czyli po 15 sierpnia.

• Mamusie
nadtobiłam co pisałyście przed prysznicem i zmyłam wszystko co chciałam napisać.
Salamadra strasznie mi przykro z powodu twojego wyjazdu jeśli mssz teraz taki zapas to to wykorzystaj i wyrwij się na miasto chociaż wieczorem od czasu do czasu, a może po egzaminach wybierzecie się gdzieś razem na weekend.
Niunia super zdjęcia jak zawsze z marchewką zarąbiste. Ojciec syna się nie wyprze.
Proszę o przepis na szatlotkę Kucharka ze mnie byle jaka, dzisiaj kolejny obiad pod tytułem porażka to może ciasto mi chociaż wyjdzie.
Edytka dla mnie Kornelka rozwija się wspaniale,na pewno lekarz potwierdzi diagnozę rehabilitanta. Chyba sama z Agatką wybiorę się do neurologa,bo choć już łuczek robi tylko jak ją coś boli to jednak martwi mnie ten brak postępów.

• Mamusie
O kurcze Pati, fotka ze squash'a REWELACYJNA, siłacz mały, jak on ta rakietę utrzymał??? !!! A może ona specjalnie ucięta u gory, bo ktoś mu pomaga? :P:P:P
Przepis na szarlotkę masz TUTAJ ... mega prosta, bo ja też do ciast mam 2 lewe ręce, a ona zawsze wychodzi... zero ubijania, zagniatania czy czegoś tam.. 🙂 🙂 A pychotka, że hoho 🙂 🙂 To jest ten przepis, z którego robimy szarlotkę 🙂
A najlepsze kwaśne jabłka do niej to boskop... ja z takimi robiłam

• Mamusie
Kurcze, przypomniało mi się, że w ten czwartek mamy szczepienia!! 😞 😞 😞 Mała i tak mi często strasznie płacze, to aż się boję co będzie po, bo tak naprawdę to zaczęło się od szczepień... a przez pierwsze 2 miesiące nie wiedziałam, ze tak potrafi się drzeć...

• Mamusie
Samantka wydałas nasz chytry plan z rakietą hihihi

A jakie to są kwaśne, o jakie mam poprosic w sklepie, znasz jakąś nazwę konkretną bo ja zawsze ligole kupuje i tylko te jadam.

Dorota chyba tak właśnie zrobimy, w srode wyjde na wieczór do klubu (Uczestnicy RR robia własna imprezę na mazowieckij) i napije sie drinka a po sesji poedziemy na weekend gdzies 🙂

MandraSala napisał(a):

Szarla a ja sie normalnie ciesze od ucha do ucha ze juz sciagac nie musze koniec z tym zbieraniem tylko co teraz, 3 litry leka w zamrażalce, bedziemy chyba po prostu musieli gdzies jechac, ale to dopiero po sesji Mackowej, czyli po 15 sierpnia.

Jak w zamrażarce to jeszcze pół biedy, spokojnie zużyjesz 🙂. Ja wczoraj kupiłam kaszke bobovity po 4 miesiącu, ją też można robić na mleku matki, także luzik 🙂. A mnie się laktator popsuł i będę go reklamowała, także też mam przerwę w ściąganiu, przymusową. Męczy mnie ta przerwa psychicznie, ale fizycznie chodzę wcześniej spać 😁

• Mamusie
Ale sie usmialam. Antek rano odkryl pluszowego Misia, ktorego dostal od mojej bratanicy jak jeszcze w szpitalu bylismy. Tak go miedolil, ze w koncu zasnal. Najlepsze jest to, ze jak wyjelam mu smoczek to nie zareagowal, a jak ruszylam misia to oczy od razu otwarte. Teraz spi z miskiem pod pacha. Wrzuce potem fotke 😉

• Mamusie
Witam dziewczyny!Edytko bardzo bardzo Ci dziękuję, że zapytałaś o tą głowę. Wkrótce szczepienie,to pogadam o tym z pediatrą najpierw. Zobaczymy co powie. A póki co to bardzo pilnuję, żeby mały często odwracał główkę w tę "niechcianą" stronę.
MandraSala bardzo mi przykro z powodu tej imprezy. Tak długo się do niej przygotowywałaś a tu takie coś. Ale tak jak mówią dziewczyny, wykorzystaj to mleko, które z takim poświęceniem zbierałaś.
A no i wczoraj przyszły te puzzle, o których kiedyś Wam pisałam. Bo w końcu uległam i je zamówiłam ☺️ Powiem Wam, że są świetne. Przede wszystkim po złożeniu są duże, więc jak mały zacznie się turlać, to będą jak znalazł. No i ten konik, który można z nich złożyć też fajny, przyda się jednak trochę później. No i samo układanie tych puzzli to super zabawa. Wczoraj z siostrzenicą miałyśmy niezłą zabawę układając z nich różne wzory 😁 Generalnie na chwilę obecną młody za wiele z nich nie skorzysta (może co najwyżej leżeć na nich i ma dobrą izolację od podłogi). Ale z każdym miesiącem myślę, że będzie odkrywał coraz więcej ich możliwości.
A noc u nas dziś trochę lepsza niż poprzednia. Mały już nie płakał i pospał do 7.30.
Aha, chcę już wkrótce małemu podać ziemniaki z marchewką, a że nie mogę dostać takiego słoiczka u mnie w mieście, to będę musiała sama ugotować. Produkty mam od teściów z ogródka, więc za kilka dni będę działać. 🙂

• Mamusie
Witam wszystkich w ten piekny poranek!!!
Wszystkiego najlepszego dla Amelki i Dawidka z okazji 4 miesiączków!!! Duzo zdrówka kochane maluszki!!!!!
Wstalam dzis w super humorze, chyba jeszcze po wczorajszej rehabilitacji!! A na dodatek mala dala sie mamie wyspac bo o dziwo pierwsza pobudka byla o 5 a nie jak zawsze miedzy 2-3!!!
Salamanrda moja Korni podnosi do gory tylko jedna noge, lewa (tak jak wam kiedys pokazywalam filmik) tzn druga tez rusza ale tą lewą potrafi dlugo utrzymac a prawej juz nie i jak nam powiedzial rehabilitant po tym udarze moze miec zaburzone czuciegłebokie po stronie prawej. Raczke ma blizej buzi i ja widzi, zatem wie ze ja ma! Natomiast ze nogi nie podnosi tak wysoko to jej nie widzi i nie ma swiadomosci ze posiada dwie. Wyjasnil mi ze to tak jakby miala zdretwiala nozke i trzeba ja uaktywnic w bardzo prosty sopsob. Wystarczy golą nozke podnosic tak zeby ja widziala, zeby mogla wsadzic ja do buziaka i dotykala raczkami, a jak zauwaze ze podnosi lewa to ja opuscic i poniesc prawa!!

Oczywiście dla Kornelki i Dawidka najlepszego! No i dla Kornelki życzymy smacznego, bo dzisiaj pewnie jej pierwszy posiłek! Buziaczki[color=red][/color]

• Mamusie
Hej dziewczyny 🙂
Wszystkiego naj naj dla naszych solenizantów 🙂 🙂
My wstałyśmy jakieś 20 mi temu :P A ja już na mamusie wchodzę :P No ale zaraz idę śniadanko robić 🙂
U mnie się zapowaiada na piękną pogodę 🙂 Przyszedł mój młodszy brat i pójdziemy chyba gdzieś na spacer 🙂
Moja mała 3 dni kupy nie robiła..!!! I chyba właśnie coś próbuje wyprodukować, aż się boję co będzie :P hahaha, bo ma niezłą minkę... ciężko jej to troszkę idzie, ale nie płacze na szczęście

• Mamusie
Dużo zdrówka mleczka i miłości dla Jubilatek i Jubilata!!!!!

Dzieczyny Fasol od rana pokasłuje, temperatury nie ma, co robić? Cieplo ubraz nagrzac przegrzac wypicic ew. choróbsko, czy isc do lekarza, a moze nie ma potrzeby i znacie domowe sposoby na kaszelek u 3-miesięczniaka? Chciałam wyjsc na spacer ale w tym wypadku nie wiem czy powinnam?

• Mamusie
Mandrasala, moja też czasami kaszle... ale wątpie, że to jakaś choroba... po prostu może coś chce odkaszlnąć... moja tak ma od dawna, a nic jej nie jest 🙂 My też czasami kaszlemy 🙂 A nie jesteśmy chorzy... ale jak niepokoi cie ten kaszel jest wkurzający i występuje często to poradz sie lekarza... bo moja to kaszle tak mniej wiecej 2-3 razy dziennie.. ale jest wesola, dobrze sie rusza, nie wykazuje niepokojacych sygnalow 🙂 i juz sie nauczylam, ze jak nie ma nic powaznego to nie jade do szpitala, tylko sie umawaiam na wizyte. bo za kazdym razem jak zajezdzalam wychodzilam na panikare, mimno ze malej zawsze cos bylo... czy lekka infekcja czy zapalenie ucha... ale oni widzieli ze mala dobrze sie rusza i przedewszystkim nuie ma goraczki i w ich mniemaniu nic jej nie jest... :/ No ale zawsze warto sprawdzic...

Kupa była... gęsta bardzo... nic malej nie podaje oprocz soczku... ciekawe czemu taka 🙂 no jablko jadla ale w sobote...

Moja po jabłuszku ma zawsze gęstą kupkę. Natomiast też kaszle od rana, może coś w powietrzu jest, może coś pyli, bo choróbsko to raczej nie jest 🙂.

• Mamusie
WITAJCIE DZIEWCZYNY!
serdeczne życzenia dla jUBILATA I jUILATKI!
Moja też od czasu do czasu pokasłuje. Poczekaj może to tylko jakiś puszek mu stanął, a jak to typowy kaszel to ja bym do pediatry poszła.
U nas ze spaniem coraz gorzej jestem normalnie załamana. Mała o 3:00 się obudziła, a wczoraj rekordowo późno zasnęła bo o 22:30. Dałam jej smoka pojękiwała 15 min i zasnęła i spała do 4:37.wtedy dałam jej pierś.

Dorota moja też zasnęła wczoraj koło 23 i obudziła się standardowo o 3 na karmienie. Później to już jak w zegarku co 1,5 godziny się budzi. Myślę, że to jest jeszcze normalne to wstawanie w nocy. Ja się jakoś przyzwyczaiłam do tego.

• Mamusie
cześć Dziewczyny, wszystkiego najlepszego dla dziesiejszych Solenizantów.
MandraSala moim zdaniem nie warto rezygnować i jednak pojechać na jakiś weekend, szkoda mleczka i Twojej ciężkiej pracy.
Zdjęcia Fasaola rewelacyjne i ten fortel z rakietą badzo dobry 🙂))
Świetny filmik z Kornelcia, cieszę się, że robi takie postępy.
Samantka bądź twarda i trzymaj się.

Normalnie muszę się Wam pochwalić jak Filip ładnie śpi nam daje się wyspać, zasypia ok 22 a budzi sie ok 5 ale nie płacze tylko "gada" i się bawi żyrafą, a my od siebie z łóżka widzimy ręce w górze i nogi co jakiś czas i potrafi tak z godzinę się bawić, potem dostanie cysia i dalej śpi do ok 10.

• Mamusie
Moja jak się budzi nad ranem to tylko z głodu i nie zabawy jej w głowie.. hehe, jak wyciągam cycka to od razu się cieszy i macha otwartą buzią 🙂 Ale też ładnie śpi, od 21h30-22h00 do 6h30 🙂 A czasami nawet do 7h00 🙂 Teraz poszła spać 🙂 Drzemka przed jedzeniem, jak zwykle 🙂

Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych maluszkow 🙂
Ja wlasnie dalam Mai brzoskwinke i bardzo jej smakowala..Chyba do tej pory najlepsze co jadla, bo nic nie wypluwala.
Ja zauwazylam, ze odkad Maja spi w swoim pokoju to spi dluzej...Budzi sie szybciej, ale nie placze tylko czeka az po nia pojde i zazwyczaj ok 8 zaczyna stekac 🙂 Jak macie warunki to radze przeniesc maluszki do osobnego pokoju, bo jak Maja spala ze mna to nawet do toalety nie moglam pojsc, bo balam sie, ze ja zbudze.