Skocz do zawartości

Marcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Wszytskiego najlepszego dla Jueczki!!!
U nas dziś noc bardzo dobra. Grzesio spał od19 do 3, o której to godzinie nastąpiła pobudka na smoka i potem o 6.30, znowu smok. I wstaliśmy i 7.30. A w zasadzie to ja musiałam go obudzić 🙂
Samantko to dobrze, że A. teraz tak się klei.Widać, że coś do niego dotarło. Zresztą to jest jeden z nielicznych pozytywów kłótni. Właśnie ten etap po, czyli rozbudzenie na nowo uczuć. Moja mama to wręcz się śmieje, że jak jej się za nudno robi w małżeństwie, to wręcz prowokuje jakąś kłótnie, żeby trochę "ożywić" związek 😁
Edytko powodzenia u lekarza. Na pewno wszystko pójdzie po Twojej myśli.

• Odpowiedzi 10,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• samantka_m

1158

• niunia26_m

1010

• Misia_m

855

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Dzień dobry!

Wybaczcie, ale nie dam rady nadrobić ..., (jeszcze jakiś czas będę miała sporo rzeczy do zrobienia a zatem na "mamuśkach" rzadziej). Niemniej jednak oblukałam co i jak się działo a działo się wiele!
Przede wszystkim Samantko - choć widzę, że już jest "po frytkach" to przytulam Cię mocno i Niki również. Szkoda, że te kwiaty będą w ramach zadośćuczynienia a nie pierwotnego docenienia. Może obiady też rób tylko wtedy, kiedy jest w stosunku do Ciebie ok - pewnie, by nieźle schudł!
Ramowo czytając nasze posty trafiłam tez na kilka fotek, choć nie wiem, czy wszystkie: Misia - Antoś jest przeuroczy, taki przytulasek
Niunia - Pawełek zaś ma taką fajną buźkę 🙂
Edytka - Korni jest taka śliczna i dzielna - tyle przeszła a teraz: panna, ze hoho
Pati - Fasolek to mały "obieżyświat", ty to jesteś szalona 😉
Szarla - Amelka jest bardzo podobna do CIebie, 🙂

U nas nawet coraz spokojniej, Patryczek coraz dłużej potrafi się samodzielnie zajmować soba i zabawkami. Jak ten czas szybko upływa, nie chcę, by coś mnie ominęło a co dotyczy Synusia. Każdy jego uśmiech jest bezcenny.

Do kolejneo napisania Robaczki:*

• Mamusie
czesc dziewczyny 🙂
Gerda, jak ja bym przestała całkiem gotować obiady to A. na pewno by schudł... Jak go poznałam to ważyła 65kg!!! 🤪 To ja więcej wtedy ważyłam, a była szczupła!!! Jak z nim zamieszkałam, to po półtora roku przybyło mu 15 kg !!
Teraz ciągle waga mu się wacha między 79, a 83 kg 🙂
A tak poza tym, to pojade na tego grila, jak mała dobrze zniesie szczepienia... bo jak bedzie marudna to niestety, ale nigdzie sie z domu nie ruszam...przydala by mi sie odskocznia od rzeczywistosci 🙂
Ja tez sle zyczenia dla Julci 🙂
dzisiaj mnie glowa pobolewa ale jest jeszcze ok 🙂

• Mamusie
Rosnij zdrowa i duża Juleczko !!!!!!!!!!!

W Wawie cięgle poada i pada i siedze w domu i dupa - wczoraj jak juz wszystko porobilam obejrzalam n akompie "Czekolade" z Deppem i oczywiscie sie poplakalam - cos w tym jest ze stalysmt sie bardziej ckliwe, a kiedys nic mnie nie ruszalo, jedyne tolerowane przeze mnie filmy to sensacje i przygodówki a teraz zaczynam lubic takie zyciowe, no dramat jakis jak zaczne ogladac seriale to sobie w leb strzele hihihi bo cale zycie sie zarzekam ze nie bede 🙂

• Mamusie
niunia26 napisał(a):
tak sobie pogadać o wszystkim i o niczym ;-) Tak jak kiedyś sobie wieczorami gadałyśmy z brzuchami ;-)

Bo wtedy nie trzeba było nic robić, tylko leżeć brzuchem do góry i czekać aż się dzieciaczki wyklują :PPP ojj jak ja bym się teraz chętnie tak ponudziła... oj tak tak
A tak w ogóle Julka z Monisią dziękują za życzonka i serdecznie pozdrawiają wszystkie brzuszkowe ciocie :*

• Mamusie
Mandrasala, u mnie też pogoda w kratkę.. raz pada, raz słońce... i nie wiadomo czy wyjść, bo może być tak, że po 5 min najdzie chmura.. :/
Co do wzruszeń na filmach, ja zawsze plakałam:P jak coś było wzruszającego... A na krzywdę czy choroby dzieci tez zawsze byłam wyczulona i mi strasznie ich żal... Pamietam artykul w uwadze o chlopcu ktory zmarl, bo dotknal siatki pod napieciem, ktora znajdowala sie kilka metrow od placu zabaw!!! Alez ja wtedy wylam jak to ogladalam... tak mi strasznie zal bylo rodzicow i tego chlopca... 😞

samantka napisał(a):
Mandrasala, u mnie też pogoda w kratkę.. raz pada, raz słońce... i nie wiadomo czy wyjść, bo może być tak, że po 5 min najdzie chmura.. :/
Co do wzruszeń na filmach, ja zawsze plakałam:P jak coś było wzruszającego... A na krzywdę czy choroby dzieci tez zawsze byłam wyczulona i mi strasznie ich żal... Pamietam artykul w uwadze o chlopcu ktory zmarl, bo dotknal siatki pod napieciem, ktora znajdowala sie kilka metrow od placu zabaw!!! Alez ja wtedy wylam jak to ogladalam... tak mi strasznie zal bylo rodzicow i tego chlopca... 😞

straszne

• Mamusie
A ja wam sie pochwale że coraz czesciej zdaża mi sie nic nie robić i odpoczywac, Fasolek wyrósł z kolek jest tez coraz grzeczniejszy i coraz bardziej przewidywalny docieramy sie coraz lepiej i poza standardowymi obowiazkami pranie gotowanie pieluch przebieranie to nie mam nic do roboty wiec jak sie dobrze zorganizuje to mam coraz wiecej czasu dla siebie 🙂 Teraz juz wiem jak to fajnie miec grzeczne dziecko Ninia 🙂 No możne nie az taki z Aleksa aniołeczek jak z Pawelka ale róznica diametralna do czasów sprzed 2 miesięcy.

• Mamusie
MandraSala napisał(a):
Samantka i co w taka pogodę robicie - siedzicie w domu czy na przekór wszystkiemu wychodzicie ?? No bo co to bedzie na jesieni????? Jak bedzie lalo przez 2 miechy ....... I co w domu siedziec ciągle?

Sama nie wiem.. no ale jak leje to nie wychodzę, bo to nie jest zwykły deszczyk tylko tak zacina, że huk idzie jak po szybach daje 🙂 Jak jest pochmurnie to wychodzę... W maly deszcz bede tylko musze od mamy zabrac swoja parasolke... wtedy folia na wozek, parasolka w lape i poszla:P
Dziewczyny mam pytanie. czy wasze dzieci robia śmierdzace kupki? Bo moja kiedys robila znosne, a teraz nawet jak jest tylko na moim mleku i nic nie podaje to straszne te kupy sa!!! :P

samantka napisał(a):
MandraSala napisał(a):
Samantka i co w taka pogodę robicie - siedzicie w domu czy na przekór wszystkiemu wychodzicie ?? No bo co to bedzie na jesieni????? Jak bedzie lalo przez 2 miechy ....... I co w domu siedziec ciągle?

Sama nie wiem.. no ale jak leje to nie wychodzę, bo to nie jest zwykły deszczyk tylko tak zacina, że huk idzie jak po szybach daje 🙂 Jak jest pochmurnie to wychodzę... W maly deszcz bede tylko musze od mamy zabrac swoja parasolke... wtedy folia na wozek, parasolka w lape i poszla:P
Dziewczyny mam pytanie. czy wasze dzieci robia śmierdzace kupki? Bo moja kiedys robila znosne, a teraz nawet jak jest tylko na moim mleku i nic nie podaje to straszne te kupy sa!!! :P

Moja właśnie zrobiła kupę z tych kup "po szyję". Mam wszystko do prania. No i śmierdziocha takiego, że hej 😁

• Mamusie
Emka http://www.klubpodorlem.pl/cennik.php tu jest super maly basen nowy czysto na czas zajec podgrzewaja wode do 32C i poza dziciakami z rodzicami i instroktorem nie ma nikogo na plywalni - koszt w karnecie 28 zł za 30 min a jednorazowo 47 zł - ja bym poszla jednorazowo zobaczyc jak to jest - niestety na czas wakacji zajecia wstrzymane - zaczybnaja sie dopiero od 15 wrzesnia - IDZIEMY?

Samantka Fasol tez zaczął smierdziele walić 😉

• Mamusie
MandraSala faktycznie super mieć grzeczne dziecko, można się zdrzemnąć w ciągu dnia i wszystko porobić ;-) Właśnie niedawno wstałam. Na spacerach też jest super, bo teraz mu odkrywam gondolkę i sobie patrzy i się na głos śmieje, a wcześniej sobie spał zawsze. My chodzimy codziennie, nie ważne czy pada, czy słońce, czy wiatr, zawsze!!!!!!!!! A My w niedz. idziemy na basen za 30min 25zł tata zrobi sesję oczywiście, Nie mogę się doczekać. Dobra idę obiad robić , bo M. już wrócił ;-)

Faktycznie, cholernie drogo. A mnie przewiało i mnie strasznie szyja boli. Jestem sama w domu, a mam problem nawet z podnoszeniem małej. Kiepski dzionek 😞