Dziewczyny u nas to samo...ślinotok i piastki w buzi....Moj starszy synek miał tak ale mial wtedy 4 misiace 😮Moze te majowe dzieciaczki mają tak szybko ząbki 😉
Aż wstyd się przyznać.. 🤢 dziś nad ranem byłam tak śpiąca, że próbowałam wcisnąć Tomkowi smoczek do noska... 😮 Coś długo nie mogłam trafić tym smoczkiem, więc otwarłam oczy, choć cały czas wydawało mi się, że mam otwarte 😮 i mina mojego dziecka bezcenna 🤪
Hello mamusie! A u nas ciagly ruch.Kevinek jest bardzo aktywny,je tez co godzinke,takze nic nie moge zrobic.Na spacery czy na zakupy na szybkiego,bo za niecala godzine placz,ze cale miasto slyszy.Mimo,ze mam duzo mleka,Kevinek jest ciagle glodny.To podobno szybki przyrost wzrostu 🤪Chyba bede malutkiego innym mlekiem dokarmiac.
Dzisiaj o 22:55 nas skarb konczy 3 mce! Ale ten czas leci! A guga coraz wiecej i usmiechy jego sa wspaniale! Wlasnie znowu placze...glodny!
witajcie, my dzis 2 dzien same.. ehh niech ten tatko juz wróci 😲🤢😮 no i kapanie spadło na mnie, no i mała sie tak przyzwyczaiła ze ok 19 normalnie marudzenie jest, wykapie i od razu usmiech na buzce 🙂 nakarmiłam, i dziecko przed 20 juz spało, opatuliło sie pieluszką i spiocha kochana 🙂
Martynka tez ma biały jezyk, połozna Aftinem na pieluszce kazała scierac.ALe mała zaciska dziasła na moim palcu i lipa z tego jest. Lekarka nasza mówiła ze mamy nic z tym nie robic jak nie ma plesniawek..
Hej Kochane! :* My korzystałyśmy w tym tygodniu z cudnej pogody... 🙂
Nasza Milenka też miała pleśniawki już w pierwszym tygodniu życia... pomógł aftin podawany na smoczku 3x dziennie po 3 kropelki 🙂 po tygodniu języczek był czyściutki! 🙂
Ktoś pytał jak podawać VIBURCOL (przepraszam nie pamiętam kto bo dużo do nadrobienia miałam :kiss 🙂... ja dawałam dwa razy dziennie rano i wieczór przez 6 dni... ale to dlatego że Mała miała okropne kolki i strasznie płakała a teraz to tylko doraźnie raz na jakiś czas... a wiem że nie można więcej niż 2 dziennie... 🙂
a Nasza córa już od ponad miesiąca pięknie zjada około 21 po kąpieli, zasypia sama w łóżeczku i śpiocha do 5-6 🤪🤪 po przebudzeniu butla i sen do okolo 8-9 😁😁 tfu tfu odpukać ale jeszcze nie było dnia żebym chodziła niewyspana 🙂
hejka u nas roznie czasami spokoj i dzida grzeczna a czasami placz i drzemmki krotkie dzisiaj zaliczylismy wizyte u ortopedy oczywiscie prywatnie bo na nfz to pewnie kolo sierpnia bylby termin a tak poszlysmy i od razu była wizyta z usg za 100zł 15 min i po robocie bioderka super wykształcone wiec wszystko ok 🙂 uciekam sie polozyc 🙂
Witajcie!
Nadrobiłam Was, ale nie pamiętam już co kto pisał...
My dzisiaj pół dnia super, pół dnia nie... Pół dnia na spacerku, wróciłyśmy ok 16.00 i dopiero po 22.00 Hania zasnęła. Płacz, bóle i marudzenie... 😞 Dałam jej czopka, debridat i lulałam, lulałam, lulałam... już usnęła - do łóżeczka - oczy jak pięć zł i płacz... lulanie, do łóżeczka i to samo... więc trochę było tego lulania ale teraz już śpi. (Wczoraj chyba było to samo... zasypiała i po 5min się budziła...)
Ja tez zaraz zmykam spać, więc życzę dobrej nocki 😘
a jutro rano nasza nastolatka wyjezdza. spłakała się strasznie bo chce u nas zostać a jej rodzice zabierają ją jutro nad morze. i ona i jej rodzice czekali żebym powiedziała "zostań"
ale nawet nie potrafiłam jej tego powiedzieć bo po pierwsze jestem już bardzo zmęczona, a po drugie nad morzem będzie jej lepiej niż w mieszkaniu w bloku
Zapomniałam się wam pochwalić nasz spryciarz nauczył się przewracać z brzuszka na plecy 🙃😮🤪
Ja powoli pakuję rzeczy dla na na wyjazd do kliniki, jutro mam zadzwonić żeby nam potwierdzili czyt jest dla nas miejsce i wieczorkiem jedziemy, najpierw do mojego brata a w pn rano do szpitala. Mam już stres związany z tym pobytem, nawet samo pakowanie jakoś mi nie wychodzi :| muszę się zabrać w końcu za to bo inaczej będzie co raz gorzej.
Zapomniałam się wam pochwalić nasz spryciarz nauczył się przewracać z brzuszka na plecy 🙃😮🤪
Wow, to szybko! 🙂
jolajcik napisał(a):
Ja powoli pakuję rzeczy dla na na wyjazd do kliniki, jutro mam zadzwonić żeby nam potwierdzili czyt jest dla nas miejsce i wieczorkiem jedziemy, najpierw do mojego brata a w pn rano do szpitala. Mam już stres związany z tym pobytem, nawet samo pakowanie jakoś mi nie wychodzi :| muszę się zabrać w końcu za to bo inaczej będzie co raz gorzej.
To przedszkole rzeczywiście wygląda na miejsce, w którym dużą wagę przykłada się do podejścia pełnego szacunku i uważności wobec dzieci. Oparcie się na NVC i inspiracje pedagogiką Jespera Juula mogą sprzyjać budowaniu dobrej atmosfery. Ważne jest też to, że wspierają nie tylko dzieci, ale i rodziców poprzez warsztaty. To może być ciekawa opcja dla rodzin szukających spokojnego i świadomego podejścia do wychowania.
Zobacz sobie na przedszkole Pluszowy Miś pod Piasecznem w Staraej Iwicznej - https://www.przedszkole-pluszowymis.pl/. To miejsce, które podchodzi do dzieci z szacunkiem i uważnością – opierają się na podejściu NVC (Porozumienie bez Przemocy wg Marshalla Rosenberga) oraz inspiracjach pedagogiką Jespera Juula. Atmosfera jest spokojna, bezpieczna, z ogromnym wsparciem także dla rodziców (prowadzą warsztaty rodzicielskie!).
Rekomendowane odpowiedzi
malgosia31_m
Anonimosia_m
justina1975_m
Dzisiaj o 22:55 nas skarb konczy 3 mce! Ale ten czas leci! A guga coraz wiecej i usmiechy jego sa wspaniale! Wlasnie znowu placze...glodny!
ewelka_17_m
Aneczka1983_m
no i kapanie spadło na mnie, no i mała sie tak przyzwyczaiła ze ok 19 normalnie marudzenie jest, wykapie i od razu usmiech na buzce 🙂 nakarmiłam, i dziecko przed 20 juz spało, opatuliło sie pieluszką i spiocha kochana 🙂
Aneczka1983_m
Kasia21_m
Nasza Milenka też miała pleśniawki już w pierwszym tygodniu życia... pomógł aftin podawany na smoczku 3x dziennie po 3 kropelki 🙂 po tygodniu języczek był czyściutki! 🙂
Ktoś pytał jak podawać VIBURCOL (przepraszam nie pamiętam kto bo dużo do nadrobienia miałam :kiss 🙂... ja dawałam dwa razy dziennie rano i wieczór przez 6 dni... ale to dlatego że Mała miała okropne kolki i strasznie płakała a teraz to tylko doraźnie raz na jakiś czas... a wiem że nie można więcej niż 2 dziennie... 🙂
Kasia21_m
Aneczka1983_m
Aneczka1983_m
Aneczka1983_m
monalissa_m
Kasia21_m
też zmykam do łóżeczka 🙂 dobrej i spokojnej nocki :*:*:*:*:*:*
p.s. nasza klucha już 5 kg waży 😁
hussi31_m
martyna_czaro_m
Nadrobiłam Was, ale nie pamiętam już co kto pisał...
My dzisiaj pół dnia super, pół dnia nie... Pół dnia na spacerku, wróciłyśmy ok 16.00 i dopiero po 22.00 Hania zasnęła. Płacz, bóle i marudzenie... 😞 Dałam jej czopka, debridat i lulałam, lulałam, lulałam... już usnęła - do łóżeczka - oczy jak pięć zł i płacz... lulanie, do łóżeczka i to samo... więc trochę było tego lulania ale teraz już śpi. (Wczoraj chyba było to samo... zasypiała i po 5min się budziła...)
Ja tez zaraz zmykam spać, więc życzę dobrej nocki 😘
Jamargaretka_m
ale nawet nie potrafiłam jej tego powiedzieć bo po pierwsze jestem już bardzo zmęczona, a po drugie nad morzem będzie jej lepiej niż w mieszkaniu w bloku
jolajcik_m
Jamargaretka_m
Anonimosia_m
Wow, to szybko! 🙂
jolajcik napisał(a):
Na pewno wszystko będzie dobrze Jola 🙂