Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
No my już po szczepieniu! Kolejne jeszcze 21 grudnia na pneumo , a potem za rok...
Wojtuś waży 7500! Taki klocuszek 😉 Płkał mi bidulek ale za ta sie dzielnie trzymałam 🙂
I uwaga! Jak Wojtuś skończy 5 miesięcy mamy zaczać podawać gluten! Myslałam że później jako że Wojtuś jest na mm a tu prosze 😮 Oczywiście bardzo malutko ok niecałe poł łyżeczki do mleczka lub zupki.
Również za niecałe dwa tygodnie mamy wprowadzić mięsko do zupek 🙂
Troszke mnie zaniepokoiła lekarz bo Wojtuś zakaszlał a jej sie to niespodobało, osłuchała go i czysto, gardełko również ok ale jak jej powiedzialam że tak z pare razy zakasła mi rano zawsze to zaczęła sie zastanawiać czy to nie przypadkiem alergia na mleko...W każym bądź razie mamy przez pare dni robić mu inhalacje z malutką ilością amolu i opukać i dwa razy dziennie mukosolwan( nie wiem jak sie pisze to lekarstwo)a jak mu nie przejdze to mamy znów przyjść to pokieruje na konkretniejsze badania na ta alergię...Nie wyklucza też suchego powietrza...ehhh zobaczymy

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
ivona z tym kaszlem to się nie martw, teraz zaczynają grzać, powietrze jest mało wilgotne i dzieciaki kaszlą, moja Maryś też rano pokasłuje, później już nie... a lekarz mi od razu nie mówi, że alergia, co oni tacy przewrażliwieni? 😮 i zupełnie ten "kaszeł" inaczej brzmi niż wtedy co była chora, wtedy też miała mucosolvan przepisany ale nic nie pomogło, nawet antybiotyk i skończyło się w szpitalu... a u Ciebie często kaszle? długo już?

• Mamusie
No długo bo ogólnie to Wojtuś często ulewa i połyka to a przy tym fika i bardziej brałam to jak odkasływanie tej śliny. Z resztą jak wcześniej mu sie zdarzyło zakaszleć na badaniu to nic z tegosobie nie robiła bo niby to nie kaszel a dziś to tak jak napisałam. A z tym porannym pokasływaniem to tak gdzieś będzie z 3 tygodnie.

• Mamusie
Hehe dobre 😁

Modlitwa Mężczyzny

'BOŻE DROGI chodzę codziennie do pracy i wytrzymuję tam 8 godzin, podczas gdy żona siedzi sobie w domu. Chcę, żeby wiedziała, co musze znosić, więc proszę Cię, pozwól, by jej ciało stało się moim na jeden dzień. Amen.'

Bóg w swej nieskończonej mądrości spełnił prośbę mężczyzny.
Następnego ranka mężczyzna obudził się jako kobieta. Wstał, szybko przygotował śniadanie dla swej drugiej połówki, obudził dzieci, przygotował im ubrania do szkoły, podał im śniadanie, zapakował drugie śniadanie dla nich i odwiózł je autem do szkoły. Poszedł do domu, zebrał rzeczy do prania i nastawił je, poszedł do banku, aby wypłacić pieniądze.
Poszedł na bazarek po zakupy, potem wrócił do domu, rozpakował zakupy, zapłacił rachunki i wpisał je do książki rachunkowej. Wyczyścił kuwetę kota i wykąpał psa. Była już 13. więc spieszył się, by pościelić łóżka, powiesić pranie, wytrzeć kurze, zamieść i wytrzeć podłogę w kuchni. Poszedł do szkoły, by odebrać dzieci, a w drodze powrotnej rozmawiał z nimi. Przygotował im mleko i herbatniki, i dopilnował by odrobiły lekcje.

Potem wyjął deskę do prasowania i prasując oglądał telewizję.
O 16.30 zaczął obierać ziemniaki i warzywa na sałatkę i przygotował kotlety schabowe.
Po kolacji posprzątał w kuchni, nastawił zmywarkę, poskładał pranie, wykąpał dzieci i położył je do łóżka.
O 21.00 był już zmęczony, ale jego codzienne obowiązki jeszcze się nie skończyły, gdy poszedł do łóżka, odbył stosunek, zanim zdążył zaprotestować.
Następnego ranka gdy tylko się obudził, ukląkł koło łóżka i powiedział:
,,Boże nie wiem, co ja sobie wyobrażałem. Jakże się myliłem zazdroszcząc mojej żonie, że może cały dzień być w domu. Proszę, bardzo Cię proszę czy mógłbyś to wszystko przywrócić tak jak było?'
Bóg w swej nieskończonej mądrości odpowiedział:
,,Mój synu, widzę że czegoś się nauczyłeś i bardzo chętnie bym to wszystko zamienił, tak jak było, ale musisz poczekać dziewięć miesięcy. Wczoraj w nocy zaszedłeś w ciążę'

• Mamusie
Iwona dobre... co do kaszelku Filip tez z rana pokasłuje. u nas kaloryfery nie działają akurat ale on sie baaaardzo slini bo ma az krosty na brodzie.troszke dziwi mnie wpychanie leków wykrztusnych jesli nic nie wysłuchała. tak samo amol do inhalacji...aj ci lekarze.wszystkich do worka bym zapakowała i neich leczą siebie nawzajem.
my powinnismy byc na spcerku ale nie wyszło. darcie było i musiałam z dworka wrócic.za gorąco jest. pojadł pocwiczyłam i wystawiłam na balkon to usnął. wczoraj po kapieli i godzince snu znów wstał ale juz sie wycwaniłąm dałam go na matę i niech sie bawi aż sie zmęczy. tak wiec o 20 był juz zmęczony a nie jak ostatnio o 22. nakarmiłam i poszedł spac. ah te zęby. powiedz mi NEquitia ten smoczek masażer jest dobry? bo to chyba tylko do momentu przebicia ząbków? ja to troche sie boje ze sie urwie mu w buzi i tak zwlekam z kupnem go. cała ja.
Doris
kupka po marchewce moze byc pomaranczowa, po jagodach czarna a po szpinaku zielona.
NEquitia u nas tez kupa w trakcie jedzenia. normalnie nie moze miec innej pory tylko jak daje mu jabłuszko.ah a dzis były az dwie i musiałąm go od razu przebrac bo takto to koniec jedzenia by był.
pochwale sie. Filip jak siedzi na kolankach łapie sie juz stale za stópki. skarpetki biało czerwone go bardziej zainteresowały niż te z grzechotkami 🙂 i bez skarpetek tez juz. bardzo sie cieszy jak to robi. jak lezy i z nim cwiczę zginanie to tez juz za stópki sie łąpie. sam jeszcze nie przyciagnie sobie nozek ale to i tak wielki sukces ze sie stópkami interesuje 🙂

• Mamusie
Witam mamusie ze Szczecina 🙂
mam do sprzedania mnóstwo ubranek po mojej córce w rozmiarze 62-68-74
wśród nich znajdują się:
BODZIAKI
BLUZY
PAJACE
DRESIKI
RAJSTOPKI
SKARPETKI
KOMBINEZONY ZIMOWE
ŚPIWORKI DO SPANIA
CZAPECZKI I WIELE WIELE INNYCH

AUKCJE KOŃCZĄ SIĘ JUŻ ZA KILKANAŚCIE GODZIN
ceny ubranek zaczynają się już od 3,90 i nie mają cen minimalnych
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=6008355
POZDRAWIAM

• Mamusie
Jejku, co to się dzieje na tym forum, ze taka cisza? Przeciez to nie weekend 😉 My wróciliśmy ze spacerku, poszliśmy też na kawę mrożoną z bitą śmietaną i lodami, bo nam się zachciało, że ho ho. A przy okazji wróciliśmy z nowym sprzętem RTV do domu i teraz mój mąż ma zajęcie na cały wieczór... 😮
Ostatnio coś naszej Malgorzatty nie widać..

• Mamusie
NEquitia oklask for you ekstra.usmiałam sie że hej
a ;poza tym moja mama przyszła do małego..chora!!! nie moge normalnie czemu ludzie nie myslą,wygoniłam ją,ale zdązyła juz wycałowac i ponachylac sie nad małym, wczoraj tez była wiec moze juz zdążyła zarazic małęgo.oby nie 😞 a przeciwciał mały nie dostanie bo ja ich nie wytwarzam bom nie chora.buu

• Mamusie
cześć! 🙂
Magda świetne, uśmiałam się! 🙂
Ivona no to Wojtuś pięknie waży, aż ciekawa jestem ile moje dziecko waży, w piątek się okaże.
No coś faktycznie Małgorzatty nie widać, ale chyba jej mama miała przyjechać, o ile dobrze pamiętam...
Ania co za sprzęt RTV? pochwal się 🙂

• Mamusie
Butterfly napisał(a):
agata_j napisał(a):
Ania co za sprzęt RTV? pochwal się 🙂

Eeee, nic wielkiego... Chciałam mini wieżę do kuchni i Marcin postanowił mi sprawić taką fajną maluteńką 🙂 Nic wielkiego, ale radocha jak nie wiem, bo mi brakowało muzyki w kuchni...

fajowo 🙂 w czasie gotowania bioderkami można pokręcić 😉

• Mamusie
Hej dziewczyny,
ja tak w skrocie....
Pawelka rzeczywiscie nic, tylko hugac 😘, slodki jest.
ivona55 Ty nie ogladaj takich rzeczy... jeszcze za wczesnie dla nas na takie dramaty. Twoj Wojtus tez jest sliczny, do schrupania 😁.
Agatka jak nie dam rady jutro zagladnac to powodzenia zycze. Daj koniecznie znac jak tam wymiary i waga. No i poglasiaj ode mnie i Adrianka swojego Miloszka, niech bedzie dzielny, wstretne sa te szczepionki, my wiemy.

Ja dzis pracowalam w domu, dlatego nie zagladalam. Powiem wam, masakra z dzieckiem. Ledwo sie skupisz na rzeczy a tu marudek sie odzywa. Dzis byl strasznie absorbujacy, udawal niedopieszczonego, no mowie wam szok. Znow odnosze wrazenie ze on jest glodny. 3 godziny po karmieniu juz tak marudzi ze szok. Musze w koncu kupic ten cholerny blender, to chociaz jakas zupke podje, bo jak patrzylam na kalorie sloiczkow owocow, to cienko, nie dziwie sie ze godzine po sloiczku wciaga cala butle. Kupki dzis nie bylo, ale jakos nie meczyl sie z tego powodu wiec chyba jest ok. Ja dalej twardo nie podaje laktulozy. Wczoraj walnal dwudniowa kupke, jejjjj nie chcecie wiedziec 🤢
Dziewczyny, jestem padnieta, ledwo na oczy patrze. Lece spac poki to mozliwe. Ucho mam dalej zatkane, jutro ide na drugie plukanie, ciekawe co to bedzie. No i jutro tez pracy full, nie wiem kiedy wszystko ogarne... dlaczego doba ma tylko 24 godziny?

Pozdrawiam was mocno i caluje bobaski.
Dobrej nocki 🙂

• Mamusie
Iwonka nie oglądaj takich rzeczy 😜

Marlena u nas jest tak, że jak podam małemu zupę (własnej roboty) to on dość długo jest syty, czasami jest tak, że chce mu dać moje mleko, a on nie chce... fakt, że zjada od 100-150ml zupki, takiej gęstej, a co to dopiero będzie jak dojdzie gluten, czyli zagęszczona zupka kaszką manną...

Ivonka ja w piątek podpytam o ten gluten i mięsko... ale tak sobie umyśliłam, żeby podać gluten za ok 2 tyg... czyli tak jak Ty piszesz 🙂

dziewczyny jak ogólnie u Was wygląda cała doba jeśli chodzi o jedzonko?? co ile godzin jedzą Wasze maluszki i co wcinają? i jak długo są syte np po zupce czy deserku?

• Mamusie
ja niedawno skończyłam prasować, jeszcze mleko ściągnę (a w lodówie już 2 butelki są... mówię Wam przez tą zupkę mam nadwyżki 😁 🙂 i kąpu kąpu i lecę spać.Mam ambitny plan na jutro, że jak mi się zechce podnieść tyłek z wyra po tym jak nakarmię Milo ok 6-7 rano... to już się nie kładę tylko pójdę pobiegać do parku... ciekawe czy mi się to uda 😁

• Mamusie
Ja tez mialam zamiar wczesnie wstac, bo nie zdaze z praca, ale nie wyszlo, wykonczona bylam. Adi rano walnal "klocuszka" i mnie obudzil. Dobra lece popracowac. Agatka u mnie z jedzeniem wiesz jak. Co 4 godziny, pierwsza butla o 6 ostatnia o 22 (z trzema lyzeczkami kaszki) + jeden sloik dziennie (125g) + ok. 150ml kompociku. Ale nie ma co porownywac, bo Ty karmisz na rzadanie, a ja stanowczo z mlekiem postepuje wedlug planu karmien.