Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
idziesz do Miejskiego Zespołu ds. Orzekania o Niepełnosprawności tam wypełniasz wniosek, musisz miec ksero dokumentacji leczenia z pieczatką ze jest zgodnosc z oryginałem.ale najlepiej idz do tego osrodka lub zadzwon najpierw i oni ci powiedza co i jak robic.bo takto mozna zmarnowac czas jak sie zrobi cos nie pokolei.takto mozna dostac i zasiłek pielegnacyjny i swiadczenie pielegnacyjne. u nas to około 600 zł by było razem. wy to możecie sie starac bo macie podstawy 1 punkt w skali apgar i bioderka, a nas to pewnie na komisji wysmieją bo te komisje sa straszne, bynajmniej dla dorosłych.jeszcze teraz zrobił u lekarki dobry podpór przez chwile(z czego oczywiscie sie ciesze) to jakby tak zrobił na komisji to tymbardziej by powiedzieli z czym do ludzi, wiec nie bede o to walczyc.ale o opiekuncze tak.
o tu masz numery i adres
http://bip.uml.lodz.pl/index.php?str=333

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Kasiar. no kurcze chciałąm bardzo popłynąc do Norwegii promem sa fajne wycieczki, cenowo tez fajne.a teraz do Norwegii strach z dzieckiem pojechac bo jak sie np krzyknie przypadkiem z przestraszenia gdy dziecko bedzie np pedzic na ulice, albo bedzie smutne...jak u tych ludzi co coreczke im odebrano, normalnie jakbym słuchała nie losów dzieci tylko Polek co sie ohajtały z muzułmaninami i sie nie mogą wydostac z ich kraju...takie mam wrażenie.szkoda bo Norwegia magiczny kraj...

• Mamusie
ps u nas nocka fatalna, mały co godzinę pobudka.gorączki brak.rano tez pobudzony.tak jak wczoraj.oj chyba nieciekawy tydzien bedzie. dzis dynie jednak wprowadziłam,smakowałą mu, cyca nie chciał to chociaz to zjadł.no i kleik sprobuje wieczorem.odciagnełam mleko, spróbujemy.mam nadzieje ze powrócą chociaz te 3 pobudki bo wymiekam.ale marze o 1-2... 😞

• Mamusie
Dzień dobry wszystkim !
Wczoraj jak kładłam spać Julkę to miała oczy jak 5 zł. i zaraz po włożeniu do łożeczka zaczęła mnie nawoływać więc zaraz do niej wróciłam i sprobowałam ją pobujać na rączkach i pośpiewać, a ta niesforna baba zaczęła się w głos chichrać !
Straciłam więc całą motywację do usypiania i włożyłam ją z powrotem do łóżeczka, odpaliłam karuzelkę i zostawiłam ją przy lampce, wzięłam nianię i zeszłam na "BARWY", po 5 min. spojrzałam w nianię żeby zobaczyć co tak cicho a ona już spała !
Coraz częściej jej się to zdarza, ale moje zdziwienie tym razem było ogromne bo nie wykazywała żadnych oznak senności.

Dziewczyny, widzę, że większość naszych dzieciaczków ma częstsze pobudki w nocy niż wcześniej -może w takim razie może to jest taki etap rozwoju i tak ma być ? Kurde, mam nadzieję, u nas ostatnio są 3 pobudki - w totalnie różnych godzinach, wcześniej była tylko jedna o godzinie 4:00 - normalnie jak w zegarku (tylko parominutowe różnice) !

• Mamusie
Beti ta komisja nie jest taka zła, tam jest przeważnie jeden lekarz, jak masz dokumenty ok, tzn. zero ściemy, to wszystko jasne, to jest taka zwykła rozmowa tylko o dupie marynie już na lighcie!

zasiłek pielęgnacyjny to jest 153 zł ... dobre nawet to miesięcznie.

A Nequicie to by się chyba przydał adres tego urzędu w Płocku raczej 🙂 hihihi

• Mamusie
tedit26 napisał(a):
Hej dziewczyny, jestem z lipcówek. Chociaż moja Lenka ur. się w czerwcu 🙂

Mam pytanie, czy macie jakieś sposoby na usypianie w dzień? U nas ost. to koszmar. A nawet jak zasypiała sama ładnie to spała max.30-40 min 😞

Pozdrawiam

Tedit jak chcesz to podaj maila to wyślę Ci książkę w pdf "Uśnij wreszcie". Może coś tam sobie wynajdziesz dla siebie... bo u nie podobny problem.

• Mamusie
Jeszcze nic z glutenem nie podawalam 🤢. Kupilam kasze manna ale mam zamiar podac jak skonczy 6 miesiecy. Zla jestem na siebie bo bylam wczoraj u lekarza z tym uchem i sie nie zapytalam. Na poczatku tak nie zwracalam uwagi na to miejsce ale teraz widze ze sie powoli rozrasta, nie chce siac paniki odrazu.
Poza tym od kilku dni generalnie 1-2 razy ddziennie mi rzyga, wczoraj go trzymalam na beka to az poszlo w dal. Moze to przez to ze pcha te rece do buzi, nie wiem. dziasla ma juz takie pofalowane, chyba juz niedlugo beda zeby szly 😮