Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Butterfly napisał(a):
Jak zrobię zdjęcie Pawełkowi z tym guzem to zobaczycie.. masakra fioletowa.. Ale na szczęście uśmiecha się do mnie, choć jego mina zaraz po tym jak się uspokoił to była masakra. Nie chciał w ogóle na mnie spojrzeć, patrzył na Marcina cały czas..Echhhh...

Zaczęłam już w głowie urządzać nasz salon, a mieszkania jeszcze nie ma 🤪 Bo się uparłam na styl art deco i oglądam sekretarzyki, rustykalne komody itd... Już przekonałam Marcina.

przede wszystkim STOOO LAT i cmoki dla Pawelka!!! 😘 😘 😘
Aniu,klasyczne art deco jest do podpatrzenia na filmach z herkulesem Poirotem 🙂
na allegro cos sie tez trafia,a tansza wersja,choc nie gorsza jest klasyczne wzornictwo lat 60-tych!milej zabawy 😁

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Dzięki Magda ! 😘

U nas lada moment będą jedynki górne bo już się przedzierają - stąd to masakryczna noc 😞 gdyby nie mama to nie wiem jak bym dziś dała radę - jeszcze po imprezce 🤢 ... że też musiały się zbiec te dwie rzeczy ...

Aaa, zapomniałam Wam napisać ... bo pisałam, ze Julka obiadów nie chce ...
zaczęła jeść ... ale cwaniara z niej niesamowita !!! nałożyłam jej któregoś dnia na taki sam talerz z jakiego my jemy obiady ... i podałam obiad razem z nami przy stole -(zwykle dawałam jej samej w innej porze niż my jemy) i łyżką dla dorosłych 😆 ... i jadła cwaniara bo myślała, że je to samo co my ... 😜
no i około 10 dni przerwy jej zrobiłam od obiadów...

Hejka,
my też możemy sie pochwalić 1-go Martynka usiadła.
Żadna z Was nie gotowała budyniu? W necie znlazłam przepis ale piszą tam o gotowaniu mlaka modyfikowanego, ale chyba przeciez nie można go gotować.
Chciałam też podpytać o foteliki, jakie macie takie przodem czy tyłem do kierunku jazdy?

Ja niekapiek mam Nuk-a ale nie polecam picie sie leje z nigo że hej, teraz chciałam kupić Aventu ale nie mogę spotkać w sklepie +6 wszystko +12.

• Mamusie
Budyń na mleku modyfikowanym bez gotowania:
120 ml wody przegotowanej
4 miarki mleka
łyżeczka mąki ziemniaczanej
W 20 ml wody rozpuszczamy mąkę . Gotujemy osobno 80 ml wody. Do ugotowanej wody dodajemy mąkę i chwilkę gotujemy mieszając. Przestudzić.
Mleko rozpuszczamy w pozostałych 20 ml ciepłej wody i dodajemy do budyniu. Polać sokiem lub deserkiem.

My mamy fotelik tyłem do kierunku jazdy - maxi cosi mobi - ogolnie to ja jestem zadowolona bardzo! Dziś była pierwsza przejażdżka w nowym foteliku i podobało się Filipowi bardzo!!

• Mamusie
Budyń na mleku modyfikowanym bez gotowania:
120 ml wody przegotowanej
4 miarki mleka
łyżeczka mąki ziemniaczanej
W 20 ml wody rozpuszczamy mąkę . Gotujemy osobno 80 ml wody. Do ugotowanej wody dodajemy mąkę i chwilkę gotujemy mieszając. Przestudzić.
Mleko rozpuszczamy w pozostałych 20 ml ciepłej wody i dodajemy do budyniu. Polać sokiem lub deserkiem.

Monia domyślam się co czułaś! Nam Filip zemdlał ok 5 razy pod rzad. Aż zsinia... Masakra!!
Z wyników jak narazie nic nie wychodzi i pewnie ma tzw. bezdech. Niektóre dzieci tak po prstu mają. Ale nam neurolog zleciła serię badań aby wyklluczyć padaczkę...
W środę mamy eeg i krew oddajemy do analizy. W czwartek wizyta u neurologa. Zobaczymy...
U nas narazie dwa razy były takie akcje. Pierwsza masakra. A drugim razem Tomek dmuchnął Filipowi w twarz i mu przeszło! Także pamietaj: pomaga dmuchnięcie w twarz lub zpryskanie twarzy wodą! Ja od tamtej poory boję się być sama w nocy z Filipem 😞 bo u nas obie akcje w nocy, na śpiocha...
A Tomek jeden dzień w tygodniu w nocy w pracy jest.. Nie wiem jak dam rade 😞

Ja mykam spać. Wymęczona jestem strasznie. A przede mną niełatwy tydzień...
Dobrej nocy Mamusie i Dzieciątka :*
oby Bąbelki dały nam się dziś wyspać! Dobranoc, do jutra!!

• Mamusie
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy i za życzenia. Patrzę na tego mojego berbecia i nie mogę uwierzyć, że to tak wszystko szybko zleciało...
Gratulacje dla wszystkich początkujących raczkujących i chodzących. U nas dopiero do porządku Pawełek siedzi, więc chyba szybko nie wstanie. Zresztą, nie spieszy się.Wszystko po kolei.
Byli znajomi, pograliśmy w planszówkę, Pawełek grzecznie spał akurat.
Na TVP Kultura leci"Hotel Rwanda". Jak nie miałyście okazji obejrzeć to polecam, choć ten akurat trwa już ponad godzinę.

• Mamusie
Tragedia!! Nikola już drugi dzien nie chce mleka!!
Odpycha butle rękoma, wypluwa, wystawia język jak próbuje jęj dać :-(
co jej mogę dawać zamiast mleka?!
Na kolacje wcisnelam jej lyzeczka+ niekapkiem+ butla+ kubkiem ok 100 ml
I trochę kaszki truskawkowej hippa sniadanko :-(
Co sie dzieje?!
Do tego odpadł mi kawałek zęba i chyba go polknelam bo dopiero zauważyłam brak a nic nie wypluwalam
Teściowa wywieziona na ok 5 dni, jutro ma zabieg na przepukline
Juhuu pare dni spokoju!!
A na wekeend wyjazd z grupona do jakiegoś dworku więc tez będzie spokój
Oby tylko Niki sie uspokoiła

Buziaczki dla wszystkich Bobaskow

• Mamusie
🤪[color=red]O I Pawełek skończył 8 miechówów!!!Buziaczki dla niego:*[/color]

Aniu ja również sie przyłaćzam to tego co powiedziały dziewczyny! Jestes najlepsza mama jaka mógł sobie wymarzyc Pawełek! Kochasz go całym sercem i jakby to było możliwe to sama byś z tej kanapy spadła za niego 😉 Niestety czas siniaków nadszedł! Mamy żywe zdrowe dzieci i nie da sie w 100% uniknąć tego typu wypadków...

Wyjeżdżam na 3 tygodnie do rodziców jak Paweł wyjedzie...nie chce tez im siedzieć na głowie poza tym ja juz wyrobiłam jakies swoje przyzwyczajenia i na dłuzsza metę to troche meczące jeśli mnie rozumiecie o co chodzi 😉

Wojtek sam sie czołga! Pozycje do raczkowania obiera non stop ale narazie buja sie a nie idzie do przodu,choć juz podczas tej pozycji odrywa raczki, łapie zabawki, kolanko przesuwa jedno do przodu więc lada dzień ruszy mysle 🙂
Dwa dni dziąsełka mu dowalaja i mi też...oj niewyspana jestem 🙃
Wczoraj cały dzień poza domem. Pojechałam z moimi chłopakami na wielki spacer do Łazienek 🙂 Slicznie juz sie tam robi...i te pawie....nie chciały rozłożyc ogonów ale i tak byly piekne 🙂 Za to miałam modela do zdjęc w postaci wiewiórki 🤪 Nic a nic sie nie bala hihi
Potem niezdrowy kebab i zadowoleni wróciliśmy. Brakowało mi takiego wspólnego dnia razem...Paweł wciaż zabiegany, pracuje a ja sama wszedzie...

Ni straciłam "wene" bo Wojtek sie rozmarudził:/
A i gratulujemy nowych ząbków i postępów!!!

• Mamusie
Hej u nas taka masakra , że modliłam się tylko by ta noc już się skończyła.Spałam może łącznie 2 godziny...U Mai zęby, zęby i paskudny katar, przez niego nie może spać, nie da sobie ściągać...Co ja mam robić... 😞
Do tego Kuba od rana mi daje popalić . Idę na kawkę 🤢

• Mamusie
Mysza u mnie podobnie. Noc masakryczna. Ewidentnie dopadł ją mega ból ząbkowania .
Strasznie płakała w nocy. Ja dawno nie narzekałam bo w sumie to już sił mi brak nawet na to.
Oboje z Maćkiem padamy na pyski, rozdrażnieni, każde patrzy na to drugie żeby porobiło wszystko co jest do zrobienia bo nie mamy siły i są wojny.
Ania, nie martw się. Ja i M patrzyliśmy na Oliwkę wczoraj non stop, a tu trzast prast i jak jej się nogi nie rozjadą i przywaliło z impetem z całą siłą ciała brodą w płytki. Zdarła oczywiście, a płacz jaki był to szok. Żałuje, że jej nie dałam dziś na noc nurofenu, z tego wszystkiego chyba zapomniałam że on jest i może jej ulżyć a mi pozwoli spać. Podsumowując poszłam spać o 4:15 i wstałam o 6:30 do pracy.

• Mamusie
U nas w sumie też ciągle Maja wali głową w podłogę, a najdziwniejsze jest to, że obkładam ja dookoła poduchami jak siedzi a i tak znajdzie gdzieś lukę żeby wyrżnąć głową o podłogę 😮
Teraz królewna śpi ( odsypia noc ) a mama nie może, bo Kuba nie śpi...
Wiosna się zbliża, trzeba się brać za siebie, dzisiaj chyba wskoczę na stepper.AA no i aktivie zaczłam jeść 😜
Agatka jak dietka ?

Hejka,
dzięki Doris za przepis na budyń, niestety nie przeszedł. Jutro zamiast wody dam sok i zobaczę w ten sposób.
I dzięki za fotelik, przyznam szczerze głupia już jestem od tego jedni mówią przodem, drudzy tyłem i człowiek głupieje.
Spadam idziemy się szykować na spacerek pierwszy od 2tyg, powiem szczerze że ja już głupawki w tym domu dostawałam 🙂

• Mamusie
Hejka
u nas kolejna noc masakryczna, dałam jej dwukrotnie eferalgan czopek ale średnio działał bo to dla maluszków do 6 kg ...
Przynajmniej widać efekty tych nocy bo jedyny górne prawie przebite ! Widać je już jak prześwitująprze dziąsła .
Zanim je zobaczyłam to się martwiłam, że może to uszy bo cały czas ich dotyka ale teraz ewidentnie widać, że to wina zębów więc wizyta u lekarza raczej nie potrzebna...
Zresztą nasza pediatra na urlopie więc w grę wchodzi tylko prywatna ...
Dziewczyny, które już pracują - podziwiam Was !!
Po takiej nocy jakbym miała jeszcze iść do roboty to bym ducha wyzionęła !