Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
To niezły arsenał dostała Niki 😮
Nequitia, co się stało?
U nas przespał godzinkę i z wrzaskiem się obudził jakby go brzuszek bolał- ale to przeokropnie... dałam czopek, ząbki smarowałam, i krople dałam, i piciu i nic nie pomagało na dłuższą chwilę ale po godzinie zasnął, pobudka po 2, i spanie do 5.... wow! to się wyspałam jak dawno już nie... bo zawsze ze 4 pobudki...
I Oskarowi leci 'woda' z nosa... no i straszny pieszczoch się zrobił, tylko z nim trzeba siedzieć, ani na chwilę nie wolno go zostawić- w sumie od tygodnia tak ma, ale teraz jest wrzask ze łzami 'tatatatatatiiiiiaaa....... i ryk' i powtórka, i trzeba go przytulić i przeprosić i dopiero jest ok.... jedynak.... 😉

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
dzień dobry!

Zdrówka dla Nikusi!
Oby Pawełkowi to świństwo zlazło z siusiaka!

Andzia dobre serducho masz! a mówią, że ciężko o takich ludzi, którzy tak bezinteresownie pomogą w potrzebie... widać, jeszcze tacy są! 🙂 fajna babka jesteś 🙂

Magda nie martw się, a masz jakąś koleżankę do której mogłabyś pójść na ploty w odwiedziny z MArysią, odstresować się trochę od "domu" ??

Hejoł Mamusie!!

Biedna Niki 😞 Zdrówka!!!!
I Pawciowi ciumasek, żeby szybko go to "czerwoństwo" opusciło :*

Och, jak ja bym poszła na spacer...
W sobotę dopiero pojdę, w końcu mam wolne

• Mamusie
Hej
Czerwcówka gęsiej skórki dostałam... 🙂
Będzie dobrze.Gratulacje 🙂
Nequitia jestem, jestem, czytam Was ale pisać nie mam kiedy, z Kubą mam jazdy i jestem psychicznie wykończona, dziś ostatni dzień antybiotyk biorę.
Byliśmy na spacerku ale dłużej niż godzinkę się nie dało bo głowę chiało urwać 😮

• Mamusie
U nas Deflegmin nie przejdzie, nei ma szans. Podawałam godzinę po jedzeniu i była masakra. Ale Pulneo też mam, a to chyba też na kaszelek, prawda Iza? Może podam ten syrop... Jutro i tak idę do lekarza. Ale mam wrażenie, że z Pawełkiem jest coraz gorzej. Dzisiaj zrobię mu kąpiel w mące ziemniaczanej, może to z tego susiaka zejdzie... Moja mama dzisiaj cały dzień go podmywała zamiast używać chusteczek. Ja smarowałam Clotrimazolum. Mam nadzieję, że zacznie to schodzić...

• Mamusie
My dostaliśmy też to Muco...coś tam. Ale ja tam nie widzę jakiejś różnicy. Tzn. katar płynie bardziej, a to podobno o to chodzi, ale powiem szczerze, że jakoś mnie to nie przekonuje.

Jejku, Iza... powiem Ci,ze trochę Ci zazdroszcze nawet. Wiem, że będzie ciężko i będziesz pewnie miewała chwile załamki, ale pomyśl jakie to cudne! Przez jakiś czas, jak pamiętam, miałaś jakieś problemy z zajściem w ciążę, a tu Niki będzie miała rodzeństwo tak szybko! Dasz radę ze wszystkim! Masz dojrzałego chłopa koło siebie, a nie jakiegoś chłystka- razem na pewno ze wszystkim sobei poradzicie! A mój Marcin skomentował to tak: "no i zajebiscie!" 🙂

• Mamusie
Reakcja mojego m mnie uspokoiła i przekonała ;-)
Obydwoje tego chcieliśmy ale sie baliśmy...

Aniu Pulneo:
"leczenie objawowe (kaszel i odkrztuszanie) w przebiegu chorób zapalnych oskrzeli i płuc."

Zmniejsza skurcz oskrzeli- więc jednak kaszel, ale u nas nie ma.
Ten Mucofluid jest beznadziejny, bańki z nosa idą momentalnie... Ale podobno tak ma być...
Długo już to stosujecie?!?

• Mamusie
Iza daj koniecznie znać jak już odwiedzisz lekarza... z tego co pamiętam jak pisałaś... to będzie dzieciątko październikowe, listopadowe? jakoś tak prawda? jejku... też Ci zazdroszczę... Ale póki co wiem, że z R nie ma co dzieci robić hahaha 😁 smutna prawda 😉
Fajnie, że Twój M tak zareagował i nie dziwię się, że Cię utwierdził w przekonaniu, że będzie dobrze 😘 no to teraz zdrówka, zdrówka i jeszcze raz zdrówka jak nigdy 😉

Witajcie,
wow aż mnie ciary przeszły ale szczere gratulacje i ogromny buziak dla Izy 🙂
Wielki cmok również dla naszych nowych miesięczniaków, swoją drogą nim się obejrzymy będiemy tak latka odliczac.

My możemy się pochwalić jedyneczką już się przeiła teraz tylko rośnie 🙂
Ale mam nadzieję że to wina tego zębolka bo już nie pamiętam od ilu nocy Tynka z nami śpi a mnie już wszystkie gnaty bolą. Co Ją odłożę do łóżeczka 30min snu i płacz.

• Mamusie
Hej hej pisze po baaaaardzo duzej przerwie, bo Nequitia mnie prosila 🙂
po pierwsze przepraszam ze przestalam tak pisac z dnia na dzien 😞 , nie wiem czy pisalam czy nie pisalam ze robilam kursy, az do wyjazdu. 8 lutego wrocilismy spowrotem do norwegii, dopiero przyjade w czerwcu moze 😞

Ale co u nas nowego otworzylam swoj wlasny zaklad (z paznokciami, makijazem permanentnym i przedluzaniem rzes) narazie czekam jeszcze na papierki, ale mam to w domu, wiec tesciowa bedzie z mala a ja w miedzy czasie bede mogla ja widziec heh 🙂 tyle dobrze

Zuzia ma juz 3 zabeczki, nie raczkuje i sie na to nie zanosi , przy lozeczku tez nie chodzi 🙂 zbyt lewiwa jest, ale za to drepta sobie za raczki z nami 🙂

Dalej gotuje jej obiadki tzn. zupki bo drugie danie je razem z nami 🙂 Ma juz wprowadzony nabial i bialko, oraz cytrusy - smakuja jej grejfruty 🙂

Po drugie - wielkieee gratulacje dla Czerwcowki- poradzisz sobie (i powiem ze zazdroszcze bo ja tez bym chciala drugie juz 🙂 ) hihih

Ok ide dalej czytac 🙂