Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
czyli wychodzi ze po prostu chłopaki nie lubią przytulanek 🙂
Basia zdrówka i Tobie i Filipkowi.przykro mi co do pracy.moze byscie zdązyli jescze dzidziusia zmajstrowac hehe i pojsc na l4 🙂
nie słyszałam w ogole o tym kalendarzu. ja wierze w tą teorie o plemnikach ze te xx zyją 72 godziny i trzeba na dziewczynke sie tego no przed owulacja. a w dniu owulki powstrzymac sie bo wtedy xy moze byc szybszy. w trakcie owulki jak tego tego to wieksza szansa na chłopaka bo xy sa szybkie i krótko zyją. a xx zyją długo i sa wolne. 🙂

• Mamusie
beti82 napisał(a):
czyli wychodzi ze po prostu chłopaki nie lubią przytulanek 🙂
Basia zdrówka i Tobie i Filipkowi.przykro mi co do pracy.moze byscie zdązyli jescze dzidziusia zmajstrowac hehe i pojsc na l4 🙂
nie słyszałam w ogole o tym kalendarzu. ja wierze w tą teorie o plemnikach ze te xx zyją 72 godziny i trzeba na dziewczynke sie tego no przed owulacja. a w dniu owulki powstrzymac sie bo wtedy xy moze byc szybszy. w trakcie owulki jak tego tego to wieksza szansa na chłopaka bo xy sa szybkie i krótko zyją. a xx zyją długo i sa wolne. 🙂

wezmę to pod uwagę 🙂 tylko weź wyczaj przed owulacja czas, u mnie ten cykl jest tak rozregulowany że głowa mała..

• Mamusie
zadzwoniłam do sister bo wole by mi dała pomysł na prezent dla jej syna, ona go zna wie co mu brakuje i czym sie interesuje bo to wiadomo sie zmienia szybko.ja sie zatrzymałam na autach a on juz jest na robotach... ostatnio dwa prezenty nie trafiłam wiec wole sie spytac by prezent był udany.ja chciałam mu kupic interaktywnego pieska i by była klapa.hehhee

• Mamusie
Iza jednak na butelkę się zdecydowaliście?

Beti właśnie z tymi prezentami to bywa ciężko coś utrafić, lubię kupować prezenty, ale lubię też jak one przynoszą radość, a nie wymuszony uśmiech i udawanie 🙂 dlatego zawsze podpytuje 🙂

chrzestna Miłosza wczoraj napisałą mi smsa czy Milo ma interaktywnego tableta.. ale wydaje mi się że to jeszcze za wcześnie na takie zabawki dla 18-miesięcznego dziecka.. 😮

chyba o coś takiego jej chodzi:

http://www.google.pl/imgres?q=interaktywny+tablet&hl=pl&sa=X&tbo=d&biw=1280&bih=627&tbm=isch&tbnid=ar0XGn56lASW2M:&imgrefurl=http://www.nokaut.pl/maskotki-interaktywne/tablet-smily-play.html&docid=hbIM4fk6Wi0rRM&imgurl=http://nokautimg1.pl/p-89-8a-898a07c0e3b00284541af2a71ba9b3c9500x500/tablet-smily-play.jpg&w=500&h=500&ei=4S26UJuOLoa6hAft9YHoCg&zoom=1&iact=rc&dur=582&sig=111626536601699418714&page=2&tbnh=147&tbnw=147&start=23&ndsp=28&ved=1t:429,r:32,s:0,i:184&tx=50&ty=94

co myślicie??

• Mamusie
Joł!

Na początku dzięki za miłe słowa!
ale wiecie co, co do odcienia, zimny kolor to ja chcę dopiero teraz zrobić 😮
chyba rzeczywiście ja mam inne wyobrażenie koloru niż inni 😉

Pochwały dal naszych podwójnych Mamuś! Dziewczyny obie promieniejecie! Super!

Ivi masz taki prawdziwy brzuszek na chłopczyka! Świetnie wyglądasz!

• Mamusie
TEn tablet dla dzieci świetny jest!! Wiecie co, mój Bo tez się łapie takich rzeczy, w smartfonie tez już wie gdzie dotknąć żeby mu się zaświeciło, czy cofnęło coś... nic no takie czasy mamy, szybciej niż się spodziewamy, nasze dzieci będą bardziej biegłe od nas w te klocki...

Ciekawe ile ta zabawka kosztuje?

Agata wstaw fotkę nowej fryzury koniecznie!

• Mamusie
agata_j napisał(a):
a ja dziś na obiad robię zrazy wołowe zawijane z bekonem wędzonym ogórkiem kiszonym i musztardką 🙂 w sosie własnym z suszonymi grzybami leśnymi do tego buraki zasmażane 🙂 i zimniaki 🙂

ale poszalałaś z tym obiadem! Marcin to by mnie na rękach nosił za taki obiad pewnie...

• Mamusie
BarbaraK napisał(a):

Gosia niezła ta Twoja tesciowa 😉 widzę ze u Was obecnie z M jakąś wojnę prowadzicie? 😉
Moja tesciowa za to jak zaprosilam ich w dniu urodzin na ciasto i kawę nie przyszli... A mieszka naprzeciw więc ja się nieco zdziwilam i powiedziałam M co myślę o tym... Chodź na chwilę mogła przyjść jak nie wszyscy to chodź brat M ale nie... Przykro mi się zrobiło, ciasto zjedli M z Filipem i jest spoko 😉

BAsia czy to wojna? nie wiem, ale chyba jakiś mały kryzys... my już 5 lat po ślubie to moze o to chodzi? nie wiem sama, ale mam na niego ostatnio wiecznie nerwa...

Daj znać jak tam w pracy!

• Mamusie
Wczoraj coś robiłam w kuchni, Bo się bawił na podłodze... ja się odwracam, a ten wszedł na krzesełko do karmienia i zawisł... nogi miał na tym podnóżku, rękami złapał się za blat i się tak wygiął i wisiał głową w dół! zamarłam normalnie! teraz tylko czyha na moment żeby tak robić! zdjęłam blat, to w ogóle zaczął się wspinać i wszedł na to krzesełko normalnie... kurde wspinał się już na różne rzeczy ale nie tak wysoko!

• Mamusie
Gosia u nas to samo, czas wspinaczek i zdobywania coraz to wyższych szczytów. Ostatnio stół 😮
co do Mikołajek, u mojego Ł z pracy jest christmas party z Mikołajem dla dzieciaków, wcześniej kasę dawaliśmy, za to firma kupiła prezenty wybrane przez nas z katalogu smythsa no i oni je zapakują, a potem na imprezie Mikołaj będzie każdemu z osobna je rozdawał... aż ciekawa jestem jaka będzie reakcja na dużego pana z białą brodą 😁 pewnie panika i kurczowe trzymanie się mamy nóg 🙂 9 grudnia w niedzielę to mamy, mają być zabawy i przekąski dla dzieciaków, za to starsi jeśli chcą coś zjeść muszą sobie zamówić na swój koszt 🙂 Cała impreza ma być w Radisson Hotel.

Ivi śliczny brzunio!!! 🤪 pięknie wyglądasz.

Hej 😁

U mnie pracy??? Hm... ja mam zajebistego szefa, bo.... zapomniał przyjść... 😮 😮 no i nic nie wiem... na razie ide do pracy we wtorek albo środę spotkanie mamy przełożone...
Beti ja na dziecko narazie sie nie zdecyduje, nawał obowiązków w pracy, niezakończona budowa domu (w którym to zresztą już mieszkam od roku....) ogólne przemęczenie i... ☺️ chyba tak jak u Was Gosia też mamy jakiś dziwny moment w małżeństwie... Ty chyba brałaś mniej wiecej wtedy co ja ślub tylko rok później...

Ja prezentu FIlipowi na mikołaja teraz nie robię u mnie i M w pracy nie ma takich imprez jak u Agatki (fajnie będzie napewno - też jestem ciekawa reakcji szkrabów na mikołaja 😁) więc w tym roku odpuszczam, w następnym coś wykombinuje 😉 A prezent to planuje jakiś fajny pod choinkę kupić, jeszcze nie wiem co ale coś napewno ;D

IVI SUPER LASKA Z CIEBIE!!! Ślicznie wyglądasz i masz taaaaaki duży brzunio ja nie wierze że mój tez taki był... 😮 Super wyglądasz!

Iza Tobie widać macierzyństwo służy, ślicznie 🙂 A Borysek piękniutki :*

Ja nóg nie czuje.. Zrobiłam blok na jutro, sałatkę i mięso na obiad zamarynowałam, ogarnęłam dom i nie mam już sił więc zmykam spać ;D
JA już lepiej się czuję, FIlip ma katar ale myślę że jeszcze ze dwa dni i przejdzie 😉

Kolorowych Mamusie!

• Mamusie
Hejka!!

Basiu może sie coś zmieniło i chcieli was tylko nastraszyc?!
;-)
Ivi super brzunio ale jeszcze chyba nie opadł.
Ładnie Wygladasz ;-) widać ze to druga ciąża;-) taka świadoma;-)

Co do obiadów ja dziś pozwalam mamie powariowac;-)

Wczoraj była koleżanka na winku ;-) lampka poszła ;-)
Bo wstał pierwszy raz o 1!!! Takie noce lubię ;-)
Teściowa dziś wylatuje ;-))
Caaaaly tydzień spokoju ;-)

Szykuje sie na basen z Niki i m... Bo zostaje z mama.. Znowu mam stresa..