Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
ojej 40 osób w grupie! to bardzo dużo moim zdaniem... ale chyba mają tam jeszcze pomoce, co? nie wiem jak 4 baki mogłyby ogarnąć taką chmarę?
U mnie jest tak, że dzieci jest 25 w grupie, 4 babki plus pomoce i studentki bardzo często. (nie zdarzyło się jeszcze żeby cała 25 była obecna, przeważnie jest ok. 20 dzieci dziennie)
JA nie płaciłam żadnej kaucji, koszt żłobka u mnie to 300 zł razem z wyżywieniem (5 zł na dzień), mogę w dowolnym momencie zrezygnować.

IZa myślę że w takich małych miastach prywatne żłóbki mają niskie koszty, bo jest mniejsze zapotrzebowanie, u mnie prywatne kosztują od 900 zł i wzwyż...

• Mamusie
mój Marcin chory, ma zwolnienie do jutra, więc Borys cały tydzień rządzi z tatą w domu! Dziewczyny jak wracam z pracy to tu jest taki sajgon że szok! Nawet razem gotują, hehe, wczoraj M ugotował tak z 5 l zupy ogórkowej, i wiecie że jak ja dziś wróciłam z pracy to dla mnie nie starczyło!

• Mamusie
MArtyna zobaczysz będzie dobrze! początek zawsze jest najtrudniejszy, pamiętasz jak było z Kubusiem jak szedł do przedszkola? też nie chciał chodzić, ale szybko się wciągnął! tak samo będzie z Majką! Mój BOrys wył równo 3 tygodnie! Ja jestem mega zadowolona ze żłobka! Trzymam kciuki!

• Mamusie
Ivi Odezwij sie jak dojdziesz do siebie!
Mam nadzieje ze wszystko u ciebie dobrze!!

Myszko a masz kogoś znajomego kto ma tam f
Dziecko?!
Kurcze Maja taka delikatna i malutka.. Moja Niki to lobuz a twoja taka kruszynka.. Grunt to poznać kogoś kto ma tam dziecko. Ale ja bym miała wątpliwości czy jedna babka na 10 dzieci i to w wieku zlobkowym da rade sie nimi porządnie zajac..
Co innego u Gosi 20 osób na 4 babki i pomoc to ma sens..
Juz nie mieszam bo i tak masz metlik..

Gosiu chłopaki cały dzien jedli z gara i juz ;-) typowo męskie ;-)
Pewnie jeszcze jeden talerz/miska im starczył ;-)
To tylko my sie tak przejmujemy wszystkim

Ja nie mogę spać bo jutro 7:10 wyjeżdżam na dwa dni bez dzieci.. Teściowa sama przez 8 h będzie jutro z moimi robaczkami!!!

Poza tym mój brat od wczoraj prawie schodzi. Załatwiła go durna stara baba - dentystka.. Na szczęście nasza kochana Andzia baaardzo mi pomogła. Juz niestety nie chcieli słuchać żadnego lekarza i dentysty. Tylko czekali na mój tel i co Andzia każe robić ;-) jak człowiek straci zaufanie do służby zdrowia to katastrofa. Jak dobrze miec takiego Duszka.

Spokojnych nocek!

• Mamusie
Beti daj znac jak po wizycie u laryngologa.Trzymam kciuki by było wszystko ok.
A u nas niby ok śluz ustał i znów coś się zaczyna od wczoraj wieczora pojawiła się tempka w nocy 38,5 potem sama spadła do 37 i znow kupa luzna taka papkowata jakby biegunkowa i znow sie zastanawiam o co kaman.Noc była stękająca myslałam że ma na żołądku ale rano ok chociaż mniej je ma mniejszy apetyt 😞
Obstawiam na ząb bo idzie mu 5tka prawa dolna ewidentnie widac.
Ech zawsze coś 😞

• Mamusie
beti82 napisał(a):
Monia u nas tez biegunkowa kupa wczoraj i dzis od rana juz dwie. bez goraczki narazie. oby szybko zabek wyszedł i przeszło.

Beti u nas wczoraj jedna ale mega duża i dziś rano znów walnął jedną jak narazie i znów cuchnie 😞Tempka mineła wczoraj popołudniu już nie miał.

Ivi bidulko jak mi cię szkoda tyle musisz wycierpiec ale trzymaj się na pewno nie długo się poprawi i mniej będzie bolec 🙂

• Mamusie
Beti wiem o co chodzi z tą konsystencją kupy 😜 u nas tak samo apetyt nie za bardzo ale pije dużo też dałam probiotyk i trzeba czekac co dalej dziś zjadł na śniadanie jajecznicę pierwszy raz od wielu miesiecy bo na samo słowo krzyczał"nie nie"że nie chce jeśc a jajek wcale nie je takich na twardo czy na miękko 😞

• Mamusie
Beti zapomnij o omlecie i tym podobnych wymyśla w jedzeniu kiedyś jadł kluski i inne takie a teraz masakra jedynie warzywa zajada zupy uwielbia ostatnio fasolke szparagowa zajada i buraczki 🙂no i ogorkiem też nie pogardzi.Za to mięso jest bee z zupy ale kotlety z piersi kurczaka wcina 🙂ech te nasz dzieci.
U nas 2 kupa taka dziwna była 😞