Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Iza wyglądasz pięknie!! i nie pisz już więcej że jesteś wielka, bo masz zgrabniutki brzuszek 🙂
To Nikusia szybko się rozwija, wchodzenie po schodach na dwóch nóżkach WOW 🤪 Milo póki co włazi na czterech, nie raczkując, tylko najpierw rączki potem przekłada nóżki nie opierając kolan, śmiesznie to wygląda 🙂

ja też coś wiem o tym jak to jest karmić dziecko na kolanach... HORROR! przerabialiśmy to w Portugalii i podejrzewam że będzie powtórka z rozrywki w PL.. ehhh

Mysza Milo nie je w nocy odkąd skończył pół roku, pewnego razu nie obudził się na mleko kilka nocy pod rząd, więc potem już mu nie dawałam nawet jak znów zaczął się budzić i domagać, po prostu dawałam wodę, smoka... i do tej pory nie je, mm dostaje ok 6-7 rano.
Ja też prognozom nie do końca wierzę, zwłaszcza tym długoterminowym.

patrzę na allegro za jakimś laptopem zabawką dla Miłosza, bo uwielbia sobie po klawiszach uderzać, więc kupię mu zabawkę zanim zniszczy mój 😁

• Mamusie
Myszka, u Nas Lenka choć budzi się milion pięćset sto dziewięćset razy to nie je w nocy. Tylko podczas choroby kiedy na kolację nie zjadła nic albo 30ml to próbowałam ją wzmocnić MM w nocy, ale zjadała 60ml i dupa...
Teraz ma taką manierę [ja porównuję ją do cyckowych dzieciaczków min Filipka], że MM zawsze musi przepić wodą...
Ale od bardzo dawna, nie pamiętam od kiedy ale chyba od 6go mc życia nie je w nocy tylko pije [dziś wypiła 2x260ml 😮 ]

Izuś, tak... szuplutka jesteś 🙂))))))
Ja przywaliłam 23kg w pierwszej ciąży, później miałam mega depresję i przez leki oraz poprawianie sobie humoru słodyczami nadrobiłam stracone kg po ciąży... Później dieta i ciążą...
Moje ciało już nie jest w rozmiarze 36 [jak przed ciążą z Lenką] ale w rozmiarze 42 😮
Więc proszę Cię... nie mów nic na temat tego, że źle wyglądasz bo wyglądasz super!

• Mamusie
Ivi ja rozmiar 36 nosilam chyba w podstawówce i może na początku liceum ;-)
Co do kg na plusie w ciazy to mam swoje zdanie, dopóki nie wyszła mi cukrzyca i jadlam co chciałam to tylam błyskawicznie, wątpię żebym na +20 kg sie zatrzymała!!
Codziennie sobie odmawiam w sumie wszystkiego na co mam ochotę :-( tylko to, ile i o której mam w rozpisce. Tylko nad morzem wcinalam miedzy posiłkami zamiast np jogurtu i jabłka pól drozdzowki albo pól porcji sernika do kawki.
Po porodzie ok 5 mcy przeszłam na dietę i z 76 kg schudlam na 67kg, potem waga stanęła i poszła w górę znowu. Okazało sie ze jestem w ciazy!!
Więc 5 mcy ostrej diety poszło sie jeb**! Dziś znowu dobilam prawie do wagi tej po porodzie.
Jestem coraz starsza więc zdaje sobie sprawę ze będzie coraz ciężej..

Ivi u ciebie tez będzie niewiele na plusie bo z tego co pamietam masz problem z mdlosciami itp.
Jak wróci ci apetyt to po prostu sie pilnuj i będzie ok ;-)
Ja daje sobie +10kg ale jak będzie to będzie.
I tak po porodzie (planuje 3mce) zaczynam dietę i orbiterka bo sie zakurzyl.
Hehehe jak mi starczy sił przy dwójce dzieci...

Same wiecie jak to jest dostałam tyle kg na plus ze czuje sie jak wieloryb.
Wcale sie nie czuje jak kobieta ale to chyba normalne.

Każdy mi mówi ze gdyby nie brzuszek to nie byłoby widać ze jestem w ciazy.
Ale jestem i jest coraz ciężej. Dziś juz sie wydarlam na Niki bo nie miałam siły a ona była bardzo niegrzeczna.. Czułam sie okropnie.. A tu jeszcze 2mce.

Agata obiad i kolacja to był horror, może uda sie pożyczyć od kogoś w Pl krzeselko?

• Mamusie
czerwcowka napisał(a):
Ivi ja rozmiar 36 nosilam chyba w podstawówce i może na początku liceum ;-)
Co do kg na plusie w ciazy to mam swoje zdanie, dopóki nie wyszła mi cukrzyca i jadlam co chciałam to tylam błyskawicznie, wątpię żebym na +20 kg sie zatrzymała!!
Codziennie sobie odmawiam w sumie wszystkiego na co mam ochotę :-( tylko to, ile i o której mam w rozpisce. Tylko nad morzem wcinalam miedzy posiłkami zamiast np jogurtu i jabłka pól drozdzowki albo pól porcji sernika do kawki.
Po porodzie ok 5 mcy przeszłam na dietę i z 76 kg schudlam na 67kg, potem waga stanęła i poszła w górę znowu. Okazało sie ze jestem w ciazy!!
Więc 5 mcy ostrej diety poszło sie jeb**! Dziś znowu dobilam prawie do wagi tej po porodzie.
Jestem coraz starsza więc zdaje sobie sprawę ze będzie coraz ciężej..

Ivi u ciebie tez będzie niewiele na plusie bo z tego co pamietam masz problem z mdlosciami itp.
Jak wróci ci apetyt to po prostu sie pilnuj i będzie ok ;-)
Ja daje sobie +10kg ale jak będzie to będzie.
I tak po porodzie (planuje 3mce) zaczynam dietę i orbiterka bo sie zakurzyl.
Hehehe jak mi starczy sił przy dwójce dzieci...

Same wiecie jak to jest dostałam tyle kg na plus ze czuje sie jak wieloryb.
Wcale sie nie czuje jak kobieta ale to chyba normalne.

Każdy mi mówi ze gdyby nie brzuszek to nie byłoby widać ze jestem w ciazy.
Ale jestem i jest coraz ciężej. Dziś juz sie wydarlam na Niki bo nie miałam siły a ona była bardzo niegrzeczna.. Czułam sie okropnie.. A tu jeszcze 2mce.

Agata obiad i kolacja to był horror, może uda sie pożyczyć od kogoś w Pl krzeselko?

Iza ale ja mam 155cm wzrostu i w ciąży doszłam do 84kg, po pierwszym miesiącu miałam 71kg i w sumie na tym się zatrzymało, później przybrałam do 80kg [leki plus słodycze] następnie dieta i schudłam do 69kg a miałam w planie 50kg ! I tak jak mówisz, wszystko poszło się jeba***ć !
Teraz ważę 73,5kg i drżę co będzie dalej 😞

Owszem mam problem z mdłościami, ale mam taki zwyczaj, że jem wieczorem... cały dzień mogę nic nie tknąć a wieczorem wilczy głód!
Muszę się pilnować i już...

• Mamusie
[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images43.fotosik.pl/1478/996dd4740e3ac168med.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images40.fotosik.pl/1732/a85edd33a36426e4med.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images48.fotosik.pl/336/1c83de19e1d241c9med.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images35.fotosik.pl/1551/c7a7501fc397da97med.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusie
Ale Lenka śliczna 🙂
Niki oczywiście też a Ty Iza wyglądasz rewelacyjnie 🙂
Co do wagi w ciąży to wolę o tym zapomnieć bo przytyłam 29 kg i czułam się strasznie....
Agatka Majeczka ma laptopa i bardzo go lubi , ma takiego co gada, ma różne gry w sobie i melodyjki, super sprawa 🙂

• Mamusie
Ivi kupiliśmy w Gdańsku w Ikei dla Niki taki sam stoliczek i krzeselko!! Hihihi od razu dla Boryska niebieskie krzeselko ;-)

Mi by sie przydał taki stojak ale nie wiem bo chyba mam ta większa wanne.

Spróbuj wieczorami wcinac warzywka zamiast normalnego jedzonka;-)
Ja np jak wszyscy sie objadali i popijali wieczorem na wakacjach to pilam liptona owocowego i płatki kukurydziane+otreby+ jogurt naturalny.
I tak dałam radę 2tyg tylko dwa razy podgryzlam ogoreczka ;-)

Wywalilam wszystko z szafy...
Oj i zabrakło mi zapału :-(

• Mamusie
czerwcowka napisał(a):
Ivi a Lenka tak spokojnie sobie siedzi na tym krzeselku?!?
U nas było tylko wskakiwanie, zeskakiwanie... I po dwóch dniach wyladowalo na balkonie..

Na chwilę obecną jak ma ochotę na wyciszenie to siada i się bawi, ale generalnie stolik pełni funkcję bębna a krzesełko powietrza 😁

• Mamusie
czerwcowka napisał(a):
Ivi kupiliśmy w Gdańsku w Ikei dla Niki taki sam stoliczek i krzeselko!! Hihihi od razu dla Boryska niebieskie krzeselko ;-)

Mi by sie przydał taki stojak ale nie wiem bo chyba mam ta większa wanne.

Spróbuj wieczorami wcinac warzywka zamiast normalnego jedzonka;-)
Ja np jak wszyscy sie objadali i popijali wieczorem na wakacjach to pilam liptona owocowego i płatki kukurydziane+otreby+ jogurt naturalny.
I tak dałam radę 2tyg tylko dwa razy podgryzlam ogoreczka ;-)

Wywalilam wszystko z szafy...
Oj i zabrakło mi zapału :-(

My również kupiliśmy niebieskie dla braciszka :P a nawet jeśli okaże się, że to dziewczynka to przynajmniej będzie się odróżniało 😁

Zerknij jaką masz wanienkę, u mnie stoi i się kurzy. My wanienkę mieliśmy pożyczoną, ale ja tak nie lubię "przetrzymywać" czyiś rzeczy i dlatego kupiłam nową 🙂

• Mamusie
Lenka słodka, mała urzędniczka 🙂
My też mamy stolik z mamuta z ikei, tyle, że ten prostokątny niebieski i do tego zielone krzesełko 🙂 póki co stolik rozłożyliśmy bo stoi przy nim i się bawi zabawkami, a krzesła nie rozkładam bo wiem że byłoby wiele upadków z niego 🙂

Mysza zapodaj linka jakiego laptopa Maja ma 🙂 tyle jest tego na allegro że zdecydować się nie mogę, a ponad 100zł nie będę dawać.. szukam czegoś w przystępnej cenie 🙂

Iza ja tak często mam, że coś zacznę, a potem nie chce mi się kończyć... ja dzisiaj powywalałam sukienki wieczorowe i zamierzam ja na aukcje powystawiać bo tylko miejsca w szafie zajmują, a i tak i tak na kolejną okazję kupuję coś innego 🙂 póki co sukienki leżą i czekają aż fotki pstryknę... a mi się nie chce... idę po pepsiiiiii 🙂

• Mamusie
Ivi bo moja córka to chyba alpinistka będzie!!
Na wszystko, wszystko!! Sie wspina od małego!! Pewnie dlatego jakiekolwiek krzeselko juz od dawna to super atrakcja. Jak byliśmy na Wielkanoc u moich rodziców to rozsuwala wielki dębów szuflady i wspinala sie po nich (z boku tam gdzie są szyny) a miała wtedy 10mcy! Gnojek mały!!
Zaraz przyjdzie m to zapytam o wanienke, Boryś będzie miał różowa po Niki ;-)

Ubrania podkładane w kostkę, posegregowane, jeszcze ułożyć w szafie, odnieść co mi sie nie przyda w tym roku do innej szafy. Bielizna i dodatki tez.
Jeszcze najtrudniejsze duperele..
W nagrodę podwieczorek (uwaga Ivi!!) jabłko i 1/3 kawałka ciasta teściowej (suche ciasto z jablkami na spodzie) i gorzka kawusia ;-))

• Mamusie
Hej Mamusie!
Właśnie zrobiłam stosy prasowania, naprawdę uzbierało mi się z 2 tyg chyba!

Nie mam czasu za bardzo na pisanie, ale jestem na bieżąco z Wami 🙂

Borys jutro idzie ostatni dzień do żłobka i zaczyna wakacje 🙂

(ja nie wiem jeszcze jak z urlopem, tzn, od którego poniedziałku, w związku z tym wiecie, kombinowanie, załatwianie, no i jutro zjeżdża moja Mama... więc pranie, sprzątanie... )

• Mamusie
co jeszcze z tego co pamiętam, Martynka, ja daje jeszcze mleko w nocy 😮

raz, i jest to różnie jeśli chodzi o porę, jeśli się nie trafi do 2 w nocy to bardziej nad ranem, a ostatnio jakoś sie to przesunęło i jest coraz rzadziej nocy, a częściej nad ranem. Może się w końcu w ogóle skończy?

• Mamusie
Mysza napisał(a):
Agatka tego mojego nie widzę , bo był kupiony dla Kuby więc jakiś czas temu ale coś takiego to jest http://allegro.pl/moj-pierwszy-komputer-edukacyjny-laptop-j-polski-i2513263139.html funkcje te same...

http://allegro.pl/laptop-mowiacy-po-polsku-mysz-33-funkcje-i2472510114.html tu jest taniej 🙂

• Mamusie
Hejo!!

Witam zabiegana Gosie ;-)
Niki podstępnie zeszła z nocniczka i schowała go pod naszym łóżkiem ;-) cwaniara ;-)
Co do lapkow, myślicie ze nasze dzieci sie nabiorą i zajmą sie tymi zabawkowymi?
To byłoby ciekawe ale boje sie ze to raczej niemożliwe i zawsze ten mamy będzie ciekawszy..

• Mamusie
Matka na chwile odwróciła wzrok a moja córka!!!!! Zrobiła kupke Obok nocniczka!!!! Iiiiiiii zanim matka sie do niej dotoczyla to księżniczka rozsmarowala kupke na pizamce, misiu, podłodze, ścianie, łóżku rodziców, generalnie fajna zabawa...
Ona nawet we włosach miała kupke..
Oj ale był Czad!
Juz po czyszczeniu padła ;-) dobrze ze mam zapasowego misia..

• Mamusie
Cześć mamusie!

Ehhhh no i mamy jakiś tam lekki katarek 😞 [albo od zębów albo katarek - katarek] i gardło „na początku” lekko zaczerwienione…
A T ma chyba anginę, wczoraj był na pobraniu wymazu i badaniu krwi… Mnie też drapie gardło…
Tak to jest jak się pije zimne piwo w deszczu 😮 wychodzą meetingi wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr [a T to taki delikates, który często choruje 😮 ]

W ogóle to wczoraj założyłam Lence buciki z Wojtyłko nr 22 i są ZA MAŁE!!! [miała je na sobie 3 razy 😮 ] z ECCO też za małe 22 😞 [dostałyśmy je od koleżanki Tomka, jej córeczka nosiła je tylko na wakacjach w wieku 2,5lat 😁 ] Tylko Befado ma chyba inną, większą numerację bo te buciki jeszcze są OK!
Kurde….