Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Cześć mamusie!

Wczoraj miałam wizytę u ginekologa 🙂
GBS pobrany.
Kurcze, zaczyna mi się stres…
Dr zapytał kiedy chcę urodzić?
Jeśli DO 14.12 nie urodzę a szyjka będzie przygotowana tj będzie rozwarta to oddzieli mi pęcherz płodowy żebym mogła na spokojnie przed Świętami urodzić!
Nooo chyba, że sama z siebie urodzę PRZED 14.12!
A jeśli szyjka nie będzie gotowa, to nie będzie mi jej na siłę gwałcił i wówczas będziemy czekać…

Syn leży po lewej stronie i waży 3kg 🙂
Jak to mówi mój gin – dziecko do rodzenia!

Zaczynam się bać dziewczyny…
Z tego wszystkiego zapomniałam mu powiedzieć, że jestem chora 😮

Iiiiiiiiiiiii w karcie ciąży mam już wpis – SKIEROWANIE DO PORODU!!!!!

Ostatnie dni byłam u rodziców bo mąż wyjechał na tydzień do Wawy.
No i nie obyło się bez „niespodzianek” 😁
Przedwczoraj u moich rodziców zepsuł się TV po 5 latach i 1 miesiącu użytkowania czyyyyliiiiii już jest PO gwarancji 🤪 1 miesiąc!! wrrrrr
A wczoraj wchodzę do mieszkania, zasapana, zmachana [4 piętro bez windy a z zakupami i torbami]… A mama woła, że prądu nie ma 🤨
Wchodzę do kuchni, a tam woda pod lodówką a w lodówce HAWAJE!!!!
Wywaliło Nam główny bezpiecznik i nie wiem… czy w środę wieczorem czy w czwartek rano O_O
Ale cała lodówka i cała zamrażarka do wyrzucenia!!!!
ehhhhh

Ja się czuję bardzo zmęczona, bo Lenka w tej chorobie tylko MAMYNIA i MAMYNIA…
Więc mamynia zamiast leżeć i pachnieć to musiała wszystko wokół dziecka zrobić 😮
A rodzice mogli tylko patrzeć…
ehhhh

Przedwczoraj męczyły mnie nieziemskie bóle krzyża i miednicy… Masakra…
Tak jak w poprzedniej ciąży, miałam taki paraliżujący ból, po którym dopiero jak przeszedł mogłam wstać 😮

Co do imienia, to jeszcze nie mamy wybranego 😞

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Iza taką ścianę jak Ty masz z tych cegieł, to ma moja druga szwagierka w salonie, tyle że ona to zakładała jakieś 8 lat temu, jak to był wielki hit, ale do teraz to wygląda dobrze, ciekawe jak to sie sprawdzi w łazience... tylko ta jej jest taka bardziej nieregularna..

mam tu kawałek tej ściany na tym zdjęciu, nie wiem czy to widać dokładnie, trochę odbija sie też w lustrze.

[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images34.fotosik.pl/469/d2f3ccdc2724d0a6med.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusie
Hej!!

Pierwsze wyjście bez Bo sie udało!!
2h wujek nosił i tulil ...
Z butli nie chciał..
Na stypie obejrzala go cała rodzina!! Rewelacja!!
Teraz zasnąć z wrażenia nie może..
Nigdy jeszcze nie widziałam tylu ludzi na normalnym pogrzebie.. Setki!!
A jak ksiądz wyliczał msze które zamowili dla dziadka rodzina i znajomi to przy 100 przestałam...
Po prostu widać było ze był bardzo dobrym człowiekiem..

Ivi spokojnie. Pomysl ze nie urodzisz przed 14 i będziesz spokojniejsza ;-)

• Mamusie
Hej!

Ivi jej to już tak niedługo 🙂 Trzymam mocno kciukasy 🙂 będzie dobrze 🙂

Iza fajnie, że wszystko tak ładnie wyszło, że tyle ludzi przyszło.. widać był znanym i lubianym człowiekiem. No i że Bo wytrzymał bez mamusi tyle 🙂

Fajne te cegły do łazienki, oryginalnie będzie to wyglądać na pewno nabierze jeszcze kształtu z fugą.

Dziś Milo miał cały dzień fazę na mama i ciągle wdrapywał się do mnie na ręce i obwieszał na szyi ..
przy kąpieli mieliśmy mały wypadek, kąpałam go sama i poślizgnął się w wannie, zahaczył brodą o bok wanny.. jej ale był płacz, siniak na brodzie moment wyszedł, no i krew w buzi się pojawiła.. ja oczywiście już w szoku ...sprawdziłam zęby na szczęście są 🤔 aj jak to możliwe że nie upilnowałam dziecka w czasie kąpieli.. 😞 zobaczę jutro jak będzie ten siniak wyglądać..

dobrej nocy! 🙂

• Mamusie
hejka.
Jej Ivi ja to juz sie zaczynam stresowac razem z Tobą 🙂
Iza swpółczuje Ci kolek.pamietam tez jak ja sie bałam zbudzic młodego bo go wszystko budziło.byleby sie nie darł.czekasz jescze na te kropelki? jakbys dotrwałą do czasu kiedy mozna zupke i kaszke sinlac wprowadzic..to mogłabys spełnic zyczenie o 6 miesiacah.czy u Niki kolki minęły jak przeszła na butle?

• Mamusie
Gosia ja uzywam 5ek dady ale hm.. tez uzywam 5ek pamperów. a włąsciwie mysle kupic 6tki. kurcze niestety nie ma 5+ w polsce 😞 . i jest taka lipa że musze młodemu zmieniac w nocy! bo ma usikany strasznie i dupke zimną od sików.nie utrzymuja pupy suchej.
reniferki sa super na dadach .tez mamy 🙂
dobrze Gosia że z Boryskiem juz dobrze 🙂
Basia a na jaki film idziecie? mi sie udało wyrwac na Niewiernych i na Teda. spopdziewałąm sie lepszych jaj po tych filmach a tu takie sobie.

• Mamusie
poza tym dziewczyny jestem na diecie 🙂 troche podobna do montignaca .narazie 1,5 mniej.wreszcie.ale ma byc powoli. nie musi byc szybko byle bez jojo. pierwszy kg to wiadomo ze szybko zleci.
a ciekawostka: sprawdziłam ile kccal sie spala na orbitreku, na biezni-biegając i na biezni w ustawieniu pochyłym chodząc.i jednak to ostatnie spala najwiecej i to mega wiecej. dziewczyny obok biegały upocone i patrzyłam ile spalaja i duza róznica była. ja sie mniej meczyłam i wiecej spalałąm. nie znosze biegac. chodze tylko na orbitrek i na bieznie która sobie ustawiam do chodzenia pod górke.w ramach wfu.
ps. Agatka czy na orbitreku jezdzisz tez do tyłu? swietne na tyłek .mozna bez uzycia ramion i z.tak sobie wypróbowałąm.

• Mamusie
Dzień dobry niedzielnie i po południowo mamusie 🙂

No cóż, co weszło musi i wyjść 😁 😁 więc nie mam wyboru tylko trzeba iść do hospitala i urodzić 🙂
Torba już spakowana, ubranka poprasowane, wczoraj ostatnie trzy prania [ w tym fotelik bo bujaczek już dawno uprany] i dziś dwa zrobione tak abym była na bieżąco 🙂
Łóżeczko podniesione, pościel mi mama uszyje plus otulacz.
I generalnie w przyszłym tygodniu będę na tip top...

• Mamusie
Gosiu, dobrze że z Boryskiem dobrze!!!
Czasem przypląta się coś wstrętnego i nie chce odpuścić 😮
Ale to żywy [mało powiedziane 😁 ] chłopak więc na pewno nic mu nie było ale najlepiej jest sprawdzić i mieć czyste sumienie!

Beti trzymam kciuki za dietę!!!
Ja schudłam po raz drugi 10kg po ciąży [po ciąży normalnie schudłam 10 ka ale potem mi to wszystko wróciło 😮 ] i zaszłam w ciążę 😁

Jezus! MAGDAAAAAAAAAAAAA!!!
Ja Ci chyba nie gratulowałam obrony 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪
MOJE NAJSERDECZNIEJSZE GRATULACJE PANI eMGieeR 😁 🙂 😘 😘 😘

• Mamusie
Iza ja też rozważam zamówienie na już tych kropelek...
Bo wiem, że chłopcy z powodu innej budowy układu pokarmowego mogą kolki mieć do 6go miesiąca 😮
A to mnie przeraża, bo Lenka dwa razy miała w swoim życiu kolkę po tym jak zjadłam pomidora 🤔
Trzymaj się kochana i bądź dumna z Niki, bo wołanie na nocnik u Nas zupełnie nie wchodzi w grę 😁
Lenka obraziła się na nocnik i nakladkę na kibelek no i pupa...
Pokazuje, że robi kupę ale wysadzona, odmawia współpracy 😁

Spóźnione ale szczere kondolencje z powodu śmierci dziadziusia 😞

• Mamusie
HEjka!!
U nas szaleństwo minęło!!
Goście pojechali tylko mama została!
Sama ogarnialam nawet obiad dla wszystkich (teściowa tylko pilnowała piekarnika i zeby sie ziemniaki nie rozgotowaly bo Bo Zawolal cyca... I co?! Ja karmie a oba wszystkich wola ze czas na obiad bo juz gotowy!! Uwierzycie?! Wscieklam sie, m po mnie przyszedł ja zeszlam i od razu tekst do gości czy obiadek smakuje, czy dobrze przyprawilam itp ;-)

Nawet Bo zjadł i zasnął...
Ivi to juz tak niedługo ;-))

To normalne ze maluchy zezuja ale nie szkodzi wizyta u okulisty. Piękna ta twoja Lenka!

• Mamusie
Agata współczuję sytuacji z łazienki... mój Borys ostatnio tez wykorzystuje sytuację jak tylko nie patrzę i od razu wstaje w wannie... przeważnie to chce gąbkę wyciskaćza wannę, no i wtedy tak stoi...czasami chce chodzić, skakać... masakra. może trzeba kupić jakąś tą matę antypoślizgową do wanny? ja też nie mam....

• Mamusie
Malgorzatta napisał(a):
Agata współczuję sytuacji z łazienki... mój Borys ostatnio tez wykorzystuje sytuację jak tylko nie patrzę i od razu wstaje w wannie... przeważnie to chce gąbkę wyciskaćza wannę, no i wtedy tak stoi...czasami chce chodzić, skakać... masakra. może trzeba kupić jakąś tą matę antypoślizgową do wanny? ja też nie mam....

Ja mam matę i sprawdza się świetnie!!!

• Mamusie
czerwcowka napisał(a):
Ivi niektórym pomagają polskie odpowiedniki...
A może kolka was ominie?!? Tego ci życzę!!

U Nas na początku były mega bąki...
Lenka kopała się kolankami po brzuszku całymi nocami 😮
A na brzuchu nie powalała się nawet na 1 min położyć, więc masowałam jej brzuszek.
No i od chyba 1 miesiąca życia podawałam jej Espumissan przed każdym karmieniem a później 2 alb 3 razy dziennie, nie pamiętam.
I tak jak piszę, dzięki Bogu kolki Nas ominęły.
A tym razem może nie być tak kolorowo...

• Mamusie
Hej 🙂

Ivi piękne te oczyska ma Lenka!! 🤪

Gosia właśnie ja mam matę antypoślizgową - krokodyla z ikei.. i tak to nie pomogło 😞 ale siniak bardzo mały, więcej strachu..

Iza fajnie, że już wszystko dobrze wyszło, szkoda tylko, że teściówka z obiadem na Ciebie nie poczekała..
Trzymam kciuki, żeby udało się karmić cycem jak najdłużej.

Beti, nie jeżdżę na orbitreku tyłem, bo zauważyłam, że więcej kalorii spala się jazdą do przodu. Z resztą ja teraz częściej biegam w parku 🙂 przyjemniej i nie tak nudno jak na orbitreku, poza tym od razu humor lepszy jak tak z rana pooddycham świeżym powietrzem, biegam już 12km. także dystans mi się wydłuża 🙂 no i bieganie chyba więcej kcal spala.
Trzymam kciuki za wytrwałość na diecie! 🙂

• Mamusie
Hej!!

Dziewczyny mata to podstawa! Niki nie raz wyrznela w wannie i zawsze była krew.. Z mata jest bezpieczniej;-)
Takiego szoguna sie nie upilnuje... Nie da rady nawet siedząc obok wanny..

Agata 12km!! Szacun!!
Znalazłam bilety dla teściowej, najprawdopodobniej leci 2-9/12 bo potem to ceny zawrotne.. Ale dobry i tydzień spokoju ;-))

Ivi u nas juz jest problem bo on spokojny tylko na rękach albo najlepiej u taty na klacie. Sam nie zasnie w lozeczku.. Odkąd ma kolke tez nie polezy na brzuchu, dopiero jak zasnie go klade na brzuch...

Juz wazy ponad 6kg i takie noszenie na rękach do snu albo jak płacze tez jest juz męczące..
Na szczęście jest babcia ;-) płakał będzie dalej ale mi będzie lżej ;-)

Chcemy kupić Niki konia na biegunach... Jak to jest u was?!

Ivi korzystaj z ostatnich chwil bez małego nowego placzka ;-)

• Mamusie
Hej
Ja już przy kawce 🙂
Ivi ależ ta lenka ma oczy...
Agata podziwiam za wytrwałość w bieganiu 🙂
Iza my mamy konia na biegunach od pół roku i do tej pory Majka bujała się na nim ze dwa razy i Kuba też może dwa , kilka dni temu postanowiliśmy dać go znajomym, ale może u Was akurat się sprawdzi.
Majka na gwiazdkę od babci dostanie kuchnię, ale będzie gotowanie 🙂
http://allegro.pl/piekna-rozowa-kuchnia-swiatlo-dzwiek-hit-i2788694927.html