Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
wanilia ze spokojem rodzice dojadą 🙂
fajne macie te domy ja maże chociaż o własnym mieszkaniu ale czy to kiedyś nastąpi.. nie wiem chciałabym mój M jest chory i boi się że nie damy rady ze może stracić prace itd więc zobaczymy ja cały czas go namawiam kłócimy się bardzo często też o to bo chce mieć prawdziwą rodzine na swoim ehh... no niestety nie każdy może mieć dobrze w życiu..
my jesteśmy same wczoraj już posprzątałam cały dom dzisiaj zostało mi umycie łazienki i poprasowane rosół zrobiłam jeszcze makaron do ugotowania i si ale to już później wszystko teraz muszę chwilę odpocząć mała wstanie i idziemy na targowisko i na zakupy .. 🙂

miłego dnia

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
pammat napisał(a):
no niestety nie każdy może mieć dobrze w życiu..

Pammat słońce Ty jeszcze młodziutka jesteś i wszystko przed Tobą 😘 Jeszcze się swojego mieszkanka doczekacie, zobaczysz 🙂 Ja też jeszcze niedawno załamałam się że bank nam kredytu nie dał i czeka nas mieszkanie na wynajetym niewiadomo jak dlugo. Teraz też nie jest kolorowo - rzuciliśmy się na budowę ale naprawdę zaraz nam się kasa skończy i znów będziemy musieli szczęścia w banku probować. W tym momencie etap na którym jest Aaagaa wydaje mi się nieosiągalny i czasem mnie to wszystko przeraża 🤨
Dla Konsti na 11 : 😘

• Mamusie
wanilia napisał(a):
Ulka napisał(a):
ja to wogole nie czaje tego wiec wytlumacz jak idiotce heh czyli np jak pracujesz 3 miesiace po macierzynskim i zarabiasz 1000 zł to na zwolneiniu bedziesz dostawac 1000 zł, czy dzielą te 3 mies przez 12 mies i wychodzi bardzo mało hah

dostajesz 1000 zł 🙂

no chyba ze masz swoja firme, do dziela te3 mesiace na 12.... 🙂 takie uroki bycia pracodawca.

pammat ja w Twoim wieku bylam jeszcze na studiach na utrzymaniu rodzicow,pozniej przez rok po studiach, majac 24 lata zarabialismy z mezem po 600zl na stazu, mieszkalismy z moimi rodzicami... takze wszystko przed Toba kochana - pomysl, jak na swoj wiek osiagnelas juz i tak duzo wiecej!!!

wanilia
- podlogowe ogrzewanie jest super, nie martw sie o osa, my mieslimy kiedys huskiego i ogrzewanie podlogowe u rodzicow i na luzaku lezala sobie nasza suczka na podlodze. jak bylo jej za cieplo to szla w takie miesce gdzie nie bylo ogrzewania w podlodze, mamy takie jeden kat. a jaka fajna sprawa dla dziecka - cieplutka podloga 🙂
druga fajna rzecz to kominek - ale jakos wydaje sie mniej przyjazny dla dzieci - ale wiadomo po to ma sie dom zeby miec kominek i ogrod (to moje dwa priorytety 🙂 🙂 w sumie ogrod chyba nawet wazniejszy! rano, leje deszcz a ja otiweram drzwi i mowie do pieskow - idzcie sie wysikac 🙂 🙂 🙂 ach...! 🙂 🙂 🙂

aaagaaa - to bedziemy sie Ciebie radzic!!! 🙂 🙂 🙂 🙂

• Mamusie
u mnie już sałatka jarzynowa zrobiona,ciasto czekoladowe z polewą czekoladową i wiórkami migdałowymi na wierzchu ZROBIONE 🤪 pachnie czekoladą wszędzie 😁 dzwonie do męża a on nie wie kiedy wróci 😞 robotę trzeba szybko skończyć i sobota zajechana...a ja chciałam zaprosić jakichś znajomych do nas bo ja przecież non stop sama siedzę z myszkami moimi...ale dla Niego to ciasto bo bardzo mu smakuje wiec będziemy się gościć razem 😆 😉
Wanilia to się rodzice wybrali 😮 dobrze że Twoje czarne myśli to tylko pobłądzeni rodzice 😁 to w takim razie u każdego jakiś mąciarz jest 😁 ja to już nie wiem jak mam się bronić przed mamą 🤢 naprawdę najchętniej po świętach bym wróciła do domu albo się zaryglowała na górze ale to nie możliwe 🤢
a dziewczyny wymyśliłam sobie że tort będzie taki jakiś jak pisałam wcześniej a zrobię jeszcze na urodziny ciasto PYCHOTKA i jakieś jeszcze muffinki sympatyczne i bedzie cud miód 😁 no i rocznice ślubu mamy 30grudnia 🙂 6 lat małżeństwa to już szmat czasu 😮

• Mamusie
wróciłam 🙂

od 7 do 9 w domu była mama, a od 19 do 16.30 ja... i padam po prostu. oprócz tego tata jest cały czas i coś tam robi...

Wanilia no ja wiem, że to tylko przykładowa adaptacja. tak po prostu zapytałam. a że grzejniki są różne tez wiem, ale niektóre ceny powalają... a co będziecie mieli na podłodze w salonie jak chcecie podłogówkę?
ja mam ogrzewanie podłogowe w kuchni, w łazienkach i w wiatrołapie. Czyli tylko na płytkach 🙂
a co do kotłowni "poza domem" to w zależności od rodzaju ogrzewania. Bo np my mamy piec gazowy, i w sumie kotłownia jest czysta. piec gazowy wisi, stoi zmiękczacz wody. na razie tyle. planuję kiedyś jeszcze drugą lodówkę tam wstawić albo samą zamrażarkę 😉

Chloe jeśli tylko będę potrafiła, zawsze służę pomocą 🙂

Asia u Ciebie znowu pysznościiiiii.... 🙂

Pammat na pewno kiedyś kupicie sobie własne mieszkanie, zobaczysz! a tymczasem naciskaj na męża, żebyście sobie wynajęli i żyli na swoim 🙂

• Mamusie
Aaagaa wiesz że nie pomyślałam o tym że podłogówka nie pod wszystkim może leżeć? 😮 Bo w salonie na 100% będzie deska...A co do pieca gazowego t faktycznie to jest czysta opcja 🙂 My myślimy o piecu na pelet ale z wymienną dyszą
Chloe kominek też można chyba taką specjalną bramką/płotkiem odseparować
Asia podziel się z ciężarną tymi pysznościami....

• Mamusie
Dobry wieczor 🙂
A u nas dzis po miastach biegaja Czarne Piotrki, bo Sw. Mikolaj przyjechal i jutro idziemy go z Sarka przywitac 🙂 Bylismy na zakupach i do Sary podeszlo 2 Czarnych Piotrkow z choragiewka na powitanie Mikolaja i z pepernoten no i ja wystraszyli 😞
A co do ogrzewania, to my mamy gazowe. Piec zamontowany na scianie na poddaszu w czesci, gdzie mam suszarnie nikomu nie przeszkadza. Druga czesc zaadaptowana na pokoj. Na dole w salonie mamy Honeywell i ustawiamy temperature i jak spadnie w jakims pomieszczeniu to piec automatycznie sie zalacza i dogrzewa.

• Mamusie
ale tu spokoj i cisza...
ja juz po pracy i po drugiej czesci PRzed Switem Sagi Zmierzch 🙂 🙂 🙂 Fajnie bylo, nasze pierwsze wyjscie do kina od roku 🙂 🙂 🙂

wanilia
-zmartwilas mnie ta kotlownia kurzaca 😞 bo my wlasnie planowalismy kotlownie w domu i ogrzewanie na paliwo stale...
widze ze wszyscy tu gazowe maja... a u nas nie ma gazu 😞

• Mamusie
Wanilia no ogólnie najlepiej ciepło przewodzą płytki, kamienie, gresy - tego typu powierzchnie. co do deski to po pierwsze nie każda nadaje się na podłogówkę, a po drugie nawet jak się nadaje to z tego co się orientowałam to nie warto ładować kasy w podłogówkę pod deskami bo one bardzo słabo przewodzą ciepło. Ci którzy nam wykańczali dom w środku, to duża firma budująca całe osiedla domków, bloków etc. i właściciel ten firmy naprawdę ma duże pojęcie o budowlance w każdym zakresie. ja bardzo chciałam podłogówkę w salonie. a on mi odradził, powiedział, że jak bym chciała jakiś gres to i owszem ma to sens. no ale deski czy panele to już nie bardzo... no a że ja nie wyobrażam sobie płytek w salonie to z podłogówki zrezygnowaliśmy

Beata ja też mam taki czujnik z elektronicznym ustawianiem temperatury. ustawiam jaką chcę w danych godzinach, na noc sobie trochę obniżę no i jak temperatura spadnie to piec się załącza i dogrzewa. a jak włączę kominek i przekroczy temperaturę pożądaną to piec się wyciszy 🙂 więc też dobra sprawa 🙂

aaa, no i ja mam dystrybucję gorącego powietrza z kominka, dobra sprawa - naprawdę polecam!!! już wypróbowane i działa 🙂 w każdym pokoju u góry mam wylot od kominka zakończony takim wylotem i tam płynie sobie ciepłe powietrze 🙂

• Mamusie
Dzień dobry
Drogie mamusie mój m przyniósł wczoraj gazetke z biedronki i od 22.11 mają być te drewniane klocki całe wiadro 100 szt za 39.99 pewnie się zaopatrzymy 😉 a tak wogóle to dużo zabawek ma być 😉

Ja dziś uderzam do kuzynki na kawke by dzieciaki się pobawiły 😉 wasze też tak strasznie garną do dzieci ??? Mój strasznie zawsze wszędzie dzieci zaczepia 🙂
Muszę jeszcze upiec muffiny bo wczoraj miałam gości i miały powodzenie i muszę dorobić by mieć co wziąć 😉 😉 😉 lecę pa

• Mamusie
hej kochane ja dziś dopiero pisze bo byliśmy wczoraj z mężem u kuzyna na 30 było rewelacyjnie mały został z moją mamą!!!
Były tam mega wypaśne ciastka jako desery mniam i jeszcze do domu dostałam zajrzyjcie na stronę KADULSKI.pl rewelka może któraś jadła!!!"
A tak to leci mały marudny ale nie ma źle nadal ząbków brak!!!Teraz ma tak że mało co chce jeść i ma takie luzniejsze stolce!!!
Pozdrawiam!!
marika dzięki za info odnośnie biedronki

• Mamusie
Dzień dobry 🙂
Marika daj przepis na muffiny skoro miały takie wzięcie 🙂 I za info o klockach w Biedzie oklask masz bo juz miałam jakąś drożyznę na allegro kupować 😉
Chloe moi rodzice mają piec na pellet ....... w kuchni! I owszem, kurzy się ale jest to do opanowania i nie ma tragedii. Oni budowali mały domek na dwie osoby i mocno liczyli się z kosztami więc zrezygnowali z pomieszczenia na kotłownię. Fakt że mają super piec, kosztował jakieś 10 tys i wygląda trochę jak kominek. Z kolei mój wujek ma piec na ekogroszek i tam już więcej bałaganu się robi (kotłownia przy wejściu do domu) ale w sumie tylko na korytarz ten kurz ucieka. Ja gazowego ogrzewania nie biorę pod uwagę wcale bo jest drogie.
Aniqa miło że dajesz znaiki życia ale czekam na coś więcej 😉
Agami???
Holi ciekawa jestem czy przed roczkiem się Eluś ząbkow dorobi 🙃

• Mamusie
wanilia napisał(a):
Ja gazowego ogrzewania nie biorę pod uwagę wcale bo jest drogie.

jak się ma dobry piec, dobrze ocieplony dom, odpowiednio zrobione wylewki, i gruby styropian pod wylewkami to wcale nie jest drogie 🙂
a jednak dużo wygodniejsze, bo nic mnie nie interesuje 🙂
aaa, no i gaz ma stanieć od nowego roku 🙂 ale powiem Ci, że moi rodzice mają gazowy, też lepszy piec, no i ostatnio porównywali rachunki z kimś kto palił na ekogroszek i porównywalnie, z czym u nas nie potrzeba przy piecu nic robić... więc taki plus 🙂

a powiedz mi jak będziesz ogrzewać wodę na wiosnę, w lecie? na prąd?

Marika o jak fajnie, że napisałaś o klockach 🙂 a i ponawiam za Wanilią prośbę o przepis na muffiny 🙂
Holi no to chyba sam Eluś został bezzebny jeszcze 😉
no i miałam coś jeszcze pisać...

aaa, Agami obiecałaś, że po wyjeździe męża będziesz częściej pisać, a tu co...

aaaaaaaa, i nie mówiłam Wam jeszcze - szef zaproponował mojemu mężowi awans 😁 miałby zostać brygadzistą, chodziłby w białym kasku na budowie, w normalnych ciuchach, wymierzałby tylko poziomy, wysokości etc, miałby pod sobą wszystkich Polaków na danej budowie. i byłby za nich odpowiedzialny wszystkich. no propozycja fajna - ale mogłaby być złożona kilka miesięcy wcześniej. a teraz to on i tak i tak wraca, więc awans przeszedł mu koło nosa 😜 😜 😜

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
wanilia napisał(a):

jak się ma dobry piec, dobrze ocieplony dom, odpowiednio zrobione wylewki, i gruby styropian pod wylewkami to wcale nie jest drogie 🙂

Ale ja jestem do tego przewrażliwiona na punkcie zależności od rosyjskiego gazociągu więc się nie dam przekonać 😜 A tak serio to u nas na wiosce tez gazu nie ma więc mam dylemat z głowy. Jestem jednak przekonana że i tak wybralabym paliwo stałe

• Mamusie
wanilia napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
wanilia napisał(a):

Ale ja jestem do tego przewrażliwiona na punkcie zależności od rosyjskiego gazociągu więc się nie dam przekonać 😜 A tak serio to u nas na wiosce tez gazu nie ma więc mam dylemat z głowy. Jestem jednak przekonana że i tak wybralabym paliwo stałe

edytowałam wcześniejszego posta 🙂 o obszerniejsze informacje 😜

• Mamusie
Aaagaa bedziemy musieli założyc taki mały podgrzewacz czy jak to się nazywa...Ja jeszcze wielu rzeczy nie wiem i nie zdaję sobie pewnie sprawy z tego ile jeszcze trzeba podjąć decyzji 😮
Zrobiłam dziś ciasto marchewkowe, od dawna miałam ochotę a od kiedy robię małej soczki w sokowirówce to zostaje mi sporo takiej pulpy marchewkowej więc ją wykorzystałam - pycha 🙃
😘 dla Macieja na 11 m-cy