Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
wanilia napisał(a):
Marika u nas dziś kotleciki mielone z ryżem plus sosik brokułowy na obiad 😉
Moja mama kupiła w tym roku 23 odmiany pomidorów 😮 Toc ona z ogródka nie wyjdzie 😁

A propos mielonych, wczoraj akurat robiłam mężowi coś z mielonymi, takimi małymi kulkami i dwie ugotowałam w rosole też Jaśminie. Dziś miała zjeść te dwie kuleczki, z ryżem w sosie marchewkowo-pomidorowym, ale jak zobaczyłam jak długo to żuje to poprzestałam na jednej.
No ale... co za mięso macie w tych mielonych? Mąż kupuje mielone u rzeźnika i nie jest pewien, ale to chyba mieszanka wołowiny i jagnięciny...dzieciom wolno dawać? No bo wieprz u nas niet.

Agami uroczy avatar 🙂 No i właśnie jak w pracy?

Meliska mąż się jednak postarał. 😉 Mój niedawno mnie zawołał i zapytał " czy Ty lubisz te głupie walentynki"? Chyba chciał się upewnić na 100%, żebym wieczorem naburmuszona nie była przypadkiem 😁

Mała jeszcze nie śpi....i nie wiem czy ma zamiar czy już do wieczora tzn.do kąpieli na dwie godzinki a potem do boju 😎

• Mamusie
wanilia napisał(a):
A my walentynek nie obchodzimy 😜
Przespałam się godzinkę i czuję sie lepiej ale nadal chodze jak kaczka tak mnie w pachwinach nawala 🤔
Wiecie że w 16 mż jest kolejne szczepienie? Ja nie wiedziałam....

no nam ustaliła na dwudziestego któregoś czerwca

• Mamusie
my nie obchodzimy walentynek, tylko raczej rocznicę oświadczyn 🙂 a w walentynki bo ja akurat wtedy po sesji byłam i M. miał wolne więc tak sobie wymyślił 😁

no i kolacja będzie 🙂 czasem kartki jakieś do siebie napiszemy ładne 😁 i wiem, że niby można ta codziennie, nie akurat w ten dzień. ale to miłe jest 🙂

• Mamusie
Coq chyba każde mięsko mogą już jeść ja robię te mielone najczęściej z kurczaka bo ja mam takie od teściowej najpewniejsze źródło 😉 prawdziwe wiejskie 🙂 i one są mięciutkie i szybko się robią raz chyba z wieprzowiny też robiłam 🙂 kuleczki robię malutkie coś jak.....orzech włoski 😉

• Mamusie
Hejka lasencje 🙂
Stukacie te strony jak na brzuszku heheh 🙂
Za żadne skarby nie jestem w stanie Was nadrobić 😞
Mój zasmarkany na maxa, chyba to wilgotne zachodnie powietrze mu nie podpasowalo 😞
Planowany powrót we wtorek więc wtedy dopiero będę na bieżąco 😉

Mój młody polubił spacery w wózku 🙂 !!! Przynajmniej tutaj jest gdzie z wózkiem wyjśc 🙂 bo ostatnio u mnie tyle śniegu,ze ciężko gdziekolwiek się ruszyć...a tutaj park, chodniki - no czyste szaleństwo hihih 🙂 mega tęsknie za miastem 😞 !!!

Zaraz osmarkaniec będzie się budził bo ululalam go na sile już był nie do zniesienia przez ten katar 😞 ciekawe tylko o ktorej na noc uśnie...

Buziale mamuski i slodziaki, Do następnego razu 😘

• Mamusie
O i jeszcze Kajtuś chory 😞... zdrówka 😘
Pam bo zapomniałam pytać... jak Konsti zniosła przebijanie? a jak teraz, za uszka się nie łapie?
Aniqa i co wybrałaś coś już? ja doświadczenia z łóżeczkami turystycznymi nie mam, więc nie pomogę. Miałam tylko ogromny kojec, który nam niestety tylko przeszkadzał... może ze 4 dni stał rozłożony... prezent nietrafiony 😞... nie na nasz metraż 🤢

• Mamusie
ale ślicznotka z naszej małej Julki 🙂
ja z turystycznego łózeczka byłam bardzo zadowolona i dopiero od ok miesiąca Majcia spi w drewnianym ale w PL turystyczne bedzie dalej uzywane

my walentynki obchodzimy no i rocznice zaręczyn przy okazji, dostałam od M wielki bukiet czerwonych róż i czekoladki a ja mu kupiłam motocykl z czekolady-skubany od razu model nazwał szok i powiedział że nigdy go nie zje hehe
szwagier oświadczył sie przy nas-miło było, Adam szampana otworzył jak padło magiczne "tak" 🙂

Majcia dopiero zasypia a ja juz padam na pysk

• Mamusie
meliska napisał(a):
Coq specjalnie for you... przed kąpielą jeszcze mała przejażdżka była 😉 jakieś 85 cm mamy

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/341/sam2365001.jpg/][IMG]http://img341.imageshack.us/img341/443/sam2365001.jpg[/IMG][/URL]

O ja 🤪 ale bomba 😆 ona do pedałów chyba sięga co? Ile ma Julcia wzrostu?

• Mamusie
meliska napisał(a):
Aniqa a przyznaj się co małżon w tym roku wymyślił na walentynki? 😉

phi, zero oryginalności, róże i ferrero rocher (których nie lubie 🤔 ) wiec bez szalu 😁

lozeczko kupione takie http://allegro.pl/kojec-lozeczko-turystyczne-moskitiera-materac-i2995880752.html , kolor różowy of course 😜 wzielam zwykle, bo i tak u niani bedzie 😜
a co do przeklucia uszek, to bylam u kosmetyczki w pon sie umowic, ale jak na zlosc miala zamkniete 🤢 wiec w przyszlym tyg pojde. chociaz za dwa tyg mamy szzepienie i nie wiem czy można?? mamy dwie pary slicznych kolczykow i szkoda zeby lezaly
a Julka cudnie na swoim różowym rowerku wyglada 😘 😉

• Mamusie
Aniqa a ja bym chętnie zamieniła swoje róże na Twoje ferrero 😜 Łóżeczko fajne, cena przystępna, ale koszt przesyłki... 1/3 ceny łóżeczka 😲 A Julka chyba w róże nie będzie się mogła ubierać, bo jej na rowerku widać nie będzie 😁
Coq tak jak napisałam... 85 cm... zdania nie zmienię 😎 do pedałów sięga, ale nieciekawa tam nóg trzymać 😉 Oj współczuję, bo jak się okaże, że nie tylko ta jedna sąsiadka obchodzi walentynki 🤢

• Mamusie
Hej hej,
pamiętacie jak wczoraj pisałam że gdybym miała ochotę się przed 20 połozyć to mogę 12 godzin ciurkiem spać? No więc wypróbowałam bo serio wczoraj padnięta byłam i uznałam że nie ma co na siłę siedzieć. Pierwszy raz obudziłam sie wyspana o 23 🥴 Twardo przeleżałam z pół godziny i zasnęłam, wstałam 5.30 i z psem na spacer poszłam 😜 Weronika wstała przed siódmą jak się zorientowała że nikogo w sypialni nie ma 😁
Meliska super Jula wygląda na rowerku, oj niech już bedzie ta wiosna.....Nasz sprzęt też złożony ale w piwnicy wylądował bo Weronika uparła się żeby go pchać i zaczęłam się obawiać o bezpieczeństwo jej i luster... 😜
Aniqa moim zdaniem dla starszego dziecka spokojnie takie łożeczo wsytarczy - my Weronice kupiliśmy z regulowanym denm i jak była mała to spała wyżej ale tylko na wyjazdach. W domu mamy drewniane
Zrobiłam wczoraj zdjęcie brzuszka, wstawię w porze drzemki 🙂

• Mamusie
dzień dobry 🙂

a my wczoraj zjedliśmy kolację przy świecach 🙂 no i romantycznie było ogólnie 😉

a teraz Maciek usypia.

Meliska Julka świetnie się prezentuje na rowerku 🙂
mamy taki sam samochód ten czerwono-żółty, oczywiście z Biedronki 🙃

Aniqa łóżeczko fajne, nie potrzeba Wam udziwnień 🙂 Maciek ma turystyczne u dziadków, ale ono i kołyską mogło być i też 2 poziomy leżenia. ale do niani i na ponad roczne dziecko to już takiego nie potrzeba 🙂