Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
marika321 napisał(a):
Aniqa1111 napisał(a):
Marika, gdzie kupilas ta piaskownice zamykana? bo jestem na etapie poszukiwan

my mamy taką kupiona gdzieś w hipermarkecie bo to po siostrzenicach już chyba 3 sezon ma i spoko się miewa 😉 oczywiscie na zimę chowana a ceny nie pamietam...

Sorry Aniqa bo linku Ci nie wkleiłam...na allegro sobie wpisz piaskownica muszelka smoby ok 70zł

• Mamusie
Dzien dobry 🙂
Dzien zapowiada sie slonecznie. Pojdziemy po truskawki do automatu Pana Truskawki 🙂Obok nas jest plantacja truskawek i zawsze tam kupujemy bo sa o niebo lepsze niz sklepowe.Jak sie dzis choruski czuja? Fotki swietne!!Ale nam dzieciaki porosly szok,ze tak szybko ten czas minal.
Meliska trzymam kciuki o jak najlepsza diagnoze dla szwagra. Badzcie dobrej mysli 🙂

'

• Mamusie
dzień dobry 🙂
fotki Elusia i Michałka superanckie 🤪 ślicznych chłopców mamy w forumowej rodzince
my tez chcemy kupić tą "muszelkę" piaskownice-co by koty nam nie srały bo przychodza wieczorami na żarełko, moze w sobote kupimy,na razie trawa posiana

Aga super że weselicho udane zaliczyliscie-nas w maju 2 komunie czekaja to tez się wybawie w końcu
Meliska również kciuki za szwagra trzymam mocno no i szkoda że na takie babsko wredna w paszportowym trafiłaś 🥴
Aniqa miłego urlopu zyczę oby Ci Kalina fory dała 🙂
nie pamiętam co jeszcze odpisac miałam 😮

mój tatko dzisiaj juz do sanatorium jedzie-zwolniło się miejsce i jedzie juz dziś-na 5 tygodni planuje -oczywiście z przepustką na komunię wnusi

zdrówka dla chorusków 😘 miejmy nadzieje że to już ostatnie zachorowania w tym sezonie

• Mamusie
Dzień dobry,
umieram......Jestem a jakoby mnie nie było 😜 W sensie że taka nieprzytomna 🤨
Weronice po syropie zaczyna się flegma odrywać i kaszle tak że wczoraj myslałam że zwymiotuje 😞 No ale lekarka uprzedzała że tak może być. Jak jutro nie będzie lepiej to w środę do kontroli pójdziemy.
U gina wszystko ok, stwierdził że szyjka jeszcze "jakoś się tyrzyma ale już ledwo co zostało i lekko rozwarta jest". W razie gdyby się skurcze zaczęły to jechać rodzić a jak nie to kolejna wizyta 8go - ciekawe czy dotrwamy 😉

• Mamusie
Coq u Ciebie ciepło a u nas bee ale sprawdziłam prognoze dla Bremen i mamy mieć piękną pogodę we środe,czwartek i piatek a potem znowu zimno
Wanilia bidulko buziak dla Was dziewczyny 😘 oby malutkiej szybko przeszło, ja swoją drogą się cieszyłam jak Majcia tą flegmę zwymiotowała-lżej jej było przez kilka godzin -zdrówka a na małego Hubercika to już wszystkie pewnie z zaciśniętymi kciukolami czekamy 🤪

• Mamusie
Hej,

Florek tez zaczyna kaszlec i nie wiem z czego.
Wczoraj bylismy na wycieczce rowerowej i po porwocie chcialam mojego meza zamordowac. Ja na rowerze nie jezdzilam jakies 3 moze 4 lata. A moj M wybral trase o dlugosci prawie 12 km. Dupa mnie boli tak ze prawie siedziec nie umiem.
Za to Florkowi sie podobalo siedzial w swojej przyczepce i sie tylko rozgladal. Po pewnym czasie sciagnal sobie buciki i poszedl spac. Pochylilismy mu oparcie tak zeby bez problemu sie przespal i byl zachwycony.
Wanilia trzymam kciuki za szybkie rozwiazanie 🙂 oraz zeby Weronika wyzdrowiala 🙂
Rita a jak tam u Ciebie? Majka juz zdrowa?
Jesli dobrze pamietam to Karolinka byla jeszcze dosc dlugo chora i Kosti miala potencjalna rozyczke. Jak tam dziewczyny wszystko juz dobrze?
A jak wam ida cwiczenia? Mnie po rowerze tak boli tylek ze chyba dzis na wioslarzu sobie nie potrenuje...

• Mamusie
Meliska przykro mi, że nie dało się załatwić szybko paszportu 🥴

Holi Eluś śliczny chłopiec, podobny do mamy 🙂
Marika ja sama zazdroszczę Michałkowi tych psów i piaskownicy a co dopiero Jaśmina 😜
Ech i jak tak patrzę, to jeszcze bardziej mi przykro, że do Polski nie pojadę, bo tam Mała miałby wszystko, ogród, piaskownice, basen...
Pammat opis mieszkania brzmi super 😆 też by mnie ten ogródek kusił! Więc życzę z serducha, aby się udało kredyt dostać!
Agami jak tam chory Kubuś?
Wanilia nie dałaś się chorobie? Jak Weronika?
Asia myśkę, że czas na jakieś foto Milenki 🙂

Wczoraj wysłałam cv, bo znalazłam fajną ofertę pracy, w eksporcie z wymaganym polskim, francuskim i ....angielskim. No właśnie i dziś dostałam odpowiedź, ze nie spełniam wszystkich wymaganych kryteriów, czytaj angielski 😠
W przeciągu trzech miesięcy, od kiedy przeglądam oferty to druga tutaj tzn. w Clermont i okolicach z językiem polskim, więc znaleźć coś będzie graniczyło z cudem. 🥴

• Mamusie
Meliska szkoda ze nie udalo Ci sie zalatwic tego paszportu. Skoro ta babaka byla tak bez serca to moze gdzie indziej by sie udalo szybciej to zrobic. W tej chwili zmienilo sie prawo i w dowolnym urzedzie paszportowym mozesz sobie wyrobic paszport a nie koniecznie w tym, w ktorym jestes zameldowana.

• Mamusie
WANILIA obyście majówki doczekali 😉 a torba się już pakuje?
BASIEŃKA aż zazdroszczę tego bolacego tyłka 😉... właśnie dziewczyny macie już jakieś foteliki na rower?
Za kuracjuszy naszych 3mam kciuki... Tato Rity i Babcia Holi 🙂
I wszystkim choruskom zdrówka 🙂 przeganiam te wstrętne wirusy... a kysz a kysz

• Mamusie
Basieńka współczuje bolącego tyłka ale też bym sobie pojeździła-rowery stoją ale czasu brak a Majcia już całkiem zdrowa-dzięki 😘 no i Florkowi zdrówka-żeby go nie złapało
Coq szkoda że tej roboty nie dostałaś 😞 życze Ci żebyś w końcu coś fajnego znalazła
Meliska co do paszportu to my mieliśmy załatwiać w Tczewie ale doradzono nam że jak chcemy szybciej to mamy jechac od razu do Gdańska i odebrac też w Gdańsku no i w tydzień mielismy

coś jeszcze miałam pisać...aaa co do pracy to pisałam już ale akurat te posty wcieło więc pisze jeszcze raz... Adam z szefem rozmawiał i wspomniał że ja sie do szkoły na kurs wybieram we wrzesniu no i jak rozmowa o mnie sie zaczeła to szef spytał czy chciała bym do pracy wrócić tak za miesiąc dwa jak nowe biuro skończą -oczywiście z Majcią bo ja bym inaczej nnie mogła a robota 2 razy w tygodniu 3 godzinki sprzatania biura -roboty mało a zarobie tyle że na rachunki starczy 🙂

• Mamusie
Rita napisał(a):
Basieńka współczuje bolącego tyłka ale też bym sobie pojeździła-rowery stoją ale czasu brak a Majcia już całkiem zdrowa-dzięki 😘 no i Florkowi zdrówka-żeby go nie złapało
Coq szkoda że tej roboty nie dostałaś 😞 życze Ci żebyś w końcu coś fajnego znalazła
Meliska co do paszportu to my mieliśmy załatwiać w Tczewie ale doradzono nam że jak chcemy szybciej to mamy jechac od razu do Gdańska i odebrac też w Gdańsku no i w tydzień mielismy

coś jeszcze miałam pisać...aaa co do pracy to pisałam już ale akurat te posty wcieło więc pisze jeszcze raz... Adam z szefem rozmawiał i wspomniał że ja sie do szkoły na kurs wybieram we wrzesniu no i jak rozmowa o mnie sie zaczeła to szef spytał czy chciała bym do pracy wrócić tak za miesiąc dwa jak nowe biuro skończą -oczywiście z Majcią bo ja bym inaczej nnie mogła a robota 2 razy w tygodniu 3 godzinki sprzatania biura -roboty mało a zarobie tyle że na rachunki starczy 🙂

Super 🙂 niezla okazja. Zawsze to dodatkowy zastrzyk pieniedzy. W szczegolnosci ze z Majcia mozesz chodzic 🙂

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Wczoraj wysłałam cv, bo znalazłam fajną ofertę pracy, w eksporcie z wymaganym polskim, francuskim i ....angielskim. No właśnie i dziś dostałam odpowiedź, ze nie spełniam wszystkich wymaganych kryteriów, czytaj angielski 😠
W przeciągu trzech miesięcy, od kiedy przeglądam oferty to druga tutaj tzn. w Clermont i okolicach z językiem polskim, więc znaleźć coś będzie graniczyło z cudem. 🥴

Szkoda z ta praca 😞 widze ze jednak angielski jest wszedzie. Nawet we Francji potrzebny 😉
A jak z twoim angielskim wogole? a moze jakbys szukala tylko z jezykiem Francuskim? A masz moze szanse do nich pojsc na rozmowe jakas albo zadzwonic i sie dowiedziec co i jak. Moze akurat by sie udalo cos wykombinowac, np. jakis kurs doszkalajacy na koszt pracodawcy czy cos w tym stylu?

• Mamusie
dzień dobry 🙂

nie wiem czy Wam pisałam wcześniej czy jakoś mi uleciało. dzisiaj wzięłam dzień wolny, M. też ma wolne. i pojechaliśmy z Maćkiem do kontroli, mieliśmy za 3 miesiące przyjechać, a dzisiaj minęły dopiero dwa miesiące. no ale wydawało nam się, że ta łuska z gipsu jest już przymała. no i nie pomyliliśmy się. ale pojechaliśmy z nastawieniem, że gips mu założą. i tak też się stało...
ale na szczęście na 2 dni. lekarz powiedział, że znając Maćka gips na tydzień założony potem nie byłby do niczego zdatny 😉

dzisiaj ciężki dzień, bo Maciek nie może w ogóle stanąć na nogę żeby nie zepsuć gipsu... więc ręce, wózek... masakra...

• Mamusie
hejka dziś rano zimno ale już teraz bosko a ja do pracy na 15.
Czytam tu o tym że niektóre dziewczyny do pracy chcą iść i to jest dobra decyzja trzeba się uwolnić z domku na parę godzin zmienić otoczenie COQ , Rita
Marika to autko niestety nie jest Elusia on kocha się tym autkiem bawić u swojej koleżanki i zawsze jest o nie kłótnia!!!
Rita supeer że tata w sanatorium już babcia już tydzień jest i ok ale ja jeszcze u niej nie byłam bo nie mam czasu tam jechać a poza tym sama bym nie dojechała!!