Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
Aniqa to w Twoim przypadku to chyba najlepsze godziny to 9-17... mi to tak bardzo odpowiada pierwsza zmiana czyli 7-15, ewentualnie jak bez zmian się pracuje to 7.30-15.30... no super po prostu! ile czasu po południu... a teraz do 18.15 w pracy - taki tydzień mnie czeka...

Aga, gdybym mogla wybrac, ze tylko chodze na 9-17, to bym sie wogole nie zastanawiala, tylko bez gadania przeszla na caly etat. tylko ze u nas w firmie jest tak, ze jeden dzien pracujesz 9-17, a na drugi 12-20, a trzeciego np 11-19.. nie ma reguly, codziennie moze byc inacej, w zaleznosci jak grafik ustalony. wiec za bardzo nic sobie nie poplanujesz, nie mowiac o gotowaniu obiadów czy sprzataniu - ja nie wiem jak ja siebie, malzona i Kaline wtedy ogarne 🤢 beda głodni i brudni chodzili chyba 😉

tak właśnie myślałam, że byłoby za fajnie i za prosto gdybyś mogła wybrać... no to beznadzieja jest jednym słowem...

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Bry, widzę ze ruch w południe 🤪
Jak ja bym chciała z Wami na spokojnie popisać - ale zaraz mi się młody obywatel rozbeczy 😎
Meliska przy Waszym trybie pracy = mijania się chyba jest nieuniknione to co się dzieje...Ja u siebie też to zauważyłam 🤨 Mojego M wiecznie w domu nie ma i chociaż ne jest to Jego wina to brak kontaktu niesie ze sobą oddalania się od siebie. Ale bedzie lepiej, zobaczysz - nam wystarczy jeden dzień spędzony wspólnie i jest lepiej, trzeba sobie przypomnieć jak to jest żyć razem, spokojnie....Zdjęcia cudne 😘 To samo tyczy się Kaliny, aż miło popatrzeć 🙂
Hubert już mi skwierczy więc odpisze jeszcze tylko Adze że piasek do zasypania fundamentu : fundament wysoki to i piachu trzeba dużo 🥴
Holi dekę podlać?? Nie rozumiem 🙃
aaaa, Coq : z tego co się orientuję to foteliki Nania są zupełnie spoko więc to raczej dobry wybór 🙂

• Mamusie
Hej melduje ze zyjemy
Nie mam kiedy na kompa pfu co ja pisze komp nam padl i na tablecie siedze ,nie mam kiedy luknac bo ciagle gosci mamy,teraz moja mama i siostrzenica sa do poniedzialku i dzien w dzien zwiedzamy az mam zakwasy w nogach, na fb czasami lukne jak odpalam bo mloda na fb z mama swoja rozmawia
Obiecuje ze nadrobie wszystko jak pojada
No a na koniec miesiaca na dwa tygodnie do pl jedziemy no i w koncu busa kupujemy, tak ze droga powrotna do de na wypasie juz bedzie
Pozdrawiam mamuski i maluszki

• Mamusie
Biedny Macius!! Oby tylko ząbki a nie gardło.....czy coś.....dalas już mu syropek?? zdrówka!!!! 🙂

Aniqa godzin pracy poprostu współczuję!! Umowę podpisz ale może to Cie zmobilizuje do szykania czegoś innego......nie pamiętam co z tą Nokia???wyszło.....

Coq zdaje mi się że Niania są ok 🙂 najważniejsze by porządnie był zamocowany i dziecko dobrze zapięte 🙂 wyobrazcie sobieże raz widziałam jak babka owszem wkłada dziecko ale nie zapina.....zamknęła drzwi i wsiada a ja jej mówię że chyba zapomniała a ta do mnie że mała nienawidzi być zapięta.... 😮 no szok i kto tu rządzi??? I gdzie rozum......zatkało mnie.....jak tak można.....

• Mamusie
marika321 napisał(a):
Biedny Macius!! Oby tylko ząbki a nie gardło.....czy coś.....dalas już mu syropek?? zdrówka!!!! 🙂

Aniqa godzin pracy poprostu współczuję!! Umowę podpisz ale może to Cie zmobilizuje do szykania czegoś innego......nie pamiętam co z tą Nokia???wyszło.....

Coq zdaje mi się że Niania są ok 🙂 najważniejsze by porządnie był zamocowany i dziecko dobrze zapięte 🙂 wyobrazcie sobieże raz widziałam jak babka owszem wkłada dziecko ale nie zapina.....zamknęła drzwi i wsiada a ja jej mówię że chyba zapomniała a ta do mnie że mała nienawidzi być zapięta.... 😮 no szok i kto tu rządzi??? I gdzie rozum......zatkało mnie.....jak tak można.....

a oferte w Nokii "oddałam" koledze, bo po przemysleniu sprawy, marnowalabym 3 godz dziennie na dojazdy +8 godz pracy. wec tez mnie to nie urzadzało

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
Marika dałam Maciuńkowi Ibum. ale przed chwilą udało mi się zajrzeć i na 100% przebija się nowy ząbek. a gardło go chyba nie boli, bo pije normalnie, je normalnie.

piatki juz?

o ile dobrze patrzę, to wychodzi trzecia piątka...

teraz usnął... oj, chyba ciężka noc nas czeka...

• Mamusie
Dzien dobry 🙂

Aga mam nadzieje, ze goraczke uda sie zbic i ze to tylko zeby Mackowi wychodza.

My dzis przed 8 wtsalysmy i fru na spacer. A Jasmina oczywiscie do 17 biegala, ale w koncu spi.
Wiecie, przytrzasnelam jej dzis dwa paluszki ☺️ 🤨 Mylam podloge i chialam zamknac drzwi od ubikacji, a ona cala szczesliwa, ze siega do wlacznika od swiatla, zapalala lampe, nie zauwazylam, ze trzymala sie za futryne...i nagle poczulam jakis opor przy zamykaniu a ona w placz. 😞 Az balam sie spojrzec, balam sie, ze je zlamamalm 😞 Na szczescie tylko dwa palce lekko nabrzmiale. Az sie cala trzeslam po tym wypadku 🤨

Chcialam zapytac czy sa tu jeszcze jakies dzieci pijace mleko w nocy lub/i w dzien?
Czy tylko moja corka tak kocha mleko? 🤔

Zapomnialam napisac, ze wczoraj Mala biegala w majteczkach i dwie powodzie w domu mialam 😉 No ale probuje poki jest cieplo i bez spodni moze w domu chodzic. W kazdym razie pampers tylko na noc zakladam.

• Mamusie
A fotelik na solidny wyglada. A Jasmina jak sie cieszyla 😁 siadala, zapinalam ja, znowu wypinalam 😉
Marika brak slow na glupote jaka moze wyrzadzic wielka krzywde.
Moze dodam tylko, ze sa jeszcze na ziemi miejsca gdzie foteliki dla dzieci to abstrakcja jakas, np. Algieria 🤢 A kierwocy jezdza jak wariaci, bez swiatel do zmroku, na srodku drogi, wyprzedzaja na umarlego, a w samochodach dzieci samopas....przerazona bylam tym stanem. 😮

• Mamusie
Marika daję mu tak, wiem, że można łączyć różne leki

Coq piszesz o mleku, Maciek je mleko na noc, i jadł do drzemki w dzień... ale ostatnio budzi się rano i woła "mleka, mleka"... no i się mu robi... a potem chodzi co trochę i wyciąga z szafki mleko i woła "mama/tata mleka"... no ale mu nie robię... je 2 razy na dobę.

dzisiaj wyciągnął z szafki kaszę i wołał do mnie "mama kaja daj" 😁

• Mamusie
Coq a co do paluszków Jaśminki to dobrze, że nic się nie stało... u mnie Maciek sobie kiedyś przytrzasnął palca w drzwiach szafy przesuwanej... nie pozwalam mu wchodzić do pokoju gdzie ona jest. bo non stop suwa te drzwi, ale jakoś był tam ze mną... a tu nagle ryk... bo palce zostały a drzwi się przesunęły... no ale też tylko nabrzmiały palec był...

w ogóle to usnął Maciuniek ok 19.30... ja się wykąpałam, i teraz powycierałam cały dół. w kuchni posprzątałam wcześniej, więc teraz mam prawdziwą labę 🙂

• Mamusie
no to Aga ciezka noc przed toba raczej.
a ja dopiero Kale połozyłam, bo bylismy na grillu u mamy mojej.
A co do gadania, to u nas króluje: "a to to je?" czytaj: a co to jest? 🙂 - od kilku dni na wszystko co pokazuje od razu pytanie. No i drugie: "ile tata ma zębów?" - odpowiedz Kaliny - tsy 😁 😁 😁 no z tym to mam taka beke, bo ona ciagle cos liczy i wszytko jest "tsy". No i cokolwiek chce dostac pokazuje palce i mówi "moje", a jak mi coś chce podac to mówi "daje" 😉

• Mamusie
Aniqa1111 napisał(a):
no to Aga ciezka noc przed toba raczej.
a ja dopiero Kale połozyłam, bo bylismy na grillu u mamy mojej.
A co do gadania, to u nas króluje: "a to to je?" czytaj: a co to jest? 🙂 - od kilku dni na wszystko co pokazuje od razu pytanie. No i drugie: "ile tata ma zębów?" - odpowiedz Kaliny - tsy 😁 😁 😁 no z tym to mam taka beke, bo ona ciagle cos liczy i wszytko jest "tsy". No i cokolwiek chce dostac pokazuje palce i mówi "moje", a jak mi coś chce podac to mówi "daje" 😉

u nas też na topie jest "tsy" 🙂 jak się mówi: jeden, dwa to Maciek z uśmiechem kończy "tsy" 😁

• Mamusie
dzień dobry tak w ogóle 🙂
noc nie była taka zła, jak się Maciulek obudził po 21 dostał lek na gorączkę i w sumie chwilę go poprzytulałam i usnął, odniosłam do łóżeczka, i przyszedł do nas ok 4 i wtedy miał 38,5. nic mu nie dawałam. rano wstał po 6 z uśmiechem i chciał mleka, dostał i temp. 38,2... teraz też jest taka, ale ładnie się bawi 🙂
myślałam, że noc będzie gorsza...

• Mamusie
Dzien dobry 🙂

Aga haha dwa razy na dobe? 😁 U nas najczesciej piec razy na dobe 🤔 Na puszce jest zalecenie o podawaniu po dwa razy 240 ml, ja nigdy nie podaje tyle na raz, ale tak czy inaczej przekraczamy te ilosc wypitego mleka.

Aniqa hahha, ale sie usmialam z tych trzech zebow 😁

moje dziecko absolutnie liczenia jeszcze nie rozumie. Ale widze, ze nauka mowy posuwa sie do przodu. Dla mnie to wogole bardzo ciekawe ze wzgledow lingwistycznych, a to akurat ta dziedzina nauki ktora mnie interesuje najbardziej. 😉 Mala ma tendencje to wypowiadania ostatnich sylab. Pilka to na dal "piiiiiiii", ale juz kulanie pilki "lululululu". Mowi o/enka czasami jakas tam spogloska niewyrazna sie jeszcze przed pojawi, co oznacza np. biedronka albo wanienka. Na siebie mowi "i/ynka" 😉 Moj ulubiony to "siama" slimak 😉 i "gega" ges. Generalnie zwierzeta nazywa bardzo dzwiekonasladowczo. Super jest tak obserwowac postepy w mowie dzicka. Stram sie nagrywac jak mowi na pamiatke i spisac slownik musze z lat najmlodszych 😉

Piekna niedziela u mnie 🙂