Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Meliska nie slodze - ale dla mnie wygladasz superancko 🤪 Bardzo fajnie Ci w grzywcz. Ja tez sobie sama przycinam i mam to gdzies jak wychodzi 😜

Oj słodzisz kochana 😘 następnym razem z grzywką uderzam do Ciebie... doświadczenie już masz 😜

U mnie przy czapeczce i kombinezonie tez placz, wiec szybko trzeba do gondoli i bujac a do tego smok i jest cisza 🙃

A już myślałam, że z mojej tylko taki dziwoląg... a tak mają wszystkie dziecziaczki 😉

Dostalam paczke od siostry z ciuchami znowu dla Malej. 😆 Tylko ja nie wiem gdzie te rzeczy juz upychac 😮 Troszke jest na terazale generalnie na 6-9 m i na rok. A do tego widze, ze swojego synka - prawie rocznego - ogolaca z zabawek 🤔

🤪 super... nie narzekekaj... pomieścisz się 🙂

Ja dzis na obiad zupe z soczewicy i bagieciora 😜

smacznego 🙂

A my zlozylismy kilka dni temu wnisek o dowod dla Malej no i zaczynaja sie schody. Musi byc wpisana w moj paszport. Wiec zadzwonilismy do Lyonu do konsulatu polskiego i sie okazalo, ze oni nie praktykuja wpisywania w paszport...ale za to wystawiaja paszport dziecku 😆 Jestem zadowolona bardzo, bo w dodatku wszystko droga pocztowa sie odbywa. Wiec Mala bedzie miala polski paszport a latem wyrobie jej pesel. 🙂
Basia ja kiedys pytalam Cie o te obywatelstwa. Mezu mi oswiadczyl, z eona dopiero w wieku 13 lat bedzie mogla sie o francuskie ubiegac, bo my nie Francuzy. Ale nie wiem czy polskiego bedzie musiala sie zrzec, bo teraz takie jej nadajemy.

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
chloe napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
meliska napisał(a):
Dzieńdoberek 🙂
Moja niunia poszła właśnie na spacerek... z tatusiem 😜 Jak ona się drze przy ubieraniu czapeczki i kombinezoniku 🤢... jakby ją ze skóry obdzierali 🤢 Wasze dzieciaczki też tak mają?

U nas przy ubieraniu nie jest źle 🙂 ale jak tylko kombinezonik ma założony i do wózka bądź fotelika włożony to moment i śpi 😁

ahaha, u nas to samo, Julek generalnie lubi sie ubierac, kiedys nie lubil a teraz lubi.
dorianna - u nas tez dlonie i stopki spocone czesto, od jakiegos czasu
agami - jak ma zimne stopeczki to moze skarpetki mu zakladaj? nam tak powiedziala polozna. ze dlonie moga byc zimne ale na stopki papucie albo skarpetki 🙂

dzis idziemy na usg glowki zalecone przez neurologa 😮 prosimy o kciuki!!

oczywiście mocno 3mamy 🙂

• Mamusie
Dzięki raz jeszcze laseczki 😘 😘 ale przy dziecku tak śmigać nie będę... wczoraj wyrwała mi garść kudłów 🤢 a z kitką ta grzywa nie wygląda dobrze, więc trzeba wygrzebać opaski i spinki 🙃
Guga ja też miałam jeszcze wczoraj taki odrost... bier mamę i umawiaj się do fryzjera... od razu poczujesz się lepiej 🙂

• Mamusie
pammat napisał(a):
guga napisał(a):
pammat napisał(a):
bry 😎

nie żartuj...czyżby w pyrlandii była inna strefa czasowa 😉 😁 😁 😁 😁 😁

tej miałaś zatwardzenie po tych kopytkach? tego ci życzyłam wczoraj 😁

tej pisalam od rana ze nie 😁 😁 😁 😁 😁

• Mamusie
guga napisał(a):
pammat napisał(a):
guga napisał(a):
pammat napisał(a):
bry 😎

szkoda 😁 😁 😁 😁

• Mamusie
pammat napisał(a):
guga napisał(a):
pammat napisał(a):
guga napisał(a):
pammat napisał(a):
bry 😎

szkoda 😁 😁 😁 😁

świnia 😁 😁 😁 😁 😁 😁

• Mamusie
helo, ale nabazgralyscie od wczoraj, docztac sie nie moge 🙂
- u nas te tył glowki jest jakby miekki jeszcze, myslalm, ze to mozel dlatego, zeb mala caly czas spi na wznak, nigdy nie na bokach, mozna samemu zwiekszyc dawke wit D?
- Kalina tez ma ciagle spocone raczki i stopki i sa one prawie ciagle zimne (tylko w nocy ma cieple i suche)
- wit K+D do konca 3 m-ca, a sama D do 3 lat - takie zalen=cenie od pediatry
- Chloe i Basieńka trzymam kciuki

• Mamusie
my juz po 🙂
w kolejce 7 osob ale wszyscy Nas przepuscili i nikt nie marudzil 🙂 Maly ma uszy zdrowe dosc duzo woskowiny mu sie zbiera wiec musze kupic adi spray i tym czyszcic.
To by bylo na tyle dobrych wiadomosci... Laryngolog sprawdzila go i sie okazalo ze musi miec podciete wiazadelko od jezyka 😞 wiec odrazu to zrobilismy. Maly plakal tylko wtedy kiedy go trzymalysm. Nie trwalo to dlugo. Minusem jest to ze mamy jak namniej uzywac smoczka dzis i jutro zeby mu sie znowu to nie zroslo. Bedzie to straszne. maly bez smoczka juz zyc nie umie. Laryngolog powiedziala ze maly nie bedzie mial problemow z wymowa dzieki temu, bedzie wyciagal jezyk tak jak powinien i latwiej bedzie mu jesc.
Mam nadzieje ze dobrze ze to zrobilam, bo troche mi zle z tym. Podjelam sama decyzje bez konsultacji z mezem i nie wiem czy to byla dobra decyzja 😞

• Mamusie
Basienka84 napisał(a):
my juz po 🙂
w kolejce 7 osob ale wszyscy Nas przepuscili i nikt nie marudzil 🙂 Maly ma uszy zdrowe dosc duzo woskowiny mu sie zbiera wiec musze kupic adi spray i tym czyszcic.
To by bylo na tyle dobrych wiadomosci... Laryngolog sprawdzila go i sie okazalo ze musi miec podciete wiazadelko od jezyka 😞 wiec odrazu to zrobilismy. Maly plakal tylko wtedy kiedy go trzymalysm. Nie trwalo to dlugo. Minusem jest to ze mamy jak namniej uzywac smoczka dzis i jutro zeby mu sie znowu to nie zroslo. Bedzie to straszne. maly bez smoczka juz zyc nie umie. Laryngolog powiedziala ze maly nie bedzie mial problemow z wymowa dzieki temu, bedzie wyciagal jezyk tak jak powinien i latwiej bedzie mu jesc.
Mam nadzieje ze dobrze ze to zrobilam, bo troche mi zle z tym. Podjelam sama decyzje bez konsultacji z mezem i nie wiem czy to byla dobra decyzja 😞

Basienka.... pewnie poszłaś do lekarza a nie kowala, wiec decyzja dobra , mniej nerwow bo bez czekania, myslenia, googlania, wszystko bedzie dobrze 🙂